כתב נושא: "אל-קאעידה תכנן להתנקש בבלייר מול המלכה"  (נקרא 2387 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
מפקד משטרת לונדון לשעבר חשף בסרט של ה-BBC: ב-2002 התקבלה התרעה על כוונת אל-קאעידה להתנקש בבלייר במסיבה לכבוד המלכה. בלייר התבקש שלא להגיע, אך לא נענה לבקשה. בסופו של דבר, אולי בשל כמות השוטרים הגדולה, לא יצאה ההתנקשות אל הפועל.

ארגון אל-קאעידה תיכנן להתנקש בראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, במהלך חגיגות שנערכו למלכה אליזבת בשנת 2002, כך דיווח הבוקר (יום ב') העיתון הבריטי "דיילי טלגרף". את המידע על ההתרעה חשף מפקד משטרת לונדון לשעבר, הלורד ג'ון סטיבנס, בסרט תעודה שהפיק שירות השידור הבריטי ה-BBC.

בלייר הפך למטרה עבור ארגוני הטרור לאחר שגיבה את פעולות צבא ארצות הברית באפגניסטן ולקח חלק פעיל במלחמה בעיראק. את תוכניתם ניסו הטרוריסטים להוציא לפועל במסיבת רחוב גדולה שנערכה למען המלכה.

המשטרה הבריטית, שקיבלה את ההתרעה על המזימה להתנקש במנהיג הבריטי, ניסתה למנוע מבלייר להגיע למקום. "הלכתי למשכנו של ראש הממשלה על מנת לדון עימו בנחיצות הופעותיו הציבוריות", סיפר הלורד סטיבנס. "אך הוא היה נחוש להמשיך לקיימן ואמר לי 'ג'ון אני בטוח שתעשה הכל על מנת שלא יקרה לי כלום'".

בלייר הגיע בסופו של דבר למסיבה, ועבור לורד סטיבנס מדובר היה בכאב ראש לא קטן. "כיסינו את כל האזור בשוטרים גלויים וסמויים. ישבתי עמו מחוץ לארמון בקינגהם וידעתי שמדובר בנקודה ממש מסוכנת, שבה הוא מאוד פגיע. למרות זאת, כשהבטתי בפניו לא ראיתי שום סימן לפחד או חשש. הוא היה צריך לעשות את העבודה, והוא עשה אותה".

בסופו של דבר עברו החגיגות בשלום, והאיום שהיה נראה מוחשי למדי לא התממש. "מוכרחים להעריך אותו ואת שרי, שידעה גם כן על האיום, על כך שלא נכנעו והגיעו למסיבה. הם הראו הרבה אומץ בכך", סיכם לורד סטיבנס.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
"אל-קאעידה תכנן להתנקש בבלייר מול המלכה"
« להגיב #1 ב- : פברואר 27, 2007, 04:47:44 »
אני לא עצוב במיוחד שהבריטים סובלים.  יש לנו חשבון ארוך אתם.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
"אל-קאעידה תכנן להתנקש בבלייר מול המלכה"
« להגיב #2 ב- : פברואר 27, 2007, 14:18:00 »
אני לא עצוב במיוחד שהבריטים סובלים.  יש לנו חשבון ארוך אתם.
ארוך יותר מדי מכדי לכאוב עליו ועליהם.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i