שלום חיים.
אני מניח שהנושא שעליו אני עומד לשאול, הוא אולי קלשיאה שענית עליה מליון פעמים ואולי באחד הסרטונים כבר מוסבר הרעיון...אבל אני לא חושב שכדאי להתעלם ממנו.
כמה פעמים יצא לי להכיר ולשוחח עם יהודים מהגלות באינטרנט. הכרתי לאחרונה יהודי מקנדה, שמראה זיקה מאוד גדולה להיותו יהודי ולמדינת ישראל...הוא מכיר באו"ם הצבוע ובסכנה המוסלמית שבה ישראל נמצאת (ואפילו העולם), למרות היותו בגלות , בצד השני של העולם, רחוק ממדינת ישראל - ולמרות שהוא חשוף להרבה מאוד מקורות תקשורת פרו-ערביים שקריים. הוא לומד בבית ספר שבו מעבר למחצית מהאוכלוסייה היא יהודית (בית ספר תיכון שבו לומדים 300 תלמידים, מתוכם 160 יהודים)... אך לצערי הרב, הוא מנותק מרוב האוכלוסייה היהודית שם. יש לו מעט מכרים, אך גם הם חיים באשליה שהאו"ם הוא מן ארגון שוחר שלום, אני אתן ציטוט :
"Righteous organization of good ideals, meant to keep the world a peaceful place". כשניסיתי לדבר איתו על נושאים של אחווה יהודית ואהבת ישראל, לעודד אותו לפעול למען אחדות יהודית באיזור שהוא מתגורר בו, הוא העיר את עיניי בכמה עובדות לגבי היהודים בבית הספר שלו (הרי ברור שלחיות באוטופיה בד"כ גורם לתוצאות כאלו ואחרות, אבל לא עד כדי כך...יוסבר בהמשך). אני אצטט באופן מדוייק את דבריו :
"קנדה הוא מקום שקט, אין בו יריות וכאלה דברים. כשאתה מנסה להזכיר ולהעלות נושאים שקשורים לפיגועים ומוות, הם לא יקשיבו לך אף לא באופן מינימלי ובנוסף הם ידחו אותך ויצעקו עליך לסתום ת'פה. כשאתה פונה אל מישהו שמעניין לו ת'תחת לגבי נושאים מסויימים ושאי אפשר לשכנע אותו, אתה פשוט לא עושה את זה. כשאתה מראה להם הוכחות, ראיות, סרטונים - הם פשוט מתעלמים. הם חיים באוטופיה, לא מעניין אותם. כשהם נמצאים במקום יפה ושקט כמו קנדה, הם שוכחים מהכל."
הוא הזכיר את העובדה שזה בנוסף עניין של חינוך, מן הסתם. "ההורים שלהם מנסים להסתיר מהם את מה שבאמת קורה בישראל ובעולם, אתה מבין? כי ישראל היא לא מדינה מושלמת ולא קל לחיות שם. עוד משהו - אין להם ידע בהיסטורית עם ישראל ובני ישראל, אין להם מושג לגבי הקמת מדינת ישראל מחדש אחרי 2000 שנות גלות, אין להם שום זיקה."
לדעתי הבהרתי את הנקודה.
קשה היה לי לשמוע את הדברים האלה...ניסיתי לייעץ לו, אבל ללא הצלחה. אז חשבתי להתייעץ כאן, בפורום.
למרות המצב...אתה חושב שניתן עדיין להשתמש בשיטות הסברה מסויימות, שימשכו את אותם היהודים להתחבר להיותם יהודים ולחזק את הקשר שלהם עם מדינת ישראל? לגרום להם להתעניין ולמצוא את האמת? איכשהו? איזושהי גישה שניתן לנקוט בה כדי לשפר את המצב, במקרה הספציפי הזה?
תודה רבה.