יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלה להאלקשי ולגור-אריה
אחים באמת:
--- ציטוט של: arabhater על אוקטובר 31, 2008, 05:57:28 ---תקשיב אחי החרדים הם היהודים שהיו בגולה ונוצרו בגולה!!!!!!!!!!!!!!!לפני גורשנו מא"י לאף אחד לר הייתה אידאולוגיה חרדית!!!!!!!!!!!!!!!!!!
--- סוף ציטוט ---
השאלה היא מה ההגדרה לחרדי?
אני התכוונתי שתלמוד התורה הוא ערך עליון,
ואתה אכן צודק וגם מבחינתי נכון הוא
שיש צורך לתפוס את הכל: לימוד תורה, דרך ארץ, פרנסה נקייה, ויישוב א"י.
--- ציטוט של: InFecT[0]r על אוקטובר 31, 2008, 07:01:21 ---אני דווקא הכי מתחבר לברסלב :dance:
--- סוף ציטוט ---
לא בעד המצאות
אני לא בעד להפרע בתפילה כמו רקדן בדיסקוטק שמוחא כפיים לבורא עולם, ומתנדנד כמו לולב בהושענא רבה.
ובלי קשר לכלום, ירד לי הלב פתאום, שהפכתי למנהל הפורום.
אשתדל לפתח.
אֵיתָן:
רן אם קשה לך בזרם הזה יש לך בחירה מספיק לאיזה זרמים.
יש לך ברסלב,חב"ד,הרק קוק ועוד הרבה אחרים ותמיד אפשר לשלב בין זרמים ולא להיות תקוע על משהו אחד.
אני אישית מאוד גם מתחבר גם לרבי נחמן,רב קוק והרב כהנא ואף אחד לא סותר את השני וגם אם יש סתירות זה לא אמור להוות בעיות כלשהן.
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: אֵיתָן על אוקטובר 31, 2008, 08:03:32 ---סליחה על הזלזול אם כבר מדברים על הגלותיות של החרדים אז הציבור שאינו שומר תורה ומצוות הרבה יותר גלותי מהחרדי שלא נדבר על צה"ל וכל הממסד.
גלותיות היא התרחקות מהתרבות היהודית,מערכים יהודים והתרספות כלפי הגוים.
אני לא מתיימר לומר איזה זרם הכי טוב ביהדות אבל בגם בזרם הדתי-לאומי יש גלותיות.
--- סוף ציטוט ---
אחי לא התכוונתי לומר שהחרדים גלותיים פשוט משהו בתת מודע שלהם ממשיך להתנהג כאילו הם עדיין בגלות(מתייחס לרוב הציבור החרדי) הם עדיין חיים בתחושה שהתורה הקדושה היא הקדושה היחידה אצל העם היהודי(מה שמאפיין את הגלות) והם לא מבינים שיש עוד קדושה שנקראת "ציון" הם פשוט לא מחוברים לזה???????????
למשל:האם ראית פעם לרדי שחי ביהודה ושומרון?? אז אתה מבין אחי הם לא מחוברים לתפיסה של ארץ ישראל השלימה לדוגמה אם תיקח את הנוער של המתנחלים אז תקבל דוגמה למופת גם לומדים תוטרה בישיבות וגם מחזקים את הריבונות על א"י השלימה........ולי אישית אין שום דבר נגד חרדים
אֵיתָן:
--- ציטוט של: arabhater על אוקטובר 31, 2008, 10:33:54 ---אחי לא התכוונתי לומר שהחרדים גלותיים פשוט משהו בתת מודע שלהם ממשיך להתנהג כאילו הם עדיין בגלות(מתייחס לרוב הציבור החרדי) הם עדיין חיים בתחושה שהתורה הקדושה היא הקדושה היחידה אצל העם היהודי(מה שמאפיין את הגלות) והם לא מבינים שיש עוד קדושה שנקראת "ציון" הם פשוט לא מחוברים לזה???????????
למשל:האם ראית פעם לרדי שחי ביהודה ושומרון?? אז אתה מבין אחי הם לא מחוברים לתפיסה של ארץ ישראל השלימה לדוגמה אם תיקח את הנוער של המתנחלים אז תקבל דוגמה למופת גם לומדים תוטרה בישיבות וגם מחזקים את הריבונות על א"י השלימה........ולי אישית אין שום דבר נגד חרדים
--- סוף ציטוט ---
לא הבנת אותי.
אני פשוט אומר שאם החרדים הם גלותיים אז הציבור שהוא לא שומר תורה ומצוות הרבה יותר גלותי-אבל אין טעם להתווכח על שטויות.
יש ביהודה ושמורון חרדים,אולי לא התנחלויות או מאחזים וכדומה אבל יש חרדים שחיים מחוץ לקו הירקרק.
MATAN:
--- ציטוט של: arabhater על אוקטובר 31, 2008, 10:33:54 ---אחי לא התכוונתי לומר שהחרדים גלותיים פשוט משהו בתת מודע שלהם ממשיך להתנהג כאילו הם עדיין בגלות(מתייחס לרוב הציבור החרדי) הם עדיין חיים בתחושה שהתורה הקדושה היא הקדושה היחידה אצל העם היהודי(מה שמאפיין את הגלות) והם לא מבינים שיש עוד קדושה שנקראת "ציון" הם פשוט לא מחוברים לזה???????????
--- סוף ציטוט ---
יש צדק בדבריך! O0
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה