כתב נושא: עסקאות שבויים עם ארגוני טרור  (נקרא 5294 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
עסקאות שבויים עם ארגוני טרור
« ב- : ספטמבר 04, 2009, 09:33:17 »
כרגע הדעה הרווחת היא שיש לנהל משא ומתן עם אותם ארגונים, לשחרר אלפי מחבלים תמורת חייל חטוף.

איך ייתכן שאף מדינה לא חשבה על מדיניות הפוכה? הוצאה להורג של אסירים מטעם אותו ארגון/קבוצה שהם נלחמים למענה עד שיוחזר החייל.

יש לזה תקדים היסטורי? יש סיבה שאני מפספס ובגללה הדבר לא אפשרי?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 04, 2009, 11:52:00 »
כרגע הדעה הרווחת היא שיש לנהל משא ומתן עם אותם ארגונים, לשחרר אלפי מחבלים תמורת חייל חטוף.
איך ייתכן שאף מדינה לא חשבה על מדיניות הפוכה? הוצאה להורג של אסירים מטעם אותו ארגון/קבוצה שהם נלחמים למענה עד שיוחזר החייל.
יש לזה תקדים היסטורי? יש סיבה שאני מפספס ובגללה הדבר לא אפשרי?
להלן תזכורת למאמר שלי בנדון:
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,15552.0.html
ותוספת, בתחילת שנות השמונים, בלבנון, חיזבאללה ארגון קטן (אז- "המדוכאים עלי אדמות") בראשות השייח' עבאס מוסאווי, הם חטפו והוציאו להורג 4 דיפלומטים סובייטים בלבנון ודרשו בעדם שחרור של לוחמי אל מוג'אהידין מבתי הכלא ומחנות העבודה בבריה"מ, מאפגניסטן וצ'צ'ניה.
הרוסים בתגובה לא שחרורו אף אחד. אלא ה-KGB בתמורה חטף פעילי חיזבאללה מרכזיים בלבנון, הוציא אותם להורג, חתך את הגופות לחתיכות ושלח אותם בחזרה בדואר לכתובות הרלוונטיות, מאז אף רוסי לא נחטף יותר בלבנון.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 04, 2009, 12:16:03 »
^
אהבתי מאוד

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 04, 2009, 15:23:41 »
תראה נץ לפעמים הרגש עובד במקום השכל הישר, אני לא ישקר ויאמר שאני נגד העיסקה
אם היה משעל עם- אם לשחרר או לא אני מאמין שהייתי שם פתק "כן".
אני בן אדם שלא נותן לדברים להשפיע עליי למשל מוסר,  לא יזיז לי
לראות ששוחטים ערבים וגם אם זה יהיה מול העיניים שלי גם אם זה היה קשה לא הייתי מנסה
למנוע את זה גם אם הייתי יכול.
באשר לעניין שליט אני ממש רוצה שישחררו אותו, המקרה שלו נגע בכולנו וההורים שהופכים עולמות
בשביל לראות את בנם
ומה שהכי הורג אותי זה הידיעה שבחיים לא יהיה לנו אומץ לעלות את כל האסירים לאוטובוסים ואיך שתתבצע
העיסקה לפוצץ אותם לאחר שהאוטובוסים יתערבבו בין הקהל הערבי השיכור משימחה...
וגם יש לי תחושה שבאיזה שלב הממשלה תיכנע לדרישות החוטפים בכל מקרה אז ככה שסתם מושכים את זה.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 04, 2009, 15:34:10 על ידי יחיאל »

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 04, 2009, 16:27:45 »
להלן תזכורת למאמר שלי בנדון:
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,15552.0.html
ותוספת, בתחילת שנות השמונים, בלבנון, חיזבאללה ארגון קטן (אז- "המדוכאים עלי אדמות") בראשות השייח' עבאס מוסאווי, הם חטפו והוציאו להורג 4 דיפלומטים סובייטים בלבנון ודרשו בעדם שחרור של לוחמי אל מוג'אהידין מבתי הכלא ומחנות העבודה בבריה"מ, מאפגניסטן וצ'צ'ניה.
הרוסים בתגובה לא שחרורו אף אחד. אלא ה-KGB בתמורה חטף פעילי חיזבאללה מרכזיים בלבנון, הוציא אותם להורג, חתך את הגופות לחתיכות ושלח אותם בחזרה בדואר לכתובות הרלוונטיות, מאז אף רוסי לא נחטף יותר בלבנון.

מה אם תקדים היסטורי שמדינה יצאה בהצהרה על כוונותיה ומעשיה?

ולא גוף ביון כזה או אחר.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 05, 2009, 23:14:39 »
מה אם תקדים היסטורי שמדינה יצאה בהצהרה על כוונותיה ומעשיה?

ולא גוף ביון כזה או אחר.
ישראל 1976, מבצע אנטבה.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 06, 2009, 11:13:07 »
ישראל - אפריל 1975 - נחשון ווקסמן
(חילוץ כושל, אבל היה ניסיון)

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 06, 2009, 11:16:42 »
ישראל - מלון סבוי - מרץ 1975
(5 בני ערובה ניצלו, 8 בני ערובה נהרגו בניסיון החילוץ, 2 חיילים מכוח הפריצה נהרגו, 1 חייל שהזדמן למקום וניסה להשתלט על המחבלים נהרג ועל ניסיונו קיבל את עיטור המופת).

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 06, 2009, 11:20:51 »
רוסיה - אוקטובר 2002 - תיאטרון במוסקבה

פעולת חילוץ שכללה שימוש בגז ובה חולצו רוב בני הערובה (היו 40 מחבלים, מעל ל 700 בני ערובה)

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 06, 2009, 11:23:33 »
רוסיה (צפון אוסטיה) - ספטמבר 2004 - בית ספר בבסלאן

פעולת חילוץ כושלת וחובבנית (שהחלה בשל פיצוץ תחמושת של המחבלים בשל תקלה כנראה) הובילה לטבח במרבית בני הערובה כאשר מעל למחציתם ילדים.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 06, 2009, 11:26:51 »
בקיצר,
נראה שבעת המודרנית, רק לישראל ולרוסיה יש תעוזה לבצע פעולות כאלה.
כאשר הרוסים מבצעים פעולות ברוטליות בכל מחיר ע"פ רוב, כדי להמנע משחרור מחבלים.

ישראל שקעה בשמאלנות ורגישה מאוד לנפגעים.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : ספטמבר 06, 2009, 14:08:41 »
אני חושב שלא הבהרתי את עצמי, אני מתכוון האם יש תקדים לכך שאזרחי מדינה מסוימת נחטפו, אזרחים או חיילים, ובמקום משא ומתן עם החוטפים, המדינה שהחטופים שייכים אליה הציבה  אולטימטום של שחיטת האסירים המזוהים עם אותו ארגון טרור או הכרזת מלחמה על אותה מדינה, אלא אם ישוחררו האסירים.

קיים דבר כזה?

מנותק אשקלוני!

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #12 ב- : ספטמבר 06, 2009, 17:29:31 »
צריך להכניס את שייטת 13, סיירת מטכ"ל ויחידת מסתערבים מובחרת מאוד לתוך עזה ולנסות להוצי את גלעד חי ובלי שיהרגו לנו חיילים
לצערי הרב מקרה כזה הסיכויים שיהיה הם אפסיים, ואת גלעד אחינו היקר שנשלח לשמור על המדינה אי אפשר שירקב בשבי כמו רון ארד
אני מקווה בע"ה שיחזרו כל החטופים/שבויים/נעדרים/אסירים לביתם בריאים ושלמים במהרה בימינו אמן כן יהי רצון !

לעולם ה' דברך ניצב בשמיים

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : ספטמבר 06, 2009, 17:44:00 »
צריך להכניס את שייטת 13, סיירת מטכ"ל ויחידת מסתערבים מובחרת מאוד לתוך עזה ולנסות להוצי את גלעד חי ובלי שיהרגו לנו חיילים
לצערי הרב מקרה כזה הסיכויים שיהיה הם אפסיים, ואת גלעד אחינו היקר שנשלח לשמור על המדינה אי אפשר שירקב בשבי כמו רון ארד
אני מקווה בע"ה שיחזרו כל החטופים/שבויים/נעדרים/אסירים לביתם בריאים ושלמים במהרה בימינו אמן כן יהי רצון !

אני לא חושב שהבעיה זה להכניס את היחידות המובחרות, לדעתי הבעיה זה לאן, לא יודעים היכן הוא מוחזק.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #14 ב- : ספטמבר 06, 2009, 21:51:38 »
אני חושב שלא הבהרתי את עצמי, אני מתכוון האם יש תקדים לכך שאזרחי מדינה מסוימת נחטפו, אזרחים או חיילים, ובמקום משא ומתן עם החוטפים, המדינה שהחטופים שייכים אליה הציבה  אולטימטום של שחיטת האסירים המזוהים עם אותו ארגון טרור או הכרזת מלחמה על אותה מדינה, אלא אם ישוחררו האסירים.

קיים דבר כזה?
הסטורית, לא ידוע לי על תקדים כזה (אם זכרוני איננו מטעני) אבל אני חושב שהגיע הזמן להיות ראשון.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : ספטמבר 06, 2009, 21:53:05 »
הסטורית, לא ידוע לי על תקדים כזה (אם זכרוני איננו מטעני) אבל אני חושב שהגיע הזמן להיות ראשון.

חוץ מתגובת העולם ישנו עוד מיכשול?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #16 ב- : ספטמבר 06, 2009, 22:09:41 »
חוץ מתגובת העולם ישנו עוד מיכשול?
יהודונים שונאי עצמם ועמם בעלי חשיבה מימי ק"ק יהופיץ, שרוקדים "מה יפית" בפרוות עור דב בפני הפריץ הגוי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
« להגיב #17 ב- : ספטמבר 07, 2009, 05:19:43 »
אי אפשר להכניס את היחידות המובחרות, בלי גדודי חי"ר שיעטפו אותם
אז לא ניתן להמנע ממבצע בסדר גודל של עופרת יצוקה לפחות מבחינת הכוחות הרגליים