כתב נושא: אני ישתף אתכם במה שעובר עלי  (נקרא 8919 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
אני ישתף אתכם במה שעובר עלי
« ב- : יוני 07, 2009, 20:58:51 »
בס"ד

מיום שישי בבוקר אני מרגיש מותש וסחוט נפשית ופיזית במצב נפשי לא-טוב לדאבוני הרב,אין לי כח לעשות כלום היום כמעט התמוטטי בבית-מדרש של הישיבה.
עם עייפות חזקה וחוסר חשק לעשות כלום.

אני-יודע שאסור להכנס לדכאון ולהתייאש תאמינו לי אני מנסה בכל דרך לשמור על שפיות ולא להתייאש אבל זה לא מרפה ממני הכאב גדול מדי כאמור אתם יודעים בגלל מה אני מרגיש ככה אין צורך לפרט שוב
זה הרבה דברים אני שוקל ללכת לרב מקובל כמו הרב מרדכי אליהו שליט"א או הרב דוד בצרי שליט"א.

אני לא-יודע מה עובר עלי הרבה זמן לא הרגשתי ככה בפעם האחרונה שהרגשתי כך זה היה לפני למעלה משנתיים ואיכשהו שרדתי את זה.
ביינתים אני שומע מוזיקה מנסה לעשות דברים שגורמים לי לשמוח אבל אני מודה על האמת זה הרגשה קשה ודי מפחידה.

חח אני מקווה שמחר בבוקר אני יתעורר ובעזרת-ה' אני ישמע בשורות טובות ומשמחות מכל הכיוונים חחח ויצא לדרך חדשה.
השורש לכל ההרגשות השליליות האלו זה הבדידות שאדם שרוי בלא אשה כי אדם שיש לו את אשתו אז יש לו עם מי לשתף ולהתנחם במה שעובר עליו וגם הם מתחזקים ביחד ואוהבים אחד את השני.
אני משתדל בכל-כוחי שלא להתייאש ולא ליפול לעצבות ודכאון אבל מרוב שהמון דברים לא נותנים לי מנוח אז זה נורא קשה להילחם בזה זה גלגל כזה שחוזר על עצמו אני-יודע שהכל מה' אבל זה לא כל-כך מנחם אותי אני נורא חושש שחלילה אני יתמוטט ולא יהיה לי כוחות להתמודד עם הדברים האלו זה מדיר שינה מעייני כאמור כבר למעלה משנתיים אני חי בחוסר-ודאות תמידי בכל הנוגע לחיי.

אני כבר לא-יודע מאיפה לשאוב כוחות כי אין לי גם כוחות לפתוח ספר מוסר מחזק ולקרוא,גם המצב בבית של אמא שלי הוא לא ממש טוב כי ההורים שלי גרושים(אבא לא גר בבית) ואבי מסרב לשלם מזונות ובעקבות כך ההורים שלי רבים  כל יום בטלפון ויש סוג של אנרכיה ובלאגן בבית שבוודאי לא יוסיף לי כאשר אני יחזור לגור בבית אמי.

בעבר לפני למעלה משנתיים  לצערי היו לי מצבים קשים כאלו הייתי בדכאון עמוק הייתי מתעורר כל יום ב6 בערב והולך לישון ב10 בלילה  קם רק בשביל לאכול חח :::D וזה נמשך למעלה משנה.
אני מפחד נורא שזה יחזור לי חלילה ושאני לא יעמוד בכל הלחצים האלו.

הנה לא הלכתי להתפלל היום כי אני סחוט ומותש מאוד.

ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #1 ב- : יוני 07, 2009, 21:20:19 »
אכן, לפי דעתי כדאי שתלך לשאול עצה מהרבנים שהזכרת.

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ
    • אתר לקירוב יהודים לתורת ה'
« להגיב #2 ב- : יוני 07, 2009, 21:33:44 »
בס"ד

אתה לא תלוי באישה אתה תלוי בקדוש ברוך הוא
אתה מצווה להיתחתן אבל צריך לעשות את זה בזמן הנכון ובדרך הנוכה כי אם לא זה רק יוסיף עוד על הבעיות הקיימות

לפי הבנתי אם הבנתי נכון אתה נעול לפיתרון כי מבחינתך עד שלא יפתרו בעיות מסויימות אז אין מוצא
אם הבנתי נכון וכך הדבר אז זה מה שהיצר מחפש יאוש, כי אם אין מוצא מה נשאר?
הפוך, אתה נמצא במצב הזה כי מיפה הקדוש ברוך הוא רוצה שתקום, ותעבוד אותו בסופו של דבר לאחר שתקום ותיהיה הרבה יותר יציב לא תבין למה חיכיתה כזה הרבה זמן להיתעורר

יש לך סדר לימוד וסדר תפילות *קבוע* ?
« עריכה אחרונה: יוני 07, 2009, 21:35:45 על ידי שמע ישראל »
אנחנו חייבים לקרב יהודים לה' תפיצו את הלינקים הבאים !
מרכ הישועות - http://rabanim.net/index-tfilot.asp
לכל שאלה תשובה ! - http://www.shofar.net/site/faq.htm
שמירת ברית קודש ! - http://emet.org.il/brit/index6.htm
הצופן התנכ"י - http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=890

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
אכן כן
« להגיב #3 ב- : יוני 07, 2009, 21:56:39 »
בס"ד

אני לומד כל בוקר תורה בחברותא(הלכות,פרשת-השבוע,מוסר) ותפילות אני מקפיד להתפלל מנחה וערבית בציבור שחרית עדיין מאוד קשה לי.
בטח שזה קשור לאשה כי אדם שהוא לא נשוי הוא חצי-אדם הגמרא אומרת זאת ולא רן! ואדם שאין לו "פת בסלו" אז הוא שרוי בלא שמחה ובלא תורה ובלא חומה כך הגמרא אומרת לא אני.

החלום שלי זה להתחתן כבר ושתהיה לי אשה משלי.
אתה חושב שכדי ללכת לרב המקובל מרדכי אליהו שליט"א? כי הוא יכול לומר לי מה לעשות כדי שאני ירגיש יותר טוב ולייעץ לי מה בענייני השידוך ובעינין של הישיבה לא?
כי תפילה של צדיק כזה גדול מתקבלת ישר לא? כי הוא רב גאון ומקובל אלוקי אז הוא יכול לייעץ לי מה עלי לעשות לא?

אני רק לא-יודע איך להגיע אליו וגם בגלל שהוא רק הבריא לא מזמן ממחלתו אז זה קצת יהיה בעיה ללכת אליו לא?
אבל מה אני יעשה אני אולי זקוק שצדיק כזה יתפלל עבורי אולי הוא ימליץ לי לעשות משהו ספציפי שיוכל להטיב את מצבי לא?

"שמע-ישראל" מה אתה חושב שעלי לעשות? צעד אחר צעד? ומה אתה היית עושה במקומי? האם אתה מכיר אנשים שמקורבים לרב מרדכי אליהו שליט"א? כי זה ממש חסד עם תוכל לעזור לי.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #4 ב- : יוני 07, 2009, 22:12:58 »
אתה זקוק לעזרה נפשית.לך לרופא ותבקש הפניה לפסיכולוג או פסיכיאטר.אל תשמע לעצות אחיתופל של שמע ישראל.ברור שאתה בדיכאון ואתה זקוק לתרופות פסיכיאטריות.
בשביל אישה צריך כוח נפשי אם אינך מסוגל לדאוג לעצמך לא תוכל לדאוג לאישה או לילד.
אתה צריך לצאת מהבית ולא לשבת יום שלם מול המחשב,צא החוצה תראה קצת שמש,אנשים.
אישה מחפשת גבר במצב רוח טוב יציב נפשית ולא מישהו מדוכא.
חזרה בתשובה לא פותרת דיכאון נפשי כמו שחזרה בתשובה לא פותרת כאב שיניים.
ואני מקווה שהודעה זאת לא תמחק.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #5 ב- : יוני 07, 2009, 23:09:57 »
בס"ד

אתה זקוק לעזרה נפשית.לך לרופא ותבקש הפניה לפסיכולוג או פסיכיאטר.אל תשמע לעצות אחיתופל של שמע ישראל.ברור שאתה בדיכאון ואתה זקוק לתרופות פסיכיאטריות.
בשביל אישה צריך כוח נפשי אם אינך מסוגל לדאוג לעצמך לא תוכל לדאוג לאישה או לילד.
אתה צריך לצאת מהבית ולא לשבת יום שלם מול המחשב,צא החוצה תראה קצת שמש,אנשים.
אישה מחפשת גבר במצב רוח טוב יציב נפשית ולא מישהו מדוכא.
חזרה בתשובה לא פותרת דיכאון נפשי כמו שחזרה בתשובה לא פותרת כאב שיניים.
ואני מקווה שהודעה זאת לא תמחק.

רן ביקש שתעזור לו ולא שתשמיץ את מי שמנסה לעזור
ולמה תרופות? ה' ישמור לוקחים אנשים בריאים שצריכים קצת להיתמודד מול היצר הרע והופכים אותם לחולי נפש
עצות לוקחים מרב ולא ממישהו שיעשה אותי פסיכופט

חזרה בתשובה כן פותרת דיכאון, אם אתה לא מבין או לא יודע את זה אז זה אומר שלא חזרת בתשובה
לחזור בתשובה זה לא רק להחליט שאני עכשיו לא עובר עבירות ומקיים מצוות, לחזור בתשובה זה לכל אחד, כל הזמן
כאשר אדם באמת חוזר בתשובה אז אין אצלו מציאות כזאת שלי דיכאון קח דוגמא רבי שמעון בר יוחאי שלא נכנס לדיכאון מהמערב כי הוא החזיק בה' (אני כבר מצפה מראש לשאלה הרדודה של "אבל רן הוא לא רבי שמעון בר יוחאי" לא אמרתי שרן רבי שמעון בר יוחאי <עדיין לא> אבל גם הניסיון הוא לא להיות במערה 13 שנה, זה יחסי)
וכן מי שחוזר בתשובה זה יכול להעביר לו כאב שיניים, כל הצרות שיש לאדם זה רק בגלל העבירות שלו

לגבי אישה, אמרתי שאנחנו מצווים להיתחתן אבל כל דבר יש לו את הזמן והמקום ואת הדרך, כמו שאמר לך יוסי תצא קצת החוצה לנשות אוויר ואני אוסיף תעשה מעט ספורט, אני למשל עושה בבית אפילו שכיבות שמיכה וכפיפות בטן, חייב להוזיז את הגוף מעט
וגם כן אמר יוסי שאתה צריך כוח נפשי בשביל אישה וכו'

אחי יש גם מעלה להיות תלמיד חכם עצום שלומד כל היום ושמסיים את הש"ס כל שנה
אבל לא צריך להילחץ מיזה,צריך לעלות שלב שלב, עולים מדרגה מדרגה ולא 4 יחד

זה כמו שיש לנו מצוות המילה נכון? אז לא עושים מיד ביום הראשון מחכים לשמיני, אבל מה קורה אם התינוק חולה וזו סכנה? אז דוחים !
זה המצב שלנו בתור בעלי תשובה, מבחינת גיל אנחנו כבר מוכנים, אבל יש לנו בעיות אחרות שצריך לתקן כי אם עכשיו מתחתנים כאשר לא מוכנים אז זה סכנה ולצערי שמעתי על אנשים שלא היו מוכנים לחתונה וכולם או היתגרשו או בדרך לגרושין או חיים כמו חילונים אז מה יצא מיזה? רק בעיות

אני אישית מה ההיתי עושה? שאלה טובה, כאשר זו תיאורתי זה קל לדבר אבל בכל זאת השאיפה שההיתי עושה זה זה:

מקפיד על לימוד תורה ומוסיף גמרא ועל תפילות במניין כל יום
היתבודדות, לימוד אמונה ומוסר ! גם מוסר וגם אמונה!, עובד על שמחה, לשון הרע, שמירת העיניים, למפסיק לחשוב על חתונה כרגע, שומע הרצאות במחשב, עובד רציני על היתחזקות, וחושב כבר לעשות לי רב\להיכנס למסגרת
אני אישית מאוד מאוד מאוד מתחזק מהרצאות באינטרנט תבחר לך את הרב שאתה הכי מתחזק מימנו
לימוד מסילת ישרים זה דבר עצום! וגם שערי תשובה

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
יש לי ספרי מוסר ואני קורה בהם מדי פעם
« להגיב #6 ב- : יוני 08, 2009, 00:12:21 »
בס"ד

התחלתי לקרוא את מסילת-ישרים וגם את בגן-האמונה של הרב שלום ארוש שליט"א.
ובקשר לתרופות לצערי אני נוטל תרופות לטיפול בדכאון כבר המון זמן אבל לא זה מה שיפתור את הבעיות זה מטפל בסימפטומים לא בבעיה.
אני ממש לא-יודע מתי אני ילך למכון-מאיר כי אני די חושש מכמה בחינות,כמובן שיש לי שאיפה לעבור ללמוד בישיבה כמו מכון-מאיר וגם ששם יהיה לי רב שאני יוכל להתייעץ איתו בכל הנושאים אבל כרגע אני לא במצב בשביל ללכת למכון-מאיר בעזרת-ה' אני מתכוון כמובן לעבור ללמוד או במכון-מאיר או בישיבה דמו לה לבעלי-תשובה.

ובקשר לשידוך הייתי מעדיף לקחת גיורת מכיוון שכמעט ואין להם דרישות(מישהו יכול לסדר לי?) כי יש לי חבר שהוא בן45 וגם הוא נוטל תרופות לדכאון והוא התחתן עם גיורת בת 20 ממולדובה וממש לא היה אכפת לה שהוא לוקח תרופות ושיש לו דכאון ושהוא מקבל קיצבת-נכות מהביטוח-לאומי.

לכן אני מעדיף להתחתן עם גיורת ועדיף ממדינות ברית-המועצות לשעבר כי שמעתי שאין להם דרישות מהגברים והם רק רוצות להתחתן ולהקים בית-תורני.
אם מישהו מכיר או יודע על מקום שבו אפשר להכיר גיורות אז הודה לו מאוד עם יוכל לברר בשבילי.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : יוני 08, 2009, 00:16:48 »
בס"ד

ובקשר לתרופות לצערי אני נוטל תרופות לטיפול בדכאון כבר המון זמן אבל לא זה מה שיפתור את הבעיות זה מטפל בסימפטומים לא בבעיה.
אני ממש לא-יודע מתי אני ילך למכון-מאיר כי אני די חושש מכמה בחינות,כמובן שיש לי שאיפה לעבור ללמוד בישיבה כמו מכון-מאיר וגם ששם יהיה לי רב שאני יוכל להתייעץ איתו בכל הנושאים אבל כרגע אני לא במצב בשביל ללכת למכון-מאיר בעזרת-ה' אני מתכוון כמובן לעבור ללמוד או במכון-מאיר או בישיבה דמו לה לבעלי-תשובה.

ובקשר לשידוך הייתי מעדיף לקחת גיורת מכיוון שכמעט ואין להם דרישות(מישהו יכול לסדר לי?) כי יש לי חבר שהוא בן45 וגם הוא נוטל תרופות לדכאון והוא התחתן עם גיורת בת 20 ממולדובה וממש לא היה אכפת לה שהוא לוקח תרופות ושיש לו דכאון ושהוא מקבל קיצבת-נכות מהביטוח-לאומי.

לכן אני מעדיף להתחתן עם גיורת ועדיף ממדינות ברית-המועצות לשעבר כי שמעתי שאין להם דרישות מהגברים והם רק רוצות להתחתן ולהקים בית-תורני.
אם מישהו מכיר או יודע על מקום שבו אפשר להכיר גיורות אז הודה לו מאוד עם יוכל לברר בשבילי.

תחשוב על זה בצורה ככה. אתה יוצא לקרב, התרופות זה הנשק שלך אבל עד שלא תקום ותלחם הנשק לא עוזר, אתה חייב לקום על הרגליים ולצאת החוצה, תעשה פעם בשבוע ריצה באיזה פארק או צא לסרט או משהו. הדת תחכה, הבריאות באה קודם.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #8 ב- : יוני 08, 2009, 09:49:39 »
מכון מאיר זאת אופציה טובה.פעילות גופנית תעזור לך.
שמע ישראל לא השמצתי אותך אתה לא יכול לקחת אחריות על דברים כאלה,נניח מישהו חס וחלילה חולה סרטן ברור שהוא חייב טיפול רפואי.אתה שואלים אותך מה השעה ואתה חוזר על מנטרת החזרה בתשובה.כל שאלה אתה אומר תחזור בתשובה.כאן יש לך בן אדם שומר מצוות רן ואתה אומר לו תחזור בתשובה...
אם בן אדם לא יכול לקום בבוקר אז הוא לא יכול להתחתן.הוא חייב להיות עצמאי וחייב לדאוג לעצמו.בן אדם כל היום מול המחשב וזה לא בריא.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : יוני 08, 2009, 11:04:46 »
בס''ד

רן היקר שלום,
תרופות לא תמיד פותרות את הבעיה. לפעמים התרופות מסוכנות.
אתה לא חולה נפש. אתה רק בדכאון. אתה חייב למצוא דרך לקבל את הבעיות שיש בחיים ולהתמודד איתן. זה כן ניתן לעשות.
רן, אל תתרכז על כל הבעיות שלך כל זמן. ככה לא פותרים כלום. ככה הכל נדמה יותר מדי ומעבר ליכולת שלך לפתור את הבעיות. אולם זה רק אשליה שלא תוכל להתמודד עם הבעיות.
אם יש כמה בעיות, תיקח בעיה אחת ותעבוד עליה. כמו אתגר. ואל תתייאש אם לא תוכל לפתור אותה מייד. לאט לאט תעבוד עליה.
ועוד דבר חשוב מאוד: אל תדאג שבעתיד לא תוכל לעמוד בדכאון. רק תומר שהיום אני לא אהיה בדכאון. האם תוכל לעשות זאת? שרק יום אחד, לא תהיה בדכאון. רק היום. אל תחשוב אפילו על מחר. כי אם תוכל לעשות זאת היום, רק ליום אחד, תאמין לי שתוכל לעשות זאת כל חייך.
אם תעשה זאת היום ותצליח בע''ה, תלך לישון. ומחר, מה תעשה? אותו הדבר. כל יום תשיג קצת יותר בלי דכאון ובלי ייאוש. וכל יום, אל תשכח שהמטרה שלך היא לסיים אך ורק את היום הזה בהצלחה.
יהיו כישלונות בחיים ויהיו ימים קשים, אבל אם יש יום קשה, תומר שאולי מחר יהיה יותר טוב.
רן, תחשוב ככה: אם הייתי אומר לך שאם תוכל לא להיות מדוכא רק היום, שאם תוכל להתגבר רק עד סוף היום הזה, שאז לא תיסבול מזה ליתר חייך, מה היית אומר? אני אומר לך רן שזוהי אמת. אם תתגבר היום, תוכל להתגבר כל יום. אך רק אם תעשה זאת יום יום בלי לחשוב על מחר.
רן, אנו אוהבים אותך ומאמינים בך. אתפלל עבורך היום. ואנא תגיד לנו כשיש לך בעיות. תוכל לכתוב לי במסר פרטי גם כן אם תעדיף.
שהקב''ה יעזור לך וישמור עליך.
« עריכה אחרונה: יוני 08, 2009, 11:05:41 על ידי חיים בן_פסח »

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : יוני 08, 2009, 14:11:46 »
בס"ד

בס"ד

אתה צריך לעשות לעצמך רב שתתיעץ איתו בהכל, אחד שישמע אותך, יבין אותך יקשיב לך, מצד אחד לא ילחץ אותך מצד שני ישים לך גבול כשצריך
לגבי שידוך הקדוש ברוך הוא מזווג זיווגים, אני לא רואה שום בעיה בתרופות <כל עוד זה צריך וזה עבר שאלת רב לא רק רופא> הרי מה הבעיה בתרופות? שאתה לא מושלם? יש בעיות הרבה יותר חמורות מאשר זה ואנשים לא מתיחסים אליהם, אני אישית חושב שאחת כזו שבגלל דבר כזה לא תירצה אותך יש בה בעיה ולא מגיע לה לזכות בך והקדוש ברוך הוא רוצה לתת לך אחת באמת שרוצה בית יהודי ולא מתעסקת בשטויות

בכל מצב כאשר יהיה לך רב תוכל לשאול אותו הכל, ואתה תתחיל לצאת מכל הבילבולים בעזרת ה' !

עריכה: אני מציע לך אישית לשמוע את הרב שלום הרוש, תשתדל רק להקשיב ולהפנים ולא לעשות במקביל להרצאה משהו אחר שבאמת תתחבר למה שאומר הרב

רק אתה צריך להעתיק ידני את הכתובת, ללחוץ על הכחול זה לא עובד, כי זה מפנה אותך לעמוד הראשי של כל הרבנים
http://rabanim.net/index-rabanim.asp?mytmp=/shidurim/הרב%20שלום%20הרוש/לצפייה&show=false&pic1=הרב%20שלום%20הרוש
« עריכה אחרונה: יוני 08, 2009, 14:46:32 על ידי שמע ישראל »

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : יוני 09, 2009, 15:35:22 »
בס''ד

רן היקר שלום,
תרופות לא תמיד פותרות את הבעיה. לפעמים התרופות מסוכנות.
אתה לא חולה נפש. אתה רק בדכאון. אתה חייב למצוא דרך לקבל את הבעיות שיש בחיים ולהתמודד איתן. זה כן ניתן לעשות.
רן, אל תתרכז על כל הבעיות שלך כל זמן. ככה לא פותרים כלום. ככה הכל נדמה יותר מדי ומעבר ליכולת שלך לפתור את הבעיות. אולם זה רק אשליה שלא תוכל להתמודד עם הבעיות.
אם יש כמה בעיות, תיקח בעיה אחת ותעבוד עליה. כמו אתגר. ואל תתייאש אם לא תוכל לפתור אותה מייד. לאט לאט תעבוד עליה.
ועוד דבר חשוב מאוד: אל תדאג שבעתיד לא תוכל לעמוד בדכאון. רק תומר שהיום אני לא אהיה בדכאון. האם תוכל לעשות זאת? שרק יום אחד, לא תהיה בדכאון. רק היום. אל תחשוב אפילו על מחר. כי אם תוכל לעשות זאת היום, רק ליום אחד, תאמין לי שתוכל לעשות זאת כל חייך.
אם תעשה זאת היום ותצליח בע''ה, תלך לישון. ומחר, מה תעשה? אותו הדבר. כל יום תשיג קצת יותר בלי דכאון ובלי ייאוש. וכל יום, אל תשכח שהמטרה שלך היא לסיים אך ורק את היום הזה בהצלחה.
יהיו כישלונות בחיים ויהיו ימים קשים, אבל אם יש יום קשה, תומר שאולי מחר יהיה יותר טוב.
רן, תחשוב ככה: אם הייתי אומר לך שאם תוכל לא להיות מדוכא רק היום, שאם תוכל להתגבר רק עד סוף היום הזה, שאז לא תיסבול מזה ליתר חייך, מה היית אומר? אני אומר לך רן שזוהי אמת. אם תתגבר היום, תוכל להתגבר כל יום. אך רק אם תעשה זאת יום יום בלי לחשוב על מחר.
רן, אנו אוהבים אותך ומאמינים בך. אתפלל עבורך היום. ואנא תגיד לנו כשיש לך בעיות. תוכל לכתוב לי במסר פרטי גם כן אם תעדיף.
שהקב''ה יעזור לך וישמור עליך.
צודק ומחזק!
רן, יש תקופות כאלה, לי אישית היו המון כאלה, אתה חייב אבל להישאר חזק, זה יעבור אבל רק אם תשתדל שכך יהיה, תמשיך להתחזק וללמוד, אלוקים עימך, רק תזכור שאתה חייב בעצמך להתאמץ כדי שהוא יעזור לך.
אגב אתה מקפיד על כושר גופני? על תזונה בריאה?

מנותק בחמל

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #12 ב- : יוני 09, 2009, 16:09:03 »
רן היקר שתחי'

נכנסתי לאותו מצב, והדבר היחיד ששמח אותי זה חסידות.  מובן מזה שאתה אומר שאתה לומד ספרי מוסר שאתה לו לומד חסידות, אבל מומלץ עליך לפתוח ספר אגרות הקודש של הרבי מליובוויטש ולחפש שאלה של מצב כמוך.  מלא אנשים כתבו לרבי, והבעי' שלך ימצא שם.

לגבי עיפות, כדי ללכת לרופא, והוא יתן לך כדורים.  אני לא זה שממליץ על כדורים, ולהפך אדם צעיר בכלל לא צריך לקחת אותם.  אבל יש כדורים שהם לא מסוקנים שבאמת נותנים מנוחה טובה (clonazepam), והסוג המיוחד הזה בדרך כלל לא עושה את הבן אדם זקוק לסם.

הסם הזה זה סוג ממשהסרבים לקחו לרגע כשאמריקא הפלו טילים עליהם בברוטליאות אבל הרבה יותר חלש.  אני לא לוקח את זה אבל אני יודע הרבה דברים על זה וגם אנשים שלוקחים את זה (אמה שלי היתה לוקחת את זה).

גם כדאי לך להפסיק ללמוד דברי מוסר.  אני לא המשפיע שלך אבל יש סיבה טובה שהרב שניאור זלמן מליאדי זצוקלל"ה מחבר של ספר התניא הפסיק לימוד מוסר.  וזה מוסבר באריכות בספרים שונים של אדמורים שונים.

נא תסביר ביותר עמיקות את הבעיות שלך שגורמים לפטיגה שלך.  אם אתה רוצה, תשלח לי הודעה בפרטיות.   

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
אני אוכל בריא ועושה מדי-פעם הליכות
« להגיב #13 ב- : יוני 11, 2009, 17:43:52 »
בס"ד

אני משתדל לאכול דברים מחומרים-טבעיים וללא חומרים-משמרים,סוכרים וצבעי-מאכל.
בקשר לפעילות-גופנית אני משתדל לעשות הליכות ולהיות אקטיבי כמה שיותר כי זה גם מונע השמנה וכולסטרול.

שלחתי לישיבת מכון-מאיר מייל אם פרטים על עצמי ועל עברי(בתקווה שיחזרו אלי),אבל יש כמה בעיות די קשות בכל הקשור למעבר למכון-מאיר,
קודם כל נורא לא נעים לי מהאברך החרדי שקירב אותי ליהדות כי הוא מלמד אותי ומדריך אותי איך לנהוג ביום-יום ואני מרגיש שאם אני יגיד לו שבכוונתי להפסיק ללמוד איתו ולעבור לישיבת מכון-מאיר הוא נורא יפגע ואף יכעס אליי כפי שאני מכיר אותו הוא צפוי לומר לי "אתה כפוי טובה" והוא יהיה בהלם.
מה אני יעשה אם כל-הכבוד אני מרגיש שאני זקוק למסגרת תורנית קבועהשמתאימה לי ולהשקפותיי וכאמור כפי שאתם יודעים אני ממש לא חרדי/חסיד והישיבה שאני לומד בה איתו היא ישיבה חרדית/חסידית לבעלי-תשובה ואני נמצא שם אך-ורק בשביל הלימוד איתו.

ועוד חשש שקשור למעבר למכון-מאיר הוא הפחד שאני לא ימצא את עצמי שם ושאני לא יקבל יחס אישי כמו שאני מקבל כרגע מהאברך החרדי שאני לומד איתו.
אז איך אתם חושבים שעלי לנהוג בנוגע לזה? איך לומר לו את זה? ומתי?

ועכשיו בקשור לבחורות אתם מכירים את-זה שאתם יוצאים לשידוך/דייט עם מישהי ואתם ניפגשים איתה כמה פגישות ואתם מתחילים להיקשר לבחורה? ואז היא מודיעה לכם שהיא חשבה על זה וזה לא מתאים לה ואז אתה נכנס לדכאון בעל-כרחך כי נקשרת לבחורה וזה נורא קשה לקום מזה נכון? איך ניתן להתגבר על זה?
כי קרה לי כבר כמה פעמים מקרים כאלו לצערי-הרב וזה הרגשה ממש לא נעימה כי אתה חושב שהנה הכל מסתדר ואז פתאום הכל מתפוצץ בפרצוף בפתאומיות.

הודה-מאוד לכל מי שיוכל לפרט לי מה לעשות ואיך הוא חושב שעלי לנהוג בהעיות האלו.
שה' יברך אתכם תודה-רבה למי שיכול לעזור זה חסד גדול.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #14 ב- : יוני 11, 2009, 17:50:04 »
רן, לגבי בחורות -
תמיד כנקשרים למשהי ויש פרדה, בפרט פתאומית זה מבאס רצח.
פרידה זה כמו מוות קטן...

אני מרשה לעצמי להתבאס 48 שעות לכל היותר ומפסיק לחשוב עליה.  אין לה עניין בך ועל כן יש לכבד זאת ולשכוח ממנה ולהמשיך הלאה לבאה...
קרה לי כמה פעמים שאחרי שנפרדתי ממשהי ועדיין הייתי מבואס, יצא לי לצאת עם משהי אחרת וזה מדהים - מיד תחושת המועקה חולפת.

על כל פנים, אין טיפ של אלופים לעניין הזה, הנקודה היא להמשיך הלאה ולקבל את הפרדה ברוח ספורטיבית...  (כמו כל דבר בחיים - לקחת את הדברים בפרופורציה)
« עריכה אחרונה: יוני 11, 2009, 17:51:26 על ידי Neo »

מנותק בחמל

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #15 ב- : יוני 11, 2009, 20:05:22 »
רן,

סלח לי שאני אומר את זה, אבל הבעיות שלך הם פסיכולוגים ואתה דואג יותר מידי.  בחורות רוצים דבר אחת:  בחור אם עבודה שידאג לה ולילדים העתידים.  אולי כדאי למצוא עבודה.  הרבי שניאור זלמן ליאדי זצוקלל"ה התעודד את חסידיו להתעסק בעבודות ממלכתיות דוקא.  כדאי לך למצוא איזה שהוא משפיע שיתן לך עיצות על דברים גשמיים ורוחניים - ויותר טוב אם הוא חסיד.

כשאני הלכתי לבית ספר אשכנזי לשנה אני למדתי ספרי מוסר וראיתי למה זה לא צורת טובה של לימוד.  כמאמר ספר התניא "משביעים אותו תהי צדיק ואל תהי רשע.  ואפלו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה, היה בעיניך כרשע וכו... אם יהיה בעיניו כרשע ירע לבבו ויהיה עצב ולא יוכל לעבוד ה' וכו".

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #16 ב- : יוני 11, 2009, 21:21:23 »
במכון מאיר יתייחסו אליך אישית וימצאו לך שידוך.כרגע אל תחשוב על שידוך אלא תחיה את חיי היום יום.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
ליוסי1 היקר
« להגיב #17 ב- : יוני 11, 2009, 23:07:01 »
בס"ד

בחורה חדשה שברוך-ה' שהכרתי  שואלות אותי "יש לך מקצוע?" "אתה לא מתכוון ללמוד משהו?" והאמת אין לי כסף וכוחות-נפש ללמוד מקצוע,מה שכן אני מוכן לעבוד כמה-שעות אחר-הצהריים אחרי הלימוד-בישיבה.

היא שואלת אותי "איך תפרנס משפחה עם תעבוד רק 4 שעות?" וזה מבלי שהיא-יודעת שאני מקבל גם קיצבה בסך 2500 ש"ח מהביטוח-הלאומי אז היא נלחצת מכל העניין.

אז השאלה שלי אלייך ידידי  יוסי1 היקר מה אתה מציע לי לעשות בעניין? כי כאמור אני מוכן לעבוד אבל לא המון שעות ובקשר ללימוד מקצוע אין לי כסף ואין לי כוחות לכך.

אז מה אתה חושב שעלי לומר לבחורה הזו? כי חבל לי להפסיד אותה כי כפי שהתרשמתי וכפי שזה נראה כרגע היא בחורה טובה בעלת מידות-טובות שמעוניינת-בי  ושמחפשת גם בחור דומה ורק העניין של המקצוע והפרנסה מפריע לה.

מה אתה חושב שכדאי לי לומר לה? ומה אתה חושב שעלי לעשות בכלל בנוגע למקצוע ופרנסה(תוסיף את הקושי הכספי וחוסר-החשק).

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #18 ב- : יוני 11, 2009, 23:17:04 »
אתה בנאדם מבוגר ואתה עובד 4 שעות אחרי צהריים? כך את עצמך בידיים ותמצא עבודה!

מנותק פטריוט

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #19 ב- : יוני 12, 2009, 02:45:20 »
רן, אם אתה מקבל קצבה מביטוח לאומי, לא מגיע לך מימון של הלימודים?

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #20 ב- : יוני 12, 2009, 09:54:57 »
שוב אתה חוזר לנושא הבחורה.אמרתי לך לך למכון מאיר תתחיל ללמוד ותבקש מהרב שישדך לך.אבל אתה הולך הפוך.אם אתה לא תלמיד ישיבה אז בחורה דתיה תשאל אותך על העבודה.
אם אתה רק עובד 4 שעות ולא לומד בישיבה אז לא תוכל לפרנס בחורה וילד מ2500 שקל וגם לשלם שכ"ד.
אתה אובססיבי בנושא הבחורה וככה אי אפשר.
מעניין שכל הדתיים הגדולים כאן שמביאים כל יום קלטת של הרב אמנון יצחק לא לומדים בישיבה ולא עובדים משרה מלאה.
ולהפך החייל המתנחל שהתחתן כן לומד וכן עובד.
מי שכל היום בפורום לא ישיג כסף לחתונה.
אתם סותרים עצמכם.יש רק דרך אחת או שתעבדו משרה מלאה ותתחתנו או שתעבדו משרה חלקית ותלמדו בישיבה ותתחתנו אבל לא שתעבדו 4 שעות ותהיו כל היום במחשב ובחורה תבוא לסלון שלכם ותתחתן איתכם.
ואם אתם בדיכאון אז הבעיה נפרדת.ומה שאתם קוראים חזרה בתשובה איננו חזרה בתשובה.חזרה בתשובה זה לא להביא לינק לאתר הידברות אלא שמירת מצוות ולימוד בישיבה או עבודה ולימוד בישיבה.
אתה לא יכול ללכת לזונה,להביא לינק לאתר הדברות ולומר לאחרים לחזור בתשובה....וזאת לא כתבתי לרן אלא למשה לוי.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק בחמל

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #21 ב- : יוני 12, 2009, 16:57:34 »
אתה בנאדם מבוגר ואתה עובד 4 שעות אחרי צהריים? כך את עצמך בידיים ותמצא עבודה!

מסקים!  אני גר בקנדה, יש לי עוד שמונה אחים ואחיות בע"ה ואני נגדלתי באטמוספרית אנטישמית ועניות.  אסור להיות עצל.  גם שאין לי עבודה אני הולך ואוסף אלקטרוניקה שאנשים זורקים באופניים.  אני סוחב טלוויזיות ומחשבים באופניים כל הלילה ומסדר אותם.  האזרה ממשלתית פה הם נצים ואצטישמים.  הלכתי אליהם והם התיחסו אלי בשנאה כל כך גדולה, שהחלתתי שיותר כדאי לי לאסוף זבל ממה שלסבול מהבזוי הזלזול שלהם.  וזה לא רק יהודים פה, הם גם מתיחסים לאחים הגויים שלהם ככה.  אבל למוסלמים הם נותנים את הכל.  אפלו תוכנית טלביזיה: "המסגד הקטן על הערבה".  (אני מקווה שחיים לא קורא את זה - הוא ישתגע).

היהודים החילוניים פה הם יותר גרועים מהגויים כמובן, שונאי ישראל יבסקצניקים.

תכלית הקהילה פה היא יבשה וקשה מאד להתפרנס פה, אבל אסור להתיאש מן הפרעניות.  המאמר הזו יותר חשוב מכל הספרי מוסר.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #22 ב- : יוני 12, 2009, 17:45:26 »
לפעמים הפתרון לבעיות הכי מסובכות הוא הכי פשוט

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #23 ב- : יוני 13, 2009, 22:15:14 »
ברומל איפה אתה בקנדה?אני דווקא שמעתי דברים טובים על קנדה,מדינת רווחה וכו'.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק בחמל

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #24 ב- : יוני 14, 2009, 06:54:43 »
ברומל איפה אתה בקנדה?אני דווקא שמעתי דברים טובים על קנדה,מדינת רווחה וכו'.

אני ליד טורונטו.  כל דבר ששמעת זה שקר.  30 שנה כבר הם משקרים כדאי להביא אנשים לפה לעזור לכלכלה.  הצצשלה פה היא סוצאליסתית וזה צחוק.  העניות פה זה נורא ויש הרבה ישראלים שחיים בעוני.  לעבור לקנדה זה שגיעה גדולה וחמורה.  ב1996 ניסיתי לעשות עליה לארץ ולא הצלחתי.  גם זו לטובה.  אני מנסה לעזור לאנשים, אני נותן מחשבים וטלוויזיות לאנשים אבל המצב פה על הפנים וזה לא נראה שזה ישתנה או לפחות לא עד שיבוא המשיח.

שבוע טוב ומבורך