מאתמול עשיתי ולקחתי על עצמי פרויקט,פגשתי במטבח בית כנסת של חבד שקרוב לביתי יהודי יקר שאני מכיר זמן רב ואמרתי לו את כל הסיפור על הפטירה וגם הבחור הזה אמא שלו נפטרה לפני פסח האחרון והוא עכשיו 11 חודשים בבית כנסת אומר קדיש לעילוי נשמה,אז סיפרתי לו שגם אמי נפטרה לפני 8 שנים מהמחלה,וסיפרתי לו שאז לא היתי דתי ולא אמרתי אז לצערי 11 חוד' קדיש עליה ושאלנו את רב בית הכנסת לגבי זה והתחלתי מתאמול להגיד עליה קדיש במשך שנה וגם קדיש לעילוי נשמת סבי שנפטר ביום חמישי מפני שנשארה לו רק בת אחת ולא היו לו כלל בנים,אז אנחנו אומרים את זה שנינו ביחד,ובסוף התפילה אנו גם אומרים משניות מסכת כלים,עם פסוקים שמתחילים באותיות נ'ש'מ'ה'
ועוד דבר אני רוצה לדבר עם אבי למרות שהוא איש קשה ולצערי שמאלני שלא קשור לדת ומחובר לערכים היהודיים ולהסביר לו שיפסיקו ולבקש ממנו בכל לשון של בקשה שיתחילו לעשות לאמי את האזכרה אך ורק בתאריך העברי ושיפסיקו ללכת בתאריך למניינם.זה לא קורה בגלל שמשפחתי לא עוקבת ולא יודעת את הלוח העברי,אבל אני יודע שרק עליה בתאריך העברי יעזור ויעלה את נשמתה ויוציא אותה מגיהנום לגן עדן,
ואם הוא לא יקבל את זה,אז מה אני יעשה,כנראה שהוא רשע ואין מה לעשות ונצטרך לקבל ולהתמודד עם זה