חחח אני סתם ייצא מנקודת הנחה שאתה לא לומד לא בישיבה ואני בספק אם בבית ספר. מה רע בסנוקר בפאבים ומועדונים? החיים צריכים להיות סביב הנאות בדיוק כמו שהם צריכים להיות סביב מוסר וכבוד. ספורט הוא אחד ההנאות הגדולות,לפחות שלי, ולעומת זאת ישבתי פעמיים בחיים שלי בבית כנסת והיה לי משעמם כן משעמם כל היום הם יושבים ומהללים את ה'. הוא לא צריך את זה וגם אני לא.
ליהדות יש מקום של כבוד אצלי זה ברור אני יהודי בדיוק כמוכם אני לא שומר מצוות לא לומד בישיבה ואני חי את החיים שלי כחילוני לכל דבר, אבל מה שכן אני מכבד את עורך החיים שלכם בעוד שאתם מזלזלים בשלי.
ורק שתדע ספורט כמו אומנויות לחימה זה הרבה יותר לנשמה מאשר לגוף, זו דרך חיים.
אתה מבין בדיוק ההיפך ממה שאנחנו אומרים, נחזור להתחלה אתה אמרת שהדתיים שותים את התקציבים, אני אמרתי שהכדורגל לא פחות
וכמו שאני משלם מיסים לדבר למרות שאני מתנגד לו ולא מבין את הצורך בו, כך אתה צריך לשלם למה שחשוב לי למרות שאינך מבין את הצורך בו.
לעשות ספורט לא נוגד את היהדות, תרבות הספורט כן הערצה לקבוצה או לאיש בגלל שהוא חזק, לצפות בשתי טמבלים הולכים מכות וצחוק מזה,
או כל אלו הם נוגדים את תרבות היהודית! לחימה למשל צריך ללמוד, התעמלות וכושר עושים כדי להתחזק וליהיות בבריאים!
אבל כל התחרותיות הזאת בעייתית, ואף ע"פ כן אני משלם מכיסי את ההנאה שלך, כך אתה משלם מכיסך את האמונה שלי לזה קוראים
שותפות.
ולעניין האשכול, בהחלט מה לעשות הנוער החילוני מגלה אלימות בהרבה הזדמנויות בעוד אצל נוער דתי וחרדי מדובר בכמות אפסית של מקרה אלימות.
הזכרת מועדנים ופאבים, מקרי האלימות בהם מרקיעי שחקים כולל סכינאות ורצח.