כתב נושא: ח"כ מיכאל בן ארי, מחזיר את תנועתו של מאיר כהנא לכנסת דרך "האיחוד הלאומי"  (נקרא 4151 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
http://www.haaretz.co.il/hasite/objects/pages/PrintArticle.jhtml?itemNo=1065544

ציטוט
תנועתו של מאיר כהנא הוצאה אל מחוץ לחוק? לא נורא. תלמידו, מיכאל בן ארי, מחזיר אותה לכנסת דרך "האיחוד הלאומי". באתר של המפלגה הוא אומר: "טרנספר בכוח כרגע לא על הפרק, אבל בקונסטלציה מסוימת הוא בהחלט יכול להיות"
מאת יאיר אטינגר

בנובמבר האחרון עמד מיכאל בן ארי על הבמה באולם שמחות נידח באזור תעשייה בירושלים. המאורע: אזכרה לציון 18 שנה לרצח הרב מאיר כהנא, מייסדה ומנהיגה של תנועת כך. בן ארי, בוגר התנועה, סקר את הקריירה של רבו תחת הכותרת "השפעתו של הרב כהנא על תהליך הגאולה בימינו", והכתיר את שנותיו בכנסת, 1984-1988, כ"תקופת השיא".

בן ארי, עוד מעט חבר כנסת מטעם האיחוד הלאומי, התלונן באותה אזכרה ש"גם החברה שלנו השלימה עם השעבוד, עם העבדות, השלימה עם כך שהערבים, אין מה לעשות, זו המציאות, אי אפשר לגרש אותם... זה שיהודי לא יכול להניף דגל באום אל-פחם זה טבעי? זה לא טבעי". באתר האינטרנט של המפלגה הוא אומר דברים שנשמעים כציטוט ישיר מפי מורו הרוחני: "תראה לי מדינה ערבית אחת מפותחת... אין להם את כוח היצירה של ?בזיעת אפיך תאכל לחם'. יש להם ?בזיעת אפו של השכן שלך תגנוב לו את הלחם'". וגם: "ההשכלה שנתנו להם גורמת להם ליתר עוינות. הייתי נותן מלגות לערבים שילמדו בחו"ל כדי שיישארו שם. טרנספר בכוח כרגע לא על הפרק, אבל בקונסטלציה מסוימת, ברגע שתהיה עוינות, זה בהחלט יכול להיות על הפרק".

ד"ר בן ארי, בן 45, מורה לתנ"ך מקרני שומרון, מספר ארבע באיחוד הלאומי, הוא כמעט אלמוני. אבל העוזר הפרלמנטרי שמינה, איתמר בן גביר, פעיל בולט בימין הקיצוני שאף הורשע בהסתה לגזענות, הוא פנים מוכרות.

ליבוי יצרים שיטתי

ב-1988 פסל בית המשפט העליון את כהנא ותנועתו להתמודדות שנייה בבחירות. נשיא בית המשפט אז, מאיר שמגר, נימק את הפסילה ב"ליבוי היצרים השיטתי על יסוד לאומי-אתני המביא איבה ומדנים", וב"ביזוי שיטתי ומכוון של חלקי אוכלוסייה מוגדרים, המאובחנים לפי יסוד לאומי-אתני, והשפלתם באופן הדומה להחריד לגרועות שבדוגמאות שבהן התנסה העם היהודי".

מאז פסילתה של תנועת כך והוצאתה אל מחוץ לחוק, ב-1994, עשו ממשיכי כהנא - הבולט בהם הוא ברוך מרזל - כמה ניסיונות לחזור לכנסת. בבחירות לכנסת ה-16, ב-2003, הצטרף מרזל לח"כ לשעבר מיכאל קליינר והקים עמו את רשימת חרות. בית המשפט העליון דחה אז בקשות לפסול את הרשימה, לאחר שקיבל את דברי מרזל כי נטש את החלקים הלא חוקיים במשנתו של כהנא. לא נראה כי בן ארי יידרש להבטיח הבטחות דומות ולא מסתמן כרגע שום מכשול חוקי שימנע ממנו להיות חבר כנסת או מבן גביר לתפקד כעוזרו.

דרכו של בן ארי לכנסת החלה עם פרישת האיחוד הלאומי מרשימת הבית היהודי, שהיתה אמורה לאחד את כוחות הימין הדתי. הפוליטיקאים שפירקו את הבית, ובראשם ח"כ אורי אריאל, ביקשו למנוע אובדן קולות נוספים באמצעות צירופו של מרזל. מרזל, שמלכתחילה התנגד לאיחוד מפלגות הימין, חבר לרב שלום דב וולפא, המזוהה עם חב"ד, והקים עמו את רשימת ארץ ישראל שלנו, שזכתה לתמיכה עצומה בחסידות חב"ד. שווי השוק שלהם כמעט הכשיר את מרזל. מנגד, התעורר החשש ששמו ברשימה יבריח קולות מהזרם המרכזי בימין הדתי, שלא ירצו כהניסט מוכר. לכן שילבו כהניסט אלמוני יחסית, מיכאל בן ארי.

בראיון לאתר החדשות של חב"ד, "שטורעם", אמר אריאל ערב הגשת הרשימות לכנסת, ש"האידיאולוגיה שלהם מצוינת, הבעיה היא עם הפרסום והמיתוג". ואכן, בימים שבהם מפלגתו של אביגדור ליברמן זוכה ב-15 מנדטים וגם מנהיגת קדימה, ציפי לבני, בוחנת ברצינות את קווי היסוד שלה, מי שם לב שכהניסט מושבע נכנס לכנסת. בן ארי נתפש כסיפור שולי, וסביר להניח שחלק מתומכי האיחוד הלאומי אף אינם מכירים את השקפותיו.

נשארו הסטיקרים

כשכהנא הושבע לכנסת ב-1984, געשה המערכת הפוליטית, גם הימנית. כעת הגוף היחיד שמשמיע קול נגד בן ארי, ולו קול חלוש, הוא מפלגת הבית היהודי - מפד"ל החדשה. הח"כ המיועד של המפלגה, אורי אורבך, אמר כי פניית מפלגתו ל"דתיים הנורמליים" היתה "יותר מרמז" שנועד לסמן את מרזל ובן ארי כבלתי לגיטימיים. הבעיה עם הכהניסטים, אמר אורבך, היא "היחס לערבים, שלפיו כל ערבי הוא אויב באשר הוא, וגם היחס ליהודים, כלומר הדרך שבה אתה מתייחס ליהודים שלא חושבים כמוך והבחירה בדרכים אלימות לפעמים בוויכוח הפנים ישראלי, כשיטה".

ישיבת "הרעיון היהודי" שהצמיחה תנועת כך, שבן ארי למד בה, ממוקמת במבנה עלוב ומתקלף בירושלים. בביקור שם השבוע היה המשרד ריק מאדם ובבית המדרש ישבו רק שני תלמידים עם ראש הישיבה, הרב יהודה קרויזר. לצד ספרי קודש היו פזורים במקום ספריו של כהנא ועלונים של "התנועה לכינון המקדש". הקומה העליונה, ששימשה פנימייה, נראית היום ריקה ומאובקת ועל דלתות החדרים נותרו סטיקרים: "כהנא צדק", "הכל בגללך חבר" ו"ישוחרר יגאל עמיר". קרויזר אמר שבחירתו של בן ארי לכנסת היא "הצלחה גדולה" ו"המורשת של הרב כהנא חשובה, וצריכה להגיע לכל מקום. כל במה היא טובה, ובוודאי שגם הכנסת".

בן ארי הכריז על הפוגה מראיונות, אבל וולפא הודיע בשמו כי חבר הכנסת החדש התחייב לשבת באופוזיציה, גם אם רשימת האיחוד הלאומי תיכנס לממשלת ימין בראשות נתניהו. "התפקיד של מיכאל בן ארי בכנסת יהיה למחות על כל דבר שיש בו בגידה בעם ישראל ובתורת ישראל, למשל שיתוף פעולה עם האויב, נתינת כסף ונשק לאויבים, שחרור מאות ואלפי מחבלים בתמורה לשחרור גלעד שליט", אמר וולפא.
[/font][/size]

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק DBA

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אמת מה שנכתב על ישיבת הרעיון היהודי?
« עריכה אחרונה: פברואר 21, 2009, 19:39:11 על ידי DBA »

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
אמת מה שנכתב על ישיבת הרעיון היהודי?
לדעתי יש סיכוי גדול שזה אמת, כי ביקרתי שם ביום העצרת הח"י, המוזכרת בכתבה, בה נאם בן ארי הי"ו
המבנה ישן, אך בית המדרש יפה ושמור.

תודה צלהר, ויפה שהבאת את הקישור בגרסת הדפסה,
כי כך לא רואים את כל שאר השטויות של השמאלנים שם.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
למה?
« להגיב #4 ב- : פברואר 21, 2009, 20:28:23 »
בס"ד

למה ישיבת הרעיון-היהודי לא מצרפת תלמידים אליה? מה הם לא יודעים שיש המון יהודים שצמאים לדברי-תורה וכהניזם? יש המון צעירים שרוצים לחזור-בתשובה והם לא רוצים להיות חרדים-גלותיים הם רוצים ללמוד-תורה ולפעול למען ארץ-ישראל,אז למה ישיבת הרעיון-היהודי לא מצרפת תלמידים חדשים ומפיצה את משנתו של גדול-דורנו הרב מאיר דוד כהנא זצוק"ל-הי"ד בקרב-הציבור שצמא לכך?
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
לפי מה שאני יודע יש שם שיעור פתוח לציבור כל יום חמישי כמדומני,לא בטוח באיזה שעה
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק DBA

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
לדעתי יש סיכוי גדול שזה אמת, כי ביקרתי שם ביום העצרת הח"י, המוזכרת בכתבה, בה נאם בן ארי הי"ו
המבנה ישן, אך בית המדרש יפה ושמור.

תודה צלהר, ויפה שהבאת את הקישור בגרסת הדפסה,
כי כך לא רואים את כל שאר השטויות של השמאלנים שם.
לגבי מספר התלמידים, מה אכפת מהמבנה...

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
לגבי מספר התלמידים, מה אכפת מהמבנה...

פחות או יותר. בימי חמישי תוכל
לראות שם כמניין אנשים, בימים רגילים
זה נע בין 3 ל-5.

מנותק DBA

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
מה אתה רציני?
חשבתי זה ישיבה גדולה, איך ביאסת אותי עכשיו...
אין נוער שימשיך את דרכו של גדול דורנו.
חשבתי לבוא ללמוד שם כמה חודשים לפני הגיוס.
בטח מי שבא זה רק ירושלמים.

רגע, ואיך התקשרתי וענתה לי מישהי בטלפון? למה מחזיקים מזכירה?

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
גם אני הצטערתי לשמוע שהיישיבה כל כך קטנה. במחשבה שנייה, מוטב שרבנים ובחורי ישיבות מכל הזרמים ילמדו תחת קורת גג אחת. הפלגנות מזיקה מאוד לעם ישראל.

מנותק DBA

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
מסכן הרב קרויזר=[
נשבע שכואב לי הלב אחרי ששמעתי את זה...
הוריד לי את כל המוטיבציה.

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
זו המציאות, ולא הכל ורוד בחיים
אם אתה רוצה אתה מוזמן לקבוע איתו ראיון ולהצטרף...

זה הכי קל לומר שזה מבאס ולא להגיע לשם בעצמך

אינני יודע כמה הרב קרויזר משקיע בחיפוש תלמידים
דונו לכף זכות

מנותק משה בן אליעזר

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
youtube.com/watch?v=ztcVNiYIi6E

זה סרט שלי בyoutube איפה חיים מדבר באנגלית על מיכאל בן ארי. אני בא מפורים האנגלית.

מנותק DBA

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
יש שם תלמידי חוץ?