השבועון האמריקני "ניוזוויק" פרסם כי מדובר בנושאת המטוסים השלישית הנשלחת לאזור, על מנת להדק את הסגר הצבאי שמטילה ארצות הברית על איראן. כמו כן, דווח כי הנשיא בוש תודרך בקיץ האחרון באשר לתוכניות התקיפה האפשריות באיראן. בין היתר, נמצאים על הכוונת מערכות ההגנה האווירית האיראנית, מתקני הגרעין והנשק הכימי.
בעוד נושאת מטוסים אמריקנית שניה עושה דרכה למפרץ הפרסי כשהיא מלווה במשחתות וצוללות, עומד הפנטגון לשלוח לאזור נושאת מטוסים שלישית, כך דיווח אתמול (א') השבועון האמריקני "ניוזוויק".
על פי הדיווח, ההחלטה לשלוח נושאת המטוסים נוספת נעשתה במטרה להדק את הסגר הצבאי שמטילה ארצות הברית על איראן, אליו צפוי בקרוב חיל האוויר האמריקני להוסיף פטרולים בגבול עיראק-איראן.
בנוסף, דיווח השבועון כי בקיץ שעבר קיבל הנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש, תדרוך על תוכניות התקיפה האפשריות באיראן. יעדי התקיפה כוללים את מערכות ההגנה האווירית האיראנית, מתקני הגרעין והנשק הכימי, אתרי הטילים הבליסטיים, בסיסי חיל הים ומשמרות המהפכה, וכן את מטות המודיעין.
עם זאת, נטען בדיווח כי ההערכה בוושינגטון היא שתקיפת איראן תוכל לגרום לדחיה של כמה שנים בלבד בהפיכת איראן למדינה גרעינית, וכי מומחים צבאיים בארצות הברית הגיעו כבר למסקנה שרק הפלת משטר האייטולות תביא להסרת האיום הגרעיני האיראני.
בתוך כך, נשמעת בוושינגטון גם ביקורת על מדיניות הממשל האמריקני כלפי איראן. הילארי מאן, דיפלומטית שעבדה במחלקת המדינה וכן כראש הדסק האיראני בבית הלבן, אמרה כי כמה מיועציו של הנשיא בוש מחפשים תירוץ כדי לתקוף באיראן. "הם מתכוונים להיות פרובוקטיבים כדי לגרור את האיראנים להגיב", אמרה.
מאן התייחסה גם לפעולות בהן נוקטת ארצות הברית למעצר דיפלומטים וסוכנים איראנים בעיראק ואמרה כי פעילות זו נעשית כדי לגרום לאיראנים להגיב ולתת לארצות הברית אמתלה להחריף את העימות הצבאי. טענותיה של מאן עומדות בניגוד לעמדתו הרשמית של הממשל האמריקני. מזכירת המדינה קונדוליזה רייס, ומזכיר ההגנה רוברט גייטס, הצהירו באחרונה כי אין בכוונת וושינגטון לתקוף את איראן.
ביקורת על מדיניות הממשל בסוגייה האיראנית נשמעת גם מצד הדמוקרטים, שטוענים כי ממשל בוש רוצה לתקוף באיראן מבלי שיש לו סמכות לעשות כן מהקונגרס.
אתמול מסרו גורמים בצבא ארצות הברית כי 170 חיילים אמריקנים נהרגו במהלך המלחמה בעיראק מפצצות שסופקו למורדים העיראקים על ידי סוכנים איראנים, בהוראה של "הגורמים הבכירים ביותר" בממשל בטהרן. לדברי האמריקנים, אמצעי לחימה שנמצאו במדינה מתוחכמים מדי מכדי שייוצרו על ידי המורדים ולכן מקורם יכול להיות רק מטהרן.
על פי הדיווח, איראן צפויה להכחיש את ההאשמות בטענה כי בעיראק נמצאים אמצעי לחימה איראנים רבים עוד מתקופת המלחמה בין המדינות בשנות השמונים.