עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית
מכתב בכתב יד של הרה"ג הרב יהודה שפירא זצוק"ל לרב אמנון יצחק שליט"א מלפני 12 שנה
MATAN:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על יוני 06, 2009, 23:58:04 ---אני מביא את זה מעצם העובדה שלפני ימי מוחמד היו בתימן מעל מאה אלף יהודים, ואף היה אפילו ממלכה יהודית עצמאית, מוחמד בעצמו שחט בחצי האי ערב 24000 יהודים וחיסל 4 קהילות (בנו נאדיר, בנו קורייזה, קאינוקה וחייב'ר) שני הח'ליפים הראשונים, אבו באכר ועומאר איבן אל חטאב, הפכו את חציח האי ערב ליודנריין (נקי מיהודים) למעט הפינה הקטנה של תימן בדרום מערב חצי האי, אין ספור יהודים נמלטו לתימן להצטרף לשאר אחיהם, והעובדה היא שלפני העליות הגדולות של קהילת תימן היו בתימן פחות מ-30000 יהודים, תעשה את החשבון לבד.
--- סוף ציטוט ---
מסכים איתך בטקע של האבידות של יהודי תימן הסבל הפוגרומים הגירושים..אבל לגבי ההתאסלמות לא הייתה נפוצה!רק גזירת היתומים שגם אז הצילו הרבה ילדים!
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: MATAN על יוני 07, 2009, 02:36:06 ---מסכים איתך בטקע של האבידות של יהודי תימן הסבל הפוגרומים הגירושים..אבל לגבי ההתאסלמות לא הייתה נפוצה!רק גזירת היתומים שגם אז הצילו הרבה ילדים!
--- סוף ציטוט ---
אתה שוב מתעלם, תבדוק בבקשה לאורך 1300 שנה מעליית מוחמד ועד היום כמה יהודים בתימן איבדת לאיסלם, פתאום תגלה שהפרספקטיבה משתנה לחלוטין.
שמע ישראל:
בס"ד
חזק וברוך נץ על המידע
מאיפה אני יכול להשיג מקור לזה?
יש לך מקור באינטרנט לכך?
MATAN:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על יוני 08, 2009, 21:55:19 ---אתה שוב מתעלם, תבדוק בבקשה לאורך 1300 שנה מעליית מוחמד ועד היום כמה יהודים בתימן איבדת לאיסלם, פתאום תגלה שהפרספקטיבה משתנה לחלוטין.
--- סוף ציטוט ---
נץ יודע מה רשום באיגרת תימן??
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: שמע ישראל על יוני 09, 2009, 01:17:34 ---בס"ד
חזק וברוך נץ על המידע
מאיפה אני יכול להשיג מקור לזה?
יש לך מקור באינטרנט לכך?
--- סוף ציטוט ---
המקורות הם אגרות הרמב"ם (שמקובצות בהוצאות שונות בספר אחד כולל) בדגש (אבל לא רק) על אגרת השמד ואגרת תימן.
המקור השני החשוב הוא הספר שהבאתי באשכול הזה בדיוק (ראה בעמודה הקודמת) ספרה של החוקרת היהודיה ג'יזל ליטמן (בת יאור-שמה הספרותי).
יש את זה גם בעברית.
לא ידוע לי על מקור פרטני באינטרנט כשלעצמו, הספר יתן לך את המידע.
--- ציטוט של: MATAN על יוני 09, 2009, 12:18:49 ---נץ יודע מה רשום באיגרת תימן??
--- סוף ציטוט ---
נץ יודע בדיוק מה רשום באגרת, כי נץ למד את כל אגרות הרמב"ם בישיבה לעומק ולרוחב כמה פעמים, חלק מהמידע הנ"ל אכן לקוח מדברי הרמב"ם.
מעבר לזה, בספר שדברתי עליו לעיל, ישנם ציטוטים וצילום מסמכים נדירים מהגניזה הקהירית ששופכים עוד הרבה אור על הנושא.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה