אני רוצה לאזן,
צריך לעשות את ההפרדה המוחלטת בין תפיסת עולם מדינית לבין זו הדתית, ולא זו אף זו, ההוכחה הגדולה לכך היא ואני מזכיר נשכחות, בעבר המנהל דוקא_כך העלה מולי שאילתא גלויה לגבי למה בחרתי בניק הזה דווקא-"נץ וגאה בזה", הרי לכאורה -"נציות" איננה בהכרח נובעת מהיהדות דווקא, והרי אנחנו מציגים את דרכנו כנובעת מהתורה בלבד.
תשובתי הייתה שישנם זרמים אחרים בעולם הדתי שמקפידים על קלה כבחמורה לא פחות, ותפיסתם המדינית היא בשמאל! כגון זרם רבני מסויים מישיבת ההסדר בגוש עציון, הקיבוץ הדתי וכו'.
לכן, כדי לבדל אותי מהם בתפיסת עולמי הפוליטית והגאופוליטית, בחרתי להדגיש דווקא כיוון שרובו נובע מהעולם הגויי, בבחינת "חכמה בגויים תאמין" ואין מה להיבהל מזה.
לעיניינינו, ברור לי שהכיוון הדתי שהובילו ומובילים גולשים מסויימים (ערן, שמע ישראל, הגולה בארץ, עראבהייטר וכו') הוא כיוון מסוכן, כיוון רצחני (בפוטנציאל), כיוון שאיננו רוח ישראל סבא, כיוון שהוא טירוף דתי שהוא הגרסא היהודית? של קומבינציה בין איראן לסעודיה, ושאין שום מקום לגישות אורתודוכסיות!!!! אחרות, וכנגד מגמה זו, אני יוצא ויצאתי בעבר בשצף קצף, ועמדתי על רגליי האחוריות (מטבע לשון ולא מילולי) כדי לעמוד בפרץ מול התופעה המרחיקה הלזו, שאין לי צל של ספק שהרחיקה גולשים מן הפורום ורבים אחרים העדיפו לבלום פיהם ולשמש על תקן צופה פאסיבי בלבד.
מעבר לזה, ישנם גם סיבות אחרות לחוסר ההשתתפות פעיל בפורום, 1.) אדישות, 2.) רתיעה לא מוסברת מדיונים רציניים
3) הגיל הממוצע בפורום שהוא בהחלט סיבה לכך שרמת רוב הדיונים ותפוצתם הרבה (בעיקר בספורט ו"מה בראש"), היא כזו.