כתב נושא: איפה היה אלוקים בשואה  (נקרא 11671 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ
    • אתר לקירוב יהודים לתורת ה'
איפה היה אלוקים בשואה
« ב- : מרץ 13, 2009, 10:31:54 »
בס"ד

א. השואה יצרה משבר אמונה אצל הרבה אנשים. ומאידך, גרמה להרבה אנשים לחזור בתשובה ולהתחזק באמונה. מה ההסבר לתוצאות ההפוכות?!
ב. אמונה מושג מאוד רחב, על כן, יש אנשים שמגדירים את עצמם כמאמינים, בעוד שלמעשה הם רחוקים מאוד מן האמונה האמיתית.
ג. כדי לדעת אמונה מה היא, יש ללמוד היטב את התורה שבכתב ואת התורה שבעל פה ולהבין, כיצד אלקים מנהיג את עולמו.
ד. אצל אנשים רבים, הצטיירה בטעות, תמונת ההנהגה האלוקית כ'טוב' במובן הילדותי
ה. אצל ילד, סוכריה זה טוב. טיפול שיניים זה רע. כלומר, מבט שטחי מבלי להבין את סיבת הדברים ולא את תכליתם.
ו. המאמין האמיתי רואה עולם גדול יותר, מקיף יותר בספקטרום רחב יותר. ואז, הטוב הוא בעל משמעות אחרת והרע, הוא בעל הגדרה אחרת
ז. אז, הנהגת האלוקים, משמעותה 'טוב אמיתי'. מכיוון שכך, הסביר אלוקים, בתורת-משה, שבאם תהיינה סטיות מן הטוב האמיתי, והוא החיים המובילים את האדם אל עולם הנצח – עולם הבא, אזי, תהייה התערבות אלוקית בכדי לתקן סטייה זו, אף באמצעים דרסטיים ביותר.
ח. השואה – מבטאת את הבלימה הפתאומית – לפני 'קיר המוות' – שנועדה להציל את עם ישראל מהתבוללות מוחלטת ומהיעלמותו כעם ה'.

הרצאתו של הרב יוסף בן פורת
http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9254
אנחנו חייבים לקרב יהודים לה' תפיצו את הלינקים הבאים !
מרכ הישועות - http://rabanim.net/index-tfilot.asp
לכל שאלה תשובה ! - http://www.shofar.net/site/faq.htm
שמירת ברית קודש ! - http://emet.org.il/brit/index6.htm
הצופן התנכ"י - http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=890

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #1 ב- : מרץ 13, 2009, 12:07:45 »
יש דעה שהיטלר הוא שליח הקב"ה שבא להעניש את עם ישראל על חטאי תקופת ההשכלה.מצד שני השואה הובילה לכפירה ולדעה שאלוקים חלילה לא מתערב על כדור הארץ ועסוק בעניינים חשובים יותר.
בשואה ביקרו את גישת החרדים שהלכו כצאן לטבח ולא התנגדו פיסית כמו במרד גטו ורשה ועל ההתעקשות להשאר בגלות בכל מחיר.למרות שהרב וייסמנדל התריע והציל יהודים רבים ממות בטוח.
ההורים שלי למשל הפכו לאתאיסטים בעקבות השואה והפסיקו להאמין באלוקים והאשימו אותו בשואה.
יש לציין שבשנות ה30 דרש זבוטינסקי הקמת מדינה יהודית ובן גוריון התנגד אם היו שומעים לזבוטינסקי השואה היתה נמנעת.
אני שמעתי את ההרצאה הזאת של הרב בן פורת בבני ברק ואחרי ההרצאה שאלתי אותו שאלה על רצח רבין והוא ענה לי שבאלטלנה נגזר דינו של רבין למות(כלומר יגאל עמיר הוא שליח הקב"ה).
למשל את הרב בן פורת אני אוהב ממש והוא מקובל עלי וכמוהו הרבנים נויגרשל וצבי ענבל,רן רינת.
שימו לב שכאן רב חרדי נוהג עמדה ימנית מובהקת בנושא עמיר למשל.אבל זה נושא נפרד.אגב לראות ולשמוע הרצאה במו עיננו יש לזה אפקט חזק יותר מלראות במחשב.
הרב בן פורת שליט"א מסביר בהרצאה ששמד רוחני גרוע משמד פיסי ולמשל עדיף שיהודי ימות ולא יתנצר וזאת ביקורת חזקה על הרצל והציונים אבל הרב בן פורת פונה לשכל ולא לרגש ולא משתמש בהפחדה אלא בנימוקים.
כלומר הוא מסביר למה לעשות דבר מה ולא מורה וכופה הר כגיגית לעשותו.
כשאתה שואל את הרב בן פורת למה?הוא לא עונה ככה אלא מסביר את הסיבות והנימוקים וכמוהו הרב נויגרשל.
אני גם האזנתי לכבוד הרב בערוץ 10 ברדיו שם הייתה לו תוכנית(רדיו פירטי).
למעשה הרבנים של ערכים כפופים לרבנים האשכנזים,לגדולי התורה וגם הם ביקרו באוזני את שיטת ההפחדה של הרב אמנון יצחק.הרב נויגרשל שליט"א אמר שאיננו משתמש בטכניקה כזו אבל איש איש ושיטתו.
יש לציין שמי שחוזר בתשובה דרך ערכים יהפוך לחרדי ולא לכיפה סרוגה ומי שחוזר בתשובה דרך הרב אמנון יצחק שליט"א יהפוך לחרדי ולא לכהניסט למשל.
הדרך להפוך לכהניסט היא דרך ישיבת הרעיון היהודי.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #2 ב- : מרץ 13, 2009, 12:17:42 »
הרמב"ם אמר שבשביל להבין את אלוקים צריך להיות אלוקים כלומר בן תמותה לא מסוגל להבין את מניעי ומעשי הקב"ה ולבקרו.ולכן תמיד סלדתי מאנשים דיברו בשם אלוקים ופעלו בשמו.
למשל טענו שאלוקים שלח אותם להרוג מישהו.
אלוקים הוא מטאפיסי מעבר לפיסיקה ואי אפשר להבינו.אבל גדולי התורה שלמדו כל חייהם מבינים יותר מאיתנו אבל לא יתכן שמי שחזר בתשובה לפני 5 דקות(בכוונה הבאתי דברים לידי אבסורד) יבוא למישהו אחר ויגיד לו שהוא החוזר בתשובה מבין הכל,יודע הכל ומדבר בשם אלוקים.
לכן אם אדם יטען שהוא המשיח הוא משיח שקר ויש להזהר מלקחת את החוק לידיים ולפעול במקום סנהדרין למשל.גם אם אדם נועץ ברב מסוים.
השגיאה היא שמי ששמע קלטת של הידברות חושב שהוא יודע הכל ומספיק שרב מסוים אמר משהו וזאת תורה למשה מסיני וספר הוראות לחיים,מדריך לפעולה.
כי אדם יכול לא להבין כהלכה,לטעות.נניח שאדם יחליט שמישהו הוא ערב רב וינסה להרגו.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #3 ב- : מרץ 13, 2009, 12:43:16 »
הרמב"ם אמר שבשביל להבין את אלוקים צריך להיות אלוקים כלומר בן תמותה לא מסוגל להבין את מניעי ומעשי הקב"ה ולבקרו.ולכן תמיד סלדתי מאנשים דיברו בשם אלוקים ופעלו בשמו.
למשל טענו שאלוקים שלח אותם להרוג מישהו.
אלוקים הוא מטאפיסי מעבר לפיסיקה ואי אפשר להבינו.אבל גדולי התורה שלמדו כל חייהם מבינים יותר מאיתנו אבל לא יתכן שמי שחזר בתשובה לפני 5 דקות(בכוונה הבאתי דברים לידי אבסורד) יבוא למישהו אחר ויגיד לו שהוא החוזר בתשובה מבין הכל,יודע הכל ומדבר בשם אלוקים.
לכן אם אדם יטען שהוא המשיח הוא משיח שקר ויש להזהר מלקחת את החוק לידיים ולפעול במקום סנהדרין למשל.גם אם אדם נועץ ברב מסוים.
השגיאה היא שמי ששמע קלטת של הידברות חושב שהוא יודע הכל ומספיק שרב מסוים אמר משהו וזאת תורה למשה מסיני וספר הוראות לחיים,מדריך לפעולה.
כי אדם יכול לא להבין כהלכה,לטעות.נניח שאדם יחליט שמישהו הוא ערב רב וינסה להרגו.
יש לחפש הסבר שיניח את הדעת
וכן כן לחפש את הסיבה לצורך התעוררות וחזרה בתשובה מאותו ענין רע

מתוך ספר מסילת ישרים:
פרק ג

בביאור חלקי הזהירות

הנה הרוצה לפקח על עצמו, שתים הנה ההשקפות הצריכות לו.
האחת, שיתבונן מהו הטוב האמתי שיבחר בו האדם והרע האמתי שינוס ממנו,
והשנית, על המעשים אשר הוא עושה לראות אם הם מכלל הטוב או מכלל הרע.
וזה בשעת מעשה ושלא בשעת מעשה. בשעת מעשה,
שלא יעשה שום מעשה מבלי שישקול אותו במאזני זאת הידיעה,
ושלא בשעת מעשה, שיעלה לפניו זיכרון כלל מעשיו וישקול אותם כמו כן במאזני המשקל הזה
לראות מה יש בם מהרע ההוא ולטהר ממנו.

ודבר זה הודיעונו חכמינו זיכרונם לברכה באמרם (ערובין יג, ב):
"נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא ועכשיו שנברא יפשפש במעשיו
ואכא דאמרי ימשמש במעשיו"

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #4 ב- : מרץ 13, 2009, 13:39:10 »
בס"ד
חזק וברוך על התגובות
אני יכול להין למה בן גורגור לא רצה מדינה כאשר ז'בוטינקסי הציע זאת, כנראה שבמצב של אז המדינה היתה בשליטת ז'בוטינסק ואנשיו והרי בן גורגור היה שמאלני קיצוני והיתנגד לכך כנראה שלהציל 6 מליון יהודים ממות זה לא תירוץ בשביל שבן גורגור לא יהיה ראש ממשלה<ועוד מליונים שהיו בתקופת השואה ולא מתו, אבל חלקם הישתגעו, ובכלל סבלו את השואה האיומה>

לגבי הרב אמנון יצחק, הרב אמר שבעבר הוא היה מפחיד <תנור 7> וכיום לא (ראיתי במקום לא מוסמך שגאון רבי עובדיה יוסף ביקש מהרב אמנון יצחק להוריד את הטון)
אני האמת לא מבין בדיוק מה מפחיד, כמו שאומרים שעלולה לפצוץ מלחמה עם אירן, זו אמת
מה שכן כל רב יש לא שיטה שונה, לא יודע לתת הגדרות אבל לגבי הרב בן פורת אין ספק שהרב נותן תשובות כמו שאתה אומר שיכליות עם נימוקים שזו הגישה של הרב זמיר כהן וכנראה אירגון הידברות בכלל הרב אמנון יצחק גם מדבר שכל אבל לפעמים יש משלים למניהם וטענות שהרב נותן שאני לפחות רואה אותם כמתחמקים מתשובה (כמובן לא כולם, לרוב הכל ברור, מובן ופשוט)

לגבי יגאל עמיר לא שמעתי תגובה חריגה לכאן או לכאן
הרי נכון הדבר שיש הרבה עובדות המראות שדווקא לא יגאל עמיר הוא זה שהרג את רבין והרי מה טוב מאשר להדביק על הדתיים ועל הימניים שהם רצחו ראש ממשלה?
אני לא יודע מה היה שם, אני לא נביא ואין לי רוח הקודש אבל יכול להיות שאדם שרצח מסתובב עכשיו חופשי ובמקומו יושב יהודי אחר בכלא
בכל מקרה גם עשו לרבין סיאנס שבו הוא אמר שיגאל עמיר הוא קורבן בכל הסיפור הזה, למרות שאנחנו לא פוסקים מסיאנס אבל יש לזה משקל מסויים אני חושב

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #5 ב- : מרץ 13, 2009, 14:03:06 »
בן גוריון שלט בשנות ה30 וזבוטינסקי היה באופוזיציה נרדף ומוחרם.האצ"ל והלח"י נרדפו בידי ההגנה והוסגרו לבריטים.דין מוסר ורודף.אני קטונתי מהלתווכח עם הרב אמנון יצחק הלכתית וגם ידידנו הגולה חושב שאני נגד כבוד הרב.
אני פשוט טוען שכבוד הרב משתמש בתיאור מוגזם בכדי לסבר את האוזן באוזני מאזיניו ומשתמש בלשון ציורית,הומריסטית ופונה לקהל יעד עממי.
אני הייתי בסמינר ערכים לאקדמאים והטיעונים שהושמעו בפני היו טיעונים מדעים ולא סיפרו לי על חילונים הנשרפים כיתושים ברשת על כף הקלע ועל החילוני האחרון במוזיאון...
עניין הציונות נפרד מהחזרה בתשובה כי יש דתים ציונים ויש חרדים לאומים.יש שומרי מסורת ויש גם חילונים.אם החילונים היו ערב רב ולא היו יהודים כי אז אסור הלכתית להחזיר בתשובה נוצרי אלא עליו לעבור גיור ולא התחזקות.
תבוא הברכה על כבוד הרב אמנון יצחק שהצליח להחזיר בתשובה 30 אלף איש.יתכן שהעובדה שאני אשכנזי ואני נמשך דווקא לרב נויגרשל עם החליפה והעניבה המגולח והרגוע ולא לכבוד הרב עם הלבוש שאינני רגיל לראותו.
אל תשכח שהיינו 12 שבטים ויתכן שאני וכבוד הרב שייכים לשבט נפרד.אני לשבט לוחם והוא לשבט לומדי התורה.
אני כן יכול להתווכח עם כבוד הרב אמנון יצחק בנושא הציונות וזאת מבלי לגרוע מהכבוד הרב שאני רוחש לו ומבלי להרגיז את ידידנו היקר הגולה בארץ.
נושא הציונות איננו חלק מתרי"ג מצוות או משולחן ערוך.אפשר גם להתווכח על תרבות המערב,תנועת ההשכלה,המודרניזציה,הגלובליזציה.
אני שמעתי את כבוד הרב נויגרשל בקלטת על שירות חרדים בצבא ולא השתכנעתי.
לא יודע אולי זה בגלל שאינני תימני וגדלתי על גפילטע פיש ולא על מלווח,אחינועם ניני לא כוס התה שלי אולי בגלל שאני מעדיף המבורגר על ג'חנון ותה על קפה שחור.
שוב אינני מפחד ממלחמה עם הערבים אני רוצה מלחמה איתם,אני רוצה להרוג אותם ולהרגיז אותם(אפילו שהם גויים).
סיאנס והעלאה באוב זאת עבודה זרה וזה אסור לפי ההלכה.
אני מוכן להרגיז גם אמריקנים אם זה למען האינטרס שלי.היחיד שאינני רוצה להרגיז הוא הגולה בארץ שהוא יהודי טוב כי אני מאמין באחדות ושלום בין יהודים.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #6 ב- : מרץ 13, 2009, 14:19:07 »
בס"ד
חזק וברוך על התגובות
אני יכול להין למה בן גורגור לא רצה מדינה כאשר ז'בוטינקסי הציע זאת, כנראה שבמצב של אז המדינה היתה בשליטת ז'בוטינסק ואנשיו והרי בן גורגור היה שמאלני קיצוני והיתנגד לכך כנראה שלהציל 6 מליון יהודים ממות זה לא תירוץ בשביל שבן גורגור לא יהיה ראש ממשלה<ועוד מליונים שהיו בתקופת השואה ולא מתו, אבל חלקם הישתגעו, ובכלל סבלו את השואה האיומה>

לגבי הרב אמנון יצחק, הרב אמר שבעבר הוא היה מפחיד <תנור 7> וכיום לא (ראיתי במקום לא מוסמך שגאון רבי עובדיה יוסף ביקש מהרב אמנון יצחק להוריד את הטון)
אני האמת לא מבין בדיוק מה מפחיד, כמו שאומרים שעלולה לפצוץ מלחמה עם אירן, זו אמת
מה שכן כל רב יש לא שיטה שונה, לא יודע לתת הגדרות אבל לגבי הרב בן פורת אין ספק שהרב נותן תשובות כמו שאתה אומר שיכליות עם נימוקים שזו הגישה של הרב זמיר כהן וכנראה אירגון הידברות בכלל הרב אמנון יצחק גם מדבר שכל אבל לפעמים יש משלים למניהם וטענות שהרב נותן שאני לפחות רואה אותם כמתחמקים מתשובה (כמובן לא כולם, לרוב הכל ברור, מובן ופשוט)

לגבי יגאל עמיר לא שמעתי תגובה חריגה לכאן או לכאן
הרי נכון הדבר שיש הרבה עובדות המראות שדווקא לא יגאל עמיר הוא זה שהרג את רבין והרי מה טוב מאשר להדביק על הדתיים ועל הימניים שהם רצחו ראש ממשלה?
אני לא יודע מה היה שם, אני לא נביא ואין לי רוח הקודש אבל יכול להיות שאדם שרצח מסתובב עכשיו חופשי ובמקומו יושב יהודי אחר בכלא
בכל מקרה גם עשו לרבין סיאנס שבו הוא אמר שיגאל עמיר הוא קורבן בכל הסיפור הזה, למרות שאנחנו לא פוסקים מסיאנס אבל יש לזה משקל מסויים אני חושב
איפה שמעת את זה על הסיאנס שעשו לרבין? :old_shocked:
[gif[/img]

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #7 ב- : מרץ 13, 2009, 15:03:59 »
בן גוריון שלט בשנות ה30 וזבוטינסקי היה באופוזיציה נרדף ומוחרם.האצ"ל והלח"י נרדפו בידי ההגנה והוסגרו לבריטים.דין מוסר ורודף.
זהו ובכל זאת בן גורגור סירב, השאלה היא רק מה היה האינטרס האישי שלו
אני קטונתי מהלתווכח עם הרב אמנון יצחק הלכתית וגם ידידנו הגולה חושב שאני נגד כבוד הרב.
אני פשוט טוען שכבוד הרב משתמש בתיאור מוגזם בכדי לסבר את האוזן באוזני מאזיניו ומשתמש בלשון ציורית,הומריסטית ופונה לקהל יעד עממי.
אני הייתי בסמינר ערכים לאקדמאים והטיעונים שהושמעו בפני היו טיעונים מדעים ולא סיפרו לי על חילונים הנשרפים כיתושים ברשת על כף הקלע ועל החילוני האחרון במוזיאון...
עניין הציונות נפרד מהחזרה בתשובה כי יש דתים ציונים ויש חרדים לאומים.יש שומרי מסורת ויש גם חילונים.אם החילונים היו ערב רב ולא היו יהודים כי אז אסור הלכתית להחזיר בתשובה נוצרי אלא עליו לעבור גיור ולא התחזקות.
תבוא הברכה על כבוד הרב אמנון יצחק שהצליח להחזיר בתשובה 30 אלף איש.יתכן שהעובדה שאני אשכנזי ואני נמשך דווקא לרב נויגרשל עם החליפה והעניבה המגולח והרגוע ולא לכבוד הרב עם הלבוש שאינני רגיל לראותו.
אל תשכח שהיינו 12 שבטים ויתכן שאני וכבוד הרב שייכים לשבט נפרד.אני לשבט לוחם והוא לשבט לומדי התורה.
אני כן יכול להתווכח עם כבוד הרב אמנון יצחק בנושא הציונות וזאת מבלי לגרוע מהכבוד הרב שאני רוחש לו ומבלי להרגיז את ידידנו היקר הגולה בארץ.
נושא הציונות איננו חלק מתרי"ג מצוות או משולחן ערוך.אפשר גם להתווכח על תרבות המערב,תנועת ההשכלה,המודרניזציה,הגלובליזציה.
אני שמעתי את כבוד הרב נויגרשל בקלטת על שירות חרדים בצבא ולא השתכנעתי.
לא יודע אולי זה בגלל שאינני תימני וגדלתי על גפילטע פיש ולא על מלווח,אחינועם ניני לא כוס התה שלי אולי בגלל שאני מעדיף המבורגר על ג'חנון ותה על קפה שחור.
שוב אינני מפחד ממלחמה עם הערבים אני רוצה מלחמה איתם,אני רוצה להרוג אותם ולהרגיז אותם(אפילו שהם גויים).
סיאנס והעלאה באוב זאת עבודה זרה וזה אסור לפי ההלכה.
אני מוכן להרגיז גם אמריקנים אם זה למען האינטרס שלי.היחיד שאינני רוצה להרגיז הוא הגולה בארץ שהוא יהודי טוב כי אני מאמין באחדות ושלום בין יהודים.

כמובן שמי אנחנו לפסוק הלכה, אנחנו יכולים רק לומר דברים בשם רב כזה או אחר ולהביעה תמיה בדבר כזה או אחר
דרך אגב לגבי הדברים שאמרתי שנראה לי בכל אופן שהרב מתחמק מלענות עליהם אלה דברים שקשורים בעיקר או רק בנושא של הנהגות כאלה או אחרות בתוך בציבור החרדי שעושה רושם כי הן לא מתישבות עם מטרת התורה ודרכה לעומת זאת רבנים אחרים כגון הרב מוצפי והגאון רבי עודיה יוסף יוצאים על זה בגדול אבל כמובן שלא נכנס לנושא הזה הרי שני הרבנים שהזכרתי הם פוסקים בניגוד לרב אמנון יצחק (שכבודו במקומו מונח) ואנחנו לא יודעים מה השיקולים של הרב, שמתי לב שיש עוד רבנים שבנושאים מסויימים מעדיפים לא לנקוט עמדה למרות שהיא מפורשת בהלכה בבירור ומקורבים אליהם אומרים זאת בגלוי אבל שוב זה שיקול של גדולי תורה לא שלנו

איפה שמעת את זה על הסיאנס שעשו לרבין? :old_shocked:
בבקשה, לפי הסדר
http://www.lapanim.com/system/loader.php?no=317157719
http://www.lapanim.com/system/loader.php?no=847310756
http://www.lapanim.com/system/loader.php?no=169308286
http://www.lapanim.com/system/loader.php?no=851314685
http://www.lapanim.com/system/loader.php?no=972028190

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #8 ב- : מרץ 14, 2009, 22:36:44 »
אני חושב שצריך לגשת עם הרבה ענווה לפני שמנתחים מהזווית התאולוגית את השואה, גם אני סולד מאנשים שרותמים את השואה בכדי לקדם את האג'נדה שלהם ו/או בטוחים למה זה קרה מבחינה שמיימית.
אני חושב שצריך ללמוד מראש הישיבה של ישיבת הר עציון בגוש עציון- הר יהודה עמיטל (ניצול שואה בעצמו), בוגר ישיבת חברון שאמר שישנם דברים שצריך להשאר בשאלה לגביהם ולא לנסות לחפש תשובות לא רציניות עבורם, מציע לכם מאוד לקרוא הביוגרפיה שלו- "באמונתו" http://www.ybook.co.il/htmls/%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%95.aspx?c0=17866&bsp=13583
לגבי סיאנסים, דעתי בעניין כמו הרמב"ם, שזה פשוט קישקוש ושרלטנות גרידא, חסר כל משמעות.
לגבי רבין ובן גוריון להלן דעתי:
מחתרת הקצינים של מפ"ם (או מי באמת שולט במדינה?!)
בן גוריון, שעמד בראש תנועת העבודה שהשתלטה השתלטות עויינת על התנועה הציונית ומוסדותיה בעקבות ההתנקשות בחיים ארלוזורוב בשנת 1933 (מעט אחרי עליית היטלר לשלטון בגרמניה) שהיה מעין "שר החוץ" או האחראי על שליחויות החוץ של תנועת העבודה בתנועת הציונית (תפקיד שנטלו על עצמם מאוחר יותר משה שרת וגולדה מאיר),
שעמד מאחורי הפלמ"ח וההגנה שהיו הזרועות הביצועיות של תנועת העבודה לפני קום המדינה.
לא טרח לבצע הפרדה בין אנשי התפיסה הלאומית בעבודה ופרו-מערביים בגישתם (דוגמת ויצמן, שרת, דיין, מאיר, לבון, דינור,כצנלסון, הזז, ספיר וכו') לבין אנשים שצידדו בסוציאליזם הסובייטי או לכל הפחות בעלי סימפטיה רעיונית כלפיה.
או למצער כאלו שמטרתם בסופו של דבר הייתה להקים את מדינת ישראל אך מיד עם הקמתה או מעט אחרי זה, להופכה לפרוטקטוקרט סובייטי וחלק אינטגרלי מהקומאינפורם (הברית הקומוניסטית הבינלאומית בה היו חברים כל המדינות הקשורות בחבל הטבור לברית המועצות- USSR).
אנשים אלו (דוגמת משה סנה, יצחק בן אהרן, יצחק גרינבוים,יצחק טבנקין, ישראל גלילי, יעקב ריפתין, יגאל אלון, אהרן כהן-שנעצר ב-58' בעוון ריגול לטובת בריה"מ, מאיר יערי ויעקב חזן) היו בעלי תפקידי מפתח בפלמ"ח ובהגנה (משה סנה היה מפקדו העליון של הפלמ"ח) ובשאר מוסדות התנועה.

בקום המדינה האנשים הללו התפצלו מהתנועה של בן-גוריון והקימו את מפלגת מפ"ם שהייתה אגב, המפלגה השניה בגודלה בכנסת הראשונה-19 מנדטים, שהייתה אופוזיציה למפלגת מפא"י של בן-גוריון וחבר מרעיו.
(חשוב להזכיר שזו לא היית התנועה ה-קומוניסטית במוצהר שהתגלמה בתחילה ב-פ.ק.פ עד קום המדינה ואחריה במפלגת מק"י,רק"ח, של"י ולבסוף היום זו מפלגת חד"ש).
מפלגת מפ"ם שהודרה (כמו גם מפלגות אחרות) מהליך קבלת ההחלטות הצבאית בקבינט של בן גוריון, כן מועדת הבטחון של הכנסת וכן גם מקבלת מידע מסווג כלשהו ממערכות הבטחון השונות ובראשם מצה"ל.
המפלגה הזו דאגה להמשיך לקבל מידע פנימי ומסווג ממערכות אלו דרך אנשים שהיו חלק אינטגרלי ממערכות אלו מהדרגים הזוטרים ועד הקצונה הבכירה ביותר ותפקידי המפתח שם.
היו להם אנשים בצה"ל, בשב"כ, במוסד, במשרד הבטחון, במשרד החוץ ובעוד מקומות.

האנשים במערכות הללו, העבירו מידע מסווג בדרגות הסיווג הגבוהות ביותר לידי אנשי מפ"ם שביודעין מידע זה הועבר לידי נציגי בריה"מ בארץ ובחו"ל, גלויים (השגריר, הקונסול, קומיסארט החוץ וכו') וסמויים (אנשי KGB  ו-GRU)
הס מלהזכיר שמשנת 1953 (שנת מותו של סטאלין) בריה"מ הפכה לפטרונם של מדינות ערב במלחמתם בישראל, וישראל הוגדרה על ידי בריה"מ כמוצב קידמי של האימפריאליזם המערבי (למרות שבזמן סטאלין תמכו בישראל ואף היו גורם משמעותי בכך שהאו"ם יצביע ברוב קולות בעד כינונה ב-47').
חשוב להזכיר שגם כאשר סטאלין היה בשלטון והיה תמיכה (זמנית) בישראל, עדיין המדינה ומוסדותיה קיבלו הכרעה של צידוד בגוש המערבי (ברית נאט"ו ובראשו ארה"ב) בתמונה הכוללת הכלל עולמית של המלחמה הקרה (אולי ההחלטה המשמעותית ביותר שקיבלה ישראל מעודה חוץ מאשר אולי סידרת השטויות שביצעה במלחמת השחרור ב-48' ובמלחמת ששת הימים ב-67' ואחריה שהיוו בכיה לדורות).
אנשים כגון- יצחק רבין, חיים בר לב, דוד (דדו) אלעזר  ואברהם יפה (שלושת הראשונים יהיו רמטכ"לים והאחרון יהיה אלוף פיקוד צפון באמצע שנות ה-60)
ורבים אחרים במערכות האמורות.
הסיבה היחידה שלא נגעו בהם לרעה והם המשיכו להתקדם בסולם הדרגות היה בשל סיבה אחת מרכזית והיא שבן גוריון קיבל החלטה (מטומטמת לטעמי) שאסור לעשות להם דבר ולהמשיך כרגיל בגלל שאם יעצרו את כולם בעוון בגידה וריגול אזי כל המערכות בהם הם נמצאים יקרסו וישבר עמוד השדרה הפיקודית שלהם מעבר לכל נזק הפיך!
הוכחה לכך הם דבריו המפורשים בנדון של איסר הראל (הממונה- תפקיד משולב של ראש המוסד והשב"כ שרק הוא נשא בו בכל תולדות המדינה בין השנים 1952-1963 שנת פיטוריו בידי בן גוריון עצמו) בראיון שהוא העניק לפני כ-7 שנים לערוץ 1 בטלוויזיה.

חשוב להזכיר שיועצו הצבאי של בן גוריון בעצמו- סא"ל ד"ר ישראל בר, ועוד כמה חבר'העלך טובים נעצרו בעוון ריגול, כנראה שבן גוריון ושות' העדיפו לעשות את ההפרדה בין מרגלים באופן ישיר לבין כאלו שעשו את זה דרך המפלגה האם.
אלו אנשים שעבורם ה"אינטרנאציונל" קדם ל"תקווה" ונאמנותם לאמא רוסיה קדמה לזו של המדינה אותה הם שירתו.
אסור לשכוח זאת ולו לרגע.

בהשוואה לארה"ב, הרי זה בדיוק מה שעשו בני הזוג את'ל ויוליוס רוזנברג
שהעבירו בתחילת שנות ה-50' כמה מסודות הפרוייקטים של פיתוח נשק גרעיני אמריקאי לידי בריה"מ בזמני אחד משיאי המתיחות בין בריה"מ לארה"ב.
הם העבירו את המידע דרך המפלגה הקומוניסטית האמריקאית (אז היה דבר כזה), שהעבירו את המידע לידי נציגי הקרמלין ביודעין.
הס מלהזכיר שבני הזוג רוזנברג הוצאו להורג בכיסא חשמלי בכלא סינג-סינג בעוון בגידה וריגול כנגד ארה"ב.

תארו לכם היפוטתית לרגע, מה היה קורה לו נשיא ארה"ב דאז, אייזנהאואר (הגנרל האמריקאי ממלחמת העולם השניה), היה חונן את יוליוס רוזנברג, אותו רוזנברג היה נהיה מאוחר יותר, ראש אג"מ צבא ארה"ב-ראש המטות המשולבים-מזכיר ההגנה של ארה"ב ולבסוף נשיא ארה"ב.
הרי לבטח אתם הייתם קופצים כנשוכי נחש מכיסאותיכם לנוכח הטירוף הזה האוחז בארה"ב ובעומד בראשה לו זה אכן קרה.
למה לכל הרוחות דבר כזה עובר בשתיקה פה???
אולי ושמא הם עצמם היום האנשים האלה, ששולטים במדינה ולא רוצים שיקומו עליהם העם? חשבתם על זה?
מישהו היה מעלה בדעתו שהוא חי במדינה שנשלטת על ידי בוגדים ומרגלים?

לו יהי זה חומר למחשבה בפסטיבל רבין הבא עלינו לרעה.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #9 ב- : מרץ 14, 2009, 23:01:01 »
מה שראשון ראשון:

הרצאתו המאלפת של הרב מרדכי נויגרשל שליט"א: "השואה והתנ"ך", זאת הרצאת וידאו, ולא שמע:
http://hashem1.net/index.php?p=318&sn=%D7%99%D7%95%D7%9D%D7%94%D7%96%D7%99%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9F%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94.htm

ההרצאה נמצאת בסוף הדף למטה!!

דבר שני - נץ מתעקש לאמר תמיד שהוא הולך אחר גישתו של הרמב"ם בנושאי הסיאנסים, השדים ושאר מרעין בישין, הנה דברים שכתבתי לו בעבר:

רבי משה בן מימון, או בקיצור הרמב"ם, מגדולי הפוסקים בכל הדורות, מחשובי הפילוסופים בימי הביניים, איש אשכולות, מדען, רופא, חוקר ומנהיג, שכונה גם "הנשר הגדול". אחד האישים החשובים והנערצים ביותר ביהדות. עליו נאמר "ממשה עד משה לא קם כמשה". החזיק במשנה רציונלית-שכלתנית מובהקת שבאה לידי ביטוי בכתביו.
אחד מפסיקותיו המפורסמות במשנה תורה, הלכות עבודה זרה, פרק יא' הלכות יז'-יח': "ודברים האלו כולן (הכוונה לפעולות מאגיות כגון כישוף או העלאה באוב), דברי שקר וכזב הן; והן שהטעו בהן עובדי עבודה זרה הקדמונים לגויי הארצות כדי שיינהו אחריהן[...] כל המאמין בדברים אלו וכיוצא בהן, ומחשב בליבו שהן אמת ודברי חכמה, אבל התורה אסרה אותן – אינו אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת...".ע"ש.

הגר"א כתב עליו דברים חריפים בשלילת דברי דברי הרמב"ם, והוסיף שכל גדולי הדור הדורות הבאים אחריו חלקו הבאים אחריו חלקו על דעתו בעניין זה, שהרי דברים מפורשים הם בדברי חז"ל במדרשים ותלמודים שיש ממש בלחשים בשדעם באוב ובכישוף.
ומסכם בביאורי הגר"א (הגאון מווילנה) יו"ד ס' קעט' ס"ק יג' כתב ע"ז בזה"ל: "והוא [הרמב"ם] נמשך אחר הפילוסופיא הארורה ולכן כתב שכשפים ושמות ולחשים ושדים וקמיעות הכל שקר הוא - והפילוסופיא הארורה הטתו ברוב לקחה, לפרש הגמ' הכול בדרך הלציי, ולעקור אותן מפשטן. וחס ושלום איני מאמין בהם [כוונתו בפילוסופים], ולא מהם ולא מהמונם [ההמון שעימם], אלא שכל הדברים הם כפשטן, אלא שיש בהם פנימיות, ולא של בעלי הפילוסופים שזורקין אותו לאשפה (הובא ברמב"ם פרנקל), שהם חיצוניות, אלא של בעלי האמת". עכ"ד.

ועיין עוד בספר "מגיד מישרים" של מרן רבי יוסף קארו "בפרשת זכור" שכתב על הרמב"ם: "והא איהו במדרגת צדיקייא ולא כדאמרי הנך חיכמי דאתגלגל וכו' [וכאן המדפיסים השמיטו במה התגלגל הרמב"ם משום כבודו], דנהי דהכי אתגזר בגין קצת מילין דמליל ולא אתחזו [תרגום: בשביל מילים שאמר הרמב"ם ולא נראו],אבל ארייתא אינגנית עליה ואוף עובדוי טבין דמארי עובדין טבין הווה לא אתלגל וכו', אלא אגלגל בגלגולא ויתיב בהדי צדיקייא". ע"ש.

והרמב"ן כתב בספר "דברים" פרק יח' פסוק ט': "ורבים יתחסדו בנחשים לומר שאין בהם אמת כלל... ואנחנו לא נוכל להכחיש דברים שיתפרסמו לעיני רואים ורבותינו גם הם יודו בהם וכו'". ע"כ.

וכתב בדרשות הר"ן [דרוש רביעי]:..."עינין הכישוף שאסרה אותו התורה בפירוש, אין ספק שהוא עיניין אמיתי, אע"פ שהוא ז"ל [הרמב"ם] בפרק הנזכר אמר שהוא דבר בטל אין אמיתות לו. ואין זה דעת רז"ל. ע"כ.

ובתשובות הרשב"א ח"א סמ' תיג'-ד' האריך לתמוה על דברי הרמב"ם. ע"ש.

ובשו"ת הרדב"ז ח"ג סמ' תה' כותב : "ולא תחשדני שאני מכחיש מציאות השדים כי אני מאמין בכל דברי חז"ל אפילו שיחה קלה שלהם כ"ש שהכתובים פשטיהם מורים על מציאתם ולא יזבחו עוד את זבחיהם לשעירים וגו'. יזבחו לשדים וגו'. עכ"ל.

ובספר "חסד לאברהם", מעיין א' נהר כח' כתב: "בעיניין השדיים יש כת מהחוקרים שהכחישו עיניינם לגמרי וזו היא הכת הכוזבת וכו'". ע"ש.

וכן בספר "נשמת חיים" דך קכו' חלק על הרמב"ם בזה.

וכך כותב הראשון לציון הרב עובדיה יוסף בסיפרו הליכות עולם חלק ז' פרשת פינחס עמ' ר"י.

חשוב להדגיש שבסוף ימיו נתוודע הרמב"ם לחכמת הקבלה, ואמר שאלמלא שנתפשטו ספריו בעולם היה חוזר בו מכמה דברים שכתב וכותבם אחרת. [וביניהם - תפיסתו בנושא לחשים וכשפים ודומיהן]:
א. כך כתב בשו"ת "חוות יאיר" סימן קצד'.
ב. ובספר "עבודת הקודש" ח"ב פ"יג.
ג. ורבי דון יצחק אברבנאל בספר בנחלת אבות בסוף פרק "עקביא".
ד. וספר "מעבר יבק" שפתי רננות פל"ג.
ה. בספר "שם הגדולים" להחיד"א מערכת מ'אות קנ', בשם הספר "מגדל עוז".
ו. ובהגהות "מנחם ציון" על שה"ג, בשם המתנות כהונה.
ז. ובספר "כתר ראש" סע' סא'.
ח. ובספר "משנת החלומות" עמ' 44-48.

והדברים הם כבירים ומבוססים, ואף אדם (בטח שלא נץ) יכול לפסול את כל ענקי העולם האלה, מה גם שהרמב"ם בעצמו חזר בו מדבריו ופסל אותם לחלוטין!!!

ועיין בספר "ענף עץ אבות" עמ' פח' שמביא שם למעלה מ-20 פוסקים ענקי עולם, אשכנזים גם ספרדים (ובינהם מהר"ם מלובלין, החיד"א, האור זרוע, הפתח עיניים, משפטי עוזיאל, הט"ז, הבית שמואול ועוד ועוד), שדנים מה הדין באשת איש שנבעלה לשד, האם אסורה על בעלה או לא? וכי אם שד זה רק דמיון ואין בו ממש (לשיטת נץ) איך יכול להיות שהיא נבעלת פיזית לשד???

ודו"ק כי קיצרתי מאוד...

כל טוב!!
« עריכה אחרונה: מרץ 14, 2009, 23:01:42 על ידי eran »

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #10 ב- : מרץ 14, 2009, 23:28:53 »
אתה נכס נץ,מה היינו עושים בלעדיך,מה שהבאת כאן על הקומוניזם הוא דבר שצריך להפיצו בכל האינטרנט.אני ידעתי את הרוב כולל המרד שראשי מפ"ם רצו לעשות.
וגם לאחרים כל הכבוד לכם על האשכול הזה,לקרוא ולהנות.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #11 ב- : מרץ 14, 2009, 23:34:27 »
ערן שאלה,אם הרב נויגרשל מקובל עליך מדוע אתה תומך בש"ס ולא בליטאים?האם אתה ממוצא מזרחי?האם אינך רואה את הפער שיש בין גדולי התורה האשכנזים לכבוד הרב עובדיה יוסף?
ואם הרב אמנון יצחק איננו פוסק הלכות מדוע הוא מדבר כאילו שהוא חלילה מעל לגדולי התורה?היכן הצניעות.
בסמינר ערכים כששאלנו שאלה את הרב צבי ענבל ענה זה מפורשות:"איננו פוסקי הלכות בשביל זה יש את גדולי התורה,אנו אנשים פשוטים שחזרו בתשובה...
הרב אמנון יצחק מגזים בנחרצות,בבוטות ונוקט סגנון פרובוקטיבי ולא מוכן לויכוח גם עם אנשים דתים ופוסל אותם בזלזול כמו שראינו בקלטת שהביא ידידנו רן הכהניסט.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #12 ב- : מרץ 15, 2009, 00:00:58 »
ערן שאלה,אם הרב נויגרשל מקובל עליך מדוע אתה תומך בש"ס ולא בליטאים?האם אתה ממוצא מזרחי?האם אינך רואה את הפער שיש בין גדולי התורה האשכנזים לכבוד הרב עובדיה יוסף?
ואם הרב אמנון יצחק איננו פוסק הלכות מדוע הוא מדבר כאילו שהוא חלילה מעל לגדולי התורה?היכן הצניעות.
בסמינר ערכים כששאלנו שאלה את הרב צבי ענבל ענה זה מפורשות:"איננו פוסקי הלכות בשביל זה יש את גדולי התורה,אנו אנשים פשוטים שחזרו בתשובה...
הרב אמנון יצחק מגזים בנחרצות,בבוטות ונוקט סגנון פרובוקטיבי ולא מוכן לויכוח גם עם אנשים דתים ופוסל אותם בזלזול כמו שראינו בקלטת שהביא ידידנו רן הכהניסט.

כן אני רואה: כשקמה המדינה, לצערנו הרב מצבם של בני עדות המזרח היה ירוד ביותר באופן יחסי... כאשר הגר"ע יוסף שליט"א התחיל את עבודתו בביה"ד הרבני בפ"ת בתחילת שנות ה - 50, מתוך 74 דיינים ששימשו בקודש, רק 16 היו ספרדים, והשאר אשכנזים...
מר"ן הגר"ע יוסף נכנס לעבודה בכל הכוח, ורומם את כל בני עדות המזרח, וכפי שכותב פרופ' חיים שיין בספרו "מדינת היהודים".
בבחירות האחרונות לביה"ד הרבנים לפחות כמחיצת מהדיינים, היו ספרדים, איזה שינוי אה?
תשמע קצת מדבריהם של חכמים ספרדים על פועלו של מרן, אם זה דבריו של הגרב"צ מוצפי שליט"א, ואם זה הרב שלום כהן שליט"א...
אני מאוד מציע לך לקרוא גם את ספרו של הרב ד"ר בינימין לאו: "ממרן עד מרן"...

כמהור"ר אמנון יצחק שליט"א הוא לא פוסק הלכות ומעולם לא התימר לפסוק הלכות, לפעמים כששואלים אותו אז עונה מה שהוא למד... זה כמו אם אדם ישאל אותי: מה מברכים על מלפפון חמוץ? אז אני יענה "בורא פרי האדמה" - זה הופך אותי לפסוק הלכות?

תשמע יוסי1 - אם אינך מתחבר לרב אמנון יצחק, אתה לא חייב לשמוע אותו... אבל המציאות היא שהרב ממלא אולמות של אלפי יהודים בשבוע, שמוצאים חן וחסד בדבריו!

דבר נוסף - אתה צריך יותר להזהר בכבודן של ת"ח, הגם שאינך מסכים עם דיבריהם....

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #13 ב- : מרץ 15, 2009, 00:06:56 »
מה שטוב בפורום הזה, שאצל ערן אין הפתעות, יש רק אותו דבר כל הזמן כמו פטיפון שבור לא מוכן לבדוק את דעתו אף פעם לא טורח ללמוד דבר מאחרים.
מאז הויכוח הישן נושן ההוא הספקתי ללמוד הרבה בישיבה שלי על הרמב"ם, דעותיו בנדון ודעת רבנים אחרים עליו, והערצתי אליו רק נתחזקה.
דבר דבר, לגבי הציטוט שמביא ערן מהגאון מוילנא- והוא [הרמב"ם] נמשך אחר הפילוסופיא הארורה ולכן כתב שכשפים ושמות ולחשים ושדים וקמיעות הכל שקר הוא - והפילוסופיא הארורה הטתו ברוב לקחה, לפרש הגמ' הכול בדרך הלציי, ולעקור אותן מפשטן. וחס ושלום איני מאמין בהם [כוונתו בפילוסופים], ולא מהם ולא מהמונם [ההמון שעימם], אלא שכל הדברים הם כפשטן, אלא שיש בהם פנימיות, ולא של בעלי הפילוסופים שזורקין אותו לאשפה (הובא ברמב"ם פרנקל), שהם חיצוניות, אלא של בעלי האמת
כבר ראיתי במקורות אחרים שזה בכלל הוספה של המדפיס והמוציא לאור של הספר ולא של הגאון מוילנא עצמו שזה לא דעתו בכלל, אבל אסור כנראה לבלבל את ערן עם עובדות, לא?!
גם הדבר המדהים הוא, שיש את ישיבת ההסדר במעלה אדומים שיצאו ממנה כבר כמה וכמה רבנים וכן מלמדים בה רבנים בעלי שם, מוציאים מאמרים וספרים על כתביו וספריו של הרמב"ם ולקחו אותו בתור פרוייקט, ניתן לראות את הדברים בחוברות המאמרים התקופתיות שלהם "מעליות".
להלן קצת על הישיבה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%AA_%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%9E%D7%A9%D7%94
אתר הישיבה הרשמי: http://www.ybm.org.il/Hebrew/
בכל אופן רק לידיעת ערן ושאר חברי הפורום, ישנם דעות אחרות אצל חז"ל ביחס לרמב"ם ולא כולם באופן גורף נגדו כפי שערן מנסה להראות, כהרגלו בקודש.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #14 ב- : מרץ 15, 2009, 00:14:39 »
אתה נכס נץ,מה היינו עושים בלעדיך,מה שהבאת כאן על הקומוניזם הוא דבר שצריך להפיצו בכל האינטרנט.אני ידעתי את הרוב כולל המרד שראשי מפ"ם רצו לעשות.
וגם לאחרים כל הכבוד לכם על האשכול הזה,לקרוא ולהנות.
א.) תודה על המחמאה.
ב.) המאמר הזה שלי הוא ממש לא חדש, ויושב כבר בפורום כבר זמן רב, להלן הלינק הוא פשוט נמצא בספריה וחבל מאוד שאנשים לא נכנסים לקרוא אותה וגם להגיב כדי להפרות את הדיון.
להלן
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,13684.0.html
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #15 ב- : מרץ 15, 2009, 00:42:14 »
מה שטוב בפורום הזה, שאצל ערן אין הפתעות, יש רק אותו דבר כל הזמן כמו פטיפון שבור לא מוכן לבדוק את דעתו אף פעם לא טורח ללמוד דבר מאחרים.
מאז הויכוח הישן נושן ההוא הספקתי ללמוד הרבה בישיבה שלי על הרמב"ם, דעותיו בנדון ודעת רבנים אחרים עליו, והערצתי אליו רק נתחזקה.
דבר דבר, לגבי הציטוט שמביא ערן מהגאון מוילנא- והוא [הרמב"ם] נמשך אחר הפילוסופיא הארורה ולכן כתב שכשפים ושמות ולחשים ושדים וקמיעות הכל שקר הוא - והפילוסופיא הארורה הטתו ברוב לקחה, לפרש הגמ' הכול בדרך הלציי, ולעקור אותן מפשטן. וחס ושלום איני מאמין בהם [כוונתו בפילוסופים], ולא מהם ולא מהמונם [ההמון שעימם], אלא שכל הדברים הם כפשטן, אלא שיש בהם פנימיות, ולא של בעלי הפילוסופים שזורקין אותו לאשפה (הובא ברמב"ם פרנקל), שהם חיצוניות, אלא של בעלי האמת
כבר ראיתי במקורות אחרים שזה בכלל הוספה של המדפיס והמוציא לאור של הספר ולא של הגאון מוילנא עצמו שזה לא דעתו בכלל, אבל אסור כנראה לבלבל את ערן עם עובדות, לא?!

שוב, לצערנו הרב נץ אוהב לראות רק את השיטה שלו, הגם שהיא סותרת את המציאות!!!

היו כאלו שטענו, ובטעות שדברים אלו לא יצאו מפי קודשו של מרן הגאון מוילנא, בוא נבחון טענה זו:
לענ"ד יש רק את טענת "הקריה נאמנה", שהובאה בשם רבי מנשה מאילייא ז"ל שסובר שדברים אלו הם טעות המדפיסים.

לעומתו, רבו חכמי ישראל המעידים על אמיתותם של הדברים:
בספר עליות אליהו - דף יג' עמוד א'.
הרב אהרון מרכוס בספר החסידות - עמ' עט'.
ר' יצחק מלצאן - בספר אבן שלמה פרק יא' אות ג'.
ובשו"ת יהוסף זכר , בתהלוכת האגדות פרק ו' גף יג' רע"א.
ובספר נשמת חיים מאמר שלישי פרק יב'.
ובספר הליכות עולם חלק ז' פרשת פינחס עמ' ר"י.

וגם אם תרצה להאחז באיזה דעה אחת, שאין לה לחלוטין על מה להשען, עדיין הבאתי למעלה עשרות פוסקים שחולקים על הרמב"ם, ואף אחד לא מקבל את שיטתו, וגם הרמב"ם בעצמו חזר בו וכפי שכתבתי לעיל.

אני מציע לך לחזור לביה"ד ללמוד עוד... כי אינני יודע מאיפה אתה שואב את מקורותיך...

« עריכה אחרונה: מרץ 15, 2009, 00:45:37 על ידי eran »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #16 ב- : מרץ 15, 2009, 01:00:24 »
שוב, לצערנו הרב נץ אוהב לראות רק את השיטה שלו, הגם שהיא סותרת את המציאות!!!

היו כאלו שטענו, ובטעות שדברים אלו לא יצאו מפי קודשו של מרן הגאון מוילנא, בוא נבחון טענה זו:
לענ"ד יש רק את טענת "הקריה נאמנה", שהובאה בשם רבי מנשה מאילייא זצ"ל שסובר שדברים אלו הם טעות המדפיסים.

לעומתו, רבו חכמי ישראל המעידים על אמיתותם של הדברים:
בספר עליות אליהו - דף יג' עמוד א'.
הרב אהרון מרכוס בספר החסידות - עמ' עט'.
ר' יצחק מלצאן - בספר אבן שלמה פרק יא' אות ג'.
ובשו"ת יהוסף זכר , בתהלוכת האגדות פרק ו' גף יג' רע"א.
ובספר נשמת חיים מאמר שלישי פרק יב'.
ובספר הליכות עולם חלק ז' פרשת פינחס עמ' ר"י.

וגם אם תרצה להאחז באיזה דעה אחת, שאין לה לחלוטין על מה להשען, עדיין הבאתי למעלה עשרות פוסקים שחולקים על הרמב"ם, ואף אחד לא מקבל את שיטתו, וגם הרמב"ם בעצמו חזר בו וכפי שכתבתי לעיל.

אני מציע לך לחזור לביה"ד ללמוד עוד... כי אינני יודע מאיפה אתה שואב את מקורותיך...

ערן חי במציאות שהוא יוצר לעצמו, ושום עובדה לא תשנה את ה"מציאות" העגומה.
א.) לא נכון, ישנם עוד מקורות, ומעבר לכך, ישנם די והותר דוגמאות לרבנים שהסתמכו בטעות על ציטוט זה או אחר של רב קודם והתברר שזה פתאום לא הגרסא הנכונה ו/או הכנסת המדפיס, ותודה שטרחת להביא עכשיו את המקור הבודד (שלולא פתחתי את הפה אף אחד לא היה יודע עליו) הזה קודם (צביעות וגאווה, אני לפחות מוכן לבחון את דבריי ותמיד ללמוד, אתה לעומת זאת.........).
היו גם רבנים גדולים שנפלו עם בר כוכבא/כוזיבא, והיו שנפלו עם שלמה מולכו, דוד הראובני ושבתאי צבי, אז מה............
ב.) יש גם גרסאות שמראות שהרמב"ם לא חזר בו מעולם, יש דעות לכאן ולכאן, זה היופי בנושא, אבל שוב, לא משהו שאתה תצטט (כמו כל פלגיאטור מצוי, ממאמר בודד, או מהרב נויגרשל).

אני מציע שתלמד את "מסילת ישרים" ישר והפוך, יש כמה מידות אצלך שצריכות תיקון, בעיקר זו הקשורה לגאווה ולדברי שקר על זה שכל האמת ההלכתית מצויה אצלך בעוד המציאות מראה אחרת.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #17 ב- : מרץ 15, 2009, 01:05:37 »
ערן חי במציאות שהוא יוצר לעצמו, ושום עובדה לא תשנה את ה"מציאות" העגומה.
א.) לא נכון, ישנם עוד מקורות, ומעבר לכך, ישנם די והותר דוגמאות לרבנים שהסתמכו בטעות על ציטוט זה או אחר של רב קודם והתברר שזה פתאום לא הגרסא הנכונה ו/או הכנסת המדפיס, ותודה שטרחת להביא עכשיו את המקור הבודד (שלולא פתחתי את הפה אף אחד לא היה יודע עליו) הזה קודם (צביעות וגאווה, אני לפחות מוכן לבחון את דבריי ותמיד ללמוד, אתה לעומת זאת.........).
היו גם רבנים גדולים שנפלו עם בר כוכבא/כוזיבא, והיו שנפלו עם שלמה מולכו, דוד הראובני ושבתאי צבי, אז מה............
ב.) יש גם גרסאות שמראות שהרמב"ם לא חזר בו מעולם, יש דעות לכאן ולכאן, זה היופי בנושא, אבל שוב, לא משהו שאתה תצטט (כמו כל פלגיאטור מצוי, ממאמר בודד, או מהרב נויגרשל).

אני מציע שתלמד את "מסילת ישרים" ישר והפוך, יש כמה מידות אצלך שצריכות תיקון, בעיקר זו הקשורה לגאווה ולדברי שקר על זה שכל האמת ההלכתית מצויה אצלך בעוד המציאות מראה אחרת.

"ישנם גירסאות וישנם רבנים" - אני רוצה מקורות!!!
וגם אם תביא אי אילו רבנים שנאחזים בשיטתו של הרמב"ם כבר הראתי לעיל שרוב מיניינים ובניינם של חכמי ישראל חלקו עליו, ובינהם מרן רבי יוסף קארו, והרמב"ן, והר"ן, והרשב"א, ועוד רבים, שלא נדבר על חכמי הקבלה!!!

עיין בדבריך שנית, ותאמר לי מי צריך ללמוד מסילת ישרים?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #18 ב- : מרץ 15, 2009, 01:26:35 »
וגם אם תביא אי אילו רבנים שנאחזים בשיטתו של הרמב"ם כבר הראתי לעיל שרוב מיניינים ובניינם של חכמי ישראל חלקו עליו, ובינהם מרן רבי יוסף קארו, והרמב"ן, והר"ן, והרשב"א, ועוד רבים, שלא נדבר על חכמי הקבלה!!!

אני לא צריך, אתה זה שצריך להיות מספיק כנה ולא שקרן נמוך מצח (שטורח לא לצטט משהו שלא מתאים לך לאג'נדה) אתה תמצא את האיפכא מסתברא שלך באתר ובחומרים של ישיבת "ברכת משה" מעלה אדומים בקישור שהבאתי למעלה.
וכל עוד אין סנהדרין, מניין ובניין לא אומרים לי דבר, אני יכול להסתמך על דעת יחיד/מיעוט בהרבה נושאים.

אתה!!!
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #19 ב- : מרץ 15, 2009, 01:46:31 »

אני לא צריך, אתה זה שצריך להיות מספיק כנה ולא שקרן נמוך מצח (שטורח לא לצטט משהו שלא מתאים לך לאג'נדה) אתה תמצא את האיפכא מסתברא שלך באתר ובחומרים של ישיבת "ברכת משה" מעלה אדומים בקישור שהבאתי למעלה.
וכל עוד אין סנהדרין, מניין ובניין לא אומרים לי דבר, אני יכול להסתמך על דעת יחיד/מיעוט בהרבה נושאים.

אתה!!!

וודאי שאתה לא צריך להביא מקורות לטענותיך - מהסיבה הפשוטה שהם אינם קיימים!!!
נץ אני מציע לך לרדת מהעץ שעליו עלית, מר"ן רבי יוסף קארו מביא ראשונים שטוענים שמהרמב"ם נענש בגילגול בגלל דבריו אלו, הגם שהוא אינו מקבל את דיברהם מפני צידקותו של הרמב"ם, אבל דוחה את דבריו לחלוטין בנושא שלילת השדים. אתה מבין שזה לא דבר פשוט.
אני אומר לך מפורשות נץ - חזור בך! חבל שתענש על זה בעולם האמת רק שגלל הרצון שלך לנצח בוויכוח!!

אתה קורא לי: " שקרן נמוך מצח", ואתה טוען שאני צריך ללמוד מסילת ישרים, אני מפנה אותך לאורחות צדיקים...
« עריכה אחרונה: מרץ 15, 2009, 02:16:46 על ידי eran »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
איפה היה אלוקים בשואה
« להגיב #20 ב- : מרץ 15, 2009, 11:06:46 »

וודאי שאתה לא צריך להביא מקורות לטענותיך - מהסיבה הפשוטה שהם אינם קיימים!!!
נץ אני מציע לך לרדת מהעץ שעליו עלית, מר"ן רבי יוסף קארו מביא ראשונים שטוענים שמהרמב"ם נענש בגילגול בגלל דבריו אלו, הגם שהוא אינו מקבל את דיברהם מפני צידקותו של הרמב"ם, אבל דוחה את דבריו לחלוטין בנושא שלילת השדים. אתה מבין שזה לא דבר פשוט.
אני אומר לך מפורשות נץ - חזור בך! חבל שתענש על זה בעולם האמת רק שגלל הרצון שלך לנצח בוויכוח!!

אתה קורא לי: " שקרן נמוך מצח", ואתה טוען שאני צריך ללמוד מסילת ישרים, אני מפנה אותך לאורחות צדיקים...
בודאי שהם קיימם, רק שאתה זה שמנסה (בכאילו, זה באמת רק פלגיאט) לעשות שקלא וטריא הלכתית פה, אז כדי לא להיות צבוע ולהביא את כל המקורות בנדון (ולא רק אלו שמתאימים לאידאולוגיה שלך) היה ראוי שתביא את כולם, זה שאתה חושב שהם לא קיימים, זה בשל העובדה שהם לא קיימם בעולם הקטן והצר של ערן, בעולם האמיתי הם קיימים, וכדאי שערן יצא החוצה לשאוף אוויר צח ולראות שיש גם אלטרנטיבות.
המחלוקת לגבי הרמב"ם ידוע ומוכרת זה מאות בשנים, שום דבר לא חדש, נו, אז מרן יוסף קארו אמר את שאמר על הרמב"ם (ולך תדע מה זה שיבוש המדפיס ומה לא, יש די והותר הוצאות לשו"ע ושאר ספריו) ואחרים אמרו אחרת, אז מה...

שלום לך שומר גן עדן עלי אדמות, אחראי בית דין של מעלה ונוטריון של חז"ל למטה, אתה אולי יכול לזרוק איזה מילה אצל הקב"ה בשבילי?
אגב, מתי השעות הנוחות שאני יכול להרשם אצלך?  :::D :::D :::D
בקיצור, תחזור למסילת ישרים ותלמד טוב ותפנים, פשוט פספסת את המסר, ו"אורחות הצדיקים" זה לא בדיוק מה שאתה מצטיין בו...

בדיון ננעל.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל