אני לא בחרתי באף אפשרות. למיטב זכרוני האיחוד הלאומי לא ישב בממשלה לאחר ההצבעה על הגירוש, למעשה שרון פיטר את אלון וליברמן (אז עדיין חלק מהאיחוד), כדי להעביר את ההחלטה בממשלה. עד כמה שאני זוכר היו אלה סיעות הימין שהפילו את ממשלת נתניהו בגלל הסכמי ווי, והתוצאה הייתה עגומה. אני לא חושב שזה הוגן לקרוא לכל האנשים במפלגה הזו בוגדים. הם בהחלט איכזבו לאורך השנים.
בס''ד
א. האיחוד הלאומי ישב בממשלת הזדון של שרון שר''י כמעט עד הגירוש מגוש קטיף וצפון השומרון. ואפילו אז הם לא רצו לפרוש, שרון פיטר אותם. אפילו מועצת פש''ע (יש''ע) ביקשה מהם לפרוש הרבה פעמים כי שרון הכין את צה''ל והמשטרע לגירוש כשהאיחוד הלאומי ישב בממשלתו. ח''כ אריה אלדד גם דרש פרישה הרבה פעמים. אבל יתר חברי הכנסת מהסיעה המשיכו להחזיק לשררה ולדעתי הם כן בגדו בארץ ישראל. אני לא קורא להם בוגדים באופן כללי, אולם בעניין הזה הם בגדו במאבק המכריע להציל את עם ישראל מאסון איום.
ב. המפד''ל תמך בנסיגת סיני. והמפד''ל תמך בחוזה ה"שלום" עם ירדן, שכלל עוד נסיגות מארץ ישראל.
ג. המפד''ל ועוד מפלגות ה"ימין" לא הפילו את ממשלת נתניהו אחרי נסיגת חברון. להפך, המפד''ל המשיך לשבת בממשלה.
ד. אחרי הסכם וואי הבוגדני כשנתניהו מסר ליסר ערפאת יש''ו עוד 13% מיהודה ושומרון, רוב המפד''ל המשיך לשבת בממשלה. רק חלק מהמפד''ל יחד עם מפלגת חירות רצו להפיל את הממשלה.
ה. הפלת ממשלת נתניהו לא הייתה דבר טוב? נתניהו כבר נסוג מחלקי ארץ ישראל והבטיח לעשות יותר נסיגות. מה ההבדל בין זה לבין ממשלת שמאל חוץ מהעובדה שנתניהו היה מסוגל לעשות נסיגות מא''י עם פחות התנגדות מהציבור - דבר שהופך את נתניהו ליותר גרוע מהשמאל.