יש להבדיל בין ציונות לעצמאות מדינית.הויכוח בין קפיטליזם לסוציאליזם הוא ויכוח נפרד.ישראל איננה ארה"ב או מעצמת על.מאחר שאחרים בפורום מדברים בשם הקב"ה אני עושה כמוהם.אין לדרוש ממני מה שאין לדרוש מאחרים.למשל טענו שאני פסימי ואפילו עצם העלאת האשכול היא פסימית.
אם ערבים היו כאן היה כאן מדבר והציונות היא סיפור הצלחה.דווקא החסרונות מראים את ההצלחות.השאלה אם נסתכל על הסדק בתקרה או על כך שיש לנו תקרה או מדינה.
שום דבר לא מושלם בעולמנו,אנחנו לא בגן עדן אבל לא בגיהנום.איננו באוטופיה,אף מערכת איננה מושלמת,אף אישה איננה מושלמת,אף עבודה איננה מושלמת.
אגב אירן קוראת לארה"ב השטן הגדול והאם ארה"ב איננה עצמאית?
מסתבר שחזון הציונות בהגדרתו הוא להיות מדינת ואסל (Vassal State) של המערב בכל תחום שהוא, זה חזונו של הרצל! כפי שעולים מכתביו, אז כנראה שבכל זאת אי אפשר להבדיל בין הציונות בהגדרתה ההיולית קמאית, לבין עצמאות מדינית.
ההסטוריה גם מוכיחה שמי שהשתלט על הציונות והכתיב את הווייתה מאז שנת 33' בעיקר היה תנועת פועלי ארץ ישראל בראשות בן גוריון, החזון הכלכלי של הרצל אגב היה גם סוציאליזם בגרסא כזו או אחרת.
כך שאי אפשר גם לנתק את הדיון על הציונות מדיון כלכלי, גם זה חלק מהתמונה.
ישראל לא מעצמת על, אבל אני דורש ממנה להיות מדינה עצמאית במינימום, וזה אכן שני דברים שונים.
יכול להיות שאתה פסימי (ואני לא חושב שאתה יותר פסימי ממני, אפילו לא קרוב), ואתה אכן יכול לנסות לדבר בשם ה' (דבר שאני סולד ממנו כשזה מכל אחד, לא משנה זהותו, הייתי מקווה שלפחות אתה תמנע מזה, לא צריך להדרדר למחוזות שאחרים הגיעו אליהם, אין שום צורך לרדת לרמה שלהם).
ערבים הם עם המדבר, כל מקום שהם דורכים עליו הם מביאים את המדבר איתם (מכל זוית ואספקט שלא תסתכל על זה) בכל המובנים.
האיסלם היא דת של פיגור, רצח, דם, אש, תמרות עשן וג'נוסייד.
ובכל זאת השוואה של כל דבר אליהם (לאיסלם) היא לא רצינית (תראה לעומת זאת לצורך ההשוואה, מה השיגו בסין תוך טווח זמן מופחת משלנו, בתנאים קשים פי כמה וכמה) האיסלם הוא דת של פיגור מובנה, כדי להעביר קו צינור נפט בין סעודיה ומצרים הם צריכים שחברה בריטית תעשה את זה עבורם, הם לא מסוגלים לייצר שום דבר, הכל עושים עבורם זרים, את הכור הגרעיני האיראני וכן תוכנית הטילים הבליסטיים שלהם בונים בכלל מדענים ומנהדסים רוסים, סיניים וצפון קוריאנים, וזה רק בכלל בתור דוגמית.
זה שלא מושלם, זה דבר אחד, אבל כשיש כל כך הרבה דפקטים מובנים (ולא רק סדק קטן) כדאי שתעשה בדק בית, דחוף.
ולגבי השטן הגדול, להפך, ארה"ב היא העצמאית בסיפור הזה, בגלל שלנו רק קוראים השטן הקטן (שלוחה של השטן הגדול) רק מדגיש את הווסאליות שלנו.
ערן, א.) לעניין תורה מול סייפא אני חושב שזה גם בדיוק היחס שנתנו חז"ל לכלכלה ("אם אין קמח אין תורה") אם אין שמירה גם את רבינו תם (מגדולי בעלי התוס' ונכדו של רש"י) שחטו מעל הגמרא הקדושה בבית המדרש אשר בצפון צרפת בזמן מסעות הצלב.
לכן לגבי מי שומר על מי, אוצרזאת בפשטות, התורה שומרת עלינו והסייפא שומר על לומדי התורה שיוכלו ללמוד בשקט (זה מעגל שמזין האחד את רעהו) בדיוק כמו שלומדי התורה צריכים שקט כלכלי כדי ללמוד, כך לפחות אםה לא יותר, הם צריכים שקט בטחוני.
ב.) לגבי השגת תקציבים לנושאים הקרובים ללבך, כאן אני במחלוקת עם יוסי1, ומסכים איתך עקרונית, בהחלט לגיטימי שכל סקטור ינסה להשיג כספים עבור המטרות הקרובים לליבו, זה מהות המדינה מבחינה כלכלית שיש עוגה גדולה וכל אחד עושה ככל יכולתו להשיג ממנה פרוסה גדולה ככל האפשר.
זה שיש בזה שמץ של צביעות (היחס למדינה) כאן אני חושב שכדאי באמת שיוסי1 יפנה את מבטו ל"ידידנו" המוסלמים במדינה ויאמר לי מי כאן הצבוע, והיחס של האליטה/אוליגרכיה השלטת בהתאם (היחס לחרדים מול היחס למוסלמים).
זה שאני דורש שהציבור החרדי ישתלב יותר ויעברו בו רפורמות, זה כבר משהו אחר לגמרי (ויש כבר תהליכים שכבר עוברים על החברה החרדית, שעל חלקם כבר עמד ערן בעבר, למרות שאני חלוק על זיהויים של חלקם עם חרדיות פרופר,או כאלה הבאות מלמעלה, חלק ממנה נמצא מתחת לפני השטח ולא גלוי לעין המתבונן מבחוץ, לפחות לא ממבט ראשון, וכטבעה של כל חברה שמרנית, שינויים אלה מתרחשים לאט ובאים מאילוצים מלמטה, ועל כל שנוי לפתיחות יש לברך).