יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
סיפורים על גדולי ישראל הרב עובדיה יוסף והרב חיים קנייסקי
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על יולי 02, 2009, 01:56:16 ---אף אחד לא חצה. הכל ניפוחים והפחדות. אתה מצטט את דברי חז"ל כדי להפחיד אותנו מחז"ל עצמם? ואתה כן מזלזל-- מזלזל במי ששומע. אל תדאג למי ששומע דברי חכמים. אנחנו מספיק אינטליגנטים כדי לעשות את ההבחנה שאתה יודע לעשות בין עבודת ה' לבין עבודה זרה.
--- סוף ציטוט ---
אני לא מפחיד מחז"ל, מאיפה אתה מביא את זה? איזה מן הבלים ודברי בלע...
כל מטרתי הייתה לשים דברים בפרופורציה ולהבין שלא תמיד כל סיפור שסופר היה כהווייתו, זה הכל, או שלמדת את מהות המשחק "טלפון שבור"?
אני זלזלתי במי ששומע, שוב, אני ציטטתי מדברי חז"ל כדי שמי ששומע!! ידע איך להתייחס במידה, במשורה ובמשקל.
ולא, לא כולם כאן מספיק אינטלגנטים.
ואני יכול להביא די והותר הוכחות לכך שיש דיי והותר יהודים שלצערנו חצו את הקו הזה.
רק דוגמא קטנה שהייתי עד לה באופן ישיר כדי שזה יסבר את האוזן.
הלכתי לקבל ברכה מהרב אלעזר אבוחצירא בבאר שבע, זה היה בערב, בנתיים, הדלת הייתה סגורה והרב לא קיבל עדיין לברכות, בנתיים, התחילו מניין תפילת ערבית, הגיעו ל"שמע ישראל".
השמש של הרב הוציא את ראשו החוצה מהדלת וצעק שהרב מקבל לברכות (הוא לא שם לב שהציבור מצוי בתפילה), מיד עזבו את התפילה כ- 70% מהמתפללים (תוך כדי קריאת שמע) ואצו רצו לתפוס את מקומם בתור, משמע הרב מקבל קדימות לפני הקב"ה, תעשה את ההקבלות לבד, והם לצערי לא דומגא יחידה.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על יולי 02, 2009, 02:08:12 ---אני לא מפחיד מחז"ל, מאיפה אתה מביא את זה? איזה מן הבלים ודברי בלע...
כל מטרתי הייתה לשים דברים בפרופורציה ולהבין שלא תמיד כל סיפור שסופר היה כהווייתו, זה הכל, או שלמדת את מהות המשחק "טלפון שבור"?
אני זלזלתי במי ששומע, שוב, אני ציטטתי מדברי חז"ל כדי שמי ששומע!! ידע איך להתייחס במידה, במשורה ובמשקל.
--- סוף ציטוט ---
זאת הייתה התחושה שלי. סליחה אם לא הבנתי נכון את כוונתך.
--- ציטוט ---ולא, לא כולם כאן מספיק אינטלגנטים.
ואני יכול להביא די והותר הוכחות לכך שיש דיי והותר יהודים שלצערנו חצו את הקו הזה.
רק דוגמא קטנה שהייתי עד לה באופן ישיר כדי שזה יסבר את האוזן.
הלכתי לקבל ברכה מהרב אלעזר אבוחצירא בבאר שבע, זה היה בערב, בנתיים, הדלת הייתה סגורה והרב לא קיבל עדיין לברכות, בנתיים, התחילו מניין תפילת ערבית, הגיעו ל"שמע ישראל".
השמש של הרב הוציא את ראשו החוצה מהדלת וצעק שהרב מקבל לברכות (הוא לא שם לב שהציבור מצוי בתפילה), מיד עזבו את התפילה כ- 70% מהמתפללים (תוך כדי קריאת שמע) ואצו רצו לתפוס את מקומם בתור, משמע הרב מקבל קדימות לפני הקב"ה, תעשה את ההקבלות לבד, והם לצערי לא דומגא יחידה.
--- סוף ציטוט ---
לא הרגשתי שמישהו באשכול הנ"ל איבד את חושי האינטליגנציה הבריאים שלו בדרך, להיפך- אנשים הוכיחו לך שהם חכמים מספיק בשביל לעשות את ההבדל. אבל אתה קפצת מראש על הסוס הלבן לשלוח להם "תקנה" לקלקלתם הרציונאליסטית.
והאמת- גם לא ראיתי שיש אנשים לא-אינטליגנטיים בפורום. אבל אתה מעורה כאן יותר ממני, אז אני מקבל את דעתך.
MATAN:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על יולי 02, 2009, 01:41:28 ---לא זילזתי באף אחד, נא לא לקשקש, שים לב שהדברים מכוונים כלפי מי ששומע או קורא את סיפור, ולא הצדיקים כשלעצמם.
ומי שאמר את המשפט ההוא זה דווקא חז"ל ולא אני, אבל אתה כבר משוחד, אז לא משנה.
--- סוף ציטוט ---
לפי מה אתה קובע שאני משוחד?! :old_huh:
אתה יכול בבקשה להביא איזה הוכחה בסיס לדבריך??.
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על יולי 02, 2009, 02:45:40 ---זאת הייתה התחושה שלי. סליחה אם לא הבנתי נכון את כוונתך.
לא הרגשתי שמישהו באשכול הנ"ל איבד את חושי האינטליגנציה הבריאים שלו בדרך, להיפך- אנשים הוכיחו לך שהם חכמים מספיק בשביל לעשות את ההבדל. אבל אתה קפצת מראש על הסוס הלבן לשלוח להם "תקנה" לקלקלתם הרציונאליסטית.
והאמת- גם לא ראיתי שיש אנשים לא-אינטליגנטיים בפורום. אבל אתה מעורה כאן יותר ממני, אז אני מקבל את דעתך.
--- סוף ציטוט ---
יכול להיות שאתה צודק, בכל אופן זה לא "תקנה" אלא הקדמת רפואה למכה למקרה שמישהו אכן יתבלבל, סה טו.
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: MATAN על יולי 02, 2009, 11:05:27 ---לפי מה אתה קובע שאני משוחד?! :old_huh:
אתה יכול בבקשה להביא איזה הוכחה בסיס לדבריך??.
--- סוף ציטוט ---
בעצם זה שאתה מקבל את הסיפורים כהווייתם ללא שום כחל וסרק לפני בדיקה לעומק וביחס שלך אליי שאני כאילו מזלזל בחכמים ושזה אכן הייתה כוונתי.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה