בס"ד
רוב המפקדים הם שמאלנים שונאי דת
שלום לכבוד הסטטיסטיקן הראשי לצה"ל, המפקדים כיום, תפקידם הוא לא הטפה פומבית לחזרה בתשובה (ומכאן שמם, מפקדים! בצבא ולא מחזירים בתשובה! בצבא), אני לא רואה אפילו מה זה קשור ומה זה אמור להביע, אנא פרט את טענותיך.
אם כבר להתגייס אז עדיף וצריך לנח"ל כי שמה זה באמת גיוס כשר לפי ההלכה
נו...צריך להכשיר את כל הגדודים בצה"ל אבל אתה סותר את עצמך, מצד אחד מתנגד לגיוס ומצד שני בעדו? מול מה אני מתווכח?
ובקשר לפרעות תח -תט
תבין שהכל מאת שמיים הכל הקב"ה גוזר
לפעמים זה תיקון של אנשים שעברו גלגול נשמה מדור אחר
אינך מזכירו האישי של מלך מלכי המלכים, מחד גיסא בתגובה אחת - "נסתרות דרכי האל" ומאידך גיסא, "לפעמים זה תיקון של אנשים שעברו גלגול נשמה מדור אחר" - מי אתה שתדע את גזר דינו של הקב"ה?
אלך יותר רחוק,
- הרמב"ם מונה מבין סיבות חורבן בית שני את העובדה שלא למדנו מלחמה (על כל צורותיה, טקטיקה, אסטרטגיה).
- כמעט כל קהילת חברון נרצחה ונשחטה בידי מוסלום אל ערבייה בחברון ב-29', כל כולם התנגדו ל"ציונות", כולם היו "דתיים".
- כל יהדות אירופה של עד תנועת ה"ההשכלה" הייתה "דתית"-אורתודוקסית, דבר שלא מנע את - שחיטת רבינו תם בבית המדרש, רציחת קהילות שפייר, וורמס ומיינץ ב"מסעות הצלב", פוגרומים אינסופיים במהלך שנות ה"מגפה השחורה", האינקוויזיציות למיניהן, הפוגרומים ברוסיה הקיסרית במהלך המאות ה-18-19 (יותר במאה ה-19) ועוד אינספור דוגמאות.
כל יהודי שמשרת בצה"ל זה מצווה!
תלוי מה הוא עושה.
אני שמעתי אנשים שהיו בגוש קטיף וחיו שם ועכשיו הבנים שלהם לא משרתים בצה"ל והיום הרבה כאלו מהציבור הזה אומרים שזאת הייתה טעות
אין לפסול את השירות בצה"ל בגלל הגירוש המתועב (שים לב לכמות הדתיים הלאומים ובראשם המתנחלים בעיקר בדרגות קצונה למיניהן), הסתמכות עיקרית על המתנחלים איננה אפקטיבית (שלא תבין לא נכון, אינני רואה בזה כל בעיה מוסרית אבל אני חושב לטווח הרחוק ולא עם הרגש), המתנחלים:
- הם לא זרוע מזויינת מאורגנת.
- אין להם תקציב כלכלי להגיע לזה.
- תלויים בצורה בלתי הגיונית בחסדי הקומוניסטים.
להתחנף לחילוניים וגם לחילוניים המנים שבסוף בגדו בהם
למה??!?!?
מי מתחנף? להגן על המדינה (עם כל המינימליות שבדבר בהקשר של גיוס לצה"ל) קשור לחילוניים? אימתי הפך צה"ל לנציג החילונות ואימתי הפך גיוס לצה"ל, שהגן ומגן (עדיין, עם כל המינימליות שבדבר) על חייך שלך בנוסף - כמובן, ללימוד התורה ולקיום ולהשתדלות היהודית בא"י בפרט ובעולם בכלל) - ל"התחנפות"? אתה קורא לעצמך "דתי" בעוד אינך מכיר במצוות כגון "לא תעמוד על דם רעך"?
כי הם מפחדים לדרוש מהם תנאים ובסוף הם קיבלו מהרשעים
פה אני נאלץ להסכים, אבל הבעיה, שינוי מינורי (ברמת המיקרו האישית ולאו דווקא ברמת המאקרו) לא יביא לשינוי כללי ולכן אי-גיוס לצה"ל לא יבוא לפתור הבעיה אלא יחמיר אותה, צריך לחשוב מעבר לקופסה ידידי.
צריך להתעסק בגמילות חסדים גם
וגם קירוב רחוקים
אף אחד לא אומר שלא.
ולשרת בצבא זאת מצווה
אני רק אומר מי תורם יותר וזהו
מי תורם יותר לדידך?
[/quote]