יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שאלה להאלקשי ולגור-אריה

<< < (3/6) > >>

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: אֵיתָן על אוקטובר 31, 2008, 11:16:03 ---לא הבנת אותי.
אני פשוט אומר שאם החרדים הם גלותיים אז הציבור שהוא לא שומר תורה ומצוות הרבה יותר גלותי-אבל אין טעם להתווכח על שטויות.
יש ביהודה ושמורון חרדים,אולי לא התנחלויות או מאחזים וכדומה אבל יש חרדים שחיים מחוץ לקו הירקרק.

--- סוף ציטוט ---
טוב הבנתי אחי!
ובקשר לחרדים שחיים ביהודה ושומרון יש כאלה שחיים אבל האחוז שלהם הוא אפילו יותר נמוך מ-0.25 אחוז מכלל הציבור החרדי בארץ ישראל

יהודי הררי:
בואו נראה מה אומרים חז"ל :

שמעיה נשיא הסנהדרין בתקופת אבטליון

* "אהב את המלאכה, ושנא את הרבנות, ואל תתוודע לרשות" (אבות א, יא)

שמעון הצדיק כהן גדול ומנהיג בתקופת בית המקדש השני. משיירי כנסת הגדולה.

* "על שלושה דברים העולם עומד: על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים" (אבות א, ב)

שמעון בן גמליאל

"לא המדרש הוא העיקר אלא המעשה" (שם)

רבן גמליאל ברבי

" כל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה וגוררת עון" (שם)

רבי ישמעאל בן יוחנן- בנו של רבי יוחנן בן ברוקא, חברו של הנשיא רבן שמעון בן גמליאל.

"הלומד תורה על מנת ללמד, מספיקין בידו ללמוד וללמד. והלומד על מנת לעשות, מספיקין בידו ללמוד וללמד לשמור ולעשות" (מסכת אבות פרק ד' משנה ה')

עכשיו מישהו יכול להסביר לי איך בדיוק החרדים מקיימים הנאמר פה?

אֵיתָן:

--- ציטוט של: יהודי הררי על אוקטובר 31, 2008, 13:08:39 ---בואו נראה מה אומרים חז"ל :

שמעיה נשיא הסנהדרין בתקופת אבטליון

* "אהב את המלאכה, ושנא את הרבנות, ואל תתוודע לרשות" (אבות א, יא)

שמעון הצדיק כהן גדול ומנהיג בתקופת בית המקדש השני. משיירי כנסת הגדולה.

* "על שלושה דברים העולם עומד: על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים" (אבות א, ב)

שמעון בן גמליאל

"לא המדרש הוא העיקר אלא המעשה" (שם)

רבן גמליאל ברבי

" כל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה וגוררת עון" (שם)

רבי ישמעאל בן יוחנן- בנו של רבי יוחנן בן ברוקא, חברו של הנשיא רבן שמעון בן גמליאל.

"הלומד תורה על מנת ללמד, מספיקין בידו ללמוד וללמד. והלומד על מנת לעשות, מספיקין בידו ללמוד וללמד לשמור ולעשות" (מסכת אבות פרק ד' משנה ה')

עכשיו מישהו יכול להסביר לי איך בדיוק החרדים מקיימים הנאמר פה?

--- סוף ציטוט ---
ואני אשאל איפה היהודים שלא שומרים צורה מצוות,אם מדברים על גלותיים היהודים שאינם שומרים הרבה יותר מהחרדים.
לחפש את החסרונות שבכל מגזר תמיד יהיה  כי אין שלמות.
אפשר למצוא חסרון בהכל.

אבל אתם יוצאים על החרדים הגלותיים בו בזמן שרוב הציבור בארץ מתנהג בצורה גלותית הרבה יותר מהחרדים.
כנראה זה לא נובע בגלל גליותיות אלא בגלל שהם לא משרתים בצה"ל המהולל שכל מה שהוא יודע זה לגרש ולהכות יהודים.
אני בא לומר שהחרדים יותר טובים,כל ציבור

יהודי הררי:

לפי ההגיון שלך, אם החילונים עושים משהו שהוא לא הולך עם תורת ישראל אז גם לחרדים מותר.
אם בן-רדם רוצח, אז גם לי מותר? אם הבן-אדם גונב גם לי מותר?

ואני לא דיברתי על שום גלותיות, אלא על הבטלנות  החרדית, שזה במפורש עבירה חמורה .
זאת אומרת שהחרדים לא שומרים תורה, בגלל שהמלאכה היא חלק מהתורה.

ובוא נראה עוד מה הזרמים האורתודוקסיים המציאו:

"הרב מילובביץ' הוא משיח"  ע"פ החבדניקים. זהו שקר וחילול כל תורת ישראל לומר דבר חמור שכזה.

החרדים מדפיסים ספרים קדושים, עם תמונות של רבנים על הכריכה. זהו חילול ועבודת אלילים!

האורתודוקסים המציאו ביקור קברי צדיקים ותפילות לצדיקים שונים על קבריהם (מסורת שמקורה בנצרות). עושים פסטיבלים בקברים. זורקים נרות, מים קדושים ושמן קדוש...וכו'

בוא נראה מה הנשר הגדול הרמב"ם אומר על זה:

"ואותם נשים ועמי הארץ שהולכים על קברי מתים וכאילו מדברים עם המתים ואומרים להם צרותיהם קרוב הדבר שהם בכלל דורש אל המתים"

"לא יימצא בך... דורש אל המתים".

והרמב"ם כתב מפורש: "צדיקים אין בונין נפש על קברם שדבריהם הם זכרונם ולא יפנה אדם לבקר הקברות". (רמב"ם, הלכות אבל, ד' ד').

יהודי הררי:
התלבושת הנוכרית של החרדים ממש מצחיקה אותי, ועוד שהיא אסורה.

הקיצוניים שביניהם, שלובשים כובעי פרווה סלאביים, בגדי אלגנט אירופאיים וכו'....מפרים הלכה של הנשר הגדול...

אֵין הוֹלְכִין בְּחֻקּוֹת הַגּוֹיִים וְלֹא מִדַּמִּין לָהֶם, לֹא בְּמַלְבּוּשׁ וְלֹא בְּשֵׂעָר וְכַיּוֹצֵא בָּהֶן, שֶׁנֶּאֱמַר: "וְלֹא תֵלְכוּ בְּחֻקֹּת הַגּוֹי" (ויקרא כ,כג), וְנֶאֱמַר: "וּבְחֻקֹּתֵיהֶם לֹא תֵלֵכוּ" (שם יח,ג), וְנֶאֱמַר: "הִשָּׁמֶר לְךָ פֶּן תִּנָּקֵשׁ אַחֲרֵיהֶם" (דברים יב,ל) - הַכֹּל בְּעִנְיָן אֶחָד הוּא מַזְהִיר: שֶׁלֹּא יִדַּמֶּה לָהֶם, אֶלָּא יִהְיֶה הַיִּשְׂרְאֵלִי מֻבְדָּל מֵהֶם וְיָדוּעַ בְּמַלְבּוּשׁוֹ וּבִשְׁאָר מַעֲשָׂיו, כְּמוֹ שֶׁהוּא מֻבְדָּל מֵהֶם בְּמַדָּעוֹ וּבְדֵעוֹתָיו. וְכֵן הוּא אוֹמֵר: "וָאַבְדִּל אֶתְכֶם מִן הָעַמִּים" (ויקרא כ,כו).
לֹא יִלְבַּשׁ בַּמַּלְבּוּשׁ הַמְּיֻחָד לָהֶן, וְלֹא יְגַדֵּל צִיצִית כְּמוֹ צִיצִית רֹאשָׁם...    
– הלכות עבודה זרה יא,א

אנשים מוזרים.
הם מייחלים לאנשים לחזור "בתשובה"....כשהם עצמם עושים עבירות בהמוניהם.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה