משל שהרב כהנא הי"ד הביא על השמאל והימין בא"י בתקופתו.
*לא הבאתי את כל הנאום(מי שרוצה לקרוא את כל הנאום הוא נמצא בספר "כהן ונביא" כרך ראשון עמוד 81),הנאום מדבר על כך שלאומיות בעלת אופי לא יהודי היא אסון.
הרב כהנא סיפר סיפור מאחד מהנאומים שלו מה ההבדל בין שמלאנים לימנים וכו'
"
"לפחות הם יותר טובים מהמערך".
למה הדבר דומה? למלך רשע ששנא יהודים שגרו בממלכתו.משום כך,הוא החליט להרוג אותם,אבל באופן ציני הוא הציע להם דרך שבה הם אולי יוכלו להינצל.הוא הכריז שהוא תכנן מסלול של מירוץ מכשולים קשה ביותר,המשתרע על פני 25 ק"מ,והעובר על פני ההרים תלולים ומסוכנים,נחלים ונהרות מסוכנים על מפלים מאיימים,קניבלים,ויערות מלא שיחים,קוצים וחיות רעות.היהודים יכולים לבחור את שלושת הרצים הטובים והחזקים ביותר,ואם אפילו רק אחד מהם יצליח ולעבור את כל 25 הק"מ בתוך הזמן שנקבע-היהודים ינצלו.
חיפוש מאומץ העלה שלושה רצים,ששמם היה שמעון,מנחם ויובל.בידיהם הופקד גורלם של יהודי הממלכה.כל היהודים התאספו להתפלל להצלחתם ולאחל להם לעמוד במשימה.המרוץ החל.תוך זמן החל המסלול הקשה נותן את אותותיו.שמעון אחרי עשר ק"מ,ממוטט וגמור.מנחם היה חזק יותר והוא המשיך,כשהוא מוצא את עצמו נופל אחרי 15 ק"מ.ליובל היה את הכח הרב ביותר.הוא התקדם 20 ק"מ לפני שהתמוטט.
השאלה היא:מבין השלושה היה הטוב ביותר בשביל היהודים?התשובה היא,כמובן-אף אחד מהם.לא היתה ולו המשמעות הקטנה ביותר לעובדה,השלושה לא הצליחו להשלים את מסלול המירוץ.כולם ככשלון ליהודים שהם היו אמורים להציל.
הנמשל ברור וכך גם המציאות,וזו הסיבה שאני זועק נגד האשליה שבגין או "התחיה" טובים יותר ליהודים.יתכן מאוד שאני אוהב מאוד את בגין יותר מאשר את פרס;יתכן מאוד שיש לי איבה כלפי פרס,אבא אבן וכו'.ויתכן מאוד שבגין יתקדם במסלול יותר מאשר פרס,ויובל נאמן "מ"התחיה" יעבור גם את בגין-אבל כולם אינם מצליחים להגיע עד סוף המסלול-עם שלם,שלם עם אלוקיו........"