לומר לכם את האמת, בתור אדם חילוני, איני רואה מושג כזה מדינת הלכה יתרה מזאת לפי דעתי זה מושג מוטעה.
היהדות היא לב לבה של המדינה היהודית והיא תשתיתה, לא כמו היום שאיזושהי "דמוקרטיה" משמשמת לה משענת קנה רצוץ.
לדידי, עדיף שיהיה כמה שיותר פחות חילול של שבת - בלי משחקי כדורגל, מוניות, אוטובוסים ומקומות בילוי פתוחים, השבת היא לא בליינות ומעשי סדום היא קודש קודשים, וכשעמיתי מספרים לי על שצריך לצאת בשבת ולשחק ולעשות חיים, אני חושב שהם מחמיצים את הפואנטה של יום השבת כיום מנוחה של אי עשייה, לכן אני תומך ברעיון של שימור השבת כקדושה.
אמנם, אל למדינה לכפות את הדת על היהודים, איננו מוסלמים איננו כופים על אדם זה או אחר את דתנו, אי אפשר לבוא היום לאדם בטענות של אי שמירת שבת, נוצרה תופעה בעולם הנקראת תופעת החילון, טבעו של אדם להכנע לשליליות, החילון היא שליליות שכן היא מחוסרת מוסר כלשהו, אף פרידריך ניטשה מדגיש זאת בספרו "המדע העליז", היום נוצר לחילון סוג מעוות של מוסר, לעומת זאת הדת היא בעלת מוסר, שכן שורשיה וחוקיה טבועים בלב האומה, אז במה שונה אותה דת מן החילון?
הדת היהודית דורשת ותובעת מן האדם למשול ביצרו ואילו המוסר החילוני לא תובעת מן האדם שימשול ביצרו, הרי אדם יכול לעשות את כל אשר עולה על רוחו, לבד ממקרים בודדים בהם זה ייפגע בפרט או בחברה.
בעניין התרבות, אני חושב שרצוי שיהיו תאטראות בארץ, על אף שהתאטרון מושתת על עבודה פולחנית ואלילית וכך גם היה נהוג ביוון העתיקה להציג ולעבוד את האלילים על במות התאטרון, מוזיאונים?! זוהי לא שאלה בכלל - חייבים להיות מוזיאונים במדינה, נכון שלפעמים יש מיצגים שהם לא הולמים, אבל זוהי כביכול אומנות, אותו דבר גם בעניין ספרים, חייבים להרשות לאדם לקרוא את אשר חפץ לבו.