חדשות ודיונים > דיון כללי
האם עמיר צדק?
בייקר:
רבין הכניס עשרות אלפי מחבלים לארץ ישראל.חימש אותם נתן להם טריטוריה,לגטימציה,כסף וסייע לאויב בזמן מלחמה:בגידה במולדת.
יש דינים שונים מבחינת ההלכה:מוסר,רודף.
כיצד עלינו להתייחס לבוגדים?וענונו מרגל האטום,מרגלים רוסים כקלינברג,בר,סייעני טרור כפחימה,אדיב?
האם מבחינה הלכתית דין בוגדים מוות?
לא מדובר רק בעמדות אלא במעשים:נהג מונית ערבי שמסיע מחבל מתאבד לפיגוע בידיעה ברורה שזהו מחבל מתאבד.
הלנת מחבל מתאבד ביפו לפני הפיגוע בדולפינריום.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: בייקר על נובמבר 08, 2006, 13:26:02 ---רבין הכניס עשרות אלפי מחבלים לארץ ישראל.חימש אותם נתן להם טריטוריה,לגטימציה,כסף וסייע לאויב בזמן מלחמה:בגידה במולדת.
יש דינים שונים מבחינת ההלכה:מוסר,רודף.
כיצד עלינו להתייחס לבוגדים?וענונו מרגל האטום,מרגלים רוסים כקלינברג,בר,סייעני טרור כפחימה,אדיב?
האם מבחינה הלכתית דין בוגדים מוות?
לא מדובר רק בעמדות אלא במעשים:נהג מונית ערבי שמסיע מחבל מתאבד לפיגוע בידיעה ברורה שזהו מחבל מתאבד.
הלנת מחבל מתאבד ביפו לפני הפיגוע בדולפינריום.
--- סוף ציטוט ---
ברור שדינם מוות, לפי ההלכה ולפי כל הגיון אנושי בריא. ואני הייתי אף מרחיק לכת והורג לא רק אותם אלא את כל משפחותיהם כאמצעי מנע, שידעו בוגדים פוטנציאליים בעתיד מה יהיה סופם וסוף משפחתם לכשיתפסו. שלא ישאר להם זכר. נשמע לכם דראקוני וקיצוני? אתם רשאים לחלוק עלי. אבל זו דעתי האישית. המלה האחרונה תינתן כמובן לפסק הילכתי שינתן על-ידי רב כהניסטי (ולא על ידי ה"רבנים" המזויפים של היום).
בייקר:
הרב כהנא פסק בזמנו שאין להרוג יהודים.
גם לגבי המשפחות נדמה לי שנאמר שאין לפקוד חטאי אבות על בנים.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: בייקר על נובמבר 13, 2006, 11:31:10 ---הרב כהנא פסק בזמנו שאין להרוג יהודים.
גם לגבי המשפחות נדמה לי שנאמר שאין לפקוד חטאי אבות על בנים.
--- סוף ציטוט ---
"ולמלשינים אל תהי תקוה"
ראשית כל, למרות שהרב כהנא זצוק"ל הי"ד היה גאון וקדוש, הוא היה בן-אדם, וכמו כל בן-אדם, הוא עשה טעויות (מאוד מועטות), למד מהן, ושינה את האסטרטגיה שלו בהתאם. הדבר החשוב ביותר שהוא העביר לתלמידיו היה הרעיון היהודי, החשיבות העליונה של קידוש השם, ולא איזה פסק זה או אחר שהוא הוציא. פסק הלכתי זה לא סתם דבר תלוש מן המציאות שתקף לעולמי עולמים. המציאות משתנה, וההלכה צריכה לשקף מציאות זו. הרב כהנא הוציא את הפסק שהוציא בזמן שכוחו עלה בהתמדה, ואיתו תקוותו שיצליח להגיע לשלטון ולהביא קידוש השם ואת הגאולה השלמה והסופית ב"אחישנה", בלי אסונות כבדים. המציאות של היום שונה, לצערנו ולדאבוננו.
לגבי הטלת עונש קולקטיבי על משפחות---אני לא יודע, ניתן להלכה להחליט.
אור_הירח:
יגאל עמיר רוצח ואתם שרוצים עונש מות למחבלים כל הזמן צריכים להחשיב גם אותו? רק בגלל שהוא לא ערבי אז מותר לו להיות מחבל?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה