הרעיון של קידוש הדמוקרטיה, הוא שמירה על מספר דברים:
זכויות האדם- חופש התנועה, החופש לא להיפגע וכו'...
חופש הביטוי- אתה יכול להגיד מה שאתה חושב בלי הסכנה שהשלטון יפגע בך, אפילו אם הוא חושב אחרת, אלא אם אתךה קורא לפגוע באדם אחר.
חופש העיתונות וזכות הציבור לדעת- אתה יכול לכתוב על מה שבא לך כמה שבא לך ולהפיץ את זה במידה ויש לך כסף לזה, דרך עיתונים והאינטרנט.
ומעל הכל, הציבור בוחר את מנהיגיו, ההנהגה לא עוברת בירושה ולא צריך מהפכה צבאית כדי להחליף אותה, המפלגה השולטת מסיימת את תפקידה לאחר זמן מוגבל וקצר יחסית.
ההערכים האלה הסיבה די טובה לקידוש הדמוקרטיה, במיוחד העובדה שאתה יכול לחשוב, לדבר, ולעשות מה ואיך שבא לך כל עוד זה לא פוגע באחרים.
מחנכים אותנו לחשוב שדמוקרטיה היא צורת המשטר הטובה ביותר (אני נוטה להסכים יותר עם צ'רצ'יל,שגם הוא הבין שדמוקרטיה היא לא אידיאלית,ובטח שלא קדושה) למרות שכבר הוכח שיש מדינות דמוקרטיות (דרום אפריקה,למשל) שהן עניות (כן,בפעם האחרונה שבדקתי 50% מהאוכלוסייה היא מתחת לקו העוני),לעומת מדינות לא-דמוקרטיות (ישראל ורוסיה,למשל) שהן לא עניות (אבל גם לא "עשירות",בעיקר רוסיה).
אני לא יודע בקשר לדרום אפריקה, אבל עד כמה שזכור לי רוסיה וישראל דמוקרטיות...
חוץ מזה מה זה משנה לעזאזל אם המדינה עשירה, זה לא קשור לדרך ההגעה לשלטון אלא לאחראים על הכספים במדינה ואם יש מסחר חופשי אז בעיקר לבעלי העסקים הגדולים.
האנשים פשוט התמכרו לכל דבר שנראה "נאור" ו"מודרני",וביניהם אתאיזם,"אנטי-גזענות" ועוד כל מיני שטויות ליברליות...
כמו כן נישואי התערובת בין יהודים וגויים אוכלים אותי 
אין שום קשר ישיר בין אתאיזאם לדמוקרטיה.
ולדעתי החופש בדמוקרטיה לעשות מה שאתה רוצה הוא הביטוי הכי גשמי לאפשרות הבחירה שניתנה בשמיים.
בין אם אתה מנהיג שמנסה לפנות ישובים, בין אם אתה מנהיג שבוגד בציבור בוחריו (כמו שרון) ובין אם אתה האזרח הפשוט שמצביע מרצ, ה' יודע וזה הכל רשום בשמיים.