יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

בריאת העולם.

<< < (8/9) > >>

2shpatz:
באמת עשיתם ממנו איזה מחזיר בשאלה...
למה שדבריו יגרמו לאנשים לסתות מהאמונה?
הוא לא היחיד בעל דעות אלו יש עוד כמה מליונים כמוהו בארץ
ואם יש מי שקורא את האשכול הזה ופעם ראשונה הוא נפגש אם דעות אלו (לא נשמע לי הגיוני),
זה עדיף מאשר שהוא יפגש עם זה בחוץ כשלא תהיה לו תשובה לשאלות שישאלו.
זה רק מחזק את האמונה של אנשי הפורום!

InFecT[0]r:
רק דבר אחד מאוד מעניין אותי,  איך אנו רואים כוכבים בשמיים שחלקם ביכלל במרחק של 300 שנות אור, וממה שידוע לי. מהירות האור היא מספיקה לעקיף סביב כדור הארץ 7 פעמים בפחות משניה אחת, והמדידה של שנת אור, עצומה. כי אם בשניה זה סביב כדור הארץ7 פעמים, אז מה זה שנה? לא יאמן, טוב נחזור לעיקר, אחרי שהיבנו מה המרחק של שנת אור אחת!
קיימים כוכבים שממרחק של 300 שנות אור, זאת אומרת הניצוץ שאנחנו רואים בשמים, האור הקטן הזה נשלח אלינו ביכלל לפני 300 שנה, ויש מרחקים של מליוני שנות אור, או לפחות 10,000 שנות אור,ועד נקודה למחשבה, אנחנו ביכלל רואים כוכבים שביכלל כבר לא קיימים, כוכבים שנכחדו או פשוט נעלמו\התפצצו ואנחנו עדין רואים אותם,
אז איך העולם קיים 5000 שנה? חוץ מהשאלה הזאת, כל דבר מובן לי בתורה, ואני בטוח שיש הסבר הגיוני לזה, רוב המדענים מאשר שהעולם לא קיים יותר מ5000 שנה, אבל לגביי הכוכבים מה?

2shpatz:
מה הבעייה לגבי בריאת העולם זה מאוד הגיוני אם העולם נוצר לפני 5000 שנה זה לא סותר שהיו כבר כוכבים לפני...
ודבר שני אין סיבה שהקב"ה לא ברא את העולם וסידר שנראה כבר כוכבים (הוא קבע את חוקי הטבע והוא גם שולט בהם ויכול לשנותם).
ושלישי מי אמר לך שאנחנו רואים דווקא את הכוכבים שהיו קיימים לפני 10000 שנה אלו תאוריות אחרי הכל...

InFecT[0]r:

--- ציטוט של: 2shpatz על אוקטובר 29, 2008, 11:40:16 ---מה הבעייה לגבי בריאת העולם זה מאוד הגיוני אם העולם נוצר לפני 5000 שנה זה לא סותר שהיו כבר כוכבים לפני...
ודבר שני אין סיבה שהקב"ה לא ברא את העולם וסידר שנראה כבר כוכבים (הוא קבע את חוקי הטבע והוא גם שולט בהם ויכול לשנותם).
ושלישי מי אמר לך שאנחנו רואים דווקא את הכוכבים שהיו קיימים לפני 10000 שנה אלו תאוריות אחרי הכל...

--- סוף ציטוט ---
איזו תאוריה? זה "מוכח" ואני יסביר לך גם למה
אם יש כוכב לכת שהמרחק שלו הוא כשנת אור אחת, זה אומר, שהכוכב שאתה רואה בעצם נשלח אליך לפני שנה, נקודה זאת לא תאוריה כלל וכלל,
עכשיו אם הכוכב שבמרחק של 300 שנות אור, זאת אומרת שהניצוץ שאנו רואים נשלח אלינו לפני 300 שנה, כמו שאמרתי, זאת לא תאוריה,
ומה לגבי כוכבים שהמרחק שלהם נמדד בכ10,000 שנות אור,?
למרות שכתוב בתורה בדיוק כמה כוכבים יש, וזה גם מוכח מדעית, 10 בחזקת 18 אם אני לא טועה, מה שכן זה. 18 ספרות, הכל מוצג לפנייכם בסירטון שהבאתי בהתחלה,

hebraic:
שלום א.ק

"לפי הראייה התורנית, היקום נוצר "יש מאין" - כלומר, בהתחלה לא היה כלום ואז אלוהים יצר וכו' וכו'. "
נכון ,אבל הכלום מוסב על חומר , אלוקים תמיד היה קיים , כך שמה הצורך לציין זאת לדיון ?

"יש הוכחה פיזית טובה מאוד לשלילת קיומו של היקום כדבר בלתי מוגבל,"
לא טענתי לרגע שהיקום בלתי מוגבל , דיברתי על אי מוגבלותו של הבורא לכתחילה ,מכיוון שלא היה דבר שיכל להגביל אותו והוא היה קיים תמיד

" זה נקרא הפרדוקס של מה-שמו, וזה לא באמת משמעותי, כי עצם הראִייה שהיקום נוצר בנקודת זמן ספציפית היא דווקא הנקודה שאינה שוללת את קיום אלוהים - לעומת ראייה בלתי מוגבלת שדווקא כן שוללת (אם הכל נצחי, אז אלוהים הוא שווה ערך ליקום)."

קשקוש , היקום לא היה קיים תמיד , אלוקים כן , זה הייתה הפואנטה שלי לכתחילה , כך שאתה נלחם בדבר שאתה הכנסת לתוך הדיון ולא במה שאני אמרתי
היקום אכן נוצר בנקודת זמן ספיציפית , והוא חלק מהבריאה , אין זה קשור לנושא עליו דיברתי , השאלה שלי הייתה אם אכן יכול להיות מצב שבו לא היה קיים דבר... והתשובה היא כמובן שלא כי אז עדיין לא היה קיים כלום ועצם הוויכוח ביננו סותר זאת

"ובכל מקרה, ההוכחה הלוגית שנתת לא תופסת, כי היא לוקה בפגם משמעותי: היא לא מדברת על אלוהים במישרין, היא יכולה לדבר על כל דבר."

כמובן שהיא תופסת , היא עובדות טהורות, אחד לאחד , ללא שום התערבות או הסבר חיצוני , זו אמת אונברסלית שעצם זה שאני מציין אותה לא משפיעה על אמיתותה, היא הייתה אמת גם אם לא היו דנים עליה , משהו קיים - אזי אין אפשרות שבשלב מסוים לא היה קיים דבר - משמעות הדבר היא שהיה משהו שתמיד היה ותמיד יהיה - משמעות הדבר היא ששום דבר לא יכל להגביל אותו הווי אומר ,הוא גם בלתי מוגבל, ודבר בלתי מוגבל הוא כל יכול , אז כל מה שקיים מלבדו הוא , כדבר שהוא מעל הזמן ,מעל החומר, מעל כל דבר מוחשי - ברא . זה עובדה שמתבססת על דבר שכולנו חווים, והוא העוגן שעליו מתבססת שאר הנוסחה , כרגע קיים משהו ,לא משנה איך תרצה להגדיר אותו , עצם קיומו מוכיח קיום דבר שהוא מעליו ומעל כל דבר אחר שאחראי ישירות לקיום כל שאר הדברים

""אלוהים קיים כי אלוהים קיים"."

הדבר האחרון שהנוסחה שהבאתי עושה , זה CIRCULAR LOGIC , זה גם לא ההנחה המרכזית בה , ההנחה המרכזית בה , היא שמשהו כרגע קיים , האם אתה יכול לסתור זאת ?
לא ...

"אני באופן אישי מאמין שאם אין הוכחה - ואין "
אתה מעדיף לחיות באשליה שאין ,אך יש

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה