כתב נושא: לערן:  (נקרא 5275 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
לערן:
« ב- : פברואר 07, 2007, 06:47:22 »
ערן,

זה לא סוד שאתה אחד הכותבים האמיצים והמוכשרים פה. תמשיך בזה! אני מצדיע לך על אומץ-לִבּךָ, על מסירוּתך, על השקעתך, על דבקוּתך, על אי-התפשרוּתך, על נאמנוּתך לערכיך וְלִדְרכיך ועל נכונוּתך להיאבק עליהם- אפילוּ כנגד כל העולם כולו! זה ראוּי להערכה וּלהערצה. הלוואי על כולנו כזאת עוצמה.. אתה יותר כהניסט מכולנו! בחיי.. שתדע לך.
אנחנוּ זקוּקים כאן ליהוּדים כּמוך- פעיל, נִמרץ, מבריק, נאמן, בלתי-מִתפשר, חכם ואיכוּתי.

דע לך שאני למשל, כּמי שמִתחבּר ברוב המִקרים עם הרעיונות של האידיאולוגיה הכהניסטית, סולד באופן מוחלט ולא מסוגל לסבול בִּכלל כּל צוּרה שהיא של זלזוּל בתלמידי-חכמים (ואני בכלל חילוני!).
גם אני נחרדתי וּבעיקר התאכזבתי קשוֹת לגלוֹת, שבְּעניין כה קארדינלי, חשוּב, אלמנטרי וּקריטי כמו זה- אין הסכמה גורפת ואין דיעה אחת בין כל השותפים לַתנוּעה. מחדל חמוּר מִבחינתי, שיגרום לעוד הרבה משברים.. עד שלא יפתרוּ את זה, לַתנוּעה הזאת תהייה בעייה יסודית-מוּבנית. זאת דעתי.
חיים מעדיף להשאיר את העניין "תלוּי באוויר", אבל הוּא יודע שאי-אפשר למשוך את זה עד בלי די. מתישהוּ נִצטרך לתת לַנושא מענה עקרוני-אידיאולוגי וּלהתמודד עם השאלה בכובד-ראש, על כל השלכותיה ותוצאותיה, "לטוב ולרע"..

ולא שצריך להרחיק לכת; הנושא לא נוֹלד אצלנוּ. אנחנוּ לא הִמצאנוּ את הגלגל. אם נלך אחוֹרה אל ה'מקורות' שלנוּ (ספרים, הקלטות, הרצאות וכו'..), נִמצא שהנושא כבר דֻבַּר, סֻקַּר, מֻצָּה וקֻיַּם הלכה-למעשׂה על-ידי רבּנוּ ואבי-תנוּעתנוּ בעצמו. (אחד כמו הרב כהנא הי"ד לא היה משאיר נושא כל-כך כְּבד-מִשקל ורב-חשיבוּת כמו זה בלי טיפוּל והִתייחסוּת הולמים. וְכַּידוּע, הוא לא רק לימד והנחיל את תוֹרתוֹ לתלמידיו אלא גם יִישׂם אוֹתה בארחוֹת-חייו עצמם, כּדרכּוֹ של מנהיג אמיתי.)

אינני בּקי בתורת כהנא כמוךָ. למען האמת, אוצר-הידיעות שלי בַּתחוּם הוּא דל ביותר.. אך מן המעט (מעט-באמת!) שהבנתי עד כה (והעמד אותי על טעוּתי אם יידרש הדבר): כְּבוֹד הרב כהנא הי"ד ידע לשׂאת נאוּמים מושחזים שכּללוּ גם בּיקורוֹת נוקבות וַחֲריפוֹת, אך הוּא נִזהר מאד כּשדיבּר על רבנים: הוּא בּיקר תמיד בָּרמה העניינית בִּלבד, וּבְדיבּוּרוֹ נהג להקפיד הקפדה יתרה על ה"איך" ("איך" להגיד את אותה ביקורת) - בכבוד, בטוהר-לשון, בדרך-ארץ והכי משמעוּתי- בנימת-דיבּוּר המעידה על יראה של ממש מִפניהם של תלמידי-חכמים.
וּלכך הוּא גם הטיף בשיעוּריו.

- - - - - - - - -

אני מרגיש שאני מייצג כאן רבּים שאינם כותבים אך חשׁים כמוני, אנשים שליבם שׂשׂ לעוּמת כל תגובה שלך כִּמשוש חתן על כלה.. (אגב- ;) סוֹד: * כל פעם שאתה אומר פה למישהו: "אתה מבזה תלמיד חכם, אני מוֹחה בך!" -– לִבִּי קופץ מִשִׂמחה, "אידיאליסט-ללא-הפסקה" שכמוך...!!! :D *
לוּ היוּ יותר יהוּדים כּמוך, כבר מזמן היינוּ כובשים את לב העם כולו וּמַגיעים לַשִלטוֹן. ;))

שוּב, האגוז הזה שָׁריר וֹמוּחשׁי בקרב כל חברי-התנוּעה, וכַנִראה עוד ילווה אותנו בהמשך-הדרך עד שנפצח אותו. חיים יודע למה הוּא מעדיף לא להכריע בזה כָּרגע - הוא יודע שזהוּ עניין רגיש וּמהוּתי במידה מסוכנת, שעלוּל לגרום אף לפילוּגהּ של התנוּעה (והחשש בצדק), תנוּעה שגם כּך היא קטנה ולא אחידה בהשקפתהּ.

..אבל ערן, קולךָ הוא קולם של רבּים בַּתנוּעה- שֶׁלמרבּה הצער אוּלי אינוֹ נִשמע כּאן הרבה, אם בִּכלל, אך זה אינוֹ אומר שהם לא קוראים וסומכים עליך, וּמפללים לכך שקולך בַּסוֹף הוּא שיעמוֹד ויחדור לַלבבוֹת... ::)

פשוט רציתי שתדע.
חזק ואמץ !

בברכה,

גם בשן וגם גִלעד.

בייקר

• אורח
לערן:
« להגיב #1 ב- : פברואר 07, 2007, 13:02:22 »
ביהדות נאמר ש"כל המלבין פני חברו ברבים כאילו שפך דמים!"
ראוי שישמרו בפורום לא רק על כבודם של תלמידי חכמים אלא על כבודם של יהודים לאומיים ציוניים פטריוטיים כמו זבוטינסקי שחיים בן פסח כינה אותו גיבור.
מי שלא מכבד יהודים לא ראוי בעצמו לכבוד.
מי שמכנה יהודים נאצים עובר על החוק במדינה!הוא מוזיל את זכר השואה ומחלל אותה.
מי שמתנהג בצורה פנאטית מרחיק אנשים מהיהדות ולא מקרב אנשים ליהדות.
היהדות האמיתית היא דת של שלום,אהבה וסובלנות.
יש להזהר ממי שמתנהג כאילו הוא חלילה מוסלמי בג'יהאד או נוצרי במסע צלב!
בשל שנאת חינם חרב הבית.יש להזהר משנאה עיוורת,מחוסר יכולת לשמוע ביקורת ולקבל אותה.
יש לפתח יכולת חשיבה עצמאית ולא לחזור כתוכי על מנטרות שיקריות,יש לשמור על ראש פתוח.
גם על תלמידי חכמים יש לקיים את מצוות ישוב ארץ ישראל!

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
לערן:
« להגיב #2 ב- : פברואר 07, 2007, 20:12:41 »
קודם כל אני מאוד מודה לך על השבחים שבאמת אינם מגיעים לי, שהרי אברהם אבינו אמר: "ואנכי עפר ואפר" , ודוד המלך אמר: "ואנכי תולעת ולא איש, חרפת אדם ובזוי עם" , ומשה רבינו אמר: "ואנחנו מה". ואם הוא אמרו כך על עצמם, מה יאמר אחד כמוני? בוודאי שכלום.

לגוף העינין - אח יקר, מהיום הראשון שאני נכנסתי לפורום אני מנסה ומשתדל בכל עוז ותעצמות למחות על ביזוי כבודם של ענקי ישראל בעזרת ציטטות מדברי חז"ל, ודברי הרב כהנא כאחד. ולצערי לא עלה הדבר בידי, ואני חושב שעליתי על הסיבה. והיא דברי בעל "הארחות צדיקים" גופא: "הגאווה הרעה היא, אשר יבזה בני-אדם בלבו ובפיו, וכולם קטנים ופחותים בעיניו, ומהלל ומשבח עצמו שהוא גדול בחוכמה, ומתוך כך לא יודה על האמת מרוב גאוותו, ולעולם נראה בעיניו חכמתו ועצתו ודבריו ומעשיו שהם משובחים ממעשה וחכמת עצת חבריו, ומתפאר תמיד בחכמתו ובמעשיו, כי הוא חפץ לקבל שבח וכבוד על דבריו הישרים". עכ"ל.

באמת באמת אח יקר שאני מעריץ ממש את הרב כהנא הי"ד, וכשאני שומע את דרשותיו או קורא את מאמריו ליבי איתו ב-100 אחוז, כמה שהוא צדק.
ואני יביא לך ציטוט מדברי שכתבתי על "כבוד תלמידי חכמים":
"אומרים רבתינו: "הווי מתחמם כנגד אורן של חכמים והווי זהיר בגחלתן שלא תכווה, שנשיכתן נשיכת שועל ועקיצתן עקיצת עקרב ולחישתן לחישת שרף וכל דבריהם כגחלי אש'' (אבות, ב', י').
ועוד אומרים רבותינו: כל השומע ביזיון תלמיד חכם ואנו מוחה, נתפס בעוון!!!
הרב כהנא הי"ד בהופעה אצל לארי קינג (משנת 1985) אמר דברים מפורשים: "כל מי שמדבר נגד תלמיד חכם נקרא אתאיסט, כופר רשע".
הרב מאיר כהנא הי"ד כותב בסיפרו "כהן ונביא" כרך ב': "הקשב והבט בזהירות מרובה על אותו אדם שהוא טוען אוהב יהודים , אם הוא מדבר בשם "היהדות" בשעה שהוא אדם שמעולם לא למד, ומשתמש במעט שלמד כדי לתקוף בו תלימדי חכמים (וזה לא משנה איזה ת"ח)- הוא אינו בשבילך". הכוונה הוא אינו שווה שתתחבר אליו, ובטח שלא תשים אותו עליך למנהיג!!!!
וחוץ מזה שגלוי וידוע לכל שהרב כהנא היה מתייעץ עם גדולי תורה בהלכה, גם עם אותם רבנים לא היו בדיוק בזרם שלו. לדוגמא עיין בספר "אגרות משה" של הרב משה פיינשטיין (מגדולי הזרם הליטאי בארה"ב), בחלק אורח חיים ד', לו' ששם הוא דן בשאלה ששאל אותו הרב מאיר כהנא הי"ד בקשר למנהג שרווח בקהילתו של הרב כהנא, האם כדי להמשיך במנהג או לבטל אותו.
וכי הרב כהנא לא יכל היה לפסוק לבד אם אותו מנהג או טוב או רע- אלא יש לנו גדולי תורה ואיתם מתייעצים בהלכה, וכן נהג הרב כהנא בעצמו וכך עלינו לנהוג.
עכשיו יש כאלה שמרהיבים עוז בחוצפה ויד רמה מעזים בכלל לפתוח פיהם נגד אחד מגדולי ישראל בדור האחרון הגר"ע יוסף שליט"א שהוא עצמו איש רב פעלים ותלמיד חכם עצום אשר חיבר למעלה מ-40 ספרים, והתיר אלפי עגונות בחיוו, הקים עולה של תורה בארץ ובעולם, ועזר לעם ישראל בשעות קשות- כגון שהוא לבד בעצמו התיר את כל העגונות של מלחמת יוה"כ. רק הצצה קטנה לתוך ספרי ההלכה שלו מראה שרבנים וראשי קהילות מכל רחבי העולם פונים אליו כי הוא הכתובת לתשובה תורנית ברורה!!!
עכשיו יש כאלה עיוורים פה שמוציאים דיבה בכמויות, וטוענים שהוא פעל נגד הרב כהנא, ובכן ח'ברה אני לא יודע מאיפה אתם מקריצים שהוא פעל נגד הרב כהנא, אבל אם אתם במקום לבלבל את השכל בדברים שאינכם מבינים בהם כלום, ובמקום להוציא דיבה על גדולי ישראל (ה' ירחם), תקראו את הספר של הרב כהנא שהוא חיבר בעצמו בשם "משאל עם או מהפכה" , ששם הרב כהנא מסביר בדיוק מי הם הגורמים שפעלו נגדו ונגד תנועתו כ"ך, והוא לא מזכיר שם בכהוא זה את הרב עובדיה!
וגם כשהוא חולק על הגר"ע יוסף שליט"א בנושא "שטחים תמורת שלום" כפי שהוא מביא בסיפרו "על האמונה ועל הגאולה" ששם הרב כהנא פורש את כל שיטתו בנושא "שטחים תמורת שלום" הוא חולק בכבוד עם נימוקים הילכתיים, ואפילו לא פעם אחת הוא מזכיר את שמו של הרב עובדיה שליט"א.
ועיין בספר צופה ומנהיג עמ' 287 ששם הרב כהנא הי"ד, שם יש נאום של הרב כהנא משנת 1989 כ-5 שנים לאחר שש"ס הוקמה, וכ-16 שנים לאחר פסיקתו של הרב עובדיה בנושא "שטחים תמורת שלום", בנאום הזה הוא מזכיר את הרב עובדיה בשמו המלא (הרב עובדיה יוסף) כיאה לגדול בדורינו, ולא חס וחלילה חס ושלום "כסף". אם מישהו מעוניין לדעת למה הוא דיבר עליו, הרב כהנא אמר שהרבנות צריכה להיות מעל המדינה, ושמנהיגי הרבנות כמו הרב עובדיה (שהיה הרב הראשי במשך רוב שנות פעילות כך)  צריכים להיות צריכים להיות מעל למדינה ולא כפופים לה"!!!!!
עד כאן דברי.

והוא רחום יכפר עוון.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
לערן:
« להגיב #3 ב- : פברואר 08, 2007, 06:51:32 »
ציטוט
קודם כל אני מאוד מודה לך על השבחים שבאמת אינם מגיעים לי, שהרי אברהם אבינו אמר: "ואנכי עפר ואפר" , ודוד המלך אמר: "ואנכי תולעת ולא איש, חרפת אדם ובזוי עם" , ומשה רבינו אמר: "ואנחנו מה". ואם הוא אמרו כך על עצמם, מה יאמר אחד כמוני? בוודאי שכלום.
::)
מגיעים לך שבחים, אבל גם דבריו של בייקר אינם דברים בעלמא.

דרך אגב, בייקר, אני מצטער לאכזב אותך אבל

ציטוט
היהדות האמיתית היא דת של שלום,אהבה וסובלנות.

פשוט לא נכון.  סובלנות---לא לבוגדים מחללי השם בזדון.  אהבה---לאחיך היהודי, אבל בטח שלא לשונאך הגוי או המתיוון.  שלום---לא במחיר חילול השם או ויתורים על שטחי א"י הקדושה.

נראה לי שהבעיה טמונה בהגדרה שלך למלה "יהודי".  כשאתה אומר

ציטוט
מי שלא מכבד יהודים לא ראוי בעצמו לכבוד.

אתה כנראה מתכוון שכל אחד שיש לו אם יהודיה ונכנס בבריתו של אברהם אבינו---הוא יהודי.  אבל לא כך הוא.  כשם שהתורה מתארת איך בן אדם נהפך לחלק מהעם היהודי, כך גם התורה מפרטת איך יהודי נזרק מקרב העם היהודי, "ותכרת הנפש ההיא מעמיה".  אתה צריך להבין מה זה ערב רב, וההבדל בין הערב רב לעם ישראל.  יהודי שמתעקש להיקרא יהודי בעוד שהוא בכוונה תחילה, בזדון, עושה את הכל כדי לבזות, להשפיל ולהשמיד את הרעיון היהודי, לא ראוי לכבוד.  בגלל צורת החשיבה הנפסדת והמוגבלת שלנו, בני אנוש, קשה לנו להבין שפוליטיקאי שאחראי באופן עקיף למותם של אלפי יהודים הרבה יותר גרוע מפושע מצוי שבאופן ישיר אחראי לרציחתו של יהודי בודד.  אולמרט לובש חליפות, משכיל, "נאור", מדבר בשפה רהוטה, ובכל זאת הוא נבלה משוקצת ומתועבת גרוע אלפי מונים מהערס הכי אכזרי בכלא אשקלון.

דרך אגב, אתה יהודי טוב, ואתה הדוגמא הטובה ביותר לסכנה הטמונה בגיס חמישי, אויב פנימי---הם הצליחו להוליך אפילו אותך שולל, ועכשיו אתה מגן עליהם, בשם ה"אהבה" וה"סובלנות".  זאת הבעיה האמיתית...  :-\
« עריכה אחרונה: פברואר 08, 2007, 07:06:35 על ידי דוקא_כך »
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
לערן:
« להגיב #4 ב- : פברואר 08, 2007, 09:55:10 »

לגוף העינין - אח יקר, מהיום הראשון שאני נכנסתי לפורום אני מנסה ומשתדל בכל עוז ותעצמות למחות על ביזוי כבודם של ענקי ישראל בעזרת ציטטות מדברי חז"ל, ודברי הרב כהנא כאחד. ולצערי לא עלה הדבר בידי, ואני חושב שעליתי על הסיבה. והיא דברי בעל "הארחות צדיקים" גופא: "הגאווה הרעה היא, אשר יבזה בני-אדם בלבו ובפיו, וכולם קטנים ופחותים בעיניו, ומהלל ומשבח עצמו שהוא גדול בחוכמה, ומתוך כך לא יודה על האמת מרוב גאוותו, ולעולם נראה בעיניו חכמתו ועצתו ודבריו ומעשיו שהם משובחים ממעשה וחכמת עצת חבריו, ומתפאר תמיד בחכמתו ובמעשיו, כי הוא חפץ לקבל שבח וכבוד על דבריו הישרים". עכ"ל.

באמת באמת אח יקר שאני מעריץ ממש את הרב כהנא הי"ד, וכשאני שומע את דרשותיו או קורא את מאמריו ליבי איתו ב-100 אחוז, כמה שהוא צדק.
ואני יביא לך ציטוט מדברי שכתבתי על "כבוד תלמידי חכמים":
"אומרים רבתינו: "הווי מתחמם כנגד אורן של חכמים והווי זהיר בגחלתן שלא תכווה, שנשיכתן נשיכת שועל ועקיצתן עקיצת עקרב ולחישתן לחישת שרף וכל דבריהם כגחלי אש'' (אבות, ב', י').
ועוד אומרים רבותינו: כל השומע ביזיון תלמיד חכם ואנו מוחה, נתפס בעוון!!!
הרב כהנא הי"ד בהופעה אצל לארי קינג (משנת 1985) אמר דברים מפורשים: "כל מי שמדבר נגד תלמיד חכם נקרא אתאיסט, כופר רשע".
הרב מאיר כהנא הי"ד כותב בסיפרו "כהן ונביא" כרך ב': "הקשב והבט בזהירות מרובה על אותו אדם שהוא טוען אוהב יהודים , אם הוא מדבר בשם "היהדות" בשעה שהוא אדם שמעולם לא למד, ומשתמש במעט שלמד כדי לתקוף בו תלימדי חכמים (וזה לא משנה איזה ת"ח)- הוא אינו בשבילך". הכוונה הוא אינו שווה שתתחבר אליו, ובטח שלא תשים אותו עליך למנהיג!!!!
וחוץ מזה שגלוי וידוע לכל שהרב כהנא היה מתייעץ עם גדולי תורה בהלכה, גם עם אותם רבנים לא היו בדיוק בזרם שלו. לדוגמא עיין בספר "אגרות משה" של הרב משה פיינשטיין (מגדולי הזרם הליטאי בארה"ב), בחלק אורח חיים ד', לו' ששם הוא דן בשאלה ששאל אותו הרב מאיר כהנא הי"ד בקשר למנהג שרווח בקהילתו של הרב כהנא, האם כדי להמשיך במנהג או לבטל אותו.
וכי הרב כהנא לא יכל היה לפסוק לבד אם אותו מנהג או טוב או רע- אלא יש לנו גדולי תורה ואיתם מתייעצים בהלכה, וכן נהג הרב כהנא בעצמו וכך עלינו לנהוג.
עכשיו יש כאלה שמרהיבים עוז בחוצפה ויד רמה מעזים בכלל לפתוח פיהם נגד אחד מגדולי ישראל בדור האחרון הגר"ע יוסף שליט"א שהוא עצמו איש רב פעלים ותלמיד חכם עצום אשר חיבר למעלה מ-40 ספרים, והתיר אלפי עגונות בחיוו, הקים עולה של תורה בארץ ובעולם, ועזר לעם ישראל בשעות קשות- כגון שהוא לבד בעצמו התיר את כל העגונות של מלחמת יוה"כ. רק הצצה קטנה לתוך ספרי ההלכה שלו מראה שרבנים וראשי קהילות מכל רחבי העולם פונים אליו כי הוא הכתובת לתשובה תורנית ברורה!!!
עכשיו יש כאלה עיוורים פה שמוציאים דיבה בכמויות, וטוענים שהוא פעל נגד הרב כהנא, ובכן ח'ברה אני לא יודע מאיפה אתם מקריצים שהוא פעל נגד הרב כהנא, אבל אם אתם במקום לבלבל את השכל בדברים שאינכם מבינים בהם כלום, ובמקום להוציא דיבה על גדולי ישראל (ה' ירחם), תקראו את הספר של הרב כהנא שהוא חיבר בעצמו בשם "משאל עם או מהפכה" , ששם הרב כהנא מסביר בדיוק מי הם הגורמים שפעלו נגדו ונגד תנועתו כ"ך, והוא לא מזכיר שם בכהוא זה את הרב עובדיה!
וגם כשהוא חולק על הגר"ע יוסף שליט"א בנושא "שטחים תמורת שלום" כפי שהוא מביא בסיפרו "על האמונה ועל הגאולה" ששם הרב כהנא פורש את כל שיטתו בנושא "שטחים תמורת שלום" הוא חולק בכבוד עם נימוקים הילכתיים, ואפילו לא פעם אחת הוא מזכיר את שמו של הרב עובדיה שליט"א.
ועיין בספר צופה ומנהיג עמ' 287 ששם הרב כהנא הי"ד, שם יש נאום של הרב כהנא משנת 1989 כ-5 שנים לאחר שש"ס הוקמה, וכ-16 שנים לאחר פסיקתו של הרב עובדיה בנושא "שטחים תמורת שלום", בנאום הזה הוא מזכיר את הרב עובדיה בשמו המלא (הרב עובדיה יוסף) כיאה לגדול בדורינו, ולא חס וחלילה חס ושלום "כסף". אם מישהו מעוניין לדעת למה הוא דיבר עליו, הרב כהנא אמר שהרבנות צריכה להיות מעל המדינה, ושמנהיגי הרבנות כמו הרב עובדיה (שהיה הרב הראשי במשך רוב שנות פעילות כך)  צריכים להיות צריכים להיות מעל למדינה ולא כפופים לה"!!!!!
עד כאן דברי.

והוא רחום יכפר עוון.

דברים כדרבנות!

ערן,

מרחיב את הדעת. אני ושֶׁכּמותי מצדיעים לך וּשׂמחים על כל מילה. בטוחני שיש פה עוד רבּים-רבּים (גם בַּפורום, וּודאי שֶׁבַּתנוּעה בִּכלל), המִזדהים עם דבריך וּמשוועים לכך שקוֹלך (שהוּא קוֹלם) יִישׁמע ויוּרם בּגאוֹן.

כפי שהוֹכחת זה לא מִכּבר, מִשׁנתוֹ של הרב כהנא הי"ד בעצמו אינה מוֹתירה שׁוּם מקום לספק באשר לעמדתוֹ ביחס לִגדולי-תורה וּלְתלמידי-חכמים. אני, שחשׁ פִּירכּוּס, צמרמורת, בחילה וּמבוּכה עקב כּל ניסיון ביזוי תלמיד-חכם בכל צוּרה שהיא חו"ח, אין בידי מאוּם זוּלת שטיחת תחוּשותיי וּדחיוֹתיי מהעִניין, ותוּ לא. ואוּלם אין די בכך..
חסרה לי היכולת לגבּוֹת את תחוּשותיי אלה בּסימוּכין וּבדוגמאות מִן ה'מקורות', כּמוֹךָ, מִשׁוּם שׁדלותי מאד בִּידיעת מִשׁנתוֹ של הרב כהנא הי"ד (ולכן גם היה קשה לי "להוציא" את הדברים עד כּה, וכך גם אני מתאר לעצמי שאצל אחרים זוהי הסיבּה).

אתה לעוּמתי - אתה מדבּר לא רק מתוך תחושות וּרגשׁות, אלא גם מִתוך ידע ולימוּד גרידא. עקשנוּתך- מקוֹרהּ ביגיעה אינטנסיבית וּבהִתעמקוּת בסוֹד-העִניינים, תובנותיך- מקוֹרן בחוכמה צרופה; בקיאוּתך, דקדקנוּתך עד לַפּרטים הקטנים, ציטוטיך, דוגמאותיך.. - מקוֹרם בשינוּן; עוצמתך- מקוֹרהּ בּדיבּוּר מִלב תמים היודע את ה'אמת'.

וּבכן.. –
מי יכול בכלל להתווכח עם כל זה? כּהניסט אמיתי אתה! (;) הוּא אשר אמרתי- יותר כהניסט מִכּוּלנוּ); תַּרְאה לי עוד מישהו כאן שיודע להביא ציטוטים מהימנים מִספרים וּמהרצאות כולל מַראי-מקום מדוייקים נוסח שׁם-הספר, מס' עמוּד, תאריך הוצאה-לאור (או תאריך קיוּם-ההרצאה) וכו'..
בחיי, אפילוּ חיים לדעתי לא היה מִתבּייש בּכזאת כּמוּת של ידע...

לא רק בתורת כהנא קטונתי, אחי היקר, כי אם גם בּתורת ישראל (לבושתי). מעוֹדי לא למדתי בישיבה, ועולמי התורני צר כעולמהּ של נמלה. כל ציטוטי חז"ל אשר אתה מביא, כל דברי-החכמה, ניבי הלשון המאירים והרחבות-הדעת.. - מה נגיד וּמה נֹאמר? שׂפתיים יישׁקוּ! ברוך ה' שנִתברכנוּ, ואשרינוּ שזכינוּ! ::)

את כל הודעותיך המחכימוֹת כאן אני קורא בִּשקיקה. אין להן תחליף, ואין דומה להן. אני, כחילוני, מוצא את עצמי מִתחזק בַּפורום הזה הרבה בִּזכוּתך. אני, כאידיאליסט שעדיין מחפשׂ את מקומו על המפּה הפוֹליטית, מוצא את עצמי יכול להתחבר יותר לאידיאולוגיה הכהניסטית בִּזכוּת אנשים כמוך, בִּזכוּת קולות כּשֶׁלך.

ושוּב, כמוני יש ודאי רבּים. וּלמענם וּלמעננוּ אנחנוּ נמשיך יחד את הדרך להשפיע על עיצוּב העקרונות של התנוּעה בּרוּח המקור וּכפי שהִתכּוון אליהם אבי-התנוּעה, הרב כהנא הי"ד. מי ייתן שׁבִּזכוּת זה נצא מחזקים וּמקרבים אל תורת ה' ומִתחזקים באהבת ישראל.

|אייקון של מוחא כפיים|

באהבה,

גם בשן וגם גִלעד.

בייקר

• אורח
לערן:
« להגיב #5 ב- : פברואר 08, 2007, 11:01:27 »
אתה צודק דווקא כך.הגייס החמישי הוא הערבים שיש לגרשם.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
לערן:
« להגיב #6 ב- : פברואר 08, 2007, 12:16:50 »
גם בשן וגם גלעד,

תודה לך אח יקר על המילים המחממות את הלב, אתה יודע להתבטא היטב, רואים שאתה בחור חכם שמבין עינין - אשריך יהודי!

אתה יודע אח יקר אם יש משהו שבאמת מציק לי זה אנשים שאומרים דברים בלי מקורות, מדעתם המשובשת, וגם כאשר אתה מוכיח אותם הם לא מוכנים להודות על האמת,וכמו שאמרתי אלה דברי הארחות צדיקים גופא: "ומתוך כך לא יודה על האמת מרוב גאוותו, ולעולם נראה בעיניו חכמתו ועצתו ודבריו ומעשיו שהם משובחים ממעשה וחכמת עצת חבריו, ומתפאר תמיד בחכמתו ובמעשיו, כי הוא חפץ לקבל שבח וכבוד על דבריו הישרים".

לדוגמא אמרתי להם שהרב כהנא בכבודו ובעצמו אמר מופרשות בקלטת "הרצאה באפרת", שאותה כולם יכולים לשמוע וגם אתה, שכאשר הכהניסטים יהיו בשילטון הוא יאסור כניסה להר הבית, וכל מה שהוא יבנה שם זה בית כנסת (במקום שהרבנים יתירו) ותו לא.

ויש פה אנשים שבאים להתווכח איתי בטענות ש"אנחנו צריכים לבנות את ביהמ"ק". והלא אלה דברים מפורשים נגד הרב כהנא הי"ד, שאותם כל הנוכחים בפורום יכולים לשמוע בעצמם בקלטת "הרצאה באפרת".

אתה מבין אני מוכיח שהרב כהנא אמר דבר מסוים ויש אנשים שבגלל דעתם הקלוקלת, ובגלל שדברי הרב כהנא לא מסתדרים עם מחשבתם השגויה - ממש חולקים על הרב כהנא !!
ודבר זה נובע אך ורק מגאווה, כיוון שיהודי האמיתי "מודה על האמת ודובר אמת בלבבו".

בברכת אהבת ישראל - ערן.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
לערן:
« להגיב #7 ב- : פברואר 10, 2007, 18:48:16 »
ערן היקר,

אני יודע. אני יודע את כל הדרך שעברת כאן מראשית ועד היום. כבר מן ההתחלה שבית את לִבִּי! עקבתי אחריך, ראיתי איך אדם אחד, חריף-שכל, מוכשר, רב-תעצומות וישר כמו סרגל, מחרף נפשו ממש על ערכיו ולא מוותר, מתמודד לבדו בהצלחה בכוח-השכל ובאמונת-הרגש. ראיתי יהודי שגם יודע באמת את הדברים שהוא מדבר עליהם ויש לו חזקה על כולם פה מכל בחינה. די להביט בדוגמאותך ובציטוטיך כדי ללמוד איפה אתה נמצא ואיפה אנחנו- שלבד מהתכניות של חיים, של נועם ושל גיל- איננו באמת "מאסטרים" (או רובנו) ביסודות מִשנתו של הרב כהנא הי"ד ומדקלמים מתוך שינה את עיקרי-תפיסתו.

בהתחלה הייתי קורא פאסיבי (כמו רבים כאן בהתחלה שמתקשים "לצאת מן הארון", אתה יודע איך זה), אוּלם עם הזמן, מהודעה להודעה שלך, התחזקתי וכעת "קמה בי הרוח לקום מן הרפיון" ולומר את אשר על לִבִּי, ללא מורא וללא דְבר-חשש.
הזדהיתי עם עמדתך, אהבתי את קסם-אישיותך, הנובע מכְּתביך, את עקביותך. מצאתי איש של אמת, שמודה על האמת ודובר אמת בלבבו ובפיו, ובכוח אמונתו-ידיעתו זו יוצא להגן על כל שעל, על כל גרגר, שֶׁרְכִיב ה"אמת" אינו שוכן בו; בלי לוותר, בלי פשרות.

הישׂגת בעמל ובזיע תיקון גדול שאף אחד אחר לא יכול היה לתקן כאן, מסתבר, ושאת תוצאותיו אפשר לראות במהלך כל התקופה האחרונה. לא זכורה לי התקנטרנות אחת נגד כבוד הרב עובדיה יוסף שליט"א או נגד כבודם של רבנים אחרים בינתיים מאז שהסוגייה שקעה ונעלמה כביכול בתוך עמודיו הפנימיים של הפורום. זוהי תוצאה ישירה של דבקותך במאבקך בַּנושא, ותעודת-כבוד מפורשת להשפעתך האישית העצומה כאן.

בעת קריאת דבריך בִּפרוץ הסוגייה וּלאורכהּ- הודיתי לך בּלִבִּי, היות שבהודעותיך חוננת גם את קולי הסמוי, הנִסתר, המנוּע (באותו זמן) מלהגיב – בין כי טרם הִבשלתי לסוג כזה של התערבות בּשיח בפורום, ובין מפני שחשתי עקר-ידע ונטול יכולת עצמית לבסס את תחושותיי על אסמכתאות ברורות, מדוייקות וחד-משמעיות כמוך. מילאת את נפשי נחת, השראה וָאושר בדרך-פעולתך והרווחתני ידע רב. פעלת ביושר, באומץ, באדיקות, בנאמנות, בקור-רוח ובמסירות-נפש, ועל כל אלה ייאמר "לישרים נאווה תהילה" ו"ושורש צדיקים בל יימוט".

ונפעמתי. ולא הבנתי. לא הבנתי את האחרים.. לא הבנתי את תגובותיהם, שבמקום לחזק את ידיך, במקום להביע את הערכתם למישהו שתרם עבורם מידיעותיו האישיות, שָׁפע מרצונו הטוב והקליד מקורות שלמים מתוך ספרים ומהאזנה לקלטות כדי לסבּר את אזניהם בהוכחות אחד-לאחד (וכמו שאומרים- אידך זיל גמור), החליטו בכל-זאת להסתיר את עיניהם- אף במחיר שייצאו בסוף סותרים ומסלפים, ולמעשה (בדיוק כפי שניסחת זאת) חולקים על הרב כהנא !!

כמובן - לא כולם, יש לסייג ולומר.

זה כל-כך הפליא אותי.. שהרי כאן בִּפְרט, יותר מִבכל מקום אחר, כאן אמורים להימצא האנשים, שלָהֶם ה"אמת" היא-היא שׂכיית-חמדתם, ערשׂ-אהבתם, נס-דִגלם ומֻשּׂא-תִפארתם! הלא מי כְּמוֹהֶם "אוהב אמת, אומר אמת ושואף לאמת"–בלי פשרות?! :-\ (כך לפחות הנחתי בעיני-רוחי...)

. . .

הם בלבלו אותי. בלבלו אותי נורא.. התאכזבתי.. לא הבנתי. :-[

וכל זאת למה?
האם מידת הגאווה פשטה בהם עד-כדי-כך? (ושוב, לא כולם)

לא הייתי מצפה זאת מאנשים בפורום כזה.

בשלב מסויים כבר חשבת לעזוב. אחרי אכזבה כזאת במקום כ"כ בלתי-צפוי, גמלה בלִבּך ההחלטה.
אבל המזל הגדול של כולנו הוא, שאתה איש-חסד, שניחנת בחמלה וכולך אהבת-ישראל תמימה ואמיתית.
ואתה עוד כאן. :)

אין ספק שעוד תזכה למִצוות גדולות של קידוש שם-שמיים, בזכות מי שאתה.

שלך באהבה,

}{ גם בשן וגם גִלעד.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
לערן:
« להגיב #8 ב- : פברואר 11, 2007, 04:25:58 »
אתה צודק דווקא כך.הגייס החמישי הוא הערבים שיש לגרשם.
אתה טועה בייקר.  הערבים הם לא גיס חמישי אלא אויבים חיצוניים.  הגיס החמישי הוא כל שונאי ישראל השמאלנים המתיוונים הבוגדים מלאי שנאה עצמית.

דרך אגב, ערן, אני שמח שחזרת לחתימתך המקורית---באהבת ישראל.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
לערן:
« להגיב #9 ב- : פברואר 11, 2007, 17:06:04 »
גם בשן וגם גלעד,

הדרך שבא אתה מתבטא בתגובותיך מזכירות לי את מכתבי ההתכתבות של גדולי ישראל. שופעים אהבה, כבוד, חכמה, ורצון טוב לעמוד על האמת.
היו גדולי ישראל לדורותיהם שחיברו ספרים שלמים בפילוסופיה, בהגות, ובמחשבת ישראל, ורבים מהם כותבים בהקדמה לספריהם, שאפילו אם הספר ישפיע על אדם אחד, כל ההשקעה הייתה שווה. אני שמח שהושפעת לחיוב מדברי.
את העניין של לגבות את הטענות שלי במקורות למדתי מהרב כהנא הי"ד, כאשר הרב היה עולה לנאום בכנסת הוא היה אומר: "זה לא כהנא זה יהדות". "המדרש תנוחמא אומר, לא כהנא". וככה כל הטענות של מתנגדיו נופלים.
פעם הוא ציטט מהתלמוד דבר מסוים, וישר כל החברי כנסת השמולאנים קפצו והתנגדו, ואמרו ליו"ר להוריד את הרב מדוכן הנאומים, אבל היו"ר ענה להם - אני לא יכול לעשות כלום הוא מצטט מהתלמוד.
אתה מבין אח יקר - תביא ראיות לדבריך, אבל אם אדם מצליח להוכיח אותך אחרת - תידע גם לקבל, כי אחרי הכל כולנו מחפשים אחר האמת, ולא טוב לאדם ללכת בשרירות ליבו.

בברכת אהבת ישראל - ערן.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
לערן:
« להגיב #10 ב- : פברואר 12, 2007, 05:48:49 »
ערן היקר,

אני אוהב ומחזק כל מילה שלך.

ישר-כוח! אשרינו שאנו עומדים על האמת וּדבקים באמת. יהי רצון בע"ה שנמשיך להסיר לבבות מִדרך-הגאווה וּלקרבם אל דרך-האמת. ה' חפץ למען צדקו, יגדיל תורה ויאדיר.

שלך באהבה,

גם בשן וגם גִלעד.