כתב נושא: שאלה על המחזיר בתשובה אמנון יצחק  (נקרא 11949 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה על המחזיר בתשובה אמנון יצחק
« ב- : ספטמבר 24, 2009, 22:28:57 »
יצא לי לא מעט פעמיים לראות את הסירטונים שלו ויש משהו שנורא מציק לי בו,וזה בעקבות הסרט שעלה כאן עם נטוריי קרטא

בחלק מההרצאות הוא אומר כשעם ישראל חוטא אלוהים מעניש אותו על ידיי זה שעולה מנהיג חזק לעולם ופוגע בנו כמנהג המן.

ובחלק מההרצאות הוא אומר שמלחמת גוג המגוג היא מלחמה שאלוהים יעשה אותה על מנת לפגוע באומות העולם שפגעו ביהודים.

זה לא מסתדר לי יכול להיות שמדובר בעסק כלכלי שנותן לצופים לשמוע מה שהם רוצים ולא את כל האמת לאמיתה?

אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 24, 2009, 22:42:09 »
יצא לי לא מעט פעמיים לראות את הסירטונים שלו ויש משהו שנורא מציק לי בו,וזה בעקבות הסרט שעלה כאן עם נטוריי קרטא

בחלק מההרצאות הוא אומר כשעם ישראל חוטא אלוהים מעניש אותו על ידיי זה שעולה מנהיג חזק לעולם ופוגע בנו כמנהג המן.

ובחלק מההרצאות הוא אומר שמלחמת גוג המגוג היא מלחמה שאלוהים יעשה אותה על מנת לפגוע באומות העולם שפגעו ביהודים.

זה לא מסתדר לי יכול להיות שמדובר בעסק כלכלי שנותן לצופים לשמוע מה שהם רוצים ולא את כל האמת לאמיתה?

בס"ד
לא הבנתי סותר את עצמו
בבקשה אחי אם יש לך שאלות תשאל תגיד לא מובן לי אבל בבקשה ממך אל תגנה ....
תמיד מצויין לשאול נשאלות ואם רב מסויים לא ענה לך שאל רב גדול בחוכמה אבל אל תעזוב שאלות...
הקב"ה יודע את העתיד אבל הוא נותן לנו בחירה חופשית הוא יוד מה אנחנו נבחר אבל הוא לא מחליט מה אנחנו נבחר כי זה בחירה חופשדית בעולם הזה
"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"
הקב"ה יודע את העתיד אבל נותן לנו זכות בחירה אז הוא יודע שהוא יעניש את הגויים
קשה לי פשוט להגדיר את זה
 אני אגיד לך משהו אחי כל הנושא הזה של אחרית הימים זה נושא מאוד מסובך ומורכב יש בו הרבה שלבים שכוללים נבואות וכו....
בגלל זה כשרואים פה  סרטון ושם לא תמיד זה היה באותה הרצאה אתה מבין אחי
אני מציע לך לצפות בהרצאה של הרב זמיר כהן שעוסקת בנושא הזה נורא מעניינת בה הוא מסביר את הנושא
הרצאה נורא מעניינת נבואות יותר מלפני 200 שנה אפילו יותר מלפני 2500 מתקיימות היום והרוב כבר התקיימו מדהים!
http://hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9449
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 24, 2009, 22:46:45 »
בס"ד
לא הבנתי סותר את עצמו
בבקשה אחי אם יש לך שאלות תשאל תגיד לא מובן לי אבל בבקשה ממך אל תגנה ....
תמיד מצויין לשאול נשאלות ואם רב מסויים לא ענה לך שאל רב גדול בחוכמה אבל אל תעזוב שאלות...
הקב"ה יודע את העתיד אבל הוא נותן לנו בחירה חופשית הוא יוד מה אנחנו נבחר אבל הוא לא מחליט מה אנחנו נבחר כי זה בחירה חופשדית בעולם הזה
"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"
הקב"ה יודע את העתיד אבל נותן לנו זכות בחירה אז הוא יודע שהוא יעניש את הגויים
קשה לי פשוט להגדיר את זה
 אני אגיד לך משהו אחי כל הנושא הזה של אחרית הימים זה נושא מאוד מסובך ומורכב יש בו הרבה שלבים שכוללים נבואות וכו....
בגלל זה כשרואים פה  סרטון ושם לא תמיד זה היה באותה הרצאה אתה מבין אחי
אני מציע לך לצפות בהרצאה של הרב זמיר כהן שעוסקת בנושא הזה נורא מעניינת בה הוא מסביר את הנושא
הרצאה נורא מעניינת נבואות יותר מלפני 200 שנה אפילו יותר מלפני 2500 מתקיימות היום והרוב כבר התקיימו מדהים!
http://hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9449

לא הבנת את השאלה שלי.
אני אמרתי מצד אחד הוא אומר שאלוהים מעניש אותנו כשאנחנו לא מקיימים תורה ומצוות וכל זה על ידיי הגויים.
ומצד שני הוא אומר שהגויים במשך כל השנים רצחו אותנו והתעללנו בנו ואלוהים רוצה לנקום בהם. הניגוד הזה לא מובן לי בכל הרצאה הוא אומר משהו אחר.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 24, 2009, 22:48:57 »
לא הבנת את השאלה שלי.
אני אמרתי מצד אחד הוא אומר שאלוהים מעניש אותנו כשאנחנו לא מקיימים תורה ומצוות וכל זה על ידיי הגויים.
ומצד שני הוא אומר שהגויים במשך כל השנים רצחו אותנו והתעללנו בנו ואלוהים רוצה לנקום בהם. הניגוד הזה לא מובן לי בכל הרצעה הוא אומר משהו אחר.

בס"ד
את האמת אין לי מושג צריל לשאו רב אולי תשלח שאלה לאיזה רב

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 25, 2009, 00:03:27 »
לא הבנת את השאלה שלי.
ומצד שני הוא אומר שהגויים במשך כל השנים רצחו אותנו והתעללנו בנו ואלוהים רוצה לנקום בהם. הניגוד הזה לא מובן לי בכל הרצאה הוא אומר משהו אחר.

זה לא סותר אחד לשני. הקב"ה לא מונע מן הגויים בחירה חופשית. הסיבה שהגויים לא מצליחים להשמיד את העם היהודי במשך כל הדורות היא מציאות של שמירת עם ישראל בדרך נס (בדרך הטבע אין לנו קיום- אנחנו כמו כבשה אחת בתוך 70 זאבים). כשעם ישראל חוטאים והקב"ה רוצה להחזירם בתשובה, הוא פשוט מסיר את ההגנה הניסית שלו מאיתנו והגויים יכולים חס-ושלום לבצע את מה שהם ממילא רוצים וזוממים תמיד. ועל כך הקב"ה גובה מהם אח"כ את החשבון.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 25, 2009, 09:05:05 »
זה לא סותר אחד לשני. הקב"ה לא מונע מן הגויים בחירה חופשית. הסיבה שהגויים לא מצליחים להשמיד את העם היהודי במשך כל הדורות היא מציאות של שמירת עם ישראל בדרך נס (בדרך הטבע אין לנו קיום- אנחנו כמו כבשה אחת בתוך 70 זאבים). כשעם ישראל חוטאים והקב"ה רוצה להחזירם בתשובה, הוא פשוט מסיר את ההגנה הניסית שלו מאיתנו והגויים יכולים חס-ושלום לבצע את מה שהם ממילא רוצים וזוממים תמיד. ועל כך הקב"ה גובה מהם אח"כ את החשבון.
בס"ד
זה שהגויים שונאים אותנו זה ברור אבל הם פוגעים בנו בגלל לטאינו כי יש עלינו גזירות

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 25, 2009, 13:20:31 »
בס"ד

למרות שאני לא מסכים איתך בהרבה נושאים, יישר כח.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 27, 2009, 02:31:16 »
בס"ד

למרות שאני לא מסכים איתך בהרבה נושאים, יישר כח.

תודה רבה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 27, 2009, 02:38:11 »
בס"ד

רק לא יזיק להגיד - הקב"ה מעולם לא נתן לנו זכות לשבת ולא לעשות דבר כשהפריץ רוצח בנו ר"ל.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 27, 2009, 02:47:27 »
בס"ד

רק לא יזיק להגיד - הקב"ה מעולם לא נתן לנו זכות לשבת ולא לעשות דבר כשהפריץ רוצח בנו ר"ל.

מישהו אמר אחרת?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 27, 2009, 09:53:20 »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : ספטמבר 27, 2009, 11:08:10 »
האידאולוגיה החרדיסטית
בס"ד
לא נכון !
החרדים  עושים הכל בצורה הכי טובה!
אם לא הלימוד תורה שלהם היה יותר גרוע חס וחלילה יש את זק"א ועוד מלא ארגונים                         

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #12 ב- : ספטמבר 27, 2009, 11:23:54 »
האידאולוגיה החרדיסטית

הגישה היהודית והגישה החרדית, מה ההבדל ביניהן?

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : ספטמבר 27, 2009, 11:55:41 »
בס"ד

הגישה היהודית והגישה החרדית, מה ההבדל ביניהן?

חרדיסטית, לא חרדית, לא כל החרדים אותו דבר.
קרא על מאמרו של נץ בנדון, הוא הסביר זאת יותר טוב ממני:
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,21015.0.html

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #14 ב- : ספטמבר 27, 2009, 14:09:48 »
בס"ד
לא נכון !
החרדים  עושים הכל בצורה הכי טובה!
אם לא הלימוד תורה שלהם היה יותר גרוע חס וחלילה יש את זק"א ועוד מלא ארגונים                         
שים לב למה שאמרתי- "האידאולוגיה החרדיסטית", האבסורד הוא שבעולם החרדי המציאות מראה שאין חפיפה בין האידאולוגיה לאנשים חוץ מאיזה "Hard core" (ברמת יציאה לעבודה, לימודים במכללות כאלו ואחרות, השלמת בגרות, השתתפות במסלולים ייחודיים בצבא וכו' וכו') דהיינו הרוב הדומם.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : ספטמבר 27, 2009, 14:19:32 »
שים לב למה שאמרתי- "האידאולוגיה החרדיסטית", האבסורד הוא שבעולם החרדי המציאות מראה שאין חפיפה בין האידאולוגיה לאנשים חוץ מאיזה "Hard core" (ברמת יציאה לעבודה, לימודים במכללות כאלו ואחרות, השלמת בגרות, השתתפות במסלולים ייחודיים בצבא וכו' וכו') דהיינו הרוב הדומם.
בס"ד
אם זה לצורך פרנסה העיקר שלא להיות מושפע

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #16 ב- : ספטמבר 27, 2009, 14:22:34 »
בס"ד
אם זה לצורך פרנסה העיקר שלא להיות מושפע
ממה בדיוק יש להיות מושפע?
מ- f(x)=mx+n ? השפעות קשות........
או שמא מה- ABC?
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #17 ב- : ספטמבר 27, 2009, 14:28:46 »
ממה בדיוק יש להיות מושפע?
מ- f(x)=mx+n ? השפעות קשות........
או שמא מה- ABC?

בס"ד
מהסביבה החילונית
 וגם יש כאלה שמעדיפים ללמוד תורה כל היום בכוללים היום הדור חלש מאוד
צריך גם הרבה זכויות

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #18 ב- : ספטמבר 28, 2009, 19:48:07 »
בס"ד
מהסביבה החילונית
 וגם יש כאלה שמעדיפים ללמוד תורה כל היום בכוללים היום הדור חלש מאוד
צריך גם הרבה זכויות
שטויות, ישנם די והותר חרדים שכבר היום הולכים ועובדים, לומדים בהשכלה גבוהה ומשלימים בגרויות ופסיכומטרי, מציאות...
אפשר למצוא מסגרות חרדיות ולפתוח חדשות על פי דרישה, עניין פשוט של ביקוש והיצע...
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #19 ב- : ספטמבר 29, 2009, 00:56:17 »
"מציאות" מלשון 'מצוי'. יש 'רצוי' ויש 'מצוי'. ה'רצוי' הוא שהמחנה של בני-התורה שתורתם-אמנותם (המצומצם בלאו-הכי) יתמסר אך-ורק לתורה. זה הרצוי לפי ההשקפה ה'חרדית', וזה בדיוק אותו רצוי לפי ההשקפה היהודית! ומי שסובר אחרת, לא יודע מהי יהדות!

התעסקות בדברים אחרים חוץ ליהדות, היא כורח. ההשקפה היהודית בהחלט מכירה במציאות מורכבת ודינאמית, ומספקת מצפן שיטתי מקיף ורחב למציאת דרך-המלך שבה אפשר להגיע לקיום מלא של המצוות תחת כל מציאות משתנה. יתר-על-כן, היהדות נועדה להיות תשתית אידיאית ערכית המופעלת מעצם ריחוק המציאות ממנה, ומספקת את אמצעי התיקון של אותה מציאות, מכל מציאות שהיא לגופהּ.

הווה אומר, מי שנאלץ להיכנס למקומות נמוכים יותר כדי לקיים תורה (לעיל במקרה של כורח המציאות), התורה מתירה לו ואף מחייבת אותו לעתים לעשות כן כשאין ברירה אחרת, אך ודאי שזה לא המצב ה'אידיאלי' או ה'עדיף' (=רצוי) מבחינת ההשקפה היהודית.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 29, 2009, 14:21:32 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #20 ב- : ספטמבר 29, 2009, 09:36:13 »
"מציאות" מלשון 'מצוי'. יש 'רצוי' ויש 'מצוי'. ה'רצוי' הוא שהמחנה של בני-התורה שתורתם-אמנותם (המצומצם בלאו-הכי) יתמסר אך-ורק לתורה. זה הרצוי לפי ההשקפה ה'חרדית', וזה בדיוק אותו רצוי לפי ההשקפה היהודית! ומי שסובר אחרת, לא יודע מהי יהדות!
התעסקות בדברים אחרים חוץ ליהדות, היא כורח. ההשקפה היהודית בהחלט מכירה במציאות מורכבת ודינאמית, ומספקת מצפן שיטתי מקיף ורחב למציאת דרך-המלך שבה אפשר להגיע לקיום מלא של המצוות תחת כל מציאות משתנה. יתר-על-כן, היהדות נועדה להיות תשתית אידיאית ערכית המופעלת מעצם ריחוק המציאות ממנה, ומספקת את אמצעי התיקון של אותה מציאות, מכל מציאות שהיא לגופהּ.
הווה אומר, מי שנאלץ להיכנס למקומות נמוכים יותר כדי לקיים תורה (לעיל במקרה של כורח המציאות), התורה מתירה לו ואף מחייבת אותו לעתים כשאין ברירה אחרת, אך ודאי שזה לא המצב ה'עדיף' מבחינת ההשקפה היהודית.
צר לי אבל במישור העובדתי, אותו "רצוי" שאתה מדבר עליו איננו זה של היהדות, הרצוי הוא יותר בכיוון של הכלאה בין דורו של אחאב (ברמת האחדות) לבין מלכות דוד ושלמה (ברמת קיום חיי ממלכת כהנים וגוי קדוש שלוקח את צרכי המדינה, הפיתוח הטכולוגי והכלכלי, הצבא, הדיפלומטיה, הטקסים, השמחות, האומנות, המסחר, החקלאות, התעשייה, המחקר, ההשכלה החוץ תורנית וכו' וכו' וכו', בתור דברים שהם לכתחילה ולא בדיעבד מתוך רעיון קידוש החול ושיגובו בחיי העם, מה שאתה אומר זה נסיון פתטי להחיל את רעיון "שבט יששכר" על כל העם- וגם זה בקושי, רעיון שאין בינו לבין יהדות ולו דבר).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #21 ב- : ספטמבר 29, 2009, 11:51:47 »
צר לי אבל במישור העובדתי, אותו "רצוי" שאתה מדבר עליו איננו זה של היהדות, הרצוי הוא יותר בכיוון של הכלאה בין דורו של אחאב (ברמת האחדות) לבין מלכות דוד ושלמה (ברמת קיום חיי ממלכת כהנים וגוי קדוש שלוקח את צרכי המדינה, הפיתוח הטכולוגי והכלכלי, הצבא, הדיפלומטיה, הטקסים, השמחות, האומנות, המסחר, החקלאות, התעשייה, המחקר, ההשכלה החוץ תורנית וכו' וכו' וכו', בתור דברים שהם לכתחילה ולא בדיעבד מתוך רעיון קידוש החול ושיגובו בחיי העם, מה שאתה אומר זה נסיון פתטי להחיל את רעיון "שבט יששכר" על כל העם- וגם זה בקושי, רעיון שאין בינו לבין יהדות ולו דבר).
בס"ד
תבין עיקר היהדות ועיקר חיי האומה שלנו זה קיום התורה ומצוותיה שגם ליישב את א"י זה מצווה!
זה העיקר!
כל הנושא הזה שאנחנו לומדים מקצועות חול זנ חול לכל דבר  זה רק מקדש שם שמיים בעיני האומות

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #22 ב- : ספטמבר 29, 2009, 12:06:36 »
בס"ד
תבין עיקר היהדות ועיקר חיי האומה שלנו זה קיום התורה ומצוותיה שגם ליישב את א"י זה מצווה!
זה העיקר!
כל הנושא הזה שאנחנו לומדים מקצועות חול זנ חול לכל דבר  זה רק מקדש שם שמיים בעיני האומות

כדי לקדם את האומה הישראלית, העם היהודי, אביר יעקב, ישנו צורך בפיסיקאים, אנשי כלכלה, מחשבים, ביולוגים, סופרים, ציירים, ארכיטקטים, מהנדסים, אנשי צבא, תקשורת, מרצים, חוקרים, שוטרים, שופטים, זמרים, נגנים, מכבי אש, אנשי שירותי רפואה, ריגול (פנים וחוץ), דיפלומטים, טייסים, אנשי תחבורה ציבורית, עובדי תשתיות (חשמל,מים, תקשורת, ביוב), בנאים, חקלאים, עובדי תעשייה, בעלי עסקים (גדולים, בינוניים וקטנים), אנשים מעניקי שירותים, סיעוד, חינוך וכו' וכו' וכו' וכו', מה שאתה מתאר התאים לתנאי הגלות, שם כל מה שהיה לקב"ה בעמו היה 4 אמות של הלכה.
כשאתה שחקן ברמה המדינית, ידידי, פתאום הרבה דברים אחרים מקבלים משמעות אחרת לחלוטין.
וזה לא רק ממלא איזה פונקציה של "מה העולם חושב עלינו?".
זה הטעות האופטית החרדית.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק הנץ שבניצים

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
  • גוש קטיף - לא נשכח ולא נסלח.
« להגיב #23 ב- : ספטמבר 29, 2009, 12:41:47 »
מה שיותר מציק לי בקשר לרב אמנון יצחק, זה היחס שלו לציונות. רציתי בבקשה לדעת איך זה מסתדר עם רעיון הימין?
השמאל = נאצים.

הרב כהנא זצ"ל צדק!!

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #24 ב- : ספטמבר 29, 2009, 14:39:59 »
כדי לקדם את האומה הישראלית, העם היהודי, אביר יעקב, ישנו צורך בפיסיקאים, אנשי כלכלה, מחשבים, ביולוגים, סופרים, ציירים, ארכיטקטים, מהנדסים, אנשי צבא, תקשורת, מרצים, חוקרים, שוטרים, שופטים, זמרים, נגנים, מכבי אש, אנשי שירותי רפואה, ריגול (פנים וחוץ), דיפלומטים, טייסים, אנשי תחבורה ציבורית, עובדי תשתיות (חשמל,מים, תקשורת, ביוב), בנאים, חקלאים, עובדי תעשייה, בעלי עסקים (גדולים, בינוניים וקטנים), אנשים מעניקי שירותים, סיעוד, חינוך וכו' וכו' וכו' וכו', מה שאתה מתאר התאים לתנאי הגלות, שם כל מה שהיה לקב"ה בעמו היה 4 אמות של הלכה.
כשאתה שחקן ברמה המדינית, ידידי, פתאום הרבה דברים אחרים מקבלים משמעות אחרת לחלוטין.
וזה לא רק ממלא איזה פונקציה של "מה העולם חושב עלינו?".
זה הטעות האופטית החרדית.

זאת הטעות האופטית שלך, ידידי. אנחנו לא שחקנים ברמה המדינית, אנחנו עם יהודי, עם האמת. יש לנו סט אחר של חוקי התנהגות משל הגויים. כל השירותים האדמיניסטרטיביים של המלכות הזמנית והסוררת אינם העיקר אלא הם טפלים לייעודו האמיתי של עם ישראל. הם צורך השעה במקרה הטוב, חלילה לא עיקר.

4 אמות של הלכה יש לקב"ה גם היום. הגלות לא נסתיימה, המשיח טרם הגיע, השכינה לא שבה לביהמ"ק יבב"א והנביאים טרם חזרו להפיץ את דבר ה' בזמננו. המטרה שלנו הייתה ונשארה לעשות תשובה כדי לזכות בחזרה בכל אלה ולהביא גאולה לעולם, להיות "גוי קדוש, אור לעמים וממלכת כוהנים", ככתוב: "ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד" – להגדיל תורה ולהאדיר, כי אלה הם חיינו ואורך ימינו.

הדברים שהם בבחינת כורח המציאות (קללות, גזרות, מציאות של קלקולים, כפירה, בלבול, חושך והסתר-פנים, יצר הרע וכו') הם רק תנאים בשביל לקיים תורה ומצוות. מקצועות החול לא יביאו אותנו לגאולה, את זה אתה אמור לדעת כיהודי מאמין.

דבר שני, וזה מחזיר אותי שוב לארגומנט הראשון והמרכזי שהעליתי: כיום במציאות העכשווית, אין לך מצב שכל היהודים בעולם עוסקים ועסוקים רק בתורה. אדרבה, יש לך מיעוט מצומצם שמתמסר באמת למלא את ייעודו האמיתי של העם הזה. במילים אחרות, גם במצב ה'מצוי' של היום, יש לך די והותר פיזיקאים, מהנדסים, רופאים, כלכלנים, תעשיינים ושאר "מתמסרים בגופא ונפשא" למקצועות החול, בעוד הגרעון והמחסור בבני-תורה שהם באמת יכולים ואמורים להביא את עם ישראל ואת כל העולם לייעוד ולתיקון האמיתי שלו – מחמיר והולך, כי גם את הקומץ הרדוף והקטן-בלאו-הכי הזה מנסים כל הזמן לשדל לעזוב את עולם התורה, ומעלילים עליו השכם והערב העללות שונות, מנאצים אותו, משחירים את שמו ועושים לו רצח אופי בכל אמצעי ומעל כל במה ציבורית.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 29, 2009, 15:21:45 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »