כתב נושא: כמה שאלות הלכתיות  (נקרא 3370 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
כמה שאלות הלכתיות
« ב- : אוקטובר 16, 2008, 21:15:33 »
בס"ד

1.האם לפי התורה זה בטוח שכל הגויים שונאים יהודים?

2.תוכלו לפרט לי יותר על הערב-רב?

3.מה הם הדינים של עבודה-זרה? כלומר מה נחשב עבודה-זרה ואיזה איסורים נילווים אליה?

4.האם יש הוכחה שה' לא יעזוב את עם-ישראל ואת השגחתו ממנו לעולם? למרות כל שנאת הגויים והפרעות?

5.למה אסור לישון על הבטן והגב?

ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק יהודי הררי

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
כמה שאלות הלכתיות
« להגיב #1 ב- : אוקטובר 16, 2008, 21:51:34 »
בס"ד

3.מה הם הדינים של עבודה-זרה? כלומר מה נחשב עבודה-זרה ואיזה איסורים נילווים אליה?

4.האם יש הוכחה שה' לא יעזוב את עם-ישראל ואת השגחתו ממנו לעולם? למרות כל שנאת הגויים והפרעות?

1.אישית , אני חושב ובטוח, שלא כל הגויים שונאים את עם ישראל. רבים מן הגויים התגיירו והפכו לחלק בלתי נפרד מעם ישראל, כמו רבי עקיבא, אבטליון,שמעון בר גיורא  ואחרים.
בתקופות מוקדמות יותר היו גוים שזכו לאהדה רבה מעם ישראל, כמו כורש הגדול מלך פרס. ישעיהו הנביא קרא לו אפילו משיח. בכל תולדות העם היהודי היו רבים וטובי מן הגוים שעזרו לנו.
יהיה מוזר אם יהיה לכך סימוכין מהתורה "זה בטוח שכל הגויים שונאים יהודים". גם היום יש הרבה תומכים לעם ישראל מגוי העולם.

2. ערב רב - אלה עמים שונים שהצטרפו לעם ישראל ביציאתם ממצרים. הם החטיאו את עם ישראל בחטא העגל.

3. ע"פ הנשר הגדול הרמב"ם , האיסלאם היא לא עבודה זה, אך לדעתי רבי משה חשש כנראה לצאת בגלוי נגד הדת המטורפת הזאת.
 בעקרון עבודה זרה היא - עבודת אלילים, עובדי כוכבים - עכו"ם
אשמח לקבל תשובה מורחבת.

4. איזה הוכחה עוד צריך כאשר עם ישראל במולדתו, ועוד קיבץ את עמו מכל העולם, וזאת למרות כל הרדיפות שעשו בנו. איזה עוד הוכחה אנו צריכים, כשעם ישראל לא נטש את תורתו לאחר 3500 שנה. אנו העם היחיד בעולם שנשאר נאמן לתורתו, תרבותו, זהותו, לאחר 3500 שנה. כל העמים כבר הספיקו להחליף  דתות ואמונות שונות עשרות פעמים, אך אנו עודינו פה , ועוד בארצינו.

5. פעם ראשונה שאני שומע את זה.
-------------------------------------

בכל מקרה, אשמח עם יתקנו את דברי, ויוסיפו ויעשירו דיון זה. O0

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
כמה שאלות הלכתיות
« להגיב #2 ב- : אוקטובר 16, 2008, 21:57:18 »
אני אישית יכול לענות לך רק על כמה סעיפים
1:בתורה ובנביאים ברוב מוזכרים הישמעאלים ובני עשו (הנוצרים) וכמו כן גם עמלק אבל למשל על עמי המזרח הסינים הקוריאנים והיפנים אלה עמים שלא עשו בעיות לישראלוגם עכשיו הם לא מטורפים שרוצים ושונאים ורוצים להשמידינו
4.הקב"ה הבטיח את זה הרבה פעמים בתורה וזה גם בא לידי ביטוי בזמנים המודרנים הדוגמה הכי טובה היא מלחמת ששת הימים שכולם אז חשבו שכל ארצות ערב ימחצו אותנו ואז בא ניצחון כזה מוחץ וגם כמו מתקפת הסקדים של חוסיין ימח שמו וזיכרו ועוד בקשר לששת הימים האמריקאיים בכלל אז לא עזרו לנו רק הקב"ה עזר עוזר ויעזור לנו
אז אתה מבין אחי אל תחשוש מכאלה דברים יש תמיד על מי להשען רק על אבינו שבשמיים !!!!!!!!!!!!!
5.על כזה דבר עדיין לא שמעתי
3.ממה שידוע לי מה שנחשב לעבודה זרה זה אם אתה מבקר בכנסיות או אם יש לך פסלים בבית
« עריכה אחרונה: אוקטובר 16, 2008, 22:03:07 על ידי arabhater »
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
כמה שאלות הלכתיות
« להגיב #3 ב- : אוקטובר 16, 2008, 22:26:56 »
בס"ד

5. לפי מה שהבנתי, לא טוב לעיכול בלילה, וגם זה גורם לקישוי וקרי.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
עוד כמה שאלות
« להגיב #4 ב- : אוקטובר 17, 2008, 00:02:49 »
בס"ד

1.למה ה' ברא את העולם?

2.איזה הוכחה יש שהדתות האחרות לא אמתיות?

3.האם זה נכון שהדרך של החרדים היא הדרך-האמיתית?

4.מה-זאת אומרת שרשום בתורה שהגויים נטמאו מטומאת-עריות? אפשר הסבר?
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק 2shpatz

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • קוה אל ה', חזק ואמץ ליבך וקוה אל ה'
כמה שאלות הלכתיות
« להגיב #5 ב- : אוקטובר 17, 2008, 02:41:28 »
חחח... אתה כמו מכונת ירייה  :rapidfire:

1. אי אפשר לדעת, זה כמו השאלה מה משמעות החיים? יכול להיות לשאלה מלא תשובות,
אך אף פעם לא נדע בוודאות את כוונתו של הבורא.

2. התורה בעיקר, אני לא יודע אם אהיה צודק פה ב100% אבל ישו היה יהודי הוא בכלל לא תכנן להקים דת חדשה בשם הנצרות
תלמידיו הקימו את הדת, מוחמד היה חולה נפש או משהו כזה וכשהוא בא עם כל נבואות השקר שלו הערבים האמינו ורצו להאמין
אחרי הכל הם לא רצו להיות מקופחים (כמו תמיד)
לכולם יש אמונה באל אחד אז למה שלנו לא תהיה? הם פשוט חיכו לרגע שיהיה משהו קטן שיגרום להם להאמין שה' בחר בהם...
עוד משהו חמוד שימו לב שהיום הקדוש שלנו- שבת היום הקדוש של הנוצרים- ראשון וכשהגיע תורם של הערבים לא נותר להם אלא לבחור בשישי.
בכל מקרה (וזה ישתלב ביחד עם התשובה לשאלה 3) היהדות היא הדת הנכונה, כרגע לדעתי היא מפולגת להמון זרמים חרידים דתיים לאומיים, קראים שומרונים
רפורמים וכו' אי אפשר לומר שאחד מהם צודק לגמרי ב100%, יש קיצוניים יותר ויש כאלה פחות, אולי החרידים צודקים בדרכם,
אך לא נדע עד שיבנה בית המקדש, שוב אני אישית בטוח שלא כל מה שהחרידים או אנשים מכל זרם אחר ביהדות צודק בהכל,
לכן אני עשיתי את הבחירה להבין כל מצווה לפני שאני מקיים אותה אם אני שלם איתה אני אקיים אותה ואם לא לא,
(כמובן רק במצוות דרבנן על מצוות התורה אין אני מפקפק, אני סוג של שילוב בין דתי לאומי לקראי)
בכל מקרה אני זה שקבע לעצמו את הגבולות וכך בהרבה יותר קל לעבוד את האל (אני מרגיש חופשי)

4. זה אולי יותר מפותח ממה שאני אכתוב, אבל נראה לי שפשוט הגויים (לפחות של אותה התקופה) לא ראו בעיניים והיו מקיימים יחסים עם בני משפחתם

ערבי טוב זה ערבי עם עט!!!
"ברוך אתה ה' המעריב ערבים" (;

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
כמה שאלות הלכתיות
« להגיב #6 ב- : אוקטובר 17, 2008, 07:32:38 »

בקשר לחרדים קדם כל אז היה כאן דיון בפורום מקווה שתקרא אותוhttp://hayamin.org/forum/index.php/topic,16098.0.html זה עשוי לענות לך על שאלה 3
בקשר -1  ל-2
תחפש ב-hidabrut.org ת התשובה באחת מן ההרצאות של הרבנים הרב יצחק פנגר או הרב זמיק כהן  יש להם הרצאות שעוסקות בדיוק בפתרון לשאלות 1 ו 2
http://www.hidabroot.org/MediaSupplier_List.asp?SupplierID=31
הקב"ה ברא את העולם כדי להיטיב עם אנשים
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!