ראשית סין איננה מערב ולא תוכל לומר שכלכלת סין בשיטה הנהוגה שם איננה מצליחה.
כנראה לא הבנת מה שרשמתי.
סין היא אנטי מערבית והיא מתחרה במערב וסין מהווה איום על המערב אום סין מהווה איום צבאי על ארה"ב אז מן הסתם שזה גם איום כלכלי.
יפן היא כלכלה מאוד מצליחה ומי אמר שהיא לא תנטוש את המערב למען סין?
הערכים של הנצרות מבוססים על התנ"ך שאנו מאמינים בו
.
בוא לא שוב נכנס לדיון הזה.
הנצרות עובדת ממש שונה מהיהדות.
בכיף תפתח דיון בנושא הזה אין שום בעיה.
ארה"ב מדינה שמרנית,פטריוטית ומי שמשרת בצבא כן מאמין באלוהים ואוהב את המדינה והצבא האמריקני כן חזק.
ואיך בני-אדם מקבלים אמונה אם לא ממערכות חינוך,האם התרבות בארצות הברית כיום היא תרבות שתנחיל לבן-אדם אמונה ופטריטיות?
וזו בדיוק כוונתי שבלי ערכים אין צבא וגם בלי חינוך ואתה בעצמך כרגע אמרת שלמערב יש בעיה בחינוך ובערכים.
המלחמה בעירק זה נושא נפרד.
שיהיה.
המצב הכלכלי בארה"ב שהוא קשה טוב מהמצב בצפון קוריאה ובמדינות אירופה.
ארה"ב היא המרכז של המערב ואם המצב אצלה קשה והולך לקרוס גם הגרורות שלה בסכנה.
אין פה עניין יחסי אם המצב קשה אז הוא קשה.
ברור שסין תעדיף כוח עבודה זול כי יש יותר ממליארד סינים וזה מה שסין צריכה לעשות ועושה.
לא יודע איך הבנת את זה ממני.אני אמרתי את זה על המערב שמעדיף כח עבודה זול.
צה"ל בשיטה מערבית ניצח 5 מלחמות,עשה את מבצע אנטבה,ניצח את מדינות ערב ביחד ולחוד,הוריד כור עירקי וסורי
הלוואי שצה"ל היה עובד בלבנון לפי השיטה המערבית-נוצרית,לפי גיל אברהם מערב לבנון היתה פיח ועזה גם כן.לפי השיטה הזאת סברה ושתילה נטבחו(הפלנגות המרוניות-נוצריות) או שהיינו מטילים פצצת אטום על עזה כמו שארה"ב מייצגת המערב עשתה בהירושימה ונגסקי.
נץ שכולנו מכבדים טוען שהמשטר בירדן הוא בובה של הסי איי איי,האם אתה תעדיף שאלקעידה תשלוט בירדן?אותו הדבר מדינות ערב אחרות.
צה"ל ניצח ראשית בזכות ה'.(זה עניין אישי שלך כבר אם אתה מאמין או לא)
צה"ל פשוט פעל פי קטע השרדותי ולא על פי הוראות מהמערב.
יום כיפור קיבלו מכה לא קטנה בגלל שהקשבנו למערב.
הייתה תקופה שארה"ב המערבית עשתה עלינו חרם בנשק והבאנו נשק מסטאלין יש"ו.
התחלנו להיות חברים באום שהוא כולו תומך בערכי המערב ורק קיבלנו הפסדים מאז.
ירדן היא בובה של הסי איי איי כמה חבל,האם האזרחים שם או מהשטר שם טוב לישראל זאת השאלה? ממש לא נראה לי
לא משנה לי אם זה אלקעידה או חיזבאללה הם אויבים ובאויבים אין פשרות ואינטרסים.
וזה בדיוק למה שהתכוונתי בתגובה הקודמה שהמערב יותר לעצמו בובות שבכלל לא מעוניינות בהתמערבות.הם מקבלים סיוע כלכלי,נשק.... אבל הזארחים עדיין שונאי ישראל וגם מערב.
אם יש לי דעות אחרות משל נץ אני עדיין מכבד אותו.
מי אמר לאירופה לקלוט מהגרים מוסלמים?להפך רבים ממפלגות הימין באירופה מתנגדים לזאת.
בפירוש השיטה הקפטיליסטית תעדיף עובדים זולים גם אם הם זרים בשל התחרות.
יש גם מערב סוציאליסטי למשל בשבדיה.
אף אחד לא אמר להם עובדה קיימת שכרגע יש שם מיליוני מהגרים והם מתרבים כמו נמלים,עובדה קיימת יאללה פיתרון? מערביות? דמוקרטיה? ממש לא נראה לי.
אם השיטה הקפיטלסטית תעדיף עובדים זרים בכיף,לעבודים זרים יש אישה והם מולידים ילדים ואחריזה יש קצת זכויות ואין זכויות כמו שאמרתי יש מהומות.
סוצליזם או קפטליזם זה לא משנה.
תוכיח לי ששיטה כלכלית יהודית טובה משיטה כלכלית קפטיליסטית.
האנטר לא באתי להוכיח לך ששיטה יהודית כלכלית יותר טובה למרות שאני באמת חושב ככה אני באתי לומר שהמערב הוא רק מזיק לנו.
כל עוד כלכלה בנויה על ערכים מוטעים אז זה לא משנה איזו סוג של כלכלה היא.אם כל אזרח דואג לכיסו הפרטי האם זה משנה אם זה סוציליזם או קפיטליזם?
כלכלה מתפתחת יותר אם לאזרח איכפת ממנה ואם לא אכפת ממנה אז הכלכלה ירודה וכדי שלאזרח יהיה איכפת מהכלכלה זה מקבלים רק מחינוך וערכים.