כתב נושא: איראן גרעינית לא מסוכנת, הצהיר שיראק - וחזר בו  (נקרא 2569 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
נשיא צרפת הסתבך בהתבטאות יוצאת דופן, המהווה חריגה ברורה ממדיניות ארצו בנוגע לסוגיית הגרעין האיראני. בראיון לשלושה עיתונים טען כי פצצה גרעינית לא תביא כל תועלת לאיראן, שכן אם תשתמש בה נגד ישראל - תימחק טהרן מעל פני האדמה. למחרת חזר בו מדבריו: "לא התכוונתי שטהרן תושמד... לא זוכר שהתייחסתי לישראל"

מי מפחד מאיראן גרעינית? לא ז'אק שיראק, כנראה. בראיון שהעניק השבוע נשיא צרפת הפורש לשלושה עיתונים, הוא טען כי איראן עם פצצה גרעינית לא תהיה "מאוד מסוכנת", וכי אם תשתמש בנשק זה נגד ישראל טהרן "תימחק מיד".

שיראק אמר את הדברים בראיונות שהעניק ביום שני השבוע לעיתונים "ניו יורק טיימס", "אינטרנשיונל הרלד טריביון" והשבועון הצרפתי "לה נובל אובזרווטר". עם זאת, למחרת זימן אליו שוב את שלושת כתבי העיתונים - וביקש לחזור בו מדבריו.

אתר האינטרנט של העיתון "ניו יורק טיימס" דיווח כי כתב העיתון הקליט את הראיון עם שיראק, וכל הדברים שאמר הנשיא על איראן היו לייחוס. הערותיו של שיראק הן חריגה ברורה מהמדיניות המוצהרת של צרפת בנוגע לסוגיית הגרעין האיראני; צרפת הרי נמניתה עם המדינות שהובילו את המהלך להטלת סנקציות על טהרן במועצת הביטחון, בשל סירובה להשעות את תוכניתה הגרעינית.

"אני זה שטעה, ואני לא מכחיש זאת", ניסה שיראק להבהיר את הדברים החריגים שאמר בראיון הראשון. "הייתי צריך לשים לב למה שאמרתי ולהבין שדברי היו לייחוס", הצטדק באוזני "ניו יורק טיימס" ו"אינטרנשיונל הרלד טריביון".

בראיון הראשון שהתקיים ביום שני, אמר שיראק על איראן ותוכניתה הגרעינית: "לא הייתי אומר שמה שמסוכן במצב הזה הוא העובדה שיהיה לאיראן נשק גרעיני. פצצה גרעינית אחת או אפילו שתיים - אינן מאוד מסוכנות".

"מה שבאמת מסוכן", אמר שיראק לפי ה"אינטרנשיונל הרלד טריביון", "הוא מירוץ החימוש והפצת הנשק. זה אומר, שאם איראן תמשיך בכיוון הזה ותשיג אנרגיה גרעינית, הסכנה אינה טמונה בפצצה שתהיה לה - כי היא תהיה לה חסרת תועלת לחלוטין". שיראק הסביר כי פצצה גרעינית לא תועיל לאיראן, כי אם תשתמש בה נגד ישראל, תותקף באופן מיידי.

"איפה הם יטילו את הפצצה הזאת? על ישראל?", הוסיף שיראק ושאל. "הרי שניות לאחר שהפצצה תשוגר לאוויר, טהרן כבר תהרס מהיסוד". (לקריאת הראיון הראשון של שיראק ל"ניו יורק טיימס", לחצו כאן )

(שיראק אתמול בפריז. "לא חושב שדיברתי על ישראל")

הראיון השני: הבהרות, הצטדקויות וחנופה לאיראן

בראין השני שהעניק שיראק לשלושת העיתונים, חזר בו שיראק מהתבטאויותיו על כך שטהרן תימחק מעל פני האדמה. "דיברתי בצורה קלת דעת, ואני חוזר בי, כמובן, ממה שאמרתי על כך שטהרן תושמד. כמובן שלא התכוונתי לכך באופן מילולי. אני לא מאמין שאנחנו צריכים להחריב את טהרן. אבל ברור שאם יתבצע צעד אגרסיבי כזה, ותשוגר פצצה או טיל, הפצצה או הטיל יושמדו באופן אוטומטי עוד לפני שיעזבו את גבולותיה של איראן או את תחומה האווירי. ומין הסתם תהיה על כך גם תגובה כלשהי", אמר שיראק.

בהתייחסו לדבריו בנוגע לכך שישראל עלולה לשמש יעד להפצצה איראנית, ושישראל צפויה להגיב על המתקפה, אמר שיראק: "אני לא חושב שדיברתי על ישראל. אולי אמרתי, אבל לדעתי לא התייחסתי לישראל. אני כלל לא זוכר שהתייחסתי לישראל".

שיראק גם הקדיש חלקים נרחבים מהראיון השני כדי לחלוק שבחים לאיראן. "איראן היא עדיין מדינה גדולה, מדינה עם מסורת. זו מדינה מורכבת, עם מסורת מאוד עתיקה. מתחייב שלאיראן יהיה תפקיד חשוב למלא במזרח התיכון. הסברנו לאיראנים שהם לא יוכלו להכניס את עצמם למצב הזה ועל כן יש לדון ולנהל משא ומתן על הפסקת העשרת האורניום. חשבנו שנוכל לפתור זאת בדרכים דיפלומטיות", אמר נשיא צרפת.

שיראק, בן 74, עומד לסיים את הקדנציה השנייה שלו כנשיא בעוד חודשים ספורים. ב-2005 עבר שיראק אירוע נוירולוגי , והעיתון "ניו יורק טיימס" דיווח מפי גורמים בצרפת, כי מאז האירוע, הוא אינו מתבטא בדיוק רב.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
איראן גרעינית לא מסוכנת, הצהיר שיראק - וחזר בו
« להגיב #1 ב- : פברואר 01, 2007, 13:00:03 »
הוא צודק, הסכנה היא יותר מכיוון צרפת מטומטמת, מאשר איראן גרעינית.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
איראן גרעינית לא מסוכנת, הצהיר שיראק - וחזר בו
« להגיב #2 ב- : פברואר 01, 2007, 13:07:32 »
הוא צודק, הסכנה היא יותר מכיוון צרפת מטומטמת, מאשר איראן גרעינית.
לפחות שיהיה אמיתי ויגיד שהם עוזרים להם ותומכים בהם ולא "יתבלבל".
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i