יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
סיפורים על גדולי ישראל הרב עובדיה יוסף והרב חיים קנייסקי
אבי 1:
אני מכיר אישה שרצתה ילד ולא הצליחה להתעבר ולא הלכה לרב ובסוף אחרי שנים הקב"ה העניק לה ילד.מסקנה הקב"ה הוא האחראי ולא הרב.
כלומר אנחנו לא קתולים שזקוקים לאפיפיור שיתווך.אנחנו יכולים להתפלל בעצמנו ולא צריכים מקובל או שרב שיברך אותנו אבל הם כן חשובים כסגולה שיעזרו לנו.כלומר אם זה מה שמסייע לנו להאמין או להשתדך או להבריא.
הרמב"ם עצמו תומך בסגולה.
נניח שלמתן כואבת היד והוא צריך ברכה מהרב בכדי שיבריא אז שילך.אבל אם הוא יכול להבריא בלי ללכת לרב גם טוב.נניח שילך לפזיותרפיה.
לי יש עדים שאמרו לי שראו צלחת מעופפת.
אני מכיר את הסיפור של לואיז היי שהבריאה מסרטן באמצעות חשיבה חיובית.
גדולי ישראל גדולים אבל אינם תחליף לקב"ה!צריך להזהר מעבודה זרה ולא לעבוד אדם אלא אל.
בהחלט יש צדיקים ותלמידי חכמים אבל יש להזהר מפולחן אישיות.
אני למשל הלכתי לצדיק אבוחצירא לקבל ברכה ולא עזר לי.
MATAN:
--- ציטוט של: יוסי1 על יולי 01, 2009, 10:47:25 ---אני מכיר אישה שרצתה ילד ולא הצליחה להתעבר ולא הלכה לרב ובסוף אחרי שנים הקב"ה העניק לה ילד.מסקנה הקב"ה הוא האחראי ולא הרב.
כלומר אנחנו לא קתולים שזקוקים לאפיפיור שיתווך.אנחנו יכולים להתפלל בעצמנו ולא צריכים מקובל או שרב שיברך אותנו אבל הם כן חשובים כסגולה שיעזרו לנו.כלומר אם זה מה שמסייע לנו להאמין או להשתדך או להבריא.
הרמב"ם עצמו תומך בסגולה.
נניח שלמתן כואבת היד והוא צריך ברכה מהרב בכדי שיבריא אז שילך.אבל אם הוא יכול להבריא בלי ללכת לרב גם טוב.נניח שילך לפזיותרפיה.
לי יש עדים שאמרו לי שראו צלחת מעופפת.
אני מכיר את הסיפור של לואיז היי שהבריאה מסרטן באמצעות חשיבה חיובית.
גדולי ישראל גדולים אבל אינם תחליף לקב"ה!צריך להזהר מעבודה זרה ולא לעבוד אדם אלא אל.
בהחלט יש צדיקים ותלמידי חכמים אבל יש להזהר מפולחן אישיות.
אני למשל הלכתי לצדיק אבוחצירא לקבל ברכה ולא עזר לי.
--- סוף ציטוט ---
אינם תחליף אלה עזר לקישור עם ה'!מין צינור..
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: MATAN על יולי 01, 2009, 10:25:25 ---נץ אני מסכים איתך בהרבה דברים..אבל הגישה הזאתי נגד הרבנים המזלזלת הזאתי ממש לא מתאימה!
שוטה לא הייתי אומר על בן אדם שמאמין כי יש למה להאמין בכל זאת גדולי ישראל!
--- סוף ציטוט ---
לא זילזתי באף אחד, נא לא לקשקש, שים לב שהדברים מכוונים כלפי מי ששומע או קורא את סיפור, ולא הצדיקים כשלעצמם.
ומי שאמר את המשפט ההוא זה דווקא חז"ל ולא אני, אבל אתה כבר משוחד, אז לא משנה.
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: MATAN על יולי 01, 2009, 10:49:21 ---אינם תחליף אלה עזר לקישור עם ה'!מין צינור..
--- סוף ציטוט ---
יותר מדי יהודים כבר חצו את הקו הדק המפריד בין הצינור למאגר המים כשלעצמו, ביניהם גם כמה בפורום הזה.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על יולי 02, 2009, 01:42:27 ---יותר מדי יהודים כבר חצו את הקו הדק המפריד בין הצינור למאגר המים כשלעצמו, ביניהם גם כמה בפורום הזה.
--- סוף ציטוט ---
אף אחד לא חצה. הכל ניפוחים והפחדות. אתה מצטט את דברי חז"ל כדי להפחיד אותנו מחז"ל עצמם? ואתה כן מזלזל-- מזלזל במי ששומע. אל תדאג למי ששומע דברי חכמים. אנחנו מספיק אינטליגנטים כדי לעשות את ההבחנה שאתה יודע לעשות בין עבודת ה' לבין עבודה זרה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה