עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית

מקרה שקרה היום:קללות

<< < (5/6) > >>

carmit3levi:
ב"ה

אני יודעת את החוקים כי למדתי אותם. כי אני קוראת את התורה כל הזמן עד שחלק מהפרשיות אני כבר יודעת בעל פה אפילו בלי הספר. כי יש לכל שפה כללים וחוקים שמבינים אותם בסופו של דבר בצורה נכונה. בתורה הדברים כתובים במספר מילים במשפטים שונים שמסבירים אותו עניין עם כללי דקדוק ותקבולות ויש חוקים להבנת הנקרא. יש חוקים לשפה. לכן אין דרך אחרת לפרש את הדברים בעיני ומי שילמד בסופו של דבר כולם יגיעו לאותם מסקנות... לכן והיה אם היה מקרה של מריבה בדבר החוקים של מה צריך לעשות ואיך צריך רק אז מי שלא בטוח בידע שלו ויש לו ספק ילך לפי הכתוב לכוהנים הלויים או לשופט וידרוש...
כשהיום אין כהונה ואין נבואה היכן נשאר לדרוש? רק לחרוש את הכתובים על פי חוקי השפה העברית ואם לא מבינים משהו
וצריך לשאול לדרוש ולבדוק. ומי שמתמיד התובנות באות לו עם הזמן.
בקשר לשופטים ולשאול ודוד והמלכים... מעולם לא הוזכרו בכתובים מושג כזה שקוראים לו הלכה או תורה שבעל פה
כל זה והמושגים האלה התחילו מתקופת הגלות ולכן החוקים האלה בהלכה שנועדו למנוע מיהודים להתבולל
לכן הכניסו שנאה לגויים כאמצעי למניעת התבוללות. בגלל זה הכניסו כל מיני דברים שהם לא מהתורה והם גם חטא במצבים מסויימים.
בגלל זה 2000 שנה היו יהודים בגלות ולמרות היכולת שלהם לעלות ארצה לא כולם באו לארץ...
כי יצרו הלכה. תורה שבעל פה... (בעל) תורה של גלות. ככה זה בעיני
וכבר אמרתי לך שזה היה מתוך פחד מהתבוללות
פחד גורם לאנשים לחטוא
פחד זה מה שגרם לחטא המרגלים
חוסר האמונה בדרך
פחד זה מה שגורם למדינה להיות קמצנית ולקחת מהכי נזקקים שיש...
לא פחד מריבונו של עולם...
לא הם
פחד מדברים אחרים
גם כאן אני רואה בהלכה כוונות טובות אבל מתוך פחד איבוד הדרך.

אני מעולם לא התנגדתי שהרבנים ילמדו תורה. אבל לפרש אותה? 70 פנים? לאלוהים אחד? לא הגזימו קצת?
אתה יודע מה כתוב על 70 פנים שאתה מכיר היום? יעני הרשות לפרשן?
מלאכי הנביא אמר שרע בעיני ה' ש"נושאים פנים" בתורה.

זה ממש כתוב שם תקרא אתה מת

א וְעַתָּה, אֲלֵיכֶם הַמִּצְוָה הַזֹּאת--הַכֹּהֲנִים.   ב אִם-לֹא תִשְׁמְעוּ וְאִם-לֹא תָשִׂימוּ עַל-לֵב לָתֵת כָּבוֹד לִשְׁמִי, אָמַר ה צְבָאוֹת, וְשִׁלַּחְתִּי בָכֶם אֶת-הַמְּאֵרָה, וְאָרוֹתִי אֶת-בִּרְכוֹתֵיכֶם; וְגַם, אָרוֹתִיהָ, כִּי אֵינְכֶם, שָׂמִים עַל-לֵב.   ג הִנְנִי גֹעֵר לָכֶם, אֶת-הַזֶּרַע, וְזֵרִיתִי פֶרֶשׁ עַל-פְּנֵיכֶם, פֶּרֶשׁ חַגֵּיכֶם; וְנָשָׂא אֶתְכֶם, אֵלָיו.   ד וִידַעְתֶּם--כִּי שִׁלַּחְתִּי אֲלֵיכֶם, אֵת הַמִּצְוָה הַזֹּאת:  לִהְיוֹת בְּרִיתִי אֶת-לֵוִי, אָמַר ה צְבָאוֹת.   ה בְּרִיתִי הָיְתָה אִתּוֹ, הַחַיִּים וְהַשָּׁלוֹם, וָאֶתְּנֵם-לוֹ מוֹרָא, וַיִּירָאֵנִי; וּמִפְּנֵי שְׁמִי, נִחַת הוּא.   ו תּוֹרַת אֱמֶת הָיְתָה בְּפִיהוּ, וְעַוְלָה לֹא-נִמְצָא בִשְׂפָתָיו; בְּשָׁלוֹם וּבְמִישׁוֹר הָלַךְ אִתִּי, וְרַבִּים הֵשִׁיב מֵעָו‍ֹן.   ז כִּי-שִׂפְתֵי כֹהֵן יִשְׁמְרוּ-דַעַת, וְתוֹרָה יְבַקְשׁוּ מִפִּיהוּ:  כִּי מַלְאַךְ ה-צְבָאוֹת, הוּא.   ח וְאַתֶּם סַרְתֶּם מִן-הַדֶּרֶךְ, הִכְשַׁלְתֶּם רַבִּים בַּתּוֹרָה; שִׁחַתֶּם בְּרִית הַלֵּוִי, אָמַר ה צְבָאוֹת.   ט וְגַם-אֲנִי נָתַתִּי אֶתְכֶם, נִבְזִים וּשְׁפָלִים--לְכָל-הָעָם:  כְּפִי, אֲשֶׁר אֵינְכֶם שֹׁמְרִים אֶת-דְּרָכַי, וְנֹשְׂאִים פָּנִים, בַּתּוֹרָה.

הנה אתה רואה שכבר היה מצב כזה שכולם היו לומדים תורה וכל אחד והפרוש שלו וריבונו של עולם התעצבן על זה שנושאים פנים בתורה...

הציוני:

--- ציטוט של: כוח יהודי על דצמבר 01, 2008, 14:54:18 ---כבוד אחי!!! :)

באינטרנט או פנים מול פנים?

--- סוף ציטוט ---
האמת שיש ואדי שמפריד אבל נראה לי שזה נחשב בפרצוף לא?

דוקא_כך:

--- ציטוט של: carmit3levi על דצמבר 02, 2008, 02:15:36 ---ב"ה

בקשר לשופטים ולשאול ודוד והמלכים... מעולם לא הוזכרו בכתובים מושג כזה שקוראים לו הלכה או תורה שבעל פה
כל זה והמושגים האלה התחילו מתקופת הגלות ולכן החוקים האלה בהלכה שנועדו למנוע מיהודים להתבולל
לכן הכניסו שנאה לגויים כאמצעי למניעת התבוללות. בגלל זה הכניסו כל מיני דברים שהם לא מהתורה והם גם חטא במצבים מסויימים.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד

את הטיעונים האלה שמעתי מפי מינים שהשפיעו עלי בדעותיהם וגם אני פעם חשבתי כך.  זה לא נכון.  הגויים שנאו אותנו הרבה לפני שר' יהודה הנשיא חבר את המשנה.  הגויים שונאים אותנו מפני הסיבות הבאות:

א. הם גם רוצים להיות "עם נבחר" אך הרבנים שלנו דחו אותם ואת אמונותיהם הנפסדות בכל הדורות
ב. הם מאמינים שאנחנו רצחנו את יש"ו
ג. הם מאמינים בכל מיני עלילות שקריות שכביכול אנחנו זוממים להשתלט על העולם
ד. הם מאמינים שהתנ"ך שלנו התבטל והוחלף כביכול בברית ה"חדשה", ואנחנו עקשנים ומורדים שמסרבים לקבל את רצון ה'

ישנן גם סיבות אובייקטיביות ומוצדקות מדוע ישנם גוים ואפילו יהודים מסויימים ששונאים יהודים בכלל, ו"דוסים" בפרט, ואני לא רוצה להכנס אליהן כרגע (נובע מחילול השם בשגגה), ואחת המטרות של הרב היתה להפסיק את זה, ובגלל זה שנאו את הרב (שנאת חינם) מגזרים מסויימים בקהילה החרדית.  אבל בקשר לסיבות א' - ד' אין לנו מה לעשות, ודחיית ההלכה והפיכה לקראים עדיין לא תזכה אותנו באהבתם של הגוים.  כפי שלימדונו חז"ל, "עשו שונא את יעקב".  כמובן שיש יוצאים מהכלל, אבל בגדול, זה נכון.

במיוחד אצל המינים, יש מצב כזה של דיסוננס קוגניטיבי, מכיוון שמצד אחד הם מאמינים בכל הטמטום הקראי (הרבנים ביבנה המציאו את ההלכה כחלק ממזימה להחליף את מלכות ויראת ה' בשררה שלהם כביכול), ומצד שני כשאני התווכחתי אתם ואמרתי להם, "אבל מה זה משנה לכם, הרי עבורכם אפילו התנ"ך לא רלוונטי, שהרי בברית ה'חדשה' שלכם כתוב שהברית ה'ישנה' בטלה ומוחלפת בברית ה'חדשה'!"  כמובן שהם הסכימו, שהרי זה כתוב שחור על גבי לבן.  אז יוצא שהם קוראים בתנ"ך כדי לדעת מה קרה בעבר, אבל האמונה היסודית שלהם היא ביש"ו ובברית ה"חדשה", והלחץ שהם מפעילים על יהודים מבולבלים כמוך (וכמו שהייתי פעם) לא לקבל את ההלכה הוא בסך הכל טקטיקה שנועדה להכין אותך לקבל את יש"ו כאליל, מכיוון שבתנ"ך אין כל דיונים בנושא יש"ו ואילו בתלמוד ועוד איך יש, ונאמרים דברים חריפים שאינם משתמעים על שתי פנים על יש"ו ומאמיניו.

carmit3levi:

זה לא קשור זה שהגויים שונאים אותנו והיו כאלה שתמיד שנאו וכל הזמן יש אנשים ששונאים מהם ומאיתנו זה לא חדש
אני אשתמש במשפט שזה בגלל שדור הולך ודור בא והארץ לעולם נשארת
ונולדים דור חדש שלא יודעים להתנהג והחדשים תמיד יגנבו או יחמדו כי צריך ללמד אותם להתנהג והם גם ישנאו...
כל אלה הם התנהגויות שצריך לעבוד עליהם.

מה אכפת לי מה הסיבה להתהגויות כאלה שלהם או שלנו כולנו בני אדם ואם הסיבה היא חמדנות או קמצנות.
זה שהגויים:
א. רוצים להיות "עם נבחר" שיהיו אבל לא על חשבוננו ובנחלתם ולא בנחלתנו.
ב. מאמינים שאנחנו רצחנו את ישו ומאמינים בדבר שקר עלינו ושונאים דבר שקר - זה חטא שלהם
הם לא מודעים שזה אסור ואצלנו זה אמור להחשב גם מעשה אסור שאנחנו לא עושים וגוים כן עושים.
ג. זה שהם מאמינים בעלילות שקריות שזה חטא שלהם ובעיה שלהם ולא שלנו
ד.  זה שהם מאמינים בביטול התורה והמציאו דבר משלהם בחטא הוספה על פי תורת הברית וגריעה...

כל אלה זה חטא שלהם ובעיה שלהם
אבל מחטאים מתים
איש בחטאו יומת
אז זה שהם חוטאים זה לא אמור לתת לנו לגיטימציה לחטוא
זה שמוחמד וישו דפקטים זה לא אומר שגם אנחנו צריכים להיות דפקטים
לחטוא כמוהם ולהביא על עצמנו קללה ולא ברכה לפי הברית.

האינטרס שלנו אמור להיות המזער את כמות החטאים ולא להגדיל אותם.

לא צריך לעשות דברים כדי לזכות ב"אהבת הגויים"
צריך לעשות דברים כדי לזכות ב"אהבת ה'"
ואם יצא שנמצא חן בעניהם וה' יתן את חיננו בעיניהם זה לא בגללם זה בזכות ה' ובזכות שמירת הברית...
לאוהביו ולשומרי מצוותיו
וגם השלום לאוהביו ולשומרי מצוותיו.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: carmit3levi על דצמבר 02, 2008, 18:19:37 ---זה לא קשור זה שהגויים שונאים אותנו והיו כאלה שתמיד שנאו וכל הזמן יש אנשים ששונאים מהם ומאיתנו זה לא חדש
אני אשתמש במשפט שזה בגלל שדור הולך ודור בא והארץ לעולם נשארת
ונולדים דור חדש שלא יודעים להתנהג והחדשים תמיד יגנבו או יחמדו כי צריך ללמד אותם להתנהג והם גם ישנאו...
כל אלה הם התנהגויות שצריך לעבוד עליהם.

מה אכפת לי מה הסיבה להתהגויות כאלה שלהם או שלנו כולנו בני אדם ואם הסיבה היא חמדנות או קמצנות.
זה שהגויים:
א. רוצים להיות "עם נבחר" שיהיו אבל לא על חשבוננו ובנחלתם ולא בנחלתנו.
ב. מאמינים שאנחנו רצחנו את ישו ומאמינים בדבר שקר עלינו ושונאים דבר שקר - זה חטא שלהם
הם לא מודעים שזה אסור ואצלנו זה אמור להחשב גם מעשה אסור שאנחנו לא עושים וגוים כן עושים.
ג. זה שהם מאמינים בעלילות שקריות שזה חטא שלהם ובעיה שלהם ולא שלנו
ד.  זה שהם מאמינים בביטול התורה והמציאו דבר משלהם בחטא הוספה על פי תורת הברית וגריעה...

כל אלה זה חטא שלהם ובעיה שלהם
אבל מחטאים מתים
איש בחטאו יומת
אז זה שהם חוטאים זה לא אמור לתת לנו לגיטימציה לחטוא
זה שמוחמד וישו דפקטים זה לא אומר שגם אנחנו צריכים להיות דפקטים
לחטוא כמוהם ולהביא על עצמנו קללה ולא ברכה לפי הברית.

האינטרס שלנו אמור להיות המזער את כמות החטאים ולא להגדיל אותם.

לא צריך לעשות דברים כדי לזכות ב"אהבת הגויים"
צריך לעשות דברים כדי לזכות ב"אהבת ה'"
ואם יצא שנמצא חן בעניהם וה' יתן את חיננו בעיניהם זה לא בגללם זה בזכות ה' ובזכות שמירת הברית...
לאוהביו ולשומרי מצוותיו
וגם השלום לאוהביו ולשומרי מצוותיו.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד

אוקיי, אז כדי "למזער" את ה"חטאים" את קוראת לדו-קיום עם ערבים ולתת להם את האפשרות להתגייר.  ומה יקרה אם הם יסרבו?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה