כתב נושא: שאלה לחיים בן פסח?  (נקרא 3289 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« ב- : אוקטובר 06, 2008, 15:49:47 »
אני חדש בפורום וראיתי הרבה הרצאות של כבוד הרב כהנא זצ"ל ביוטיוב והוא אמר הרבה פעמים שהוא מתנגד לחרדים אז רציתי שתענה לי בפורום או בסרטון כי לא כל כך הבנתי למה .למיטב הבנתי ביהדות גם בימי קדם מי שרצה לעסוק בתורה עסק ומי שלא הלך להלחם ומי שלומד תורה בישיבה שומר בזכות התורה על הלוחם שנלחם בקרב
(לדעתי כולם צריכים ללכת לישיבת הסדר ואז לצבא)
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • לָמוּת אוֹ לִכְבּוֹש אֶת הָהָר
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #1 ב- : אוקטובר 06, 2008, 18:06:56 »
יש לך מספר טעויות יסוד,ואסביר:
זה לא נכון שכל מי שרוצה ללמוד פטור ממלחמה! רק מי ש"תורתו אומנותו" כגון רבי שמעון בר יוחאי וחבריו שלא עושה דבר
חוץ מללמוד תורה וגם לא לוקח חופשות,כיום כמעט שאין אדם שעונה להגדרה זו.

שנית,גם מי שתורתו אומנותו לא פטור מ"מלחמת מצווה" שמלחמה על ארץ ישראל כרוכה בכך כדברי הפוסקים במקומות הרבה.
ולכן,אין כל עניין ללמוד תורה תוך ביטול מצוות  עשה כי כיצד אתה לומד משהו ולא מקיימו. כדברי חכמים על פסוק "לרשע אמר אלוקים,מה לך לספר חוקי"(תהילים)
"כשאתה מגיע לאיסורי רציחות מה דרשה אתה דורש בהם?" כלומר מה שווה הלימוד שלך אם אתה בדיוק ההיפך ממה שאתה לומד?

דבר נוסף,לא על זה הרב כהנא חולק על הציבור החרדי... אלא על האידיאולוגיה החרדית הכוללת.
 זה לא תמיד ידוע מספיק אך-
הציבור החרדי מתנגד בכלל למדינה יהודית.
הציבור החרדי הוא נגד גיוס לצבא בכלל,ולא קשור כלל אם אתה לומד תורה או לא!(הם אמנם משתמשים בזה כדי להגן על החוק שפוטר אותם,אך תו לא)
עד היום בחורים חרדים שרוצים להתגייס כיוון שאינם לומדים נתקלים בלחץ אדיר,לעיתים רחוקות גם בנידוי ממש.
הרב שטינמן ורבנים ארחים שכן שלחו בחורים שלא לומדים לצבא עשו זאת במוצהר משום שידעו כי בחורים אלו מתדרדרים לעבריינות ולבתי הכלא,והגיעו למסקנה שעדיף שיתגייסו
וישארו "בני אדם",ולא משום הגנה על עם ישראל. וגם על זה קמו עליהם חולקים רבים וקשים.

והצרה הגדולה ביותר: לציבור החרדי(ובעיקר למפלגות החרדיות-שגם בוחריהם אשמים)אין חוט שדרה מוסרי לאומי. הם ישבו בכל ממשלה שלא תקום ולא משנה מה המחיר.
התקציב לישיבות קדוש יותר מהכל,אפילו מחיי אחיהם בני ישראל. גם ש"ס וגם "ג" בגדו בעמם וישבו בממשלות בוגדניות ואפשרו את הבאת 40000 מחבלים ארצה,הקמת רשות הטרור
הרצחנית,מסירת ארץ ישראל לאוייב,וגרימת עשרות ומאות הפיגועים עקב כך שגבו אלפי קרבנות מהעם היהודי. והם טרם עשו תשובה על עניין זה! הם עדיין מתעקשים
שלמען "לימוד התורה" כביכול מותר אפילו לרצוח,וכן יש לקרוא לילד בשמו זהו רצח! אלפי יהודים נרצחו בגללם ובגלל השמאל הקיצוני. אף אחד מהם לא יוכל לומר "ידינו לא
שפכו את הדם הזה" כי ידם היא ששפכה.

שתי הבהרות: ראשית אי שקר גדול יותר מטענת ה"לימוד תורה" כביכול וללא התקציב המתועב הזה לא ילמדו,ואין שקר גדול ממנו. 3300 שנה למדו תורה בלי תקציבים.
מה כבר יכול לקרות?
שנית,בעניין המפלגות ברצוני לציין לשבח חסידות בשם "סלונים" שאכן לא נתנו ידם במעל וקראו למפלגות החרדיות לא לשבת בממשלת הגירוש לפני למעלה משלוש שנים.
ואכן לאחר שראו שמפלגת "ג" נתנה ידה במעל הגירוש מגוש קטיף אין הם מצביעים לה יותר,ומגיע להם ישר כח גדול.

תָּגָר- עַל כָּל מַעֲצוֹר וּמֵצָר אִם תַּעַל אוֹ תֵרֶד
בְּלַהַב הַמֶּרֶד שָׂא אֵש לְהַצִּית - אֵין דָּבָר !
כִּי שֶקֶט הוּא רֶפֶש הַפְקֵר דָּם וָנֶפֶש
לְמַעַן הַהוֹד הַנִּסְתָּר.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #2 ב- : אוקטובר 06, 2008, 20:44:54 »
בכללי אתה צודק גם אני נגד האידאולוגיה החרדית הכללית.
יש לי עוד שאלה בקשר לצבא של דוד המלך בצבא שלו יצאו 12000 להלחם ו12000 למדו עליהם תורה אז אולי אנחנו צריכים לעשות צבא מקצועני הרי בימי ממלכת שלמה ודוד לה הייתה חובה להתגייס?

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #3 ב- : אוקטובר 07, 2008, 13:29:32 »
בכללי אתה צודק גם אני נגד האידאולוגיה החרדית הכללית.
יש לי עוד שאלה בקשר לצבא של דוד המלך בצבא שלו יצאו 12000 להלחם ו12000 למדו עליהם תורה אז אולי אנחנו צריכים לעשות צבא מקצועני הרי בימי ממלכת שלמה ודוד לה הייתה חובה להתגייס?
לא מדובר ה במלחמת מצווה,מדובר היה בכיבוש ארם נהריים וארם צובא שהם אינם ארץ ישראל ועד היום אין להם דין כזה.
במלחמת רשות אכן מגייסים רק את המקצצוענית ביותר,ואילו במלחמת מצווה הכל יוצאין אפילו חתן יוצא מחדרו וכלה מחופתה. ואמרו מזה המפרשים שמשמע שגם נשים יצאות לאפות ולבשל ללוחמים
ע"ש.

להלן המלחמות המוגדרוצ "מלחת מצווה" ע"פ הרמב"ם, הרמב"ן, הגמרא וחז"ל:
  • מלחמת שבעה עממין
  • מלחמת עמלק
  • מלחמת כיבוש הארץ
  • ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהן
לאור האמור לעיל,יוצא שכל המלחמות אותן נלחם צה"ל עד היום היו מלחמות מצווה,מכיוון שכולם עסקו בכיבוש הארץ ובעזרת ישראל מיד צר שבא עליהן(צבאות ערב\מחבלים) ולא היו אלו מלחמות רשות
מהסוג שלחם דוד המלך,ולכן אין פוטרים ממלחמה זו איש ועצם קיום המצווה הוא שמגן ולאו דוקא לימוד התורה,אך במלחמת רשות שאין בה מצווה בהחלט ראוי להציב לומדי תורה כדי שתיהיה לעם
ישראל מצווה שתגן עליהם. מה שאין כן אצלנו.

מקווה שהייתי מובן מספיק.

לגבי "צבא מקצועי",אהיה בעד לאחר שנגרש מכאן את כל אוייבינו אנשי העם הערבי ונעלה ארצה את רוב יהודי הגולה כך שלא תיהיה לנו בעיה של כח אדם ונוכל להסתפק רק באנשי קבע שיבואו מרצונם.
כרגע אין לנ מספיק חיילים והצבא כבר מוציא קמפיינים נגד משתמטים עקב המחסור,ו מדיניות של "צבא מקצועי" תפגע ביכולות של צה"ל בשלב זה.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #4 ב- : אוקטובר 07, 2008, 13:33:40 »
לא מדובר ה במלחמת מצווה,מדובר היה בכיבוש ארם נהריים וארם צובא שהם אינם ארץ ישראל ועד היום אין להם דין כזה.
במלחמת רשות אכן מגייסים רק את המקצצוענית ביותר,ואילו במלחמת מצווה הכל יוצאין אפילו חתן יוצא מחדרו וכלה מחופתה. ואמרו מזה המפרשים שמשמע שגם נשים יצאות לאפות ולבשל ללוחמים
ע"ש.

להלן המלחמות המוגדרוצ "מלחת מצווה" ע"פ הרמב"ם, הרמב"ן, הגמרא וחז"ל:
  • מלחמת שבעה עממין
  • מלחמת עמלק
  • מלחמת כיבוש הארץ
  • ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהן
לאור האמור לעיל,יוצא שכל המלחמות אותן נלחם צה"ל עד היום היו מלחמות מצווה,מכיוון שכולם עסקו בכיבוש הארץ ובעזרת ישראל מיד צר שבא עליהן(צבאות ערב\מחבלים) ולא היו אלו מלחמות רשות
מהסוג שלחם דוד המלך,ולכן אין פוטרים ממלחמה זו איש ועצם קיום המצווה הוא שמגן ולאו דוקא לימוד התורה,אך במלחמת רשות שאין בה מצווה בהחלט ראוי להציב לומדי תורה כדי שתיהיה לעם
ישראל מצווה שתגן עליהם. מה שאין כן אצלנו.

מקווה שהייתי מובן מספיק.

לגבי "צבא מקצועי",אהיה בעד לאחר שנגרש מכאן את כל אוייבינו אנשי העם הערבי ונעלה ארצה את רוב יהודי הגולה כך שלא תיהיה לנו בעיה של כח אדם ונוכל להסתפק רק באנשי קבע שיבואו מרצונם.
כרגע אין לנ מספיק חיילים והצבא כבר מוציא קמפיינים נגד משתמטים עקב המחסור,ו מדיניות של "צבא מקצועי" תפגע ביכולות של צה"ל בשלב זה.
תודה על ההסבר אבל יש לי עוד שאלה.
כידוע עזה היא חלק מא"י אז מה זה יוצא שכל העם חייב ומצווה להלחם ביחד נגד החמס כולם כולל כולם????
האם גם סיני זה חלק מא"י??????????????
« עריכה אחרונה: אוקטובר 07, 2008, 13:35:04 על ידי arabhater »

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #5 ב- : אוקטובר 07, 2008, 13:44:03 »
תודה על ההסבר אבל יש לי עוד שאלה.
כידוע עזה היא חלק מא"י אז מה זה יוצא שכל העם חייב ומצווה להלחם ביחד נגד החמס כולם כולל כולם????
האם גם סיני זה חלק מא"י??????????????
כן,ולכן הקב"ה ברא לנו את המושג "מילואים",ועל כן על מששלת ישראל להכריז על מלחמה לכיבוש האיזור ואו אז ל כולנו להתנדב למחלחמה זו.
אגב התגייסות זה לאו דוקא לוחם קרבי(למרות שזה הכי רצוי),גם נהגים,ספקים אנשי מפקדה וחימוש ממלאים את חובתם כלפי עמם בעבודתם זו.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #6 ב- : אוקטובר 07, 2008, 13:53:09 »
הבנתי תודה אחי!!!!!!!!!!!!1
אתה כתבת באחת ההודעות שרק מי ש"תורתו כאומנתו" רשאי לא לשרת בצבא וכתבת שזה לא כולל את החרדים
אז למה זה לא כולל אותם הרי יש חלק מבינהם(20 אחוז) שכן עוסקים בתורה מגיל הרך אז נכון שהם לא מגיעים לחצי הדרגה של רבי שמעון בר יוחאי אבל בהתחשב לדור שלנ הם באמת הגדולים אגב לא רק החרדים גם דתיים לאומיים שמגיעים לכזאת דרגה ביחס לדור שלנו
ובקשר לחמאס כדי לנצח אותו מספיק 80000 מקסימום כולל נהגים וספקים ועוד... אז אפילו אם זה מלחמת מצווה למה בכל זאת צריך לגייס את כל העם הרי לא עדיף שילמדו עלינו תורה וכך הלוחמים במלחמה יזכו בזכויות והקב"ה יגן עליהם??????????????????????????אז בבקשה גבר תענה לי על שתי הטענות תודה מראש

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #7 ב- : אוקטובר 07, 2008, 14:17:58 »
הבנתי תודה אחי!!!!!!!!!!!!1
אתה כתבת באחת ההודעות שרק מי ש"תורתו כאומנתו" רשאי לא לשרת בצבא וכתבת שזה לא כולל את החרדים
אז למה זה לא כולל אותם הרי יש חלק מבינהם(20 אחוז) שכן עוסקים בתורה מגיל הרך אז נכון שהם לא מגיעים לחצי הדרגה של רבי שמעון בר יוחאי אבל בהתחשב לדור שלנ הם באמת הגדולים אגב לא רק החרדים גם דתיים לאומיים שמגיעים לכזאת דרגה ביחס לדור שלנו
ובקשר לחמאס כדי לנצח אותו מספיק 80000 מקסימום כולל נהגים וספקים ועוד... אז אפילו אם זה מלחמת מצווה למה בכל זאת צריך לגייס את כל העם הרי לא עדיף שילמדו עלינו תורה וכך הלוחמים במלחמה יזכו בזכויות והקב"ה יגן עליהם??????????????????????????אז בבקשה גבר תענה לי על שתי הטענות תודה מראש
1. גם החרדים שעוסקים תורה מהגיל הרך אין תורתם אומנותם משתי סיבות א. גם הם עוסקים לפרנסתם בזמנם הפנוי ב.גם אלו שלא יוצאים לחופשות בין הזמנים ומכניסים מהצד
כגון כתיבת סת"ם וכדו'. ו"תורתו אומנותו" זה רק מי שלומד כל הזמן וללא הפסקה,מי שמוצא זמן להפסיק כדי ללכת לבית מלון בקיץ שימצא גם זמן כדי לשרת בצבא.

2.זה נכון שלעזה לא צריך את כל הכוחות ואז יש לקחת רק כמה שצריך כדי שלא יהיה צפוף,אבל המלחמה היא לא רק על עזה,יש לך גם את לבנון סוריה ששם זה איזורים הרריים וצבאות מקצועיים
במקרה כזה כניסה בכוחות קטנים כפי שעשו במלחמת לבנון האחרונה(מלחמת בין המצרים) התוצאות יהיו דומות למה שקרה שם בקיץ 2006... ולכן במקרה כזה יש לגייס את כל הכוחות
ולא ביום היציאה,יש ראשית לעבור טירונות מסלולים אימונים וכדו',וכן הכשרה מקצועית לכל אחד חייל חייל לפי תפקידו(אימון הפרט). ולכן לעניות דעתי גם ההכנות למלחמת מצווה הם חלק ממלחמת
המצווה,ויש להכין את כולם לגרוע מכל.

מקווה שהייתי מובן דיו.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 07, 2008, 14:26:02 על ידי גור-אריה »

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #8 ב- : אוקטובר 07, 2008, 14:22:02 »
יש לי עוד שאלה אליך האם אתה יודע אם יש קבוצות של חרדים או דתיים לאומיים בא"י שתורתם כאומנותם אם כן תפרט

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #9 ב- : אוקטובר 07, 2008, 14:29:48 »
יש לי עוד שאלה אליך האם אתה יודע אם יש קבוצות של חרדים או דתיים לאומיים בא"י שתורתם כאומנותם אם כן תפרט
קבוצות ככל הידוע לי אין,אך ישנם ודאי אנשים כאלה כגון רבנים צדיקים אמיתיים ש"לא פסיק פומיה מגרסיא"(לא פוסק פיהם מלימוד),ואנשי מעשה אחרים
הן בציבור הדתי לאומי והן בציבור החרדי.

שמות בדיוק אני לא יודע(כי אינני מכיר את סדר יומם של רבנים משני המגזרים,אבל אני מניח שרבנים כמו הרב שפירא זצ"ל או הרב שטינימן שליט"א בהחלט ניתן לומר עליהם
ש"לא פסיק פומיה מגירסא"

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #10 ב- : אוקטובר 07, 2008, 14:32:38 »
קבוצות ככל הידוע לי אין,אך ישנם ודאי אנשים כאלה כגון רבנים צדיקים אמיתיים ש"לא פסיק פומיה מגרסיא"(לא פוסק פיהם מלימוד),ואנשי מעשה אחרים
הן בציבור הדתי לאומי והן בציבור החרדי.

שמות בדיוק אני לא יודע(כי אינני מכיר את סדר יומם של רבנים משני המגזרים,אבל אני מניח שרבנים כמו הרב שפירא זצ"ל או הרב שטינימן שליט"א בהחלט ניתן לומר עליהם
ש"לא פסיק פומיה מגירסא"
האם הישיבות של ש"ס נכללות בזה?הרב עובדיה יוסף?או שהם יותר בטלנים?

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח?
« להגיב #11 ב- : אוקטובר 07, 2008, 14:44:42 »
האם הישיבות של ש"ס נכללות בזה?הרב עובדיה יוסף?או שהם יותר בטלנים?
בשום פנים ואופן לא,הישיבות היום אין תורתן אומנותן ולא משנה מאיזו מפלגה.
אחת ש"ס אחד אגודה ואחד מרכז הרב:אין תורתן אומנותן!!!

ועיין שוב בקריטריונים שהעלתי לעיל.

לגבי הרב עובדיה יוסף עצמו אינני יודע,אין לי חושג מהו סדר יומו ומעולם גם לא התעניינתי. מה שבטוח שהוא מזמן כבר לא בגיל לרוץ ל הג'בלעות....
« עריכה אחרונה: אוקטובר 07, 2008, 14:45:41 על ידי גור-אריה »