יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

עוד שאלות בנושא יהדות.

<< < (6/9) > >>

jewlover and arabhater:
בס"ד
יש  כאן 87 הרצאות מחולק ל-13 עמודים
http://hidabroot.org/Search.asp

בע"ה תמצא כאן תשובה לשאלתך

אלמ:
ברור שיש אך בתקופתם הכל נעשה כסידרו בצניעות ובדרך של גורם שלישי המתווך ביניהם כדוגמת האבות ואימותינו הקדושות.
אין זה אומר שלא הייתה התאהבות בינהם אם גישר בינהם גורם שלישי. יש עוד אינספור מקרים של התאהבות בתנ"ך אך כאמור הכל נעשה בצניעות יתרה.
חוץ ממקרים בודדים של גילוי עריות ואונס להלן:דינה ,אמנון ותמר.שהתורה מפרשתן בצורה ברורה ועיניינית.

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: כוח יהודי על אוגוסט 11, 2009, 20:39:32 ---האם מכל עבירה אפשר לחזור בתשובה?

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
כל עבירה בכל זמן
רק אסור להגיד לאדם אחטא ואשוב כי כל האומר כך אין מספיקין בידו לעשות תשובה הכוונה לעשות עבירות  חס וחלילה למרות שאותו איש יודע שהוא מתכוון אח"כ לעשות עבירה אבל בוודאי על כל עבירה לא אפשר לחזור בתשובה אלא חובה לחזור בתשובה זה מצווה מהתורה לחזור בתשובה כל יום אפשר לחזור בתשובה
כתוב שפרקי אבות שאדם מכיוון שהוא לא יודע מתי ימות אז הוא צריך לחזור כל יום בתשובה
הקב"ה רק מחכה שנשוב בתשובה על כל דבר ודבר בטעות לא ברכת אתה אומר לקב"ה אני מצטער חטאתי עוייתי פשעתי....
לא אעשה זאת יותר מתחרט מתוודה  וכו.......
התשובה מורכבת מארבעה חלקים
כתוב שהקב"ה ברא את התשובה עוד לפני שנברא העולם כי הוא יודע את העתיד ושנצטרך תשובה וזאת אחת הסיבות

אלמ:

--- ציטוט של: כוח יהודי על אוגוסט 11, 2009, 20:39:32 ---האם מכל עבירה אפשר לחזור בתשובה?

--- סוף ציטוט ---
כן , כפי שידוע לי אך ישנם מקרים של ממזר שעד שלא ימות הממזר אין לו כפרה עולמית.
אם אדם שב מן החטא כליל, ומתקן עיוותו הקב"ה ברחמיו הרבים ארך אפים(לרשעים)ורב חסד פותח לנו דלתי תשובה, ואף כשהתשובה באה מתוך הלב בשמחה
אין מעלה גדולה מזו,  במקרה הנ"ל האדם מסוגל להפוך חובותיו לזכויות. וזאת בתנאי נוקב שאין ישוב לחטאו עוד.

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: אלמ על אוגוסט 11, 2009, 20:49:11 ---כן , כפי שידוע לי אך ישנם מקרים של ממזר שעד שלא ימות הממזר אין לו כפרה עולמית.
אם אדם שב מן החטא כליל, ומתקן עיוותו הקב"ה ברחמיו הרבים ארך אפים(לרשעים)ורב חסד פותח לנו דלתי תשובה, ואף כשהתשובה באה מתוך הלב בשמחה
אין מעלה גדולה מזו,  במקרה הנ"ל האדם מסוגל להפוך חובותיו לזכויות. וזאת בתנאי נוקב שאין ישוב לחטאו עוד.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
מזה ממזר?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה