כתב נושא: ישראל ואמריקה  (נקרא 4399 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« ב- : אוקטובר 29, 2009, 17:29:14 »
קראתי פעמים רבות שהסייוע האמריקאי שאנו מקבלים אינו עולה על 5%, אם מישהו יכול להסביר לי על מה מבוסס הנתון הנ"ל, האם ה5% הללו כוללים אספקה וציוד או שמדובר במזומנים.

תודה מראש.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
ישראל ואמריקה
« להגיב #1 ב- : אוקטובר 29, 2009, 17:31:24 »
קראתי פעמים רבות שהסייוע האמריקאי שאנו מקבלים אינו עולה על 5%, אם מישהו יכול להסביר לי על מה מבוסס הנתון הנ"ל, האם ה5% הללו כוללים אספקה וציוד או שמדובר במזומנים.

תודה מראש.
תיקון טעות, הוא אינו עולה על 2%!!
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #2 ב- : אוקטובר 29, 2009, 17:40:08 »
בס''ד

ישראל מקבלת מארה''ב 3 מילירד דולר כל שנה שזה פחות מ5% מהתקציב השנתי של המדינה. וגם נץ צודק: כי ה"סיוע" הזה מהווה רק 2% מכל הפעולות של כלכלת מדינת ישראל.

לכן תוכל לבחור - למדוד את זה לפי התקציב השנתי של המדינה כמו שאני עושה בסרטונים שלי, או למדוד את זה לפי כלכלת ישראל בכללותה כמו שנץ עושה. רוב הכלכלנים היו מודדים את זה כמו נץ.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #3 ב- : אוקטובר 29, 2009, 17:54:36 »
ומדובר ב3 מיליארד דולר מזומנים או 3 מיליארד שכוללים גם את כל הציוד כזה או אחר שנשלח אלינו, אני לא מדבר על סחר בין חברות, אלא תכלס סיוע מהממשלה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #4 ב- : אוקטובר 29, 2009, 18:23:27 »
קראתי בוויקיפדיה אני לא יודע עד כמה זה מדויק שמדובר ב2.55 מיליארד דולר ו10 מליארד בערבויות. האם המידע נכון?

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
ישראל ואמריקה
« להגיב #5 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:08:43 »
אתה נכנס לויכוח עתיק שהיה כאן בפורום  :old_smiley:
למיטב ידיעתי (נץ לא הסכים עימי כמדומני) הסיוע העדכני עומד 30 מיליארד דולר שיחולקו בצורה שווה במהלך 10 השנים הקרובות.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #6 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:11:35 »
אתה נכנס לויכוח עתיק שהיה כאן בפורום  :old_smiley:
למיטב ידיעתי (נץ לא הסכים עימי כמדומני) הסיוע העדכני עומד 30 מיליארד דולר שיחולקו בצורה שווה במהלך 10 השנים הקרובות.

אוקי לזה אני מודע, מה שאני לא סגור עליו האם הסכום הכספי שאנו מקבלים כולל בתוכו גם ציוד ואספקה כמו M16 וכאלה או שזה בנפרד, כי אם זה כולל והכל ביחד זה 3 מיליארד אנחנו באמת לא צריכים אותם, אבל אם אנחנו מקבלים מהם מטוסים רובים ושטויות ובנוסף לכך 3 מיליארד למה שנקרא בזבוזים זה סיפור אחר. אז מה הנכון?

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
ישראל ואמריקה
« להגיב #7 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:18:45 »
מקבלים כסף בלבד.

עימו אנחנו קונים מה שאנחנו רוצים כל עוד זה מארה"ב.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #8 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:20:42 »
אוקי לזה אני מודע, מה שאני לא סגור עליו האם הסכום הכספי שאנו מקבלים כולל בתוכו גם ציוד ואספקה כמו M16 וכאלה או שזה בנפרד, כי אם זה כולל והכל ביחד זה 3 מיליארד אנחנו באמת לא צריכים אותם, אבל אם אנחנו מקבלים מהם מטוסים רובים ושטויות ובנוסף לכך 3 מיליארד למה שנקרא בזבוזים זה סיפור אחר. אז מה הנכון?

בס''ד

כל ה"סעד" הצבאי והכלכלי מארה''ב הוא 3 מילירד דולר. עם הכסף הזה, אנו חייבים לקנות ציוד צבאי מאמריקה כמו מטוסים. אבל זה לא יותר מ3 מילירד דולר לשנה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #9 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:24:25 »

בס''ד

כל ה"סעד" הצבאי והכלכלי מארה''ב הוא 3 מילירד דולר. עם הכסף הזה, אנו חייבים לקנות ציוד צבאי מאמריקה כמו מטוסים. אבל זה לא יותר מ3 מילירד דולר לשנה.

ועל זה הם מחזיקים אותנו בביצים? בושה וחרפה... יש עוד משהו חוץ מהסעד של 3 מיליארד שאנו מקבלים מהם? באיזשהו מישור?

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
ישראל ואמריקה
« להגיב #10 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:28:37 »
מבחינה כספית זה הסיוע.

יש הרבה שיתופי פעולה עם ארה"ב, אבל זו התמיכה הכספית הישירה הגדולה ביותר.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #11 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:34:15 »
מבחינה כספית זה הסיוע.

יש הרבה שיתופי פעולה עם ארה"ב, אבל זו התמיכה הכספית הישירה הגדולה ביותר.

הבנתי, תודה גבר.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
ישראל ואמריקה
« להגיב #12 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:35:51 »
תוכל לקבל כאן עוד פרטים שכוללים מענקים מיוחדים שהוענקו בעבר וסיועים כלכליים שישראל כבר לא מקבלת:
http://reut-institute.org/he/Publication.aspx?PublicationId=3621

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #13 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:39:40 »
חבר'ה יש משהו שלא חשבנו עליו... בגלל היחסים שלנו עם ארה"ב היא מתחייבת לא למכור נשק זהה לשלנו לערבים וככה נשמר כוחנו. מה בנוגע לעובדה הזו?

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
ישראל ואמריקה
« להגיב #14 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:42:17 »
זה עניין פוליטי\דיפלומטי, הוא לא קשור לעצם העובדה שאנחנו לוקחים מהם סיוע.
הסיוע למדינות ערב עולה על הסיוע שישראל מקבלת (בכללותו) והסיוע למצרים קרוב לסיוע שאנו מקבלים.

בנוסף, ארה"ב כן מוכרת מערכות נשק התקפיות מסוכנות כדוגמת מטוסי קרב.

החשיבות בהפסקת הסיוע הוא בכך שלא יהיה לאמריקאים מנוף דיפלומטי בדמות איום בסנקציות עלינו לביטול הסיוע.  דווקא אם לא ניקח סיוע, נהיה מחוזקים יותר כיוון שזה יסיר את האיום שבביטולם.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #15 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:44:56 »
זה עניין פוליטי\דיפלומטי, הוא לא קשור לעצם העובדה שאנחנו לוקחים מהם סיוע.
הסיוע למדינות ערב עולה על הסיוע שישראל מקבלת (בכללותו) והסיוע למצרים קרוב לסיוע שאנו מקבלים.

בנוסף, ארה"ב כן מוכרת מערכות נשק התקפיות מסוכנות כדוגמת מטוסי קרב.

החשיבות בהפסקת הסיוע הוא בכך שלא יהיה לאמריקאים מנוף דיפלומטי בדמות איום בסנקציות עלינו לביטול הסיוע.  דווקא אם לא ניקח סיוע, נהיה מחוזקים יותר כיוון שזה יסיר את האיום שבביטולם.

כן אבל מכיוון שאנו לא באמת זקוקים לסעד הוא אינו איום אמיתי, מה שאנו באמת זקוקים לו זה הבלעדיות לנשק המשוכלל באמת, ואת זה הם תמיד יכולים לקחת מאתנו.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
ישראל ואמריקה
« להגיב #16 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:46:08 »
נכון, הם תמיד יכולים לקחת, אז מה הטענה בעצם?

אף אחד לא הציע להטיל חרם על ארה"ב או לצאת עליה במלחמה...

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #17 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:48:50 »
מה שאני בעצם אומר זה שבמידה ואנו מסרבים לפנות יישובים ודברים כאלה הם תמיד יכולים להגיד או שאתם מפנים את היישוב או שמצרים מקבלת נשק זהה לשלכם. משהו כזה, אני לא אומר שצריך לפנות את הישובים אבל מה הפתרון בסיטואציה כזו? אני בספק אם משפט כזה או אחר לא עלה בשיחה או יותר מכך הביא לפינוי.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
ישראל ואמריקה
« להגיב #18 ב- : אוקטובר 29, 2009, 19:55:11 »
ארה"ב יכולה להפעיל על ישראל סנקציות רבות, בהיבטים צבאיים, כלכליים וכן ע"י הפסקת סחר עם ישראל.  כמו כן, היא יכולה כמובן להכניס עוד מדינות למעגל הזה.

מדובר בצעדים קיצוניים יחסית בין מדינות עם יחסים טובים, אך לענייננו:

עדיף להתכונן מראש למצב כזה כמובן, אך אם זה מגיע בהפתעה, ניתן לייבא ציוד ממדינות אחרות או לייצרו כאן...  זה יעלה יותר, אבל לא יוריד את ישראל על הברכיים.  צעד כזה גם יסכן את ארה"ב, כיוון שישראל עשויה להתחיל פרוייקטים משותפים עם סין, הודו או רוסיה ולשדרג את יכולותיהן, תוך שחיקה מקבילה של יכולת ההשפעה של ארה"ב על ישראל.

צעד כזה לעניות דעתי, יזיק לישראל בטווח הקצר ויזיק מאוד לארה"ב בטווח הארוך.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 29, 2009, 20:06:45 על ידי Neo »

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ישראל ואמריקה
« להגיב #19 ב- : אוקטובר 29, 2009, 20:05:36 »
ארה"ב יכולה להפעיל על ישראל סנקציות רבות, בהיבטים צבאיים, כלכליים וכן ע"י הפסקת סחר עם ישראל.  כמו כן, היא יכולה כמובן להכניס עוד מדינות למעגל הזה.

מדובר בצעדים קיצוניים יחסית בין מדינות עם יחסים טובים, אך לענייננו:

עדיף להתכונן מראש למצב כזה כמובן, אך אם זה מגיע בהפתעה, ניתן לייבא ציוד ממדינות אחרות או לייצרו כאן...  זה יעלה יותר, אבל לא יוריד את ישראל על הברכיים.  צעד כזה גם יסכן את ארה"ב, כיוון שישראל עשויה להתחיל פרוייקטים משותפים עם סין, הודו או רוסיה ולשדרג את יכולותיהם, תוך שחיקה מקבילה של יכולת ההשפעה של ארה"ב על ישראל.

צעד כזה לעניות דעתי, יזיק לישראל בטווח הקצר ויזיק מאוד לארה"ב בטווח הארוך.

אחלה תודה אחי