אל תשמיץ את שם הבהמה אם אנחנו לא עושים את רצון הבורא אנחנו גרועים מיתוש,שהוא היצור השפל ביותר בבריאה מלבד יהודי שלא עושה את רצון הבורא.
והפוינטה שלי זה לא לעשות את רצון הבורא אלא לעשות אותה מאהבה,אני לא סתם כותב את זה כי שמעתי פה אנשים שמתלוננים על לבישת ציצית ביגלל החום,אם אתה עושה משהו כי אתה אוהב אותו חום לא יפריע לך...לדוגמא...אתה משחק כדורגל למה? כי אתה אוהב! עכשיו בשיא החום אתה גם תרוץ תבעט תתאמץ תזיע גלונים של זיעה וזה משחק כדורגל!
למה תעשה את זה כי אתה אוהב את זה,כיף לך!
אותו דבר צריך להיות עם תורה ומצוות רק שיש בזה גם ערך עליון בנוסף לכך.
לא משמיץ אף בהמה ואם בן אדם יש לו התנהגות בהמתית אז אכן יותר גרוע מיתוש כי היתוש נברא לפני האדם כפי שאמרת.
כרגע קשה לו ללכת עם ציצית אבל סתם להיות בייאוש ולהתעכב אפשר לחטוף מצוות אחרות לא שמצוות ציצית לא חשובה ח"ו זו לא כוונתי.
אולי מצוות אחרות יביאו לו ריגוש בעבודת ה' שיגרמו לו ללכת עם ציצית לכל משך היום אבל לבוא אל אותו אדם בטענות אין צורך.
אני גם כמה חודשים התחלתי ללכת עם כיפה ולא רציתי ציצית אבל אחרי שקראתי ולמדתי על הנושא "לעומק" זה נתן לי ריגוש בעבודת ה' ולכן היום אני לא יכול שניה אחת בלי ציצית.
כל דבר בעתו.
אותו אדם שהתלונן רוצה לעבוד את ה' פשוט יש נפילות בעבודת ה' זה לא חדש וזה טבעי לגמרי ואם קשה לו כרגע עם מצוות ציצית במקום לבוא אליו בטענות עדיף לעווד אותו לחטוף מצוות נוספות.
אני לא בא אליך בטענות כי אתה גם צודק מצד אחד ומצד שני אי אפשר לבוא למישהו אחר בטענות גם.
אני אמור לעשות מצוות גם לא מאהבה ולא עם שכל ואם תגמר לי האהבה לקב"ה ח"ו אז אני לא אקיים מצוות? מה זה היום אני אוהב מחר אני לא? (לפעמים אנחנו צריכים לכפות על עצמנו קצת כדי שנשיג את אהבת ה')
מצוות ציצית מצווה חשובה שלא תבין אותי לא נכון.