עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית

שלום אני חדשה כאן

<< < (2/3) > >>

m4a1:
תוכל להרחיב קצת על הקטע של ירדן? פעם ראשונה שאני שומע את זה.

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
ישר כוח נץ וגאה בזה ו-F-35 Lightning על התשובות המצויינות.

El Blanco:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 15, 2009, 09:45:28 ---תוכל להרחיב קצת על הקטע של ירדן? פעם ראשונה שאני שומע את זה.

--- סוף ציטוט ---
בעלות הברית (מעצמות ההסכמה) הבטיחו לשריף חוסיין ממכה את עבר הירדן המזרחי, סוריה, עיראק, לבנון בתמורה למרד ערבי בשטחי האימפריה העות'מאנית נגד השלטון העות'מאני, מה שיקל את הלחץ שהיה לבריטים במלחמה באימפריה העות'מאנית (אגב, המרד היה זניח וכמעט ולא השפיע על תוצאות המלחמה). אחרי המלחמה, עבר הירדן המזרחי ניתן לבנו של חוסיין, עבדאללה (מי שהיה אח"כ "המלך" עבדאללה הראשון).

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 15, 2009, 09:45:28 ---תוכל להרחיב קצת על הקטע של ירדן? פעם ראשונה שאני שומע את זה.

--- סוף ציטוט ---
במלחמת העולם הראשונה וגם קצת לפניה, הבריטים ניסו לסכסך בין הערבים או יותר נכון, בין גורמים ערבים מסויימים ובין הטורקים העות'מאנים הם שלחו אדם בשם ת.א. לורנס לגשש אצל כל ראשי השבטים והחמולות בגזרת חצי האי ערב ועיראק כדי לראות מאיפה ניתן לשלוף בעל ברית פוטנציאלי, הם מצאו את השריף (שומר המקומות הקדושים לאיסלם וצאצא למשפחת מוחמד) חוסיין אבן האשם (שמו של "נביא" האיסלם- מוחמד איבן עבדאללה איבן עבד אל מוטאלב איבן האשם) ומכאן גם שמה המלא של ממלכת ירדן היא הממלכה ההאשמית של ירדן.
הם נתנו לשריף חוסיין את עיראק וירדן בן אחד שלו שלט בעיראק (עד שהופל על ידי הצבא העיראקי ומאוחר יותר על ידי מפלגת הבעת') והשני בירדן (אז עבר הירדן המזרחי ומכאן גם השם השקרי של יהודה ושומרון- הגדה המערבית רק שאנשים נוטים לשכוח את סוף ההגדרה שהיא- של הממלכה ההאשמית של ירדן, סיפוח מזמן 1948-1967 שאף אחד בעולם לא הכיר בו למעט אנגליה ופקיסטן).
בשנת 1922 נתן וינסטון צ'רצ'יל את שטח ירדן דאז לשריף חוסיין כמחווה על תמיכתו באנגליה אל מול טורקיה העות'מאנית (תמיכה שהייתה בפועל לעג לרש, אף גורם ערבי לא באמת תרם תרומה משמעותית במלחמה בעות'מאנים במלחמת העולם הראשונה ולפניה, למען האמת, מחתרת ניל"י עשתה הרבה יותר), בניגוד מוחלט להחלטת סן רמו בשנת 1920 שהייתה הגושפנקה הבינלאומית דה-יורה למנדט הבריטי ושאסור היה להם לבצע את שביצעו בניגוד לחוק הבינלאומי, לפיכך ממלכת ירדן היא מדינה לא חוקית בעליל בעצם הווייתה.
צריך גם להזכיר שהיה זה גנרל בריטי שעמד בראש הלגיון הערבי הירדני שתקף אותנו במלחמת 1948, שמו היה ג'ון גלוב (ה-"ב" דגושה).
אחרי ירידת קרנה של אנגליה באיזור, החליפה אותה ארה"ב של אמריקה שכפתה עלינו לעזור למלך חוסיין ב-1970 להדוף את מתקפת ספטמבר של סוריה וכוחות אש"ף של עראפת ולכן הערבים מכנים אותה "ספטמבר השחור", כי המלך חוסיין השתמש בכל אמצעי אשר ברשותו + כוח ברוטלי וללא רחמים טבח בכל מי שניסה להפיל את שלטונו דאז, באדיבות תותחי צה"ל ותמיכה מבחוץ של הדוד סם.
מכאן גם הטענה המרכזית שלי שהדבר היחיד שמחזיק את הממלכה הבלתי חוקית הזו בחיים, זה ה-CIA.

m4a1:
אז בעצם מה שאתה אומר זה שירדן קיבלה את זכות קיומה על ידי הבריטים כשלבריטים לא הייתה את הסמכות הזאת? אם כך מה אמור היה להיות בשטח ירדן

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה