יאללה נזרום:
חיים היקר, גם העבדות הייתה חוקית בארה"ב הדמוקרטית, גם הפרדת שחורים בקווי אוטובוסים הייתה למעשה חוקית לחלוטין עד לא מזמן אם אינני טועה, בערך 40 שנה, ולפני זה לנשים בארה"ב לא הייתה זכות הצבעה. האם אתה תומך בכל זה רק מפני שזה היה נהוג במדינה דמוקרטית בעבר? (אני קצת מפחד לשאול, אבל לא משנה). אז עם כל הכבוד, זה לא טיעון. או שיש לך נימוק מוסרי למדוע יש לאסור יחסים הומוסקסואלים, או שאין לך כזה.
ובאמת, בחייך, זה שבהרבה מקומות שונאים הומואים זה שוב - לא טיעון בכלל, זה לא מוכיח שום דבר, זה מעיד על השונאים ולא על השנואים. דבר ראשון זה מאד רחוק מהמציאות, ברוב רחובות תל אביב ובכלל באזור גוש דן מראה של שני גברים שהולכים מחובקים הוא די שכיח, אני נתקלתי בו פעמים רבות. שלא לדבר בכלל על ניו יורק או למשל פילדלפיה וקליפורניה, אף אחד לא יגיד לך כלום. אבל נניח שאתה צודק, זה כמו שאני אגיד לך "חיים, תנסה אתה בתור אדם לבן ללכת בשכונות שחורות קיצוניות בארה"ב, תראה מה יקרה לך", או "חיים, תנסה ללכת במקומות מסויימים בדרום ארה"ב או בחלקים ממזרח אירופה כאשר מגן דוד גדול מתנוסס לך על הצוואר, תראה מה יקרה לך, עוד תגלה שרוב העולם עדיין שפוי, תראה איך מגיבים בכח למראה בזוי של יהודי שגאה ביהדותו ומעד להקרין אותה כלפי חוץ". אה, פתאום כאן הבעיה היא דווקא שלהם, נכון? פתאום מה שהרוב מחליט לא בהכרח מעיד על המציאות? מה קרה? דרך אגב זה נתון מעניין ביותר כדאי לך לקרוא סטטיסטיקות - בארה"ב החפיפה בין אנשים ששונאים יהודים לבין אנשים ששונאים הומוסקסואלים היא עצומה.
"זה שכרגע הקריטריון לפסילת יחסים הוא על בסיס "הסכמה" של שני "בוגרים" ותו לא, לא מטרידה אותי כהוא זה."
דבר ראשון - תן בבקשה הסבר למרכאות ששמת - האם לדעתך הומוסקסואלים אינם אנשים בוגרים? האם הם לא מסוגלים להביע הסכמה? עכשיו דבר נוסף, לצורך המשך דיון, אני מבקש ממך לעשות הפרדה בין טיעונים תורניים לבין טיעונים רציונאלים. למה הכוונה? אם הנימוק שלך "ככה כתוב בתורה ועל זה אני מוכן להלחם", אין בעיה, זה לא פשוט לא טיעון שאני יכול כרגע להתווכח איתו, אמונה היא כידוע עניין רגשי ואין טעם לשכנע אותך כמו שאין טעם לשכנע מוסלמי קיצוני. אבל לגבי טיעונים רציונלים יותר, בוא תסביר לי מה היא בדיוק אנומליה, האם כל מי שאינו נורמלי על פי איזשהו קריטריון צריך להשפט? מה בעצם רע כ"כ באנומליה בלתי מזיקה?