כתב נושא: בקשר למכון-מאיר והבחור החרדי שאני לומד איתו כרגע כנסו לייעץ לי  (נקרא 2546 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
בס"ד

האם מישהו מכיר פה את מכון-מאיר? זאת ישיבה דתית-לאומית לבעלי-תשובה בירושלים והיא נמצאת בשכונת קריית-משה וככל-הנראה שאני ייצטרף ללימודים שם רק מה יש לי כמה בעיות,דבר-ראשון אני לא-יודע עם הם מצמידים לבחורים שם מישהו שילמד איתם וידריך אותם וגם בקשר לנושאים של הלימודים.

ודבר שני זה בקשר לבחור החרדי שאני לומד איתו כרגע כידוע אני לומד איתו כבר שנתיים בישיבה לבעלי-תשובה של חסידות-בעלזא..וכפי שאתם יודעים המסגרת-הזאת ממש לא מתאימה לי כי אני לא חרדי ואני לא מתחבר אליהם ולהשקפות הגלותיות שלהם,אז הבעיה היא שהם אני יגיד לחרדי שאני לומד איתו שאני מתכוון לעבור למכון-מאיר הוא יתעצבן עלי ויגיד לי "מה-קרה שאחרי שנתיים שאנחנו לומדים ביחד החלטת לעבור ללמוד בישיבה ציונית-דתית? והוא גם יילחץ עלי להישאר ללמוד איתו דבר שאני לא-רוצה בכלל.

הסיבה היחידה שאני ממשיך ללמוד איתו כרגע היא בגלל שכרגע אין לי מסגרת אחרת ללימוד-התורה ולא מעבר לזה.

אז לפי-דעתכם מה אני צריך לומר לו? ואיך אתם הייתם מתנהגים במקומי במצב כזה?

ואני רוצה להמשיך ללמוד-תורה ולהתקדש ולהיטהר אבל לא במקום חרדי,וכמו-כן אני נורא רוצה להכיר כבר את אשתי-לעתיד ולהתחתן ולהיות מאושר.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק DBA

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
יש לך מספיק זמן להתנסות ב'מכון מאיר' במקביל ללימודים עם אותו בחור חרדי?
אם כן, קח לך איזה שבועיים ניסיון, תשאיר את שתי האפשרויות פתוחות בפניך ואז תחליט.
חבל שתפסיק ללמוד עם הבחור, תלך ל'מכון מאיר' ולא תהיה מרוצה ואז לא יהיה לך מה לעשות.
זו ההמלצה שלי אחי.

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד
אולי תרחיב קצת על חסידות בעלז?
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
בעלזא סתם דוסים גלותיים
« להגיב #3 ב- : אפריל 19, 2009, 07:14:10 »
בס"ד

זאת ישיבה של בעלי-תשובה דוסים תרתי-מזמע....
אני מתכוון ללכת ללמוד במכון-מאיר 3-4 פעמים בבקרים כי זה נראה לי המקום שהכי מתאים לי,זאת ישיבה-ציונית-דתית לבעלי-תשובה.

וכפי שאתפ יודעים אני לא חרדי אני בעל-תשובה דתי-לאומי/כהניסט שהולך לפי משנתם של הרב קוק זצוק"ל וגדול-דורנו הרב מאיר דוד כהנא זצוק"ל-הי"ד.
כך שהתפיסה-הגלותית של החרדים ממש לא מתאימה לי מה גם שהם ממש סגורים בתוך-עצמם והם מתנגדים לכך שמדינת-ישראל היא אתחלתא-דגאולה.

ובקשר לשידוך אני נורא מקווה שאני ימצא כבר את אשת-חלומותי את האחת שתשלים-אותי...רק שזה קשה נורא למצוא :old_cry:
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק morde208

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אני  במקומך  היתי  הולך  למכון  מאיר!

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
ישיבה מאוד מאוד טובה..שווה לך לנסות!  O0