סקר

סקר: אם אנו נלמד תורה לכל ילד יהודי ולכל חייל יהודי, מה יקרה?

החילוניים ידעו יותר תורה, אבל רוב רובם ישארו חילוניים.
7 (21.2%)
תוך 10 שנה יהיה לנו רוב אמוני בארץ ישראל.
14 (42.4%)
תוך 20 שנה יהיה לנו רוב אמוני בארץ ישראל.
9 (27.3%)
זה לא יקרה כי לא נוכל למצוא מספיק מורים דתיים ללמד כל כך הרבה ילדים וחיילים.
3 (9.1%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: אם אנו נלמד תורה לכל ילד יהודי ולכל חייל יהודי, מה יקרה?  (נקרא 7018 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

אנא הסבירו את בחירתכם.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מזה אם נלמד תורה כל ילד יהודי וכל חייל יהודי??
מי שרוצה ללמוד תורה הוא יכול ללמוד תורה לבד, אי אפשר לכפות את זה על בן אדם כי אז משיגים את ההפך המוחלט ממש שרצינו!

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
מזה אם נלמד תורה כל ילד יהודי וכל חייל יהודי??
מי שרוצה ללמוד תורה הוא יכול ללמוד תורה לבד, אי אפשר לכפות את זה על בן אדם כי אז משיגים את ההפך המוחלט ממש שרצינו!
מישהו שאל אותך אם אתה רוצה ללמוד ספרות,לשון,ספורטועוד הרבה מקצועות שאין להם טעם ושום תועלת.
אם לא ידעת יש  באוניברסיטאות מקצועות שלא קשורים למקצוע שאתה לומד,מישהו שאל אותי אם אני רוצה או לא?
אם אני לא אלמד את אותן מקצועות לא אקבל שום תואר,ממש כפייה....

אף אחד לא כופה על אף אחד.זו מדינה יהודית ויש לחנך לערכים יהודים וערכים יהודים יונקים אותם רק מהתורה ולא מהתרבות המערבית ומהמוסר הנוצרי.
אין פה שום כפייה.
לפעמים אי כפייה נראת ככפייה וכפייה נראת כאי כפייה.

אף לא זועק על זה שמלמדים היסטוריה של גוים במערכת החינוך אבל היסטוריה יהודית בכלל לא מלמדים.
« עריכה אחרונה: נובמבר 19, 2008, 15:13:30 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק א.ק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • פרקליט השטן.
מישהו שאל אותך אם אתה רוצה ללמוד ספרות,לשון,ספורטועוד הרבה מקצועות שאין להם טעם ושום תועלת.
אם לא ידעת יש  באוניברסיטאות מקצועות שלא קשורים למקצוע שאתה לומד,מישהו שאל אותי אם אני רוצה או לא?

אף אחד לא כופה על אף אחד.זו מדינה יהודית ויש לחנך לערכים יהודים וערכים יהודים יונקים אותם רק מהתורה ולא מהתרבות המערבית ומהמוסר הנוצרי.
אין פה שום כפייה.

אף לא זועק על זה שמלמדים היסטוריה של גוים במערכת החינוך אבל היסטוריה יהודית בכלל לא מלמדים.

רואים שמימייך לא היית קרוב בכלל ללהגיע לאוניברסיטה.

ספרות, ספורט וכו' הם מקצועות שדרושים לך ע"מ להשיג תעודת בגרות (במקרה שלך - אינטרנית), ובימינו, וואלה, אתה רוצה תואר? צריכה להיות לך השכלה בסיסית לפני זה. את התואר אתה יכול לעשות באיזה מקצוע שבא לך, מאשורולוגיה ועד פיזיקה גרעינית, אבל יש אליו סף קבלה הגיוני בהחלט.

מעבר לזה, תוכנית הלימודים אכן לא בסדר, אבל בעיניי הדגש צריך להיות על הסטוריה באופן כללי - גם הסטוריה עולמית, וגם, כמובן, יהודית. אין שום רוע בללמוד "הסטוריה של גויים"; זה חשוב ללמוד מהטעויות של כולם, לא רק של עצמנו.

וכמו שצויין פה לפניי, אני לא חושב שזה ישיג משהו אם לימוד תורה יקח עוד כמה אחוזים מזמן הלימודים של צעירי ישראל; כשם שרוב שיעורי ההסטוריה, התנ"ך, המתמטיקה והספרות חולפים על פניהם בלי להשאיר אף חותם, כך גם שיעורי היהדות-כביכול האלה יהוו עוד תחנה משעממת בדרך אל תעודת הבגרות. ומלבד זאת, מי שבאמת רוצה ללמוד - למוד ילמד, עם בית ספר או בלי; וכך גם להיפך, מי שאינו מעוניין בלימודים לא ילמד וזהו זה.
האדם מחפש משמעות. אני מחפש אמת.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
ציטוט

ספרות, ספורט וכו' הם מקצועות שדרושים לך ע"מ להשיג תעודת בגרות (במקרה שלך - אינטרנית), ובימינו, וואלה, אתה רוצה תואר? צריכה להיות לך השכלה בסיסית לפני זה. את התואר אתה יכול לעשות באיזה מקצוע שבא לך, מאשורולוגיה ועד פיזיקה גרעינית, אבל יש אליו סף קבלה הגיוני בהחלט.

מעבר לזה, תוכנית הלימודים אכן לא בסדר, אבל בעיניי הדגש צריך להיות על הסטוריה באופן כללי - גם הסטוריה עולמית, וגם, כמובן, יהודית. אין שום רוע בללמוד "הסטוריה של גויים"; זה חשוב ללמוד מהטעויות של כולם, לא רק של עצמנו.

וכמו שצויין פה לפניי, אני לא חושב שזה ישיג משהו אם לימוד תורה יקח עוד כמה אחוזים מזמן הלימודים של צעירי ישראל; כשם שרוב שיעורי ההסטוריה, התנ"ך, המתמטיקה והספרות חולפים על פניהם בלי להשאיר אף חותם, כך גם שיעורי היהדות-כביכול האלה יהוו עוד תחנה משעממת בדרך אל תעודת הבגרות. ומלבד זאת, מי שבאמת רוצה ללמוד - למוד ילמד, עם בית ספר או בלי; וכך גם להיפך, מי שאינו מעוניין בלימודים לא ילמד וזהו זה.
כבר קבעת עובודת שמעולם לא ביקרתי ויפה לך ועוד טענת שאין לי תעודת בגרות! :laugh:      :dance:   כמה שהאינטרנט עיקם לאנשים את השכל.  :::D
כמו שאותם מקצועות הם הבסיס ואין לי ספק שהם בסיס עד גבול מסויים(לא באתי בטענה שאותם מקצועות הם ללא תכלית אבל ההבנה שלך מתפרשת כהבנה של בן אדם עם שכל עכ"ום-עקום) אז גם במדינה יהודית צריך להיות בסיס יהודי ואותם יונקים מהתורה ולא ממורים חסרי ידע ביהדות.
כרגע בארץ ישראל המוסר הוא מוסר שמבוסס על ערכי הנצרות ושילוב של תרבות המערב.
כמו שמלדים דברים של דרווין באותה מידה שילמדו תורה שבעל פה על פי המסורת היהודית ולא על ידי מורים כופרים.
ללמד משניות ללמד מדרשים,פרשנים וללמד את עומקה של היהדות ולא להראות את היהדות כקומץ סיפורים.

אני לא יודע אם אתה מודע זה מאוד תלוי מי מעביר את השיעורים שני מורים יכולים לדבר על אותו נושא ושניהם מסבירים את אותם דברים אבל אחד משעמם ואחד מעניין-כל אחד משדר דבר אחר.בארץ המורים עובדים ולא מלמדים ויש הבדל עצום-אם המורה בא רק כדי להרוויח את הכסף אתה חושב שהתלמיד לא מקבל את הרגש החוסר איכפתי  הזה מחינוך?  אם המורה לא מראה עניין במה שהוא מלמד אז על אחת כמה וכמה התלמיד-לא כך היא הדרך היהודית.

בני נוער כמוך הם תוצר של תרבות המערב הנאור-הישראלי החדש.
« עריכה אחרונה: נובמבר 19, 2008, 16:34:10 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
האמת שאני הייתי יותר ממעוניין לבטל את שיעורי תנ"ך, ספרות ואזרחות ובמקום זה להכניס משהו הרבה יותר רציני כמו שיעורי תורה.

מנותק אלמוג הימיני

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אמן  ,
בנתיים בבית הספר מלמדים אותנו אנטי-יהדות, נגד התורה, מלמדים את התנ"ך כספר היסטוריה, שכתבו אותו אנשים אחרים בתקופות שונות.
הם גורמים לילדים לשנוא את דתם, ולהתרחק ממנה.
מלמדים אותנו דברים כנגד התורה, וסיפורים של דתות אחרות , כמו מבון שכיבכול עשו אלים אחרים כנגד המבול של נוח (חומר לבגרות במדינה יהודית)

השם ישמור אתנו, ואני מקווה שהחינך בארץ יהפוך לחינוך של יהדות ומצוות, של תורה, של אהבת א"י, של שמירת שבת וערכים יהודים - כי
זה הדבר היחיד שמיחד אותנו ביחד, שמונע היתבוללות .
הם מלמדים אנטי יהדות בבתי הספר ואח"כ מתפלים שיש ילדים עם אלימות,גנבים, בלי ערכים, בלי מוסר ומשמעות אמיתית לחיים.

בברכה אלמוג.

מי שרוצה לראות בגדול או לקחת לחתימתו
http://www.jup.co.il/storage/b21724f8f6.jpg

מנותק מנורה

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • ואהבת לרעך כמוך (אלא אם כן הוא טרוריסט ערבי)...
תוך 20 שנה רוב העם יהיה מאמין ו-99% ממנו יאמין באלוקים שבשמים...אבל אם נמשיך ככה לא יהיו מורים דתיים בכלל...

מנותק הפטריוט

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
הם מלמדים אנטי יהדות בבתי הספר ואח"כ מתפלים שיש ילדים עם אלימות,גנבים, בלי ערכים, בלי מוסר ומשמעות אמיתית לחיים.
מי שדתי יש לו ערכים טובים? זה מה שנותן את הערכים?
אני מכיר המון חילונים גמורים (לא שומרי שבת, אוכלים לא כשר, בקיצור לא קשורים לדת בכלל, אם זה משנה לך אז הם גם שמאלנים) שיש להם ערכים מצוינים של עזרה לזולת ובכלל התנהגות מצוינת, בין אם אישית ובין אם חברתית.
לעומת זאת, אני מכיר כמה וכמה דתיים חובשי כיפה שההתנהגות שלהם בהמתית ולא מתחשבים בזולת בכלל.
אני אישית לא חושב שזה יעזור אם ילמדו שיעורי יהדות. לדעתי מספיק שיעור תנ"ך והיסטוריה. מי שדתי ו/או רוצה להתעמק בזה יש מספיק בתי ספר דתיים שלומדים בהם יהדות וגם יש מסגרות מחוץ למשרד החינוך שבו אפשר ללמוד יהדות.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *

אין פה שום כפייה.

תכלס נכון אף אחד לא שאל אותי מה אני רוצה ללמוד, צריך אבל קצת מכל דבר זה לא מזיק לדעת ספרות או לשון או היסטוריה וכמובן תנ"ך
מי שמתחבר לנושא מסויים יוכל ללכת ללמוד אותו בעתיד, לא חייב להתמקד על משהו ושזה יבוא על חשבון דברים אחרים...
אפשר להוסיף שעות למערכת בשביל לימוד גמרא או יהדות אבל אני לא חושב שצריך לבטל שיעורי ספורט או כל דבר אחר.
חוץ מזה שיש אפשרות לכל אחד ללמוד בבית ספר דתי או חילוני...
אף אחד לא כפה עליי ללמוד בבית ספר חילוני.

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אם זה לא מזיק - זה מוטל בספק.
מה שכן כנראה שזה לא כל-כך מועיל, אם פעם זה היה מקצוע בחירה.
מזכיר לי שהיום הרומני יצא על המורה שלו לספרות בתגובה לכך שהיא לימדה על הסיפור בית הבובות ששם הבעל לא מוכן לתת לאישתו כסף כי הוא רוצה שישאר לו כסף לגרביים לחד המולד: "למה כל הסיפורים שאנחנו לומדים זה על ערבים או נוצרים?למה אין משהו על יהודים?"

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
כמו שעל הבן שלי אני "אכפה" לטעום תלמוד תורה,
כמובן לפי רמתו השכלית ובנועם עם המקל והגזר...

אני מצפה ממדינת ישראל שתתן חינוך יהודי אמוני אמיתי, לכל ילד יהודי קדוש, אח יקר שלי
ב"כפייה" מגיל צעיר, ולתת לכולם לטעום ולהבין כמה אלו "הם חיינו ואורך ימינו".

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
חינוך יהודי אבל לא חרדי
« להגיב #12 ב- : נובמבר 20, 2008, 19:05:34 »
בס"ד

אני יישלח את הבן שיהיה לי בעזרת-השם לבית-ספר דתי על רמה,אבל לא לחינוך החרדי חלילה.
ביינתים צרת-החינוך יולי תמיר רוצה להחדיר לילדי-ישראל את הערכים של דיזנגוף ושל הנצרות ותרבות-המערב רחמנא-ליצלן >:(

צריכים ששר-החינוך יהיה הרב אמנון יצחק שליט"א.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
    • האתר שלי
חינוך יהודי אבל לא חרדי
« להגיב #13 ב- : נובמבר 20, 2008, 19:54:40 »
בס"ד

אני יישלח את הבן שיהיה לי בעזרת-השם לבית-ספר דתי על רמה,אבל לא לחינוך החרדי חלילה.
ביינתים צרת-החינוך יולי תמיר רוצה להחדיר לילדי-ישראל את הערכים של דיזנגוף ושל הנצרות ותרבות-המערב רחמנא-ליצלן >:(

צריכים ששר-החינוך יהיה הרב אמנון יצחק שליט"א.
מה רע בחינוך ליראת שמיים של החרדים?
(בלי להתייחס לעניין המדינה והארץ...)

מנותק יפרח

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לאומן מרקסיסט
קודם כל ההיסטוריה מראה לנו שלא כל העם מתחבר ליהדות...
הגלל זה התחילה התנועה החילונית מלכתחילה..
חוץ מזה תיראו כמה ילדים ונוער דתיים מתרחקים מהיהדות רק בגלל שכופים עליהם ללמוד גמרא כדי לקבל תעודת בגרות..
הרצון ללמוד גמרא צריך לבוא מהאדם וזה לא יעזור אם זה צריך להתבטא בתעודת בגרות.
מה שכן מקצועות שהם כרגע חובה כמו תנ''ך וספרות והיסטוריה צריכים לבוא ממקורות יהודיים יותר וכבמובן עם פחות מניפולציות (במקרה של היסטוריה)

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
    • האתר שלי

הלכות תשובה פרק ה

ה,ב  אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טיפשי האומות ורוב גולמי בני ישראל, שהקדוש ברוך הוא גוזר על האדם מתחילת ברייתו להיות צדיק או רשע.  אין הדבר כן, אלא כל אדם ואדם ראוי להיות צדיק כמשה רבנו או רשע כירובעם, או חכם :teach: או סכל :crazy:, או רחמן או אכזרי >:(, או כיליי או שוע; וכן שאר כל הדעות.

החילון הופיע בתגובה לרצון ל'התקדם' כמו שאר העמים בהם התבוללנו בגלות הארורה.

חוץ מזה תיראו כמה ילדים ונוער דתיים מתרחקים מהיהדות רק בגלל שכופים עליהם ללמוד גמרא כדי לקבל תעודת בגרות..
הרצון ללמוד גמרא צריך לבוא מהאדם וזה לא יעזור אם זה צריך להתבטא בתעודת בגרות.
אם הוא לומד שם הוא צריך לעמוד במה שדורשים,
ואם זה מה שההורים שלו רוצים זה באחריותם. O0

מה שכן מקצועות שהם כרגע חובה כמו תנ''ך וספרות והיסטוריה צריכים לבוא ממקורות יהודיים יותר וכבמובן עם פחות מניפולציות (במקרה של היסטוריה)
תגיד לי תנ"ך מבחינתך, זה לא 'כפייה' גם כן? :)

מנותק יפרח

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לאומן מרקסיסט
הלכות תשובה פרק ה

ה,ב  אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טיפשי האומות ורוב גולמי בני ישראל, שהקדוש ברוך הוא גוזר על האדם מתחילת ברייתו להיות צדיק או רשע.  אין הדבר כן, אלא כל אדם ואדם ראוי להיות צדיק כמשה רבנו או רשע כירובעם, או חכם :teach: או סכל :crazy:, או רחמן או אכזרי >:(, או כיליי או שוע; וכן שאר כל הדעות.
החילון הופיע בתגובה לרצון ל'התקדם' כמו שאר העמים בהם התבוללנו בגלות הארורה.
אם הוא לומד שם הוא צריך לעמוד במה שדורשים,
ואם זה מה שההורים שלו רוצים זה באחריותם. O0
תגיד לי תנ"ך מבחינתך, זה לא 'כפייה' גם כן? :)

התנ''ך, מעבר לדת הקדושה שמועברת בו, הוא גם נתבך חשוב לחברה הכללית בעולמנו...
ברגע שנער דתי לא לומד במקום דתי מסתכלים עליו אחרת לגמרי ולא משנה כמה אידיאלים ישלו חוץ מזה בבית ספר דתי יש הרבה פלוסים מבחינה דתית חוץ מלימוד גמרא בכפייה, כמו תפילות מסודרות (דבר שההיתי מקווה לקבל) ר''מים ורבנים שאפשר להתייעץ איתם וכו'...
חוץ מזהשדתי בבית ספר חילוני בד''כ מידרדר, על בשרי...
בקשר לתנועת החילון, אתה לא חושב שיש חילונים שרואים אותנו היום בתור פרימיטיבים? שלא לדבר על השם הרע שהקהילות החרדיות עשו לנו...

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
    • האתר שלי
התנ''ך, מעבר לדת הקדושה שמועברת בו, הוא גם נתבך חשוב לחברה הכללית בעולמנו...
ברגע שנער דתי לא לומד במקום דתי מסתכלים עליו אחרת לגמרי ולא משנה כמה אידיאלים ישלו חוץ מזה בבית ספר דתי יש הרבה פלוסים מבחינה דתית חוץ מלימוד גמרא בכפייה, כמו תפילות מסודרות (דבר שההיתי מקווה לקבל) ר''מים ורבנים שאפשר להתייעץ איתם וכו'...
חוץ מזהשדתי בבית ספר חילוני בד''כ מידרדר, על בשרי...
בקשר לתנועת החילון, אתה לא חושב שיש חילונים שרואים אותנו היום בתור פרימיטיבים? שלא לדבר על השם הרע שהקהילות החרדיות עשו לנו...
יש חילונים, ויש חילונים
אך ההסברה שלנו מתקדמת ממש טוב,
קח לדוגמא את ערוץ הידברות בטלויזיה...

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *

לפי תגובתך ואיך שאתה בכלל מדבר רואים שאין לך מושג ביהדות וספק בכלל אם אתה יהודי........................
אתה מדבר ברמה של אדם בור הארץ ואתה עוד מלמד את העם היהודי מה הוא צריך יותר מכל?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! אתה לא מתבייש?????????????
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
בס"ד

20 שנה---זה המינימום.  והבעיה לא תהיה למצוא מורים "דתיים", אלא מורים אמוניים כהניסטים---ולא איזה חב"ד או ש"ס עם מנטליות גלותית שילמדו איך אין למדינת ישראל זכות קיום עד בוא המשיח (מפני איסור עליה בחומה כביכול), שישימו דגש אך ורק על לימודי תורה תוך התעלמות מוחלטת מלימודי חול.  לא תבוא כל ברכה ממורים שיבואו ממגזר "דתי" שישפיע על דור העתיד לחשוב באופן שלילי על גדול דורינו הרה"ג מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד זיע"א.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

20 שנה---זה המינימום.  והבעיה לא תהיה למצוא מורים "דתיים", אלא מורים אמוניים כהניסטים---ולא איזה חב"ד או ש"ס עם מנטליות גלותית שילמדו איך אין למדינת ישראל זכות קיום עד בוא המשיח (מפני איסור עליה בחומה כביכול), שישימו דגש אך ורק על לימודי תורה תוך התעלמות מוחלטת מלימודי חול.  לא תבוא כל ברכה ממורים שיבואו ממגזר "דתי" שישפיע על דור העתיד לחשוב באופן שלילי על גדול דורינו הרה"ג מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד זיע"א.
או שמורים ציונים דתיים וישנה עוד אפשרות לקחת חרדים לעשות להם שטיפת מוח ואז לשלוח אותם ללמד............

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
    • האתר שלי
או שמורים ציונים דתיים וישנה עוד אפשרות לקחת חרדים לעשות להם שטיפת מוח ואז לשלוח אותם ללמד............
הרב עובדיה שליט"א לא ייתן (שטיפת מוח...) :laugh:

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
הרב עובדיה שליט"א לא ייתן (שטיפת מוח...) :laugh:
הוא גם לא ידע חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.........................
אבל הוא יתן שילמדו מבלי שטיפות מוח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח...............................

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
    • האתר שלי
ונחזור לנושא האשכול... 8)
פרק שלם של הרמב"ם בנושא שלנו, ילדים ולימוד תורה, חנוך וכו'... O0
תלמדו! :)

הלכות תלמוד תורה פרק ב

א  מושיבין מלמדי תינוקות בכל מדינה ומדינה, ובכל פלך ופלך. 
וכל עיר שאין בה תינוקות של בית רבן--מחרימין את אנשי העיר,
עד שמושיבין מלמד תינוקות; ואם לא הושיבו, מחריבין את העיר: 
שאין העולם מתקיים, אלא בהבל פיהם של תינוקות של בית רבן.

ב  מכניסין את התינוקות להתלמד כבן שש כבן שבע, לפי כוח הבן ובניין גופו;
ופחות מבן שש, אין מכניסין אותו.  ומכה אותן המלמד, להטיל עליהן אימה. 
ואינו מכה אותן מכת אויב, מוסר אכזרי;
לפיכך לא יכה אותן בשוטים ולא במקלות, אלא ברצועה קטנה.

ג  ויושב ומלמדן כל היום כולו, ומקצת מן הלילה--כדי לחנכן ללמוד ביום, ובלילה. 
ולא ייבטלו התינוקות כלל, חוץ מערבי שבתות וערבי ימים טובים בסוף היום, ובימים טובים;
אבל בשבת, אין קורין לכתחילה, אבל שונין לראשון.  ואין מבטלין התינוקות, ואפילו לבניין בית המקדש :o.

ד  [ג] מלמד תינוקות שהוא מניח את התינוקות ויוצא, או שהוא עושה מלאכה אחרת עימהן,
או שהוא מתרשל בתלמודן--הרי הוא בכלל "ארור, עושה מלאכת ה'--רמייה" >:( (ירמיהו מח,י). 
לפיכך אין ראוי להושיב מלמד אלא בעל יראה, מהיר לקרות ולדקדק. 
[ד] ומי שאין לו אישה--לא ילמד תינוקות, מפני אימותיהן שהן באין אצל בניהן;
וכן האישה--לא תלמד תינוקות, מפני אבותיהן שהן באין אצל הבנים.

ה  עשרים וחמישה תינוקות, למדים אצל מלמד אחד. 
היו יתר על חמישה ועשרים--עד ארבעים, מושיבין עימו אחר לסייעו בלימודן;
היו יתר על ארבעים, מעמידין להם שני מלמדי תינוקות.

ו  מוליכין את הקטן ממלמד למלמד אחר שהוא מהיר ממנו, בין במקרא בין בדקדוק. 
במה דברים אמורים, בשהיו שניהן בעיר אחת, ולא היה הנהר מפסיק ביניהן;
אבל מעיר לעיר, או מצד נהר לצידו אפילו באותה העיר--אין מוליכין את הקטן,
אלא אם כן היה בניין בריא על גבי הנהר, בניין שאינו ראוי ליפול במהרה.

ז  אחד מבני מבוי שביקש להיעשות מלמד, אפילו אחד מבני החצר--אין יכולין שכניו למחות בידו. 
וכן מלמד תינוקות שבא חברו ופתח בית ללמד תינוקות בצידו כדי שיבואו תינוקות אחרים לו,
או כדי שיבואו מתינוקות של זה אצל זה--אינו יכול למחות בידו,
שנאמר "ה' חפץ, למען צדקו; יגדיל תורה, ויאדיר" (ישעיהו מב,כא).

מנותק JewishGirl

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
הקפצה!

מה אתם אומרים?