יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
פגם-הברית ושמירת-העיינים
2shpatz:
--- ציטוט של: משה לוי על דצמבר 08, 2008, 21:18:00 ---דרך אגב מישהו יודע איזה מאכלים גורמים להגברת הזרע? שמעתי שבצל ומוצרי חלב גורמים לזה,האם זה נכון? ואם כן,מה אפשר לעשות נגד זה? האם לא לאכול חלבי כל הזמן,אז מה כן,להיות בשרי כל הזמן?
--- סוף ציטוט ---
תשתה הרבה תרכיזים של מיץ וגם סודה לשתייה (ככה עושים בצבא)
ותלבש תחתונים צמודים, זה גם יעזור...
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: רן הכהניסט על דצמבר 08, 2008, 22:05:46 ---בס"ד
הייתי במיטה ופתאום השתלטו עלי מחשבות חזקות של עריות ניסיתי להילחם בהם אבל ללא-הצלחה :'( לא אוננתי הזרע פשוט יצא לי לבד בגלל המחשבות.
טבלתי במקווה רק ביום-ראשון בבוקר,האם זה בסדר? מה אמורים לעשות במצב כזה שקופצות עליי מחשבות חזקות של עריות? אומרים שללמוד תורה אבל זה קרה מאוחר בלילה והייתי עייף אז מה אפשר לעשות עוד חוץ מללמוד תורה?
יש לי יצר חזק להסתכל על יופי של נשים מה עושים?
--- סוף ציטוט ---
ואאאאוו אחי יש לך באמת יצר חזק
carmit3levi:
--- ציטוט של: 2shpatz על דצמבר 08, 2008, 13:50:44 ---את קראת או הבנת בכלל את מה ששאלתי?
את אומרת ש:
"לפי התורה בכתב קודם כל שפיכת זרע לשוא זה אסור."
אני שאלתי:
איך את לומדת זאת מהכתוב?
והוספתי:
חוץ מהרמז שמובא בבראשית לא מוזכר עוד שום מצוות לא תעשה או מקרה אחר שמדבר על העניין (הוצאת זרע לשוא)
מה שכן שוב במספר מקומות מדברים על מצוות ייבום
המוזכרת בפסוק לפני...
תעני בבקשה על מה ששאלתי ותחסכי לעצמך את כל הכתיבה והבאת הציטוטים הלא קשורים האלה
ודבר נוסף, באיזה סקילה מדובר? מתי נאמר שאת מי שמוציא זרע לשוא צריך לסקול?
נראה לי שאת קוראת תורה אחרת
--- סוף ציטוט ---
יכול להיות שהתבלבלתי לפי התורה שבעל פה זה אסור. לפי התורה שבכתב אמרתי שיש כפרה לזה וזה לא משהו שמחייב סקילה
יעני זה לא משהו שאמור להיות עד כדי כך חמור.
לפי מה שאני מכירה את ההלכה זה כנראה מכוונות טובות כדי שאנשים לא יגיעו למצבים של ניאוף
כאילו לעצור את זה בעודו בעיבו... משהו כזה ברעיון...
הדברים האחרים שבאים בהקשר של זה (ניאוף, שפיכת זרע והעברתו למולך, טומאת אשה שלא שלך)...
מה שכן זה שיש מוות בסקילה אם אתה לוקח את הזרע שלך ונותן אותו למולך ("אל פריון כנעני")...
עוד אפשרות ללמה זה אסור זה עניין הטומאה והרעיון של הימנעות והישתדלות עד כמה שאפשר להמנע מטומאות למיניהן
כדי לשמור על חוקי טהרה
זו גם הסיבה שיש עוד חוקים כמו לא להתקרב לאשה בנידה ולכבס ולנקות ולרחוץ...
אגב בקשר לטומאה של אשה שלא שלך זה גם מעשה אסור מכיוון שזה מביא את עניין הקנאות.
אפילו נניח שלא שכבת עם אשה
ובאותו יום שפכת זרע ועוד לא שקעה השמש ואתה טמא בטומאתך שלך
ונגעת במישהו בטעות לחצת לה יד וכל זה
אז היא נטמאת בטומאת הזרע שלך
ואם יש לה בעל הוא עלול לקנא לה בלי לדעת למה והיא אפילו לא אשמה בכלום.
Roma:
--- ציטוט של: רן הכהניסט על דצמבר 08, 2008, 22:05:46 ---בס"ד
הייתי במיטה ופתאום השתלטו עלי מחשבות חזקות של עריות ניסיתי להילחם בהם אבל ללא-הצלחה :'( לא אוננתי הזרע פשוט יצא לי לבד בגלל המחשבות.
טבלתי במקווה רק ביום-ראשון בבוקר,האם זה בסדר? מה אמורים לעשות במצב כזה שקופצות עליי מחשבות חזקות של עריות? אומרים שללמוד תורה אבל זה קרה מאוחר בלילה והייתי עייף אז מה אפשר לעשות עוד חוץ מללמוד תורה?
יש לי יצר חזק להסתכל על יופי של נשים מה עושים?
--- סוף ציטוט ---
במקרה כזה צריך לעשות ביד!
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: Roma על דצמבר 11, 2008, 17:20:14 ---במקרה כזה צריך לעשות ביד!
--- סוף ציטוט ---
מאיזה מקור אתה לוקח את זה זה על פי ההלכה?
--- ציטוט של: משה לוי על דצמבר 08, 2008, 21:18:00 ---דרך אגב מישהו יודע איזה מאכלים גורמים להגברת הזרע? שמעתי שבצל ומוצרי חלב גורמים לזה,האם זה נכון? ואם כן,מה אפשר לעשות נגד זה? האם לא לאכול חלבי כל הזמן,אז מה כן,להיות בשרי כל הזמן?
--- סוף ציטוט ---
אחי אתה צריך לדעתי לאכול מה שבריא זה דבר אחד והגברת הזרע זה דבר שני אתה צריך להתגבר על תאוותיך בכוחות עצמיך ולא על ידי כך שתענה את עצמך(ושמרתם לנפשותיכם)
בהצלחה אחי!
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה