כתב נושא: שאלה|יוסף טרומפלדור  (נקרא 2261 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק מוות_לבוגדים!

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
שאלה|יוסף טרומפלדור
« ב- : אוגוסט 11, 2008, 02:46:09 »
מישהו יכול להסביר לי קצת על יוסף טרומפלדור הבנתי (מקריאה בויקיפדיה) שהוא היה סוציאליסט...
בכלל לא מובן....
מישהו יכול להגיד לי אם הוא עשה מעשים שהם לא טובים לציונות? ואם כן איזה?
כי הבנתי מהויקיפדיה שהוא היה סוציליסט וכתוב בפירוש בויקיפדיה בערך "הציונות הרוויזיוניסטית" ש"הסוציאליזם והקומוניזם פירושם הסבת נזק עצום למפעל הציוני הקם לאיטו והפניית מרץ לאידאולוגיות זרות מסכן את הציונות." ואיך זה הגיוני שתנועה רוויזיוניסטית תיקרא על שם סוציאלסיט?

מנותק מוות_לבוגדים!

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
שאלה|יוסף טרומפלדור
« להגיב #1 ב- : אוגוסט 11, 2008, 14:47:09 »
תשובה???

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
שאלה|יוסף טרומפלדור
« להגיב #2 ב- : אוגוסט 11, 2008, 22:25:27 »
תסביר לי למה מרבית רחובות המדינה נקראים על שם סוציליאסטים.טרומפלדור מפורסם בזכות המשפט טוב למות בעד ארצנו וכך נזכור אותו כמי שנתן את חייו למען המולדת.
האדם הוא תוצר סביבתו ולכן חייםבן פסח האמריקני קפיטליסט.ההיסטוריה מלאה פרדוכסים אבל העלת נקודה יפה וטוב שאתה עירני.
יש ביננו אנשים שעויינים לציונות בכלל.סוציליסטים הקימו את המדינה.
היתה יריבות מובנית בין הסוציליאסטים לציונים.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • אין ערבים אין פיגועים
שאלה|יוסף טרומפלדור
« להגיב #3 ב- : אוגוסט 13, 2008, 13:16:15 »
תראה זה נכון מה שאתה אומר, אבל יש לזכור שבימי טרומפלדור הזהות הפוליטית בארץ לא הייתה כל כך מגובשת לימין ושמאל מוחלטים.עוד דוגמא לכך היא שבתחילת דרכו של ז'בוטינסקי מפלגות הפועלים המליצו עליו למקום באיזשהיא מועצה פוליטית בארץ בימים ההם.חוץ מזה התפיסה הפוליטית של טרומפלדור תאמה באותם זמנים לזו של ז'בוטינסקי, וז'בוטינסקי לא הגה אז גישה כלכלית מוחלטת.טרומפלדור כמו זאב, חשב שחשוב לשנות את הדימוי היהודי , ולהפוך את היהודי הגלותי ללוחם. שזה אגב הדבר הכי חשוב ,גם היום ולתמיד.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
שאלה|יוסף טרומפלדור
« להגיב #4 ב- : אוגוסט 15, 2008, 00:58:50 »
האדם הוא תוצר סביבתו
יש יותר מדי דוגמאות שמפריכות את אמרתו המפורסמת של הפסיכולוג ויקטור פרנקל.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.