בס"ד
אתה זקוק לעזרה נפשית.לך לרופא ותבקש הפניה לפסיכולוג או פסיכיאטר.אל תשמע לעצות אחיתופל של שמע ישראל.ברור שאתה בדיכאון ואתה זקוק לתרופות פסיכיאטריות.
בשביל אישה צריך כוח נפשי אם אינך מסוגל לדאוג לעצמך לא תוכל לדאוג לאישה או לילד.
אתה צריך לצאת מהבית ולא לשבת יום שלם מול המחשב,צא החוצה תראה קצת שמש,אנשים.
אישה מחפשת גבר במצב רוח טוב יציב נפשית ולא מישהו מדוכא.
חזרה בתשובה לא פותרת דיכאון נפשי כמו שחזרה בתשובה לא פותרת כאב שיניים.
ואני מקווה שהודעה זאת לא תמחק.
רן ביקש שתעזור לו ולא שתשמיץ את מי שמנסה לעזור
ולמה תרופות? ה' ישמור לוקחים אנשים בריאים שצריכים קצת להיתמודד מול היצר הרע והופכים אותם לחולי נפש
עצות לוקחים מרב ולא ממישהו שיעשה אותי פסיכופט
חזרה בתשובה כן פותרת דיכאון, אם אתה לא מבין או לא יודע את זה אז זה אומר שלא חזרת בתשובה
לחזור בתשובה זה לא רק להחליט שאני עכשיו לא עובר עבירות ומקיים מצוות, לחזור בתשובה זה לכל אחד, כל הזמן
כאשר אדם באמת חוזר בתשובה אז אין אצלו מציאות כזאת שלי דיכאון קח דוגמא רבי שמעון בר יוחאי שלא נכנס לדיכאון מהמערב כי הוא החזיק בה' (אני כבר מצפה מראש לשאלה הרדודה של "אבל רן הוא לא רבי שמעון בר יוחאי" לא אמרתי שרן רבי שמעון בר יוחאי <עדיין לא> אבל גם הניסיון הוא לא להיות במערה 13 שנה, זה יחסי)
וכן מי שחוזר בתשובה זה יכול להעביר לו כאב שיניים, כל הצרות שיש לאדם זה רק בגלל העבירות שלו
לגבי אישה, אמרתי שאנחנו מצווים להיתחתן אבל כל דבר יש לו את הזמן והמקום ואת הדרך, כמו שאמר לך יוסי תצא קצת החוצה לנשות אוויר ואני אוסיף תעשה מעט ספורט, אני למשל עושה בבית אפילו שכיבות שמיכה וכפיפות בטן, חייב להוזיז את הגוף מעט
וגם כן אמר יוסי שאתה צריך כוח נפשי בשביל אישה וכו'
אחי יש גם מעלה להיות תלמיד חכם עצום שלומד כל היום ושמסיים את הש"ס כל שנה
אבל לא צריך להילחץ מיזה,צריך לעלות שלב שלב, עולים מדרגה מדרגה ולא 4 יחד
זה כמו שיש לנו מצוות המילה נכון? אז לא עושים מיד ביום הראשון מחכים לשמיני, אבל מה קורה אם התינוק חולה וזו סכנה? אז דוחים !
זה המצב שלנו בתור בעלי תשובה, מבחינת גיל אנחנו כבר מוכנים, אבל יש לנו בעיות אחרות שצריך לתקן כי אם עכשיו מתחתנים כאשר לא מוכנים אז זה סכנה ולצערי שמעתי על אנשים שלא היו מוכנים לחתונה וכולם או היתגרשו או בדרך לגרושין או חיים כמו חילונים אז מה יצא מיזה? רק בעיות
אני אישית מה ההיתי עושה? שאלה טובה, כאשר זו תיאורתי זה קל לדבר אבל בכל זאת השאיפה שההיתי עושה זה זה:
מקפיד על לימוד תורה ומוסיף גמרא ועל תפילות במניין כל יום
היתבודדות, לימוד אמונה ומוסר ! גם מוסר וגם אמונה!, עובד על שמחה, לשון הרע, שמירת העיניים, למפסיק לחשוב על חתונה כרגע, שומע הרצאות במחשב, עובד רציני על היתחזקות, וחושב כבר לעשות לי רב\להיכנס למסגרת
אני אישית מאוד מאוד מאוד מתחזק מהרצאות באינטרנט תבחר לך את הרב שאתה הכי מתחזק מימנו
לימוד מסילת ישרים זה דבר עצום! וגם שערי תשובה