כתב נושא: אני מחפש עדכונים למערכות הפעלה ישנות  (נקרא 4050 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק DJ Luminus

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אני מחפש עדכונים למערכות הפעלה ישנות
« ב- : ספטמבר 25, 2008, 15:16:44 »
יש לי בבית מחשב ישן עם מעבד Pentium III מסוג טואלטין שבימי התיכון העליזים השתמשתי בו בעיקר ליצירת מוסיקת טראנס, מיקסוס ועריכה של שירים. בזמן האחרון המחשב הפסיק להגיב מדי פעם והיום גיליתי שהכונן הקשיח (של חברת Seagate), שמכיל את מערכות ההפעלה, מלא בסקטורים פגומים, ולכן לא היתה לי ברירה אלא להחליף אותו ולהתקין את כל 8 מערכות ההפעלה מחדש. Windows '98 ו-Windows ME מלאים בבאגים ולכן צריך לעדכן אותם. הבעיה היא שחברת Microsoft הפסיקה את התמיכה במערכות אלה ולא ניתן עוד להוריד עדכונים עבורן. אני זקוק למחשב הזה משום ששמרתי בו המון שירים ומיקסים שיצרתי כשהייתי חבר בהרכב Annanda (מעולם לא התפרסמנו), תמונות שסרקתי ואספתי, סרטוני וידאו, מוסיקה, ספרים אלקטרוניים, מסמכים ועוד הרבה דברים שאספתי בימי התיכון (מ-2000 עד 2003).

האם מישהו יודע היכן ניתן להוריד עדכונים עבור הגרסאות העבריות של Windows '98 ו-Windows ME?

למי שרוצה לדעת, הנה פירוט מלא של המחשב:

מעבד: Intel Pentium III, Tualatin core 1400MHz
זיכרון: 512MB SD-RAM
לוח אם: ASUS TUSL2-C Deluxe (הלוח הטוב ביותר שיצא למעבדי P3) עם iPanel
כרטיס מסך: 3Dfx Voodoo 5 5500 AGP 4X (הכרטיס הגרפי תומך ה-Glide החזק ביותר)
כרטיסי קול: C-Media On-Board, Creative Vibra Pro 128 Surround

כוננים:
LG DVD-ROM
LG DVD-RW
כונן דיסקטים 5.25 (1.2MB ו-2.4MB) של Epson
כונן דיסקטים 3.5 (1.44MB ו-2.88MB) של Sony
כונן 250MB ZiP של Iomega
5 כוננים קשיחים 120GB
מארז של ColorsIT עם AAPanel (פאנל אודיו קדמי) וחיבורי USB קדמיים
4 יציאות USB 1.1 ו-4 יציאות USB 2.0

כרטיסי PCI:
1) בקר IDE נוסף של ITE
2) בקר USB 2.0
3) כרטיס רשת RealTek
4) מודם טלפוני Motorola
5) כרטיס קול Creative Vibra Pro 128

מערכות הפעלה:
1) MS-DOS 7.10 עצמאי
2) MS-DOS 8.00 מוקן יחד עם Windows 2000
3) OS/2 1.30 (מערכת הפעלה עתיקה מ-1991 שהתקנתי אותה כניסוי. הגרעין של Windows NT, 2000, XP, Vista, Server 2003 ו-Server 2008 מבוססים עליה)
4) Windows '95 OSR 2.5 באנגלית (הגרסה הזאת של Win95 מעולם לא תורגמה לעברית)
5) Windows '98 SE בעברית
6) Windows Millennium Edition בעברית
7) Windows 2000 Professional בעברית
8 Boot It NG

את הפירוט הזה כתבתי לפני כשנתיים וחידשתי אותו קצת.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 25, 2008, 15:27:12 על ידי DJ Luminus »

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 26, 2008, 04:38:58 »
אם יורשה לי, מה הסיבה שיש לך 8 מערכות הפעלה שונות באותו מחשב?! לא מספיקה אחת כמו XP?!
(יכול להיות שיש לך שימוש גם ב-MS-DOS אבל גם ב- XP יש MS-DOS בפקודות COMMAND ו- RUN לדוגמא: MSCONFIG, CMD, REGEDIT ועוד, לכן מסקנתי שאתה צריך XP אחד ולא יותר מזה!)
להורדה של XP מעודכן למחשבך (קראתי בעיון את המפרט לגבי מחשבך!) להלן הקישור המתאים:
http://dl.phazeddl.com/1240962/Microsoft_Windows_XP_-_Home_Edition_SP2/ בהצלחה!!!  8;) ;) :jump:
« עריכה אחרונה: ספטמבר 26, 2008, 04:39:34 על ידי rubi65 »
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 26, 2008, 04:51:40 »
חפרתי וחפרתי בכל האינטרנט: יש עדכון ל-98!!! תנסה בקישור הבא:
http://www.download.com/Windows-98-System-Update/3000-2098_4-10030551.html
ל-ME לא מצאתי UPDATE VERSION לא בעברית ולא באנגלית. מצטער.(אין עדכון ל-ME בנמצא).
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!

מנותק DJ Luminus

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 26, 2008, 08:29:00 »
אם יורשה לי, מה הסיבה שיש לך 8 מערכות הפעלה שונות באותו מחשב?! לא מספיקה אחת כמו XP?!
(יכול להיות שיש לך שימוש גם ב-MS-DOS אבל גם ב- XP יש MS-DOS בפקודות COMMAND ו- RUN לדוגמא: MSCONFIG, CMD, REGEDIT ועוד, לכן מסקנתי שאתה צריך XP אחד ולא יותר מזה!)
להורדה של XP מעודכן למחשבך (קראתי בעיון את המפרט לגבי מחשבך!) להלן הקישור המתאים:
http://dl.phazeddl.com/1240962/Microsoft_Windows_XP_-_Home_Edition_SP2/ בהצלחה!!!  8;) ;) :jump:

המחשב הזה שימש אותי ליצירה ועריכה של מוסיקה אלקטרונית, הפעלת משחקים, אגירת קבצי מולטימדיה (יש לי 1,600 דיסקים שלמים ועוד 4,226 שירים בודדים בדיסקים הקשיחים השלישי והרביעי) לאורך כל שנות התיכון (חוץ מהשנה הראשונה). אני צריך את מערכות ההפעלה הללו כדי שאוכל לנצל את המחשב ב-100%. למשל, תוכנות ליצירת מוסיקה פועלות הרבה יותר טוב תחת Windows 2000 מאשר תחת כל מערכת הפעלה אחרת. כרטיסי ה-Voodoo משתמשים בחבילת פרוצדורות גרפיות שנקראת Glide (ה-DirectX של פעם). Glide לא נתמכת טוב ב-Windows 2000 אבל היא נתמכת מצויין ב-Windows '98 ועוד יותר טוב ב-Windows ME. משחקי DOS לא פועלים כלל תחת Windows 2000, ב- Windows ME הם פועלים ללא צליל, אבל ב-Windows '98 ו-Windows '95 הם פועלים ב-100%.

הגרעין של Windows '98, Windows '95 ו-Windows ME נקרא Win4.0 או Win32 והוא מבוסס על הגרעין של MS-DOS, כך שבדרך כלל ניתן להפעיל במערכות האלה יישומי DOS ללא בעיה. הגרעין של Windows XP, Windows 2000, ו-Windows NT נקרא WinNTx או WinNT32x (קיים גם WinNT64x), והוא שונה מאוד מגרעין ה-Win4.0. ל-Windows XP יש אמנם מעין MS-DOS מובנה, אבל למעשה זהו לא MS-DOS באמת, אלא רק ממשק שמאפשר הפעלה של אפליקציות DOS פשוטות בתנאי שאינן מבוססות מולטימדיה. תמיכה בתקני הצליל Sound Blaster ו-AdLib לא קיימת בממשק ה-MS-DOS של מערכות ההפעלה מבוססות WinNTx. בפועל ה-Command Line משמש לביצוע פעולות מסויימות ב-Windows והשימוש בו מיועד בעיקר לטכנאים מקצועיים ומנהלי רשתות.

במחשב הזה לא כדאי להתקין Windows XP. המחשב עצמו מסוגל לפעול תחת Windows XP ללא בעיות (זה פנטיום 3 טואלטין שהוא הרבה יותר חזק ממעבדי הפנטיום 4 הראשונים שהופיעו ב-2001). הבעיה היא כרטיס המסך שהוא מסוג AGP 4X. מהירות אפיק הנתונים של כרטיסי המסך הללו נמוכה מדי עבור Windows XP ולכן זה יהיה מאוד לא נוח לעבוד איתו (אני מתכוון לתנועת העכבר, חלונות ועוד חלקים של מערכת ההפעלה).

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 26, 2008, 09:18:54 »
המחשב הזה שימש אותי ליצירה ועריכה של מוסיקה אלקטרונית, הפעלת משחקים, אגירת קבצי מולטימדיה (יש לי 1,600 דיסקים שלמים ועוד 4,226 שירים בודדים בדיסקים הקשיחים השלישי והרביעי) לאורך כל שנות התיכון (חוץ מהשנה הראשונה). אני צריך את מערכות ההפעלה הללו כדי שאוכל לנצל את המחשב ב-100%. למשל, תוכנות ליצירת מוסיקה פועלות הרבה יותר טוב תחת Windows 2000 מאשר תחת כל מערכת הפעלה אחרת. כרטיסי ה-Voodoo משתמשים בחבילת פרוצדורות גרפיות שנקראת Glide (ה-DirectX של פעם). Glide לא נתמכת טוב ב-Windows 2000 אבל היא נתמכת מצויין ב-Windows '98 ועוד יותר טוב ב-Windows ME. משחקי DOS לא פועלים כלל תחת Windows 2000, ב- Windows ME הם פועלים ללא צליל, אבל ב-Windows '98 ו-Windows '95 הם פועלים ב-100%.

הגרעין של Windows '98, Windows '95 ו-Windows ME נקרא Win4.0 או Win32 והוא מבוסס על הגרעין של MS-DOS, כך שבדרך כלל ניתן להפעיל במערכות האלה יישומי DOS ללא בעיה. הגרעין של Windows XP, Windows 2000, ו-Windows NT נקרא WinNTx או WinNT32x (קיים גם WinNT64x), והוא שונה מאוד מגרעין ה-Win4.0. ל-Windows XP יש אמנם מעין MS-DOS מובנה, אבל למעשה זהו לא MS-DOS באמת, אלא רק ממשק שמאפשר הפעלה של אפליקציות DOS פשוטות בתנאי שאינן מבוססות מולטימדיה. תמיכה בתקני הצליל Sound Blaster ו-AdLib לא קיימת בממשק ה-MS-DOS של מערכות ההפעלה מבוססות WinNTx. בפועל ה-Command Line משמש לביצוע פעולות מסויימות ב-Windows והשימוש בו מיועד בעיקר לטכנאים מקצועיים ומנהלי רשתות.

במחשב הזה לא כדאי להתקין Windows XP. המחשב עצמו מסוגל לפעול תחת Windows XP ללא בעיות (זה פנטיום 3 טואלטין שהוא הרבה יותר חזק ממעבדי הפנטיום 4 הראשונים שהופיעו ב-2001). הבעיה היא כרטיס המסך שהוא מסוג AGP 4X. מהירות אפיק הנתונים של כרטיסי המסך הללו נמוכה מדי עבור Windows XP ולכן זה יהיה מאוד לא נוח לעבוד איתו (אני מתכוון לתנועת העכבר, חלונות ועוד חלקים של מערכת ההפעלה).
קבל 2 קישורים: הראשון לעדכון של WINDOWS 2000 גרסה SP4 והשני עדכון לגרסה WINDOWS 98:
http://dl.phazeddl.com/1226797/Windows_2000_Professional_SP4/
http://www.download.com/Windows-98-System-Update/3000-2098_4-10030551.html
 O0 ;) 8;)

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 26, 2008, 09:24:30 »

הנה הקישורים ל-RAPIDSHARE להורדה של WINDOWS 2000 SP4:
http://rapidshare.com/files/142075456/Win2KPro_SP4_July08.part1_by_hanzaleh.rar

http://rapidshare.com/files/142075431/Win2KPro_SP4_July08.part2_by_hanzaleh.rar

http://rapidshare.com/files/142076479/Win2KPro_SP4_July08.part3_by_hanzaleh.rar
לא צריך סיסמא, רק תרחיב את קבצי ה-RAR הדחוסים החל מן הראשון (UNRAR HERE),תצרוב וזהו!
 :dance: :dance: :dance: O0 O0

מנותק DJ Luminus

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 26, 2008, 09:36:43 »
הנה הקישורים ל-RAPIDSHARE להורדה של WINDOWS 2000 SP4:
http://rapidshare.com/files/142075456/Win2KPro_SP4_July08.part1_by_hanzaleh.rar

http://rapidshare.com/files/142075431/Win2KPro_SP4_July08.part2_by_hanzaleh.rar

http://rapidshare.com/files/142076479/Win2KPro_SP4_July08.part3_by_hanzaleh.rar
לא צריך סיסמא, רק תרחיב את קבצי ה-RAR הדחוסים החל מן הראשון (UNRAR HERE),תצרוב וזהו!
 :dance: :dance: :dance: O0 O0

תודה.

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 26, 2008, 15:57:30 »
בבקשה, אשמח לעזור לכולם  ;)