סקר

מהי תפיתסכם הכלכלית?

קפיטליזאם
6 (37.5%)
קומוניזאם
0 (0%)
ליברליזאם
2 (12.5%)
מרקסיזאם
3 (18.8%)
משהו שלא אמרתי?
5 (31.3%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: תפיסה כלכלית...  (נקרא 5333 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יפרח

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לאומן מרקסיסט
תפיסה כלכלית...
« ב- : נובמבר 23, 2008, 20:10:40 »
עד היום דיברנו בפורום הזה ובמדינה בכלל על הימין בתור תפיסה ביטחונית, מה שלא קורה בשאר העולם...
אז מה היא תפיסתכם הכלכלית?
אנא פרטו והסבירו בהרחבה..

מנותק מנורה

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • ואהבת לרעך כמוך (אלא אם כן הוא טרוריסט ערבי)...
תפיסה כלכלית...
« להגיב #1 ב- : נובמבר 23, 2008, 20:26:10 »
כלכלה חופשית, קאפיטליזם זה ההכי גרוע שיכול להיות אי פעם..

מנותק כוח יהודי

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
תפיסה כלכלית...
« להגיב #2 ב- : נובמבר 23, 2008, 20:40:50 »
לפי דעתי סוציאליזם יכול להואיל מאוד למדינת ישראל...
הקפיטליזם בישראל זה העתק מדויק וגרוע מאוד מארה"ב.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
תפיסה כלכלית...
« להגיב #3 ב- : נובמבר 23, 2008, 21:18:44 »
כלכלה בנויה על ערכים וחינוך לא משנה איזו סוג של כלכלה קיימת גם הטובה ביותר היא תיפול.
כל עוד אנשים דואגים לכיס הפרטי שלהם כלכלה לא תשרוד וזה מחזיר אותנו לערכים ודאגה לזולת.

כל השיטות כשלו עד כה גם בגלל השיטות עצמן וגם בגלל הפרדה בין דבר לדבר.
מי שמפריד את הכלכלה מהערכים כנראה לא יודע מה היא כלכלה.
המערב,הציונים ורוב העולם הנאור חשבו  שאפשר לקנות את הערבים ומדינות "עולם שלישי" בכסף אבל הם קיבלו הפתעה לפנים.

הפרדה בין כלכלה בין חינוך נבע אך ורק מתאוות ממון שע"י שנביא כסף ככה אנשים ישקטו אבל האמת היא אמת וראינו את התוצאה הזו במיוחד בארץ ישראל שדווקא הדור הצעיר של הערבים שהשקיעו בהם כסף נהיו מלמודים ודווקא אלו שמשכילים ביותר נעשו לאומניים יותר.

קרל מרקס טעה והגישה הקפיטלסטית טעתה,אין לשיטות הללו זכות קיום.

« עריכה אחרונה: נובמבר 23, 2008, 21:26:09 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק יפרח

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לאומן מרקסיסט
תפיסה כלכלית...
« להגיב #4 ב- : נובמבר 23, 2008, 21:35:53 »
כלכלה בנויה על ערכים וחינוך לא משנה איזו סוג של כלכלה קיימת גם הטובה ביותר היא תיפול.
כל עוד אנשים דואגים לכיס הפרטי שלהם כלכלה לא תשרוד וזה מחזיר אותנו לערכים ודאגה לזולת.

המערב,הציונים ורוב העולם הנאור חשבו  שאפשר לקנות את הערבים ומדינות "עולם שלישי" בכסף אבל הם קיבלו הפתעה לפנים.

הפרדה בין כלכלה בין חינוך נבע אך ורק מתאוות ממון שע"י שנביא כסף ככה אנשים ישקטו אבל האמת היא אמת וראינו את התוצאה הזו במיוחד בארץ ישראל שדווקא הדור הצעיר של הערבים שהשקיעו בהם כסף נהיו מלמודים ודווקא אלו שמשכילים ביותר נעשו לאומניים יותר.

שתי הגישות האלה סותרות אחת את השניה...

אבל אם הרוב יתפוס את המרקסיזאם בתור השיטה הטוב ביותר היא תתפוס על ידי החוק, ואף אדם שדואג לכיסו הפרטי לא יהיה מעל החוק... וזה יקרה ברגע שהעשירים ישתלטו לחלוטין על המדינה...

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
תפיסה כלכלית...
« להגיב #5 ב- : נובמבר 23, 2008, 22:31:04 »
שתי הגישות האלה סותרות אחת את השניה...

אבל אם הרוב יתפוס את המרקסיזאם בתור השיטה הטוב ביותר היא תתפוס על ידי החוק, ואף אדם שדואג לכיסו הפרטי לא יהיה מעל החוק... וזה יקרה ברגע שהעשירים ישתלטו לחלוטין על המדינה...

חבוב אין לך שום זכות לכפות על בן למי לדאוג או לא לדאוג אלא אם כן תנחיל לו ערכים של דאגה ואהבה לזולת.
חוקים לא יפעלו אצל האדם אם אין לו מוסר וערך לחוק,אפשר לחוקק חוקים אבל האדם צריך לחוש את החוקים.
המרקסיזם היא שיטה הרסנית שהרסה ובגללה נרצחו אין ספור אנשים כנגדה גם הקפטליזם והכל עשו זאת בשם המצפון וההומניות המעוותים של אנשי רוח והחכמה.
« עריכה אחרונה: נובמבר 23, 2008, 23:22:22 על ידי אֵיתָן »

מנותק מנורה

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • ואהבת לרעך כמוך (אלא אם כן הוא טרוריסט ערבי)...
תפיסה כלכלית...
« להגיב #6 ב- : נובמבר 23, 2008, 22:40:16 »

כל מילה שלך זהב איתן...פשוט תיאור מושלם. O0 O0 אם אף אחד לא היה גונב מהמדינה הכלכלה יכלה להיות גבוהה ועם רמה..

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
תפיסה כלכלית...
« להגיב #7 ב- : נובמבר 24, 2008, 00:51:06 »
אני לא בעד אף אחד מהשיטות האלה...
צריך לתת לאנשים לעסוק במה שבא להם ולתת להם אפשרות להתעשר אבל
חייבים גם לדאוג לעניים ונכים, מה שאני לא בעד זה לתת דמי אבטלה לאלה שסתם
לא עובדים כי לא בא להם והם מעדיפים לשבת בבית ולקבל תלוש משכורת סוף חודש!
אין שום דבר שיצדיק את זה!
קומוניזם זה דבר גרוע אני לא בעד שוויון בין כולם, לערבים לא מגיע לקבל את הזכויות שאני נלחם
עבורם בתור אזרח שומר חוק והם עושים מה שבא להם ואין להם שום חובות במדינה
אפילו דבר בסיסי כמו להישבע אמונים למדינה ולדגל הם לא מוכנים והם מקבלים את כל הזכויות
שאפילו אני ואתה בתור אזרחים שומרי חוק לא מקבלים.

מנותק יפרח

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לאומן מרקסיסט
תפיסה כלכלית...
« להגיב #8 ב- : נובמבר 25, 2008, 17:41:25 »
אני לא בעד אף אחד מהשיטות האלה...
צריך לתת לאנשים לעסוק במה שבא להם ולתת להם אפשרות להתעשר אבל
חייבים גם לדאוג לעניים ונכים, מה שאני לא בעד זה לתת דמי אבטלה לאלה שסתם
לא עובדים כי לא בא להם והם מעדיפים לשבת בבית ולקבל תלוש משכורת סוף חודש!
אין שום דבר שיצדיק את זה!
קומוניזם זה דבר גרוע אני לא בעד שוויון בין כולם, לערבים לא מגיע לקבל את הזכויות שאני נלחם
עבורם בתור אזרח שומר חוק והם עושים מה שבא להם ואין להם שום חובות במדינה
אפילו דבר בסיסי כמו להישבע אמונים למדינה ולדגל הם לא מוכנים והם מקבלים את כל הזכויות
שאפילו אני ואתה בתור אזרחים שומרי חוק לא מקבלים.

בקיצור סוציאליסט...
ואפעם לא אמרתי שזה מיועד לערבים...
ציטוט

הפרדה בין כלכלה בין חינוך נבע אך ורק מתאוות ממון שע"י שנביא כסף ככה אנשים ישקטו אבל האמת היא אמת וראינו את התוצאה הזו במיוחד בארץ ישראל שדווקא הדור הצעיר של הערבים שהשקיעו בהם כסף נהיו מלמודים ודווקא אלו שמשכילים ביותר נעשו לאומניים יותר.

קרל מרקס טעה והגישה הקפיטלסטית טעתה,אין לשיטות הללו זכות קיום

ציטוט
חבוב אין לך שום זכות לכפות על בן למי לדאוג או לא לדאוג אלא אם כן תנחיל לו ערכים של דאגה ואהבה לזולת.
חוקים לא יפעלו אצל האדם אם אין לו מוסר וערך לחוק,אפשר לחוקק חוקים אבל האדם צריך לחוש את החוקים.
המרקסיזם היא שיטה הרסנית שהרסה ובגללה נרצחו אין ספור אנשים כנגדה גם הקפטליזם והכל עשו זאת בשם המצפון וההומניות המעוותים של אנשי רוח והחכמה.

ובקיצור אתה קפיטליסט שמאמאמין שצריך לתרום..

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
תפיסה כלכלית...
« להגיב #9 ב- : נובמבר 25, 2008, 18:44:22 »
ציטוט
ובקיצור אתה קפיטליסט שמאמאמין שצריך לתרום..
אני לא קפטליסט,גם לא סוצילסט ולא נעליים,אני נגד השיטה הקפטליסטית ונגד סוצליסטית,פתח את השכל שלך יש גם עוד שיטות.
אני מאמין שכדי לבנות כלכלה בריאה צריך להשקיע בחינוך וערכים כי אותם ילדים שלא משקיעים בהם הם הבסיס של הכלכלה בעתיד.
אי אפשר להפריד בין שניהם כמו שאמרתי מקודם,מי שבונה כלכלה על בסיס של הפרדה מערכים מצפה לו הרס כמו של קורה לעולם המערבי.
אני מאמין השיטה הטובה ביותר לבנות כלכלה היא לחזור למקורות שלנו ולהחיות את התרבות העברית המקורית ולא ע"י סילופים כאלו ואחרים.

"איזהו עשיר השמח בחלקו"-מי שיש לו הרבה כסף לא אומר שהוא עשיר כי אם בן אדם עשיר רודף אחרי כסף אז הוא עני כי אין לו "מספיק כסף"-הבעיההיא בדעת של האדם ובתודעה.
בן אדם שמסתפק במה שיש לו הוא העשיר האמיתי על  פי השכל הבריא,התרבות בעולם הזניחה את הפשטות והכניסה "שכל" לאנשים.

קפטליזם זו גם תרבות מעבר לתפיסה כלכלית וגם הסוצליזם היא תרבות בפני עצמה והיהדות היא בכלל לא קרובה לשניהם.

« עריכה אחרונה: נובמבר 25, 2008, 18:52:36 על ידי אֵיתָן »

מנותק יפרח

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לאומן מרקסיסט
תפיסה כלכלית...
« להגיב #10 ב- : נובמבר 25, 2008, 18:58:56 »
אני לא קפטליסט,גם לא סוצילסט ולא נעליים,אני נגד השיטה הקפטליסטית ונגד סוצליסטית,פתח את השכל שלך יש גם עוד שיטות.
אני מאמין שכדי לבנות כלכלה בריאה צריך להשקיע בחינוך וערכים כי אותם ילדים שלא משקיעים בהם הם הבסיס של הכלכלה בעתיד.
אי אפשר להפריד בין שניהם כמו שאמרתי מקודם,מי שבונה כלכלה על בסיס של הפרדה מערכים מצפה לו הרס כמו של קורה לעולם המערבי.
אני מאמין השיטה הטובה ביותר לבנות כלכלה היא לחזור למקורות שלנו ולהחיות את התרבות העברית המקורית ולא ע"י סילופים כאלו ואחרים.

"איזהו עשיר השמח בחלקו"-מי שיש לו הרבה כסף לא אומר שהוא עשיר כי אם בן אדם עשיר רודף אחרי כסף אז הוא עני כי אין לו "מספיק כסף"-הבעיההיא בדעת של האדם ובתודעה.
בן אדם שמסתפק במה שיש לו הוא העשיר האמיתי על  פי השכל הבריא,התרבות בעולם הזניחה את הפשטות והכניסה "שכל" לאנשים.

קפטליזם זו גם תרבות מעבר לתפיסה כלכלית וגם הסוצליזם היא תרבות בפני עצמה והיהדות היא בכלל לא קרובה לשניהם.

דווקא היא דיי דומה לסוצאיליזם לפי מיטב הבנתי..
ורעין התרומות בתורה דווקא כן מושתת על חוקים, ואל תמעיט בחוקי התורה, הם לא ערכים או אידיאלים אלא חוקים לכל דבר (מעבר לחוקים של מדינה, יותר דומה לחוקי הפיזדיקה רק חזק יותר, אבל בעיקרון חוק...)

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
תפיסה כלכלית...
« להגיב #11 ב- : נובמבר 25, 2008, 19:03:23 »
דווקא היא דיי דומה לסוצאיליזם לפי מיטב הבנתי..
ורעין התרומות בתורה דווקא כן מושתת על חוקים, ואל תמעיט בחוקי התורה, הם לא ערכים או אידיאלים אלא חוקים לכל דבר (מעבר לחוקים של מדינה, יותר דומה לחוקי הפיזדיקה רק חזק יותר, אבל בעיקרון חוק...)
אולי הסוצליזם דומה לה-קצת הבדל משמעותי הייתי אומר.
אפשר למצוא אצל התורה תכונות סוצילסטיות וגם קפטילסטיות זה לא אומר שהיא אחת משניהן,היא דבר אחר.
אני לא ממעיט בשום חוק התורה,אני פשוט שאם נחזור למקורות הכלכלה לא תשחק עניין.
חוק צריך להיות בכל דבר אם אין חוקים אין גבולות,אם אין גבולות יש כאוס ואנרכיה-העולם הזה הוא חומרי(ברור שיש עניינים רוחניים פנימיים) וחומר הוא מוגבל.
התורה אמורה להיות כדבר אידאלי וערכי זה שיש חוקים לא סותר אחד את השני-התורה מטיפה לבן אדם להיות ערכי,מוסרי ואידלאסטי.
תקח כל פילוסופיה שתרצה או אידיולוגיה גם הן מורכבת מחוקים והגבלות.
« עריכה אחרונה: נובמבר 25, 2008, 19:12:32 על ידי אֵיתָן »

מנותק יפרח

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לאומן מרקסיסט
תפיסה כלכלית...
« להגיב #12 ב- : נובמבר 25, 2008, 19:12:53 »
אולי הסוצליזם דומה לה-קצת הבדל משמעותי הייתי אומר.
אפשר למצוא אצל התורה תכונות סוצילסטיות וגם קפטילסטיות זה לא אומר שהיא אחת משניהן,היא דבר אחר.
אני לא ממעיט בשום חוק התורה,אני פשוט שאם נחזור למקורות הכלכלה לא תשחק עניין.
חוק צריך להיות בכל דבר אם אין חוקים אין גבולות,אם אין גבולות יש כאוס ואנרכיה-העולם הזה הוא חומרי(ברור שיש עניינים רוחניים פנימיים) וחומר הוא מוגבל.
התורה אמורה להיות כדבר אידאלי וערכי זה שיש חוקים לא סותר אחד את השני-התורה מטיפה לבן אדם להיות ערכי,מוסרי ואידלאסטי.

אני לא מסכים, התורה נותנת לך חוקים שאתה צריך לקיים...
זה לא אמור להעיד לטוב ולרע על האופי שלך...
גם אם אתה מקיים את התורה רק מתוך פחד אתה עדיין מקיים את מצוות התורה, גם אם אתה כל היום חושב על רצח...

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
תפיסה כלכלית...
« להגיב #13 ב- : נובמבר 25, 2008, 19:18:38 »

אני לא מסכים, התורה נותנת לך חוקים שאתה צריך לקיים...
זה לא אמור להעיד לטוב ולרע על האופי שלך...
גם אם אתה מקיים את התורה רק מתוך פחד אתה עדיין מקיים את מצוות התורה, גם אם אתה כל היום חושב על רצח...
הגישה שלך היא אומרת שהמעשה העיקר היא עשייה-התורה לא מתמקדת רק בתוצאות ועשייה אלא בלבו של האדם והרצון שלו לקיים מצווה.
בן אדם שגנב בשביל שבת ? האם הוא שמר שבת ? ממש לא.
בן אדם שגנב תפילין ומניח תפילין לא קיים מצוות תפילין.המצוות בתורה צריכות לבוא מאהבה ובשמחה קורה שלבן אדם יש נפילות בעבודת ה' אז הוא עושה את זה ב"סבל" ובלי שמחה וזה טבעי כי אנחנו בני אדם ויש לנו נפילות ועליות.
מה שאמרת מתאים יותר לתרבות שאנו חיים כרגע-דורסים ומנצלים אנשים כדי להגיע לתוצאות והעיקר לומר הצלחתי לא כך היא דרכה של התורה.

יש הבדל מאיפה מגיע הפחד-צריך לדעת מה מקור הפחד.אתה זורק דברים כללים מבלי לפרט.

התורה נותנת לך חוקים אבל לא מצפה ממך שתעשה הכל כדי לקיים אותם,כי יש מצבים שאין לנו יכולת לקיים מצוות בגלל סיבות כאלו  ואחרות.
התורה והקב"ה לא  תעמיד בן אדם בדברים שהוא לא יכול לעמוד בהם אחרת איזו מן גישה זו?

גלשנו קצת מנושא האשכול.
« עריכה אחרונה: נובמבר 25, 2008, 19:34:21 על ידי אֵיתָן »

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
תפיסה כלכלית...
« להגיב #14 ב- : נובמבר 25, 2008, 21:34:26 »
אפשר לקבל פירוש על כל אחד מהמושגים
[gif[/img]

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P