בס"ד
איך אפשר לקרוא למה שפנחס עשה "רצח" אם הקב"ה בכבודו ובעצמו שבח אותו על מעשהו?! מה, את עכשיו יותר צדיקה מהקב"ה?! ועוד, השתמשת במלה "הרג" פעם אחת, כך שאת גם לא עקבית (עלייך להחליט: הרג או רצח?). נראה שעבורך, הרג ורצח---היינו הך. בכל מקום באינטרנט, אפילו בוויקיפדיה השמאלנית, הארוע מתואר כהרג, "פנחס הרג את זמרי". מעניין אותי לדעת אם הסיבה לדבקות שלך בסילופים ובאמונות הנפסדות וההזויות שלך היא אגו מנופח או חוסר שפיות. אני מקווה מאוד שזה אגו, כי אם זה אגו אז יש לך תקנה, אחרת... חבל"ז.
מה שפנחס עשה זה רצח
אני לא הולכת להחניף את המעשה
אבל זה היה רצח של מצוה
יש חוק ה' שאותו שומרים כל הזמן
יש תורות ה' שגם אותם שומרים
ומצוה זה משהו שאלוהים אומר לעשות באותו רגע וזה נכון למצב ספציפי
מה שפנחס בן אליעזר עשה זה רצח מצוה
אני אעתיק לכאן:
במדבר פרק כה
א וַיֵּשֶׁב יִשְׂרָאֵל, בַּשִּׁטִּים; וַיָּחֶל הָעָם, לִזְנוֹת אֶל-בְּנוֹת מוֹאָב. ב וַתִּקְרֶאןָ לָעָם, לְזִבְחֵי אֱלֹהֵיהֶן; וַיֹּאכַל הָעָם,
וַיִּשְׁתַּחֲווּ לֵאלֹהֵיהֶן. ג וַיִּצָּמֶד יִשְׂרָאֵל, לְבַעַל פְּעוֹר; וַיִּחַר-אַף יְהוָה, בְּיִשְׂרָאֵל. ד
וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, קַח אֶת-כָּל-רָאשֵׁי הָעָם, וְהוֹקַע אוֹתָם לַיהוָה, נֶגֶד הַשָּׁמֶשׁ; וְיָשֹׁב חֲרוֹן אַף-יְהוָה, מִיִּשְׂרָאֵל. ה
וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה, אֶל-שֹׁפְטֵי יִשְׂרָאֵל: הִרְגוּ אִישׁ אֲנָשָׁיו, הַנִּצְמָדִים לְבַעַל פְּעוֹר. ו וְהִנֵּה אִישׁ מִבְּנֵי יִשְׂרָאֵל בָּא, וַיַּקְרֵב אֶל-אֶחָיו אֶת-הַמִּדְיָנִית, לְעֵינֵי מֹשֶׁה, וּלְעֵינֵי כָּל-עֲדַת בְּנֵי-יִשְׂרָאֵל; וְהֵמָּה בֹכִים, פֶּתַח אֹהֶל מוֹעֵד. ז וַיַּרְא, פִּינְחָס בֶּן-אֶלְעָזָר, בֶּן-אַהֲרֹן, הַכֹּהֵן; וַיָּקָם מִתּוֹךְ הָעֵדָה, וַיִּקַּח רֹמַח בְּיָדוֹ. ח וַיָּבֹא אַחַר אִישׁ-יִשְׂרָאֵל אֶל-הַקֻּבָּה, וַיִּדְקֹר אֶת-שְׁנֵיהֶם--אֵת אִישׁ יִשְׂרָאֵל, וְאֶת-הָאִשָּׁה אֶל-קֳבָתָהּ; וַתֵּעָצַר, הַמַּגֵּפָה, מֵעַל, בְּנֵי יִשְׂרָאֵל. ט וַיִּהְיוּ, הַמֵּתִים בַּמַּגֵּפָה--אַרְבָּעָה וְעֶשְׂרִים, אָלֶף.
במקרה הזה רואים את התנאים לחובת רצח על פי תורת הברית
א. היה חטא עבודה זרה
ב. הייתה מצות ה' להוקיע את כל ראשי העם נגד השמש
ג. ניתנה הנחיה לשופטים לפסוק הרג לכל מי שהוא נצמד לבעל פעור זתומרת שכבר היה משפט ודין עוד בטרם נתפס החוטא.
ד. איש מבני ישראל בא עם מדיינית זתומרת שהוא מבין אלה שנצמדים לעבודה זרה בנוכחות עדים
ה. מבין העדים פנחס היה הראשון להיות המוציא לפועל של משפט צדק שכבר נעשה כי כבר הדין ניתן והיו עדים.
במעשה זה פנחס עשה את מצוה ה', ביצע משפט צדק (שלא הוא השופט) וכיפר לעם ישראל על קנאת ה' ועצר את המגפה שמתו בה 24000 איש.