כתב נושא: איזה אומנות לחימה אתם מציעים לי ללכת?  (נקרא 10396 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק מתן92

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
איזה אומנות לחימה אתם מציעים לי ללכת?
« ב- : ספטמבר 18, 2009, 10:17:51 »
אני בכיתה יב' בקריית שמונה איזה אומנות לחימה אתם מציעים לי ללכת טאיקוונדו?  אם אין טאיקוונדו אז קרטה? או מה?

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 18, 2009, 10:48:30 »
נראה לי שזה תלוי בסגנון שמתאים לך. יש לי רושם שג'ודו זה הכי פרקטי וקיקבוקס הכי "ספורטיבי" מבחינת הוצאת אנרגיה לזמן תרגול.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 18, 2009, 12:06:56 »
אם אתה רוצה להסתדר ברחוב, חפש בית ספר שמלמד ברצינות ולא חוג אחר הצהריים, בקשר לאומנות, אני הלכתי על קרבות חופשיים, מכין אותך לכל דבר.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 18, 2009, 12:10:15 »
קפוארה נראה לי הכי כיף :)  (בהנאה עסקינן?)

צריך אבל לעבוד קצת על גמישות...
ג'ודו זה ממש נחמד ולא אלים במיוחד, יש הרבה ידע בתחום בארץ והרבה תחרויות, אבל זה פחות שימושי אם אתה רוצה את הערך המוסף של לדעת להגן על עצמך.

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 18, 2009, 12:25:31 »
אגרוף תאילנדי

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 18, 2009, 12:58:35 »
האומנות לחמה החזקה והטובה ביותר היא ללא ספק קונג פו.  אך אפשר גם מגע קרב, מצויין להגנה עצמית.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 20, 2009, 21:32:55 »
האומנות לחמה החזקה והטובה ביותר היא ללא ספק קונג פו.  אך אפשר גם מגע קרב, מצויין להגנה עצמית.

אחי קונג פו לא יביא אותו לשומקום.

מנותק gambito

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 23, 2009, 09:57:09 »
אני מציע איגרוף תאילנדי ,קרב מגע!!!
התאמנתי בשניהם במשך שמונה שנים ועוד בסייף שש שנים!!!!

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 23, 2009, 13:09:49 »
בס"ד

מה עם ג'אוג'יצו? וקראטה?
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק חד כתער

• מנהל הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 23, 2009, 13:35:57 »
איגרוף תילאנדי .

מנותק doriluz

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 25, 2009, 14:43:39 »
היום הרוב זה די מסחרי, אלא אם כן אתה מוצא מועדון ממש טוב, אני חושב שהכי יעיל זה ג'יוג'יטסו או אגרוף תאילנדי.

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • לָמוּת אוֹ לִכְבּוֹש אֶת הָהָר
« להגיב #11 ב- : ספטמבר 26, 2009, 21:05:56 »
תלוי מה אתה רוצה, אם אתה רוצה רק שרירים ולהוציא אנרגיה אגרוף תאילנדי הוא מעולה ומגיע לדופק
לא נורמלי, אבל אגרוף תאילנדי זה ספורט ואתה מתאמן לתחרות ע"פ חוקים.. זה לא לוחמה בטרור.

אם אתה רוצה לדעת להלחם במקרי חרום לדוגמא קבוצה נגדך, או מקרה של מחבל עם נשק קר או חם וכדו'
או אפילו סתם אם תותקף ברחוב במקום שבו "אין חוקים" אני מציע לך ללכת ללמוד קרב מגע במקום טוב.
רק איפה אמרת שאתה גר? יתכן שאוכל להמליץ לך, בכל אופן הקרב מגע זה שיטה ישראלית ומודרנית שנותנת
מענה לבעיות מודרניות יותר מהשיטות המסורתיות.

מה גם ששיטות עתיקות יש להם מקובעות מסויימת כשהתרגילים לא נכונים לכל יריב, וכן הם לא נותנות
מענה שלם לבעיות מודרניות, ותוסיף לזה את הריקודיות שבדבר...הם דואגים שהתנועה תיהיה יפה ולאו דוקא זריזה
ויעילה.

באשר לג'יג'יטסו וג'ודו ממש לא מציע, מכיוון שלא מדובר באמנות לחימה אלא בספורט(גם הג'יג'יטסו המקורי הוא
תחרות ספורט רק שמדובר בתחרות לחיים ולמוות..) בכל אופן, תלוי מה אתה מחפש אם ספורט בחום אני ממליץ
לך על אגרוף תאילנדי אם לחימה אז קרב מגע.

המלצה עוד יותר טובה זה לשלב בין שניהם ואני מכיר מועדון שמשלב אותם, האגרוף תאילנדי נותן לך כושר
גופני גבוה מאד שחשוב בקרב כדי לא לאבד נשימה, וכן כדי שהמכות שלך יהיו אפקטיביות יותר.. וכמו כן
נותן לך שרירים וכח גופני, ואילו הקרב מגע מלמד אותך איך ליעל את הכח הקיים ולנצל הן את חולשות היריב
הן כוחו של היריב, והן את הידע שלך שיכול לחסוך לך בכלל את השימוש בכח פיזי גדול ובמאמץ מיותר..

תָּגָר- עַל כָּל מַעֲצוֹר וּמֵצָר אִם תַּעַל אוֹ תֵרֶד
בְּלַהַב הַמֶּרֶד שָׂא אֵש לְהַצִּית - אֵין דָּבָר !
כִּי שֶקֶט הוּא רֶפֶש הַפְקֵר דָּם וָנֶפֶש
לְמַעַן הַהוֹד הַנִּסְתָּר.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #12 ב- : ספטמבר 26, 2009, 21:12:18 »
בס"ד

מה בנוגע לאייקידו?  זה של השחקן סטיבן סיגל נכון?
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : ספטמבר 26, 2009, 21:34:27 »
בס"ד

מה בנוגע לאייקידו?  זה של השחקן סטיבן סיגל נכון?

לא הייתי בונה על זה, אין כמו מועדון שמלמד לחימה חופשית. קרבות מלאים, קיקבוקס זה רק עמידה ג'ודו זה רק הפלות, חפש מקום שמשלב את הכל.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #14 ב- : ספטמבר 26, 2009, 23:54:52 »
בס"ד

יש לי ניסיון כמעט בכל מה שהוצע (אקידו  - 7 שנים, קראטה קיוקישנקאי - שנים, קרב מגע - 7 שנים, ג'ודו - 3 שנים), אני ממליץ על ניסיון בכל אחד מהם לכל הפחות, למרות שאני הייתי אישית הייתי בוחר באקידו ובקראטה.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : ספטמבר 27, 2009, 03:48:02 »
אני באגרוף תאילנדי למעלה משנה ואני מרוצה ב"ה !
יש סיבה מיוחד שאתה רוצה ללמוד אומנות לחימה ? למשל לצבא...?

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #16 ב- : ספטמבר 27, 2009, 03:49:58 »
גור אריה, גם אתה באגרוף תאילנדי?

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #17 ב- : ספטמבר 28, 2009, 19:24:20 »
גור אריה, גם אתה באגרוף תאילנדי?
אני לומד גם אגרוף תאילנדי וגם קרב מגע, זהו שילוב מנצח תאמינו לי, לגבי איקידו יש
בקרב מגע גם תרגילים שמבוססים על איקידו אבל איקידו מסורתי הוא בעייתי כי הוא קצת מקובע(בכלל שיטטות
יפניות הם נוקשות מידי ובראשם הקרטא..)

ישנה עוד עדיפות לדעתי לקרב מגע, ישנם הרבה שיטות שמבוססות על עבודה זרה ולמעשי היו בשימוש
נזירים בבתי עבודה זרה מסויימים, גם סמליהם וקריאות הקרב שלהם מבוססות על שמות בדתות הנפסדות הטמאות שלהם.
כמו כן לא אחת רואים יהודים הולכים עם חליפות ועליהם סמל בודהה ר"ל(שקץ תשקצינו ותעב תתעבינו כי חרם הוא!)
שהוא עבודה זרה ממש ואיסור החמור ביותרה בתורה ר"ל וצורתו כעין עיגול שחור לבן כשהשחור בתוך הלבן והלבן בתוך השחור עם נקודה לבנה על השחור ונקודה שחורה על הלבן, והוא אסור ללובשו מדאורייתא ויש בזה
חשש של חיוב מיתה ומי שלומד ועל החליפה שלו יש סמל כזה יש לקרעו מיד!

לעומתם הקרב מגע פותח ע"י יהודי אימי ליכטינפלד ז"ל נגד הגסטפואים ימ"ש וזכרם בצ'כיה-הונגריה, וכן יותר
מאוחר שאימי עלה ארצה באנית מעפילים ושחה 6 קילומטר לחוף(!!) כדי שלא יתפס ע"י השלטון הנאצו בריטי הזר ימ"ש
שימשה שיטה זו נגד האוייב הערבי ימ"ש, ועד היום ע"י כוחות הבטחון על זרועותיהם ואין בו שום
חשש של טומאה חלילה, כי מקורו בעם היהודי ונוצר לצורך הגנת עם ישראל.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #18 ב- : ספטמבר 28, 2009, 19:32:42 »
בקרב מגע גם תרגילים שמבוססים על איקידו אבל איקידו מסורתי הוא בעייתי כי הוא קצת מקובע(בכלל שיטטות

ישנה עוד עדיפות לדעתי לקרב מגע, ישנם הרבה שיטות שמבוססות על עבודה זרה ולמעשי היו בשימוש
נזירים בבתי עבודה זרה מסויימים, גם סמליהם וקריאות הקרב שלהם מבוססות על שמות בדתות הנפסדות הטמאות שלהם.
כמו כן לא אחת רואים יהודים הולכים עם חליפות ועליהם סמל בודהה ר"ל(שקץ תשקצינו ותעב תתעבינו כי חרם הוא!)
שהוא עבודה זרה ממש ואיסור החמור ביותרה בתורה ר"ל וצורתו כעין עיגול שחור לבן כשהשחור בתוך הלבן והלבן בתוך השחור עם נקודה לבנה על השחור ונקודה שחורה על הלבן, והוא אסור ללובשו מדאורייתא ויש בזה

לעומתם הקרב מגע פותח ע"י יהודי אימי ליכטינפלד ז"ל נגד הגסטפואים ימ"ש וזכרם בצ'כיה-הונגריה, וכן יותר
מאוחר שאימי עלה ארצה באנית מעפילים ושחה 6 קילומטר לחוף(!!) כדי שלא יתפס ע"י השלטון הנאצו בריטי הזר ימ"ש
שימשה שיטה זו נגד האוייב הערבי ימ"ש, ועד היום ע"י כוחות הבטחון על זרועותיהם ואין בו שום

הקטע הזה של הסמל, נראה לי מוגזם. אתה מתעסק באומנות לחימה שנוצרה ע"י קבוצה מסוימת, זה מינימום של כבוד שבזמן שאתה עוסק בה תנהג על פיה.

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #19 ב- : ספטמבר 28, 2009, 19:50:20 »
הקטע הזה של הסמל, נראה לי מוגזם. אתה מתעסק באומנות לחימה שנוצרה ע"י קבוצה מסוימת, זה מינימום של כבוד שבזמן שאתה עוסק בה תנהג על פיה.
אז לשיטתך היהודים בהגנה ובפלמ"ח שהתאמנו ב"רובה צ'כי" שהוא למעשה רובה גרמני היו צריכים לענוד
צלב קרס? עבודה זרה היא אסורה נקודה! ומצווה להיהרג ולא לחטוא בשמץ של עבודה זרה! וכמו שאמרו
חז"ל "יהרג ובל יעבור" בכל הדורות יהודים מתו ונשרפו חיים ולו רק לנשק צלב, לא לעבוד או לענוד
אלא אפילו לנשק.

ואמרו רבותינו במסכת סנהדרין שאפילו לטאטא לכלוך ואבק לפני עבודה זרה הרי זה בכלל עובד וחייב מיתה בסקילה!
ולכן אמרתי שעלינו ללמוד שיטות שמקורן בעם היהודי, או ללמוד שיטות אחרות אבל בשום אופן לא לנהוג בדרכיהם הרעות!
אתה רוצה להוציא מהם את הדברים הטובים זכותך, וכן יש דברים טובים בכל עם ועלינו ללמוד
את הדברים הטובים אבל חלילה לנו ליפול בטומאתם!! והרי נאמר "שקץ תשקצנו ותעב תתעבינו כי חרם הוא!!"
ומצווה לאבד עבודה זרה מארצינו ואפילו אילן שנעבד חובה לכרותו כמצווה בתורה, ולכן אגב צוונו
בין השאר לגרש את הגויים בארץ כדי שלא ידבק בנו חלילה ולו מעט מתרבותם .

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #20 ב- : ספטמבר 28, 2009, 19:56:24 »
אז לשיטתך היהודים בהגנה ובפלמ"ח שהתאמנו ב"רובה צ'כי" שהוא למעשה רובה גרמני היו צריכים לענוד
צלב קרס? עבודה זרה היא אסורה נקודה! ומצווה להיהרג ולא לחטוא בשמץ של עבודה זרה! וכמו שאמרו
חז"ל "יהרג ובל יעבור" בכל הדורות יהודים מתו ונשרפו חיים ולו רק לנשק צלב, לא לעבוד או לענוד
אלא אפילו לנשק.

ואמרו רבותינו במסכת סנהדרין שאפילו לטאטא לכלוך ואבק לפני עבודה זרה הרי זה בכלל עובד וחייב מיתה בסקילה!
ולכן אמרתי שעלינו ללמוד שיטות שמקורן בעם היהודי, או ללמוד שיטות אחרות אבל בשום אופן לא לנהוג בדרכיהם הרעות!
אתה רוצה להוציא מהם את הדברים הטובים זכותך, וכן יש דברים טובים בכל עם ועלינו ללמוד
את הדברים הטובים אבל חלילה לנו ליפול בטומאתם!! והרי נאמר "שקץ תשקצנו ותעב תתעבינו כי חרם הוא!!"
ומצווה לאבד עבודה זרה מארצינו ואפילו אילן שנעבד חובה לכרותו כמצווה בתורה, ולכן אגב צוונו
בין השאר לגרש את הגויים בארץ כדי שלא ידבק בנו חלילה ולו מעט מתרבותם .

הסמל שדיברת עליו יין ויאנג, נחשב עבודה זרה לענוד אותו? איך זה שונה מלבישת ג'ינס שכתוב עליו פוקס או ליוויס?

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #21 ב- : ספטמבר 28, 2009, 20:00:27 »
הסמל שדיברת עליו יין ויאנג, נחשב עבודה זרה לענוד אותו? איך זה שונה מלבישת ג'ינס שכתוב עליו פוקס או ליוויס?
מכיוון שפוקס וליוויס הם שמות של אנשים שקראו לחברה על שמם, ואילו הסמל הנ"ל שימש את הנזירים
הבודהיסטים ב"עבודתם" הנפסדת וזהו סמל שמקורו בדתם האסורה,אין איסור בבגד או סמל שמקורו בגויים,
אבל סמל שמקורו בעבודה זרה אסור בתחלית האיסור!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #22 ב- : ספטמבר 28, 2009, 20:05:50 »
הבנתי.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #23 ב- : ספטמבר 29, 2009, 23:41:07 »

מסכים איתך!
המאמן שלי הוא העביר לנו גם אימוני קרב מגע אבל דברים בסיסיים יותר, לא ממש נכנס לפרטים...
יותר לצאת ממצב של חניקות או אם תוקפים אותך חס וחלילה בסכין...
שאר הלחימה אנחנו מתעסקים באגרוף תאילנדי שזה תופס גם לרחוב.

מנותק מתן92

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #24 ב- : ספטמבר 30, 2009, 17:18:40 »
תודה רבה לכם אני גם בקריית שמונה   אני אלך להתנסות בטאיקוונדו אם לא יהיה מתאים לי אני ילך לראות קרב מגע