טוב סליחה אם פגעתי או אמרתי משהו לא נכון בטעות.
אני באמת לא מכירה אותך אבל כך התרשמתי.
לגבי אש בשבת אני אחזור על מה שאמרתי
אם מדליקים מכונית ויש שם פיצוצים ובערות שבאות בעקבות הדלק במנוע שזה לא תוצר ידי אדם אלה תחזוק של מצב ופעולה
כמו אש התמיד במזבח שלא הציתו אותה בשבת אבל תחזקו אותה כדי שתמשיך לבעור כשמידי פעם הכניסו שם עצים
בשני מועדים בבוקר ובערב...
זה לא נחשב למלאכה.
יצירת אש חדשה בשבת בצורה של יש אש מכלום זה מה שאסור בזמן השבת.
אם הדליקו את המכונית לפני שבת והיא דלוקה כל השבת עוד מלפני שבת אז זה מותר ומותר גם להכניס דלק
אסור לשלם למתדלק כי זה נחשב העבדת עבד ואסור לשלם בשבת... דואגים לזה לפני שבת.
מי שבאמת אכפת לו ימצא את הדרך גם בלי ההלכה ולפי העקרונות הכתובים.
בקשר לדוגמא שהבאת כדי שבשבת יהיה נקי לעונג שבת.
זה לא מתיחס לזה שמי שעובדת בניקיון מנקה גם בשבת וזה נחשב לה לעבודה כי היא עובדת בזה כל השבוע
ובמקרה כזה לא מועברת האחריות למישהו שעבורו זה לא נחשב לחטא...
להעביר מטלית זה באמת לא עבודת פרך אבל זה עבודה אמנם כזו שחייבת להיות פרך שאותה אשה למשל יכולה לעבוד בה כל השבוע
ואז זה עושה לה רע גם לעשות את זה בשבת והשבת בישבילה זה לא עונג
ויש כאן עוון שאף אחד לא שם לב אליו בכלל...
הלחינם כתוב זכור את יום השבת לקדשו וממשיך הפסוק מי לא יעשה עבודה ומלאכה?
"לא אתה לא בנך לא אמתך" משהו בסגנון לא אתה לא בנים שלך לא עבדים שלך לא בעלי חיים שלך לא האשה שלך וכל מי שנמצא בשליטתך...
ההלכה נתנה את הדעת למקרים ספציפיים כאלה?
או שעשו לכולם אותם חוקים כאילו כל האנשים שוים כולם אותו הדבר כולם אותו המצב כל האצבעות שוות. שחור על גבי לבן...
לפי התורה כל אחד יכול להבין לבד לגבי עצמו ולהמנע מחטא אם יבחר בכך עם חשיבה חופשית כשהוא יודע מי הוא ומה מצבו
לפי ההלכה לא.
אז נכון שיש חשש למצב של פרשנויות ו"איש הישר בעיניו יעשה" אבל כאן באה הבחירה
והמשפט האישי של איש בחטאו יומת ביחס של בין אדם לאלוהיו
הרי ה בוחן כליות ונפש
מה לא סומכים עליו שהוא לכל אחד יעשה את משפט הצדק שלו?
לא סומכים עליו שהוא ידע למי לכפר?
צריך הלכה לזה?
יכול להיות בן אדם שומר הלכה ובליבו פנימה שונא אלוהים הוא...
ויראה כאילו מכות יקבל מי יודע?
מי שיש לו אמונה יש לו אותה
למה צריך גם הלכה להוסיף ולגרוע על דברי תורת משה?
נניח לבאר זה בסדר כדי שהדברים יהיו ברורים
אבל יש גם כל מיני תקנות שלא מהתורה ולא קשורות לשום דבר
ויש דברים מהתורה שבכתב שלא קיימים בהלכה
יוצא שההלכה היא הוספה וגריעה למרות שהיא מכילה חלק מהאמת ורק התורה שבכתב היא שרלבנטית.
למה אין בהלכה חוקים על המעשר כמו שצריך?
לאן הולכים כספי הקודשים? או למי?
הם הולכים לאנשים שאלוהים צוה שהם ילכו? (ברובם לא)
בשחיטה של פרות ותעשיית הבקר יודעים להקפיד על השחיטה...
האם יודעים לבדוק שלא שוחטים פר ובנו באותו יום?
יודעים מי האבא והאמא של העגל?
האם החלב שאתה שותה הוא חלב של פרה שנתנו לה לנוח בשבת?
האם הבן הבכור של הפרה משמש לאכילה? ועל ידי מי? האם בודקים שיש בו מום לפני השחיטה?
כל הדברים האלה שאמרתי לך שצריך להקפיד בהם אין מושג אם מקפידים בהם בכלל
אבל שמעתי מאנשים שהיו עדים שלא מתיחסים לדברים האלה בכלל ולצער בעלי חיים...
הכל מסחרה...
כל הדברים האלה שאמרתי לך שצריך להקפיד בהם מהתורה שבכתב...
איך אתה מצפה ממני לתת אמון בפרשנויות של ההלכה כשאני רואה שככה הדברים?
בס"ד
בואי לא נגלוש להתקפות אישיות כגון "אתה לא חושב בעצמך", אוקיי? את הרי לא מכירה אותי, ואת לא יודעת אם אני בכלל שומר שבת או מצוות אחרות כלשהן, ואת היחס שלי לרבנים באופן כללי, ולרבנים מסויימים באופן ספציפי.
הבנתי את הקטע שלך לגבי מלאכה. אבל מה לגבי איסור הדלקת אש בשבת? כאשר את מתניעה את מכוניתך ונוסעת, התהליך כרוך במספר רב של פיצוצים והתלקחויות קטנות כל שניה בתוך המנוע. איך את מיישבת את זה עם איסור הדלקת אש? האם ניצוץ חשמלי נחשב או לא נחשב בעינייך לאש? הרי לא נאמר בתורה שאסור להדליק אש לצורך עשיית עבודה, אלא פשוט יש איסור להדליק אש, נקודה.
לגבי נשים שמנקות את השולחן בשביל הבעל... קודם כל, אני ראיתי לא רק נשים אלא גם הרבה בעלים שניקו את השולחן בשביל כל המשפחה. בשבילי, "לנקות את השולחן" כרוך בהעברת כל הצלחות והסכו"ם לכיור או זריקת החד-פעמיים לפח, והעברת מטלית רטובה פעם אחת על המפה---לא בדיוק עבודת פרך. יש מצווה להתענג על השבת, וקשה להתענג כאשר בארוחה הבאה מתיישבים לאכול ליד דיר חזירים מטונף---זו לא דרך לכבד את יום השבת.
יום השבת זה לא יום מנוחה. זהו יום שמוקדש לעבודת השם, ללימוד תורה.
"הלכות" כמו תלישה של דפי נייר טואלט לקראת השבת ואיסור לחטט באף בשבת הן מגוחכות ומשניאות את היהדות על חילוניים, והרעיונות המקוריים והקיצוניים שלך לא פחות מגוחכים. זאת דעתי האישית.