בס''ד
הליגה להגנה יהודית כמעט מתה בין השנים 1979 עד 1983 למניינם.
כשהיה צורך דחוף להוביל מסע לשחרר את אחינו שהיו אסירי ציון בברית המועצות, לא היה ארגון לעשות זאת.
עד 1983, הייתי בשיחרור על תנאי ולא יכולתי להוביל את הליגה. וגדול דורנו הרב מאיר דוד כהנא היה עסוק עם פעילותו בארץ ישראל.
אבל השיחרור על תנאי שלי נגמר בסוף 1983, וגדול דורנו ביקש ממני לבנות את הליגה שוב כדי להוביל מסע למען יהדות ברה''מ.
איך עשיתי זאת? הייתה לי תוכנית ברדיו. פעם בשבוע דיברתי במשך שעה על נושאים יהודיים. מהתוכנית הזאת ברדיו, בנינו את הליגה מחדש.
כי כמעט כל החברים הוותיקים של הליגה משנות 1969-1971 כשגדול דורנו בעצמו הנהיג אותה - כמעט כל החברים הוותיקים האלה עלו לארץ ישראל. כי גדול דורנו לימד אותנו שחובה לכל יהודי להתישב אך ורק בארץ ישראל. אסור לגור בגלות הארורה.
כמובן שגם אני רציתי לעלות כשהשיחרור על תנאי שלי נגמר ב1983, אך גדול דורנו ביקש ממני לדחות את עלייתי לארץ הקודש כדי להוביל מסע חירום להציל את אחינו בברה''מ.
אז בנינו תנועה היסטורית שבסוף שיחררה מעל מיליון יהודים מרוסיה, ובנינו זאת מתוכנית ברדיו.
ויש המון דוגמאות נוספות מההיסטוריה של תנועות שנבנו מהרדיו או מעיתון או מעלונים וכו'. אם אפשר לעשות תנועה מהרדיו או מעיתון, אפשר לעשות תנועה גם מהאינטרנט.