כתב נושא: מאמר אדיר, ללקק את האצבעות  (נקרא 4824 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
מאמר אדיר, ללקק את האצבעות
« ב- : דצמבר 25, 2008, 02:02:28 »
מתוך האתר "אנכי- תלמידי הפילוסופיה של איין ראנד"
http://www.anochi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=96&Itemid=1
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק Discrety77

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
    • אתר של טכנולוגיה ומדע מוביל באינטרנט שמראה את אפסות האדם לעומת הבורא ייתברך וייתעלה שמו
« להגיב #1 ב- : דצמבר 25, 2008, 02:29:28 »
מתוך האתר "אנכי- תלמידי הפילוסופיה של איין ראנד"
http://www.anochi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=96&Itemid=1

נץ, אני מצטער, אבל לא יכלתי לסיים את כל המאמר הלילה (לקרוא בו) ולכן אנסה ב"נ אי"ה מחר בבוקר, לפני הלימודים שלי (כאמור אני סטודנט למדעי המזרח התיכון באוניברסיטת ת"א).
שלך,
אפרים.  O0 יישר כח גדול!
[IMG\]http://img20.imageshack.us/img20/3751/catwgun.gif[IMG]

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #2 ב- : דצמבר 25, 2008, 02:59:28 »
בס"ד

אני אישית לא למדתי שום דבר חדש; חיים הסביר את כל זה כבר עשרות פעמים.  והשימוש שהמחבר עושה בביטויים כמו "טוטליטרים איסלמיים" ו"תנועה מיליטנטית, דתית, אידאולוגית" הם יותר מדי פוליטיקלי-קורקט לטעמי.  מספיק לכתוב "איסלם" או "מוסלמים" בלתי שמות-תואר מיותרים.  אבל הרי גם אתה, נץ, לא למדת מהמאמר שום דבר חדש (אני הרי מכיר את רוחב ידיעותיך), אז מה מצאת בו מיוחד?  ולמה אתה קורא מאמרים שמבוססים על הפילוסופיה של איין ראנד?  האם לאחר לימודים בספר אור הרעיון או פרוש המכבי או לשיכים בעיניכם יכול להיות בכלל חשק לפתוח ולקרוא ספר כמו "כמעיין המתגבר"?  מי בכלל צריך את הנימוקים הפילוסופיים של המחבר בצדקת דרכינו?
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #3 ב- : דצמבר 25, 2008, 10:50:59 »
בס"ד
אני אישית לא למדתי שום דבר חדש; חיים הסביר את כל זה כבר עשרות פעמים.  והשימוש שהמחבר עושה בביטויים כמו "טוטליטרים איסלמיים" ו"תנועה מיליטנטית, דתית, אידאולוגית" הם יותר מדי פוליטיקלי-קורקט לטעמי.  מספיק לכתוב "איסלם" או "מוסלמים" בלתי שמות-תואר מיותרים.  אבל הרי גם אתה, נץ, לא למדת מהמאמר שום דבר חדש (אני הרי מכיר את רוחב ידיעותיך), אז מה מצאת בו מיוחד?  ולמה אתה קורא מאמרים שמבוססים על הפילוסופיה של איין ראנד?  האם לאחר לימודים בספר אור הרעיון או פרוש המכבי או לשיכים בעיניכם יכול להיות בכלל חשק לפתוח ולקרוא ספר כמו "כמעיין המתגבר"?  מי בכלל צריך את הנימוקים הפילוסופיים של המחבר בצדקת דרכינו?
א. לא על כל הדברים שנכתבו במאמר חיים אכן הסביר, כוונתי בעיקר להשוואה למלחמת העולם השניה ובדגש על הטיפול ביפן הקיסרית.
ב. המאמר הוא מאמר חכם (גם אם קצת "פוליטיקלי קורקט", ומעבר לכך הוא מיועד עבור החברים בפורום שחסר להם את הידע בנושא, נכון שהמאמר לא חידש לי דבר, אבל מותר גם להתרשם מדברים חכמים הגם שאין בהם כל חידוש.
ג. נחמד לראות גם מקורות אחרים שמביאים את הדברים ולא להסתמך רק על מקור בודד.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #4 ב- : דצמבר 25, 2008, 14:03:53 »
המאמר מתעלם מחשיבות הנפט.הסיבה שארה"ב פלשה לעירק היא כווית והנפט במפרץ.הסיבה שארה"ב בידידות עם סעודיה היא הנפט הסעודי וקשרי הון שלטון בין משפחת בוש למשפחת המלוכה הסעודית.
שתי מלחמות בעירק ובאפגניסטן הרסו את כלכלת ארה"ב אז ארה"ב מדינה דמוקרטית לא יכולה להרשות לעצמה עוד 3 מלחמות נגד סוריה,אירן,סעודיה.
חשוב שהמאמר הועלה כמו שנץ אישית הוא תוספת כוח חשובה.הרי לא יתכן שמלבד ספרי הרב כהנא שום חומר איננו ראוי לקריאה או לדיון.
הרי חיים בעצמו ניזון מהרב כהנא אז לתלות את חזות הכל בסרטוניו של חיים ולומר שאנו יודעים הכל מסרטוניו זה מוגזם.חיים בעצמו צנוע ולא טוען שהוא כל יודע.
אני לא רואה טעם לתקוף אנשים שמסכימים עימנו כמו וילדרס אפילו שהוא נוצרי.אני לא רואה טעם לתקוף את ראנד אישית או לפתוח ויכוח על מי שמתנגד לאיסלאם.
לא ניתן עובדתית להאשים מליארד וחצי מוסלמים בטרור כי חלקם מתפרנסים בעבודה ולא עוסקים אישית בטרור.
השאלה אם זה רק פורום נוער או אתר להחזרה בתשובה או שאפשר לפתוח דיון רציני ומעמיק ולא רק על הבעיות של משה לוי או על מי יהיה מספר 2 ברשימת וולפא-מרזל?!
אז המינימום שאפשר לכבד חבר כנץ הוא:א.לקרוא את הלינק ב.לדון עליו.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
« להגיב #5 ב- : דצמבר 25, 2008, 18:36:03 »
המאמר מתעלם מחשיבות הנפט.הסיבה שארה"ב פלשה לעירק היא כווית והנפט במפרץ.הסיבה שארה"ב בידידות עם סעודיה היא הנפט הסעודי וקשרי הון שלטון בין משפחת בוש למשפחת המלוכה הסעודית.
שתי מלחמות בעירק ובאפגניסטן הרסו את כלכלת ארה"ב אז ארה"ב מדינה דמוקרטית לא יכולה להרשות לעצמה עוד 3 מלחמות נגד סוריה,אירן,סעודיה.
חשוב שהמאמר הועלה כמו שנץ אישית הוא תוספת כוח חשובה.הרי לא יתכן שמלבד ספרי הרב כהנא שום חומר איננו ראוי לקריאה או לדיון.
הרי חיים בעצמו ניזון מהרב כהנא אז לתלות את חזות הכל בסרטוניו של חיים ולומר שאנו יודעים הכל מסרטוניו זה מוגזם.חיים בעצמו צנוע ולא טוען שהוא כל יודע.
אני לא רואה טעם לתקוף אנשים שמסכימים עימנו כמו וילדרס אפילו שהוא נוצרי.אני לא רואה טעם לתקוף את ראנד אישית או לפתוח ויכוח על מי שמתנגד לאיסלאם.
לא ניתן עובדתית להאשים מליארד וחצי מוסלמים בטרור כי חלקם מתפרנסים בעבודה ולא עוסקים אישית בטרור.
השאלה אם זה רק פורום נוער או אתר להחזרה בתשובה או שאפשר לפתוח דיון רציני ומעמיק ולא רק על הבעיות של משה לוי או על מי יהיה מספר 2 ברשימת וולפא-מרזל?!

צודק אחינו היקר!
מאמר ארוך מאוד, קראתי שליש בינתיים, ולפי התגובות כאן נראה לי שחבל על הזמן להמשיך

מנותק כוח יהודי

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : דצמבר 25, 2008, 21:05:16 »

צודק 100%!!! חושבני שזאת גם הסיבה שארה"ב,
שבישראל מכנים אותה כידידה הגדולה שלנו לא רוצה שישראל תצטרף לנאט"ו
שבמקרה  ותהיה התקפה של אירן/סוריה ארה"ב תשאר בצד.
אני לא מתפלא אם יתגלה ש"יוזמת השלום" הסעודית אינה אלא אמריקאית והאמריקאים כפו אותה על
הסעודים כדי להראות לכל העולם שהם "מתונים".

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : דצמבר 25, 2008, 21:19:16 »
אפשר לחבר עוד עשרות מאמרים אבל השאלה היא מה עושים?!?!?!
כמו שכתוב בפרקי אבות:"כל שמעשיו מרובין מחכמתו חוכמתו מתקיימת וכל שחוכמתו מרובה  ממעשיו אין חוכמתו מתקיימת"
ובקיצור יש רק דרך אחת להביס את הטרור המוסלמי הנאצי רק בעזרת יותר כוח ויותר פצצות פשוט צריך לשנות את החוקים לדעת שכשאתה נלחם מול ברברים מוסלמים נאצים אז להיות יותר נאצי כלפיהם מאשר מה שהם שואפים להיות כלפיך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >:( >:( >:( >:(
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #8 ב- : דצמבר 25, 2008, 22:30:37 »
יפה מאד הפסוק הזה מפרקי אבות.פסוק חכם מאד.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #9 ב- : דצמבר 25, 2008, 23:46:17 »
אפשר לחבר עוד עשרות מאמרים אבל השאלה היא מה עושים?!?!?!
כמו שכתוב בפרקי אבות:"כל שמעשיו מרובין מחכמתו חוכמתו מתקיימת וכל שחוכמתו מרובה  ממעשיו אין חוכמתו מתקיימת"
ובקיצור יש רק דרך אחת להביס את הטרור המוסלמי הנאצי רק בעזרת יותר כוח ויותר פצצות פשוט צריך לשנות את החוקים לדעת שכשאתה נלחם מול ברברים מוסלמים נאצים אז להיות יותר נאצי כלפיהם מאשר מה שהם שואפים להיות כלפיך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >:( >:( >:( >:(
כדי לצאת למלחמה אתה צריך כמה שיותר גיבוי אינטלקטואלי, גיבוי רעיוני, לא סתם נאמר ש- "העט מושחז יותר מהחרב", אתה צריך את האנשים החושבים, אתה צריך את הקונטרה להגמוניה של האפולוגטים של הג'יהאד בעולם, סוג של כוח נגדי לאלה שעומדים מאחורי השוטים השימושיים של האיסלם בעולם.
מה לעשות, האקדמיה, אינטלקטואלים ואנשי רוח הם המקור הראשי למצב שנמצא בו היום המערב כולו וישראל בפרט, אי אפשר לזלזל בחשיבות העניין הזה.
נכון גם מעשים נחשבים, אבל הרעיונות, המילה הכתובה, הנאום וההרצאה, הם סטארטר מצוין למעשים הקולקטיביים (ולא מעשי בדד חסרי תוחלת ותועלת כמובן).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : דצמבר 26, 2008, 02:56:31 »
מאמר באמת טוב!!
דווקא כך זה לא כזה נורא לקרוא ולהתרשם מכמה שיותר מאמרים, אפילו אם זה לא חידש כ"כ הרבה...
אהבתי את הניתוח של כותב המאמר ואיך שהוא מסביר את זה ומקשר את זה למלחמת העולם השנייה.
נץ, אני חושב שכדאי לשמר את המאמר הזה בספרייה או במקום אחר, חבר שהוא סתם יעלם!
צריך לתת לעוד אנשים לקרוא ולהנות מהמאמר!

זאת הערה עוקצנית וממש לא במקום כלפי החבר משה לוי, את הנושאים האישיים שלו הוא פותח בתת פורום "מה שבראש"
שהייעוד של התת פורום הזה - זה הכל חוץ מאקטואליה ופוליטיקה.
ואם אפשר לעזור אז למה לא? גם אם זה במילות עידווד או הצעות או יותר מזה, זה גם משהו.
אם לא נאה לך אז זכותך לא להגיב...
וגם הנושא של ברוך מרזל זה נושא מאוד רלוונטי לפורום הזה!
« עריכה אחרונה: דצמבר 26, 2008, 02:57:04 על ידי יחיאל208 »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #11 ב- : דצמבר 28, 2008, 17:11:37 »
מאמר באמת טוב!!
נץ, אני חושב שכדאי לשמר את המאמר הזה בספרייה או במקום אחר, חבר שהוא סתם יעלם!
המאמר הזה יישמר בקובץ חדש של לינקים למאמרים חזקים שאני אפתח ב-תת הפורום שלי "איך עונים לתעמולה השמאלנית והערבית",
כך שהוא לא ייעלם.
הספריה מיועדת אך ורק למאמרים שכותבים חברי הפורום ולא גורמים מבחוץ
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #12 ב- : דצמבר 29, 2008, 06:08:17 »
בס"ד

פרט נוסף של ה"טיפול" ביפן שלא ראיתי מוזכר במאמר קשור לדת השינטו היפנית, שהיוותה את המקור לקוד הלחימה (בושידו) האימתני של היפנים, למשמעת הברזל, ולהתקפות ההתאבדות (קמיקזה) נגד בעלות הברית.  לאחר חתימת הסכם הכניעה, ארה"ב אסרה על לימוד דת השינטו בבתי הספר היפניים, וכן אסרה על קיום טקסים במקומות ציבוריים.  תכנית הלימודים החדשה של יפן נקבעה ע"י האמריקאים, כללה לימודים על תרבות המערב, והושם דגש על חשיבה עצמאית וביקורתית לגבי נושאים דתיים, פוליטיים ומוסריים בכלל, ולגבי דת השינטו בפרט.

ההבדל היחיד בין דת השינטו (וכן האידאולוגיה הנאצית) לבין דת האיסלם הוא כמותי---בעוד שמספרם של מאמיני דת השינטו היה בסה"כ כמה עשרות מליונים, מספר מאמיני דת האיסלם הוא מעל 1.5 מיליארד.  משום כך, ומשום התלות בנפט ערבי, ארה"ב ובעלות בריתה לא יכלו להרשות לעצמם "לשקם" את עירק של היום באותה צורה ש"שיקמו" את יפן של אז.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #13 ב- : דצמבר 29, 2008, 15:30:04 »
בס"ד

פרט נוסף של ה"טיפול" ביפן שלא ראיתי מוזכר במאמר קשור לדת השינטו היפנית, שהיוותה את המקור לקוד הלחימה (בושידו) האימתני של היפנים, למשמעת הברזל, ולהתקפות ההתאבדות (קמיקזה) נגד בעלות הברית.  לאחר חתימת הסכם הכניעה, ארה"ב אסרה על לימוד דת השינטו בבתי הספר היפניים, וכן אסרה על קיום טקסים במקומות ציבוריים.  תכנית הלימודים החדשה של יפן נקבעה ע"י האמריקאים, כללה לימודים על תרבות המערב, והושם דגש על חשיבה עצמאית וביקורתית לגבי נושאים דתיים, פוליטיים ומוסריים בכלל, ולגבי דת השינטו בפרט.

ההבדל היחיד בין דת השינטו (וכן האידאולוגיה הנאצית) לבין דת האיסלם הוא כמותי---בעוד שמספרם של מאמיני דת השינטו היה בסה"כ כמה עשרות מליונים, מספר מאמיני דת האיסלם הוא מעל 1.5 מיליארד.  משום כך, ומשום התלות בנפט ערבי, ארה"ב ובעלות בריתה לא יכלו להרשות לעצמם "לשקם" את עירק של היום באותה צורה ש"שיקמו" את יפן של אז.
O0
אלוף מיל. בני פלד ז"ל