כתב נושא: יש לי כמה שאלות בכמה נושאים ביהדות  (נקרא 2809 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
יש לי כמה שאלות בכמה נושאים ביהדות
« ב- : יוני 03, 2009, 18:18:29 »
בס"ד

1.שבוע-שעבר קניתי חולצות ושחכתי להגיד "שהחיינו",היום קניתי נעליים ועוד משהו אז האם אני צריך לכוון לפני שאני נועל את הנעליים להוציא ידי-חובה את החולצות?

2.האם מותר לדבר לשון-הרע בחופשיות על רשעים כמו:יוסי שריד,שולמית אלוני,יוסי ביילין,טלי פחימה,אנשי-התקשורת,שופטי-בג"ץ,ושאר שונאי-ישראל?

3.רשום "לא תשנא את אחיך בלבבך" "ואהבת לרעך-כמוך" אז איך זה שיש שנאה למשל בין החסידים לליטאים או בין החסידים לש"סניקים?? או למשל שספרדייה לא יכולה ללמוד עם אשכנזים? או שאשכנזי לא יתחתן עם ספרדייה? כמובן שאני לא מדבר על חב"ד וברסלב שהם אנשים מקסימים.

4.איך זה שיש רשעים כגון(ההומואים,הכופרים) שלא מפחדים(ואף מתריסים ומתגאים במעשיהם) מהעונש שהם הולכים לחטוף בעולם-הבא למרות שהוכיחו אותם על חטאם ואמרו להם את חומרת מעשיהם? כי אדם ממוצא יפחד-מאוד אם הוא ידע מה מחכה לו ובעקבות-כך הוא בוודאי ישוב בתשובה ויתחרט על מעשיו הרעים..

5.אם אני רואה למשל ערבי שבא לשכונה שלי בכדי לגנוב האם מותר לי לפי דין-תורה להוציא עליו את זעמי(והמבין-יבין)?

6.אם אני רואה מישהו שנוהג להתעלל בקביעות בבעלי-חיים האם זה חובה עלי להתונן עליו בכדי למנוע ממנו לצער את החיות?

7.שמעתי שרשום בגמרא שמי שהוא רווק אז הוא לא מרגיש טוב האם זה נכון? ואם כן מה הוא בדיוק אמור להרגיש מבחינה-נפשית כאשר הוא מתחתן? אפשר לפרט בבבקשה?

8.איך אפשר להוכיח לאדם שלא מתרשם מההוכחות הפשוטות שיש בורא-לעולם? הכוונה לאדם שההוכחות הפשוטות למיניהם לא מספקות אותו,איך אפשר למסמר אותו?
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ
    • אתר לקירוב יהודים לתורת ה'
יש לי כמה שאלות בכמה נושאים ביהדות
« להגיב #1 ב- : יוני 03, 2009, 22:13:24 »
בס"ד

1.שבוע-שעבר קניתי חולצות ושחכתי להגיד "שהחיינו",היום קניתי נעליים ועוד משהו אז האם אני צריך לכוון לפני שאני נועל את הנעליים להוציא ידי-חובה את החולצות?

2.האם מותר לדבר לשון-הרע בחופשיות על רשעים כמו:יוסי שריד,שולמית אלוני,יוסי ביילין,טלי פחימה,אנשי-התקשורת,שופטי-בג"ץ,ושאר שונאי-ישראל?

3.רשום "לא תשנא את אחיך בלבבך" "ואהבת לרעך-כמוך" אז איך זה שיש שנאה למשל בין החסידים לליטאים או בין החסידים לש"סניקים?? או למשל שספרדייה לא יכולה ללמוד עם אשכנזים? או שאשכנזי לא יתחתן עם ספרדייה? כמובן שאני לא מדבר על חב"ד וברסלב שהם אנשים מקסימים.

4.איך זה שיש רשעים כגון(ההומואים,הכופרים) שלא מפחדים(ואף מתריסים ומתגאים במעשיהם) מהעונש שהם הולכים לחטוף בעולם-הבא למרות שהוכיחו אותם על חטאם ואמרו להם את חומרת מעשיהם? כי אדם ממוצא יפחד-מאוד אם הוא ידע מה מחכה לו ובעקבות-כך הוא בוודאי ישוב בתשובה ויתחרט על מעשיו הרעים..

5.אם אני רואה למשל ערבי שבא לשכונה שלי בכדי לגנוב האם מותר לי לפי דין-תורה להוציא עליו את זעמי(והמבין-יבין)?

6.אם אני רואה מישהו שנוהג להתעלל בקביעות בבעלי-חיים האם זה חובה עלי להתונן עליו בכדי למנוע ממנו לצער את החיות?

7.שמעתי שרשום בגמרא שמי שהוא רווק אז הוא לא מרגיש טוב האם זה נכון? ואם כן מה הוא בדיוק אמור להרגיש מבחינה-נפשית כאשר הוא מתחתן? אפשר לפרט בבבקשה?

8.איך אפשר להוכיח לאדם שלא מתרשם מההוכחות הפשוטות שיש בורא-לעולם? הכוונה לאדם שההוכחות הפשוטות למיניהם לא מספקות אותו,איך אפשר למסמר אותו?

1. לא מברכים שהחיינו על נעלים, אם תמצא דבר אחר תוכל לכוון על החולצות כי אני חושב שאתה כבר לא יכול לברך על החולצות
2. הרב מוצפי דיבר על פוליטיקאים מהסוג הזה שמותר דבר עליהם לשון הרע אם זה לתועלת, כלומר להזהיר אדם מלהיתקרב אליהם אדברים מהסוג הזה
3. לגבי חתונה ולימוד העיניין שונה, זה לא מחייב שזה מתוך שנאה, יש רב שהוא מדריך חתנים ואמר לי שהוא בדרך כלל מציע שידוכים מאותה עדה מיכוון שהמנהגים דומים והטבע של האנשים דומה וכו' חס ושלום שנאה אין שום מניעה הליכתית כזו
גדולי רבני ספרד של היום למדו אצל אשכנזים ואני ההיתי בישיבה שבה היו אשכנזים והיא ספרדית וראיתי גם הפוך
לגבי כך שיש דברים באופן כללי שהם אסורים ואנשים עושים? הם לא בסדר, תשאל אותם למה ואני לא מדברים על דברים ספציפי
לגבי חב"ד וברסלב - כל יהודי שמקיים תורה ומצווה הוא מקסים, רק דבר חשוב שיש להזהיר הבנתי שיש אנשים מתוך חב"ד שאומרים שהרבי שלהם הוא משיח, פשוט שזה שקר והם עוברים על איסורים בזה, וגם יש כאלה שיורקים ה' ישמור בבית כנסת בעלינו לשבח שזה גם אסור !
4. המסילת ישרים מדבר על זה, הם הולכים כעיוורים באפילה בין מרצון בין שלא, אנשים מעדיפים לדמיין שהכל יהיה טוב, ולא יהיה בעיות, ומנסים להישען על משענת קנה רצוץ למרות שבתוכם יודעים שלא יעזור להם, מבחינתם זה עדיף מאשר לקיים מצוות, אל תדאג הם יקבלו בעזרת ה' טילים עוד מעט מכל מקום ונראה אם לא היתעוררו אז יקבלו אותם בסוף בראש
5. אני יודע שאם יש חשש של פיקוח נפש למשל הוא עם סכין אז חובה להיתקשר למשט-רע בשבת ! לגבי השאלה הזו לא יודע שאלה מצויינת
6. לא יודע, קראתי בחפץ חיים שלא פשוט להודיע למלכות על יהודי שעושה עבירה כאשר הלמכות תיתן לו עונש שנוגד את ההלכה למשל אדם שגנב מלכות הרשעה מכניס אותה לכלא שזה לא דרכה של תורה צריך לבדוק
7. ברור, הרי הוא חצי בן אדם, כאשר בן אדם שלם הוא יכול לפעול טוב יותר, רשום בזוהר שמי שלא נשוי שרוי בלא ברכה, בלא תורה, וכו'
אבל כמובן שאם אדם מצד שני ימהר להיתחתן כאשר הוא עוד צריך להיתבשל לפני זה הוא רק יגרום נזק, מי שלא נשוי התפקיד שלא לעבוד על עצמו כדי שיקרב את עצמו לקראת מוכנות לנישואין
8. מה זה פשוטות? יש נבואות שהיתגשמו, יש לך צופן תנכ"י, יש בורא-נברא שהרב אמנון יצחק מסביר, הוחכות לוגיות לקיום הבורא וכל הוחכה שהיא יש היום בכל אתר קודם אולי, אני מאוד אהבתי את ההוחכות בהידברות ובאתר שופר

אשריך !
אנחנו חייבים לקרב יהודים לה' תפיצו את הלינקים הבאים !
מרכ הישועות - http://rabanim.net/index-tfilot.asp
לכל שאלה תשובה ! - http://www.shofar.net/site/faq.htm
שמירת ברית קודש ! - http://emet.org.il/brit/index6.htm
הצופן התנכ"י - http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=890