כתב נושא: כיצד אתם רואים מדינת הלכה כהניסטית?  (נקרא 2757 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
כיצד אתם רואים מדינת הלכה כהניסטית?
« ב- : אפריל 06, 2009, 22:25:04 »
למשל האם היא תאפשר קיום משחקי כדורגל(לא בשבת)קיום מוזיאונים,איך יראו חיי התרבות והחברה מבחינת ההלכה?האם יהיה תיאטרון?מה דינו למשל של מי שיאכל חמץ בפרהסיה?
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק מגן דוד

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #1 ב- : אפריל 06, 2009, 22:35:50 »
אני חושב שפשוט יהיה הכל אותו דבר רק יהודי יותר ואני מניח שהרבה מדינות יעשו עלינו חרם כלכלי אז המצב יהיה קשה בשנים הראשונות אבל אני מאמין שנצא מזה איכשהו בעזרת הראש היהודי.

די לפולש הפלסטינאצי!

מנותק המנטרל העברי

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #2 ב- : אפריל 06, 2009, 23:29:20 »
לומר לכם את האמת, בתור אדם חילוני, איני רואה מושג כזה מדינת הלכה יתרה מזאת לפי דעתי זה מושג מוטעה.
היהדות היא לב לבה של המדינה היהודית והיא תשתיתה, לא כמו היום שאיזושהי "דמוקרטיה" משמשמת לה משענת קנה רצוץ.
לדידי, עדיף שיהיה כמה שיותר פחות חילול של שבת - בלי משחקי כדורגל, מוניות, אוטובוסים ומקומות בילוי פתוחים, השבת היא לא בליינות ומעשי סדום היא קודש קודשים, וכשעמיתי מספרים לי על שצריך לצאת בשבת ולשחק ולעשות חיים, אני חושב שהם מחמיצים את הפואנטה של יום השבת כיום מנוחה של אי עשייה, לכן אני תומך ברעיון של שימור השבת כקדושה.
אמנם, אל למדינה לכפות את הדת על היהודים, איננו מוסלמים איננו כופים על אדם זה או אחר את דתנו, אי אפשר לבוא היום לאדם בטענות של אי שמירת שבת, נוצרה תופעה בעולם הנקראת תופעת החילון, טבעו של אדם להכנע לשליליות, החילון היא שליליות שכן היא מחוסרת מוסר כלשהו, אף פרידריך ניטשה מדגיש זאת בספרו "המדע העליז", היום נוצר לחילון סוג מעוות של מוסר,  לעומת זאת הדת היא בעלת מוסר, שכן שורשיה וחוקיה טבועים בלב האומה, אז במה שונה אותה דת מן החילון?
הדת היהודית דורשת ותובעת מן האדם למשול ביצרו ואילו המוסר החילוני לא תובעת מן האדם שימשול ביצרו, הרי אדם יכול לעשות את כל אשר עולה על רוחו, לבד ממקרים בודדים בהם זה ייפגע בפרט או בחברה.
בעניין התרבות, אני חושב שרצוי שיהיו תאטראות בארץ, על אף שהתאטרון מושתת על עבודה פולחנית ואלילית וכך גם היה נהוג ביוון העתיקה להציג ולעבוד את האלילים על במות התאטרון, מוזיאונים?! זוהי לא שאלה בכלל - חייבים להיות מוזיאונים במדינה, נכון שלפעמים יש מיצגים שהם לא הולמים, אבל זוהי כביכול אומנות, אותו דבר גם בעניין ספרים, חייבים להרשות לאדם לקרוא את אשר חפץ לבו.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #3 ב- : אפריל 06, 2009, 23:58:02 »
פסל זאת עבודה זרה,יהדות זאת לא רק שבת,נתתי דוגמא חמץ.גם פילוסופים אחרים מדברים על ריסון היצר ולא רק היהדות.למשל אפלטון.אגב אם תקרא רמב"ם תראה איך הוא עצמו למד מחוכמת יוון.
בשבת יש אוטובוסים לתיירים למשל במלונות בהרצליה.
גם דת מנוצלת לשליליות,לי מפריע שכאן חלק מהכותבים מנצלים דת אך ורק לשלילה ומדברים אך ורק על איסורים.למשל לא ראיתי שכותב כאן יכתוב:היום פורים מצווה לשמוח היום.
אני חש באוירה פסימית,מלנכולית של אפוקליפסה עכשיו ולא למשל אוירה של בקרוב יבוא המשיח,נעשה לנו נס.חסר לי הומור בפורום כשאני צוחק כאן עם משה לוי למשל אנשים לוקחים אותי ברצינות.
בפורומים אחרים אני כותב הרבה יותר שמח,אופטימי,מצחיק.נדיר שמישהו כאן יספר בדיחה שלא במסגרת שנאת ערבים.כולם כל כך רציניים.פעם חיים היה מצחיק אותנו בפורים בסיפורים מצחיקים,חיקויים,כולם כאן כועסים,טעונים,ממש אנטי.
לא ראיתי שבחים כאן וסיפורים על מעשים טובים,צדיקים,צדקה,אירוע משמח כמו חתונה,ברית מילה.לא ראיתי שבחים על הארץ היפה שלנו,תמונות נוף,טיולים מעניינים.
רק הפחדה ומה עם תקווה,אמונה בקב"ה שיצילנו?
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
« להגיב #4 ב- : אפריל 07, 2009, 00:10:05 »
צריך לשמוח בכל ענין והתקדמות אישית וכללית
אני מאוד שמח שהפורום שלנו מתפתח, גם אם לאט, אך זה קורה.

השמחה היא החיים עצמם ואי ההשברות מכל הניסיונות וההתמודדויות.

מדינת הלכה זה מושג שקשה לנו לתפוש כי לא גדלנו בו ואף פעם לא ראינו.
אני חושב שלגבי המושג הזה - נכונים דברי הרמב"ם גם כן, לא נדע עד שיהיו...

בוודאי שחילול שבת ברבים לא יהיה!!
אנשים יוכלו להנות בשבת כמו שבחיים שלהם לא נהנו בשום אירוע.

אני מזכיר לגבי המפגש,
חבל שאנשים יטרחו ויבואו ובסוף נהיה שלישיה...
דברו איתי.

מנותק המנטרל העברי

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #5 ב- : אפריל 07, 2009, 00:57:57 »
פסל זאת עבודה זרה,יהדות זאת לא רק שבת,נתתי דוגמא חמץ.גם פילוסופים אחרים מדברים על ריסון היצר ולא רק היהדות.למשל אפלטון.אגב אם תקרא רמב"ם תראה איך הוא עצמו למד מחוכמת יוון.
בשבת יש אוטובוסים לתיירים למשל במלונות בהרצליה.
גם דת מנוצלת לשליליות,לי מפריע שכאן חלק מהכותבים מנצלים דת אך ורק לשלילה ומדברים אך ורק על איסורים.למשל לא ראיתי שכותב כאן יכתוב:היום פורים מצווה לשמוח היום.
אני חש באוירה פסימית,מלנכולית של אפוקליפסה עכשיו ולא למשל אוירה של בקרוב יבוא המשיח,נעשה לנו נס.חסר לי הומור בפורום כשאני צוחק כאן עם משה לוי למשל אנשים לוקחים אותי ברצינות.
בפורומים אחרים אני כותב הרבה יותר שמח,אופטימי,מצחיק.נדיר שמישהו כאן יספר בדיחה שלא במסגרת שנאת ערבים.כולם כל כך רציניים.פעם חיים היה מצחיק אותנו בפורים בסיפורים מצחיקים,חיקויים,כולם כאן כועסים,טעונים,ממש אנטי.
לא ראיתי שבחים כאן וסיפורים על מעשים טובים,צדיקים,צדקה,אירוע משמח כמו חתונה,ברית מילה.לא ראיתי שבחים על הארץ היפה שלנו,תמונות נוף,טיולים מעניינים.
רק הפחדה ומה עם תקווה,אמונה בקב"ה שיצילנו?
רחמנא ליצלן אם אנצל את דת משה וישראל למטרותי.
אני תמיד נזהר מלהשתמש בעקרונות של דתנו ומדוע?
א. כי אני חילוני, אני לא אדם תורני שלמד תורה כל ימי חייו ויכול לבוא ולהגיד על סמך ידע.
ב. איני נביא, אני לא יודע את דברו.

לגבי פורים, ידוע לי שחובה לשמוח, ואף נאמר(אם איני טועה):"בחודש פורים מרבין בשמחה, ובחודש אב מורידין בשמחה"
אני יודע שרמב"ם משופע מאריסטו, ישבתי פעם ביום שבת עם חבר שלי בכותל וניסינו לקרוא את האיגרות שלו, אם אז לא היה ספק בלבנו כי הוא הנשר הגדול, אז אחרי שקראנו מעט מן האיגרות היינו בטוחים כי הוא ללא עוררין גדול הפוסקים של ימי הביניים.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : אפריל 07, 2009, 11:16:20 »
בואו נראה מה הרב כהנא חושב על "חוקי" מדינת ישראל: "כבר בישיבת הכנסת הראשונה שבה השתתף (ב-13 באוגוסט 1984) חרג הרב כהנא מהנהלים, כאשר הוסיף לנוסח המקובל: "מתחייב אני", אותו אומרים כל חברי הכנסת, ואמר את הפסוק "ואשמרה תורתך תמיד לעולם ועד" (תהילים קי"ט)"
אתם מבינים: "ואשמרה תורתך תמיד לעולם ועד" - רק כך!!!
ציטוט של הרב כהנא מהספר "כהן ונביא" עמ' 108: "לו הייתי רה"מ הייתי דואג לכך שתעשיות התקשורת (קולנוע, תיאטרון, טלוויזיה, ורדיו) יציגו רק תוכניות בהתאם לרוח היהדות"
« עריכה אחרונה: אפריל 07, 2009, 11:17:07 על ידי eran »