כי הם מאמינים בזה שישו היה המשיח שמובטח בתנ"ך
הם מאמינים שהיהדות זו ברית בין השם לבין עם ישראל (בשפה שלהם "הברית הישנה") ואז, לטענתם, בא המשיח, ישו, והוא יצר ברית בין השם לבין כל האנשים ("הברית החדשה").
כלומר הם מאמינים בכל מה שאנחנו מאמינים, אבל גם בסיפורי פנטזיה, ספר "הברית החדשה".
בס''ד
ברוך הבא, ציוני יהודי. כל הכבוד שפתחת דיון מעניין מאוד.
הרוב המכריע של הנוצרים בהיסטוריה כן היו שונאי ישראל. והנוצרים בגרמניה כן תמכו בהיטלר יש''ו בהתלהבות. הנוצרים בגרמניה ובאירופה בכלל הצטרפו בשואה ברצח שישה מיליון יהודים הי''ד. ולפני כן, הנוצרים רדפו, אנסו, עינו ורצחו מאות אלפי יהודים במשך 2000 שנות הגלות.
עד היום, הרוב המכריע של הנוצרים בעולם עדיין שונאי ישראל שתומכים בערבים הנאצים נגדנו כי הם רוצים שתהיה עוד שואה ר''ל.
יש שנאת ישראל גרועה ביותר בספר של הנוצרים.
אבל בארה''ב, מאז מלחמת ששת הימים, יש נוצרים אבנגליסטים שמאמינים שהיהודים חייבים לחזור לארץ ישראל השלמה כדי שיש''ו יחזור כביכול. יש בין 50 ל100 מיליון נוצרים כאלה בארה''ב. והם מתנגדים לכל נסיגה ישראלית, הם רוצים שננצח נגד הערבים המוסלמים הנאצים באופן כמה שיותר מוחץ, והם אפילו רוצים שנבנה את בית המקדש השלישי. כאמור הנוצרים האלה מהווים תנועה חדשה בהיסטוריה. הנוצרים האלה שונאים את המוסלמים כי המוסלמים הם גם אוייביהם.
הנוצרים האבנגליסטים האלה כן בד''כ תומכים בכהניסטים, כי הם חושבים שהיהודים האחרים מטורפים מתרפסים שמסרבים להכיר שיש אוייב ערבי מוסלמי שתמיד ירצה להשמידנו.
אמנם יש נוצרים כאלה שהם חברים בתנועתנו בארה''ב.
אני מכיר הרבה נוצרים כאלה כל חיי (אני בן 51).
אפילו כלפי הנוצרים האבנגליסטים האלה כדאי לנו לנקוט במדיניות של "כבדהו וחשדהו". ז''א להיות זהירים מאוד. אנו מוכנים לקבל את תמיכתם ולעבוד איתם בתנאי שהם לא ינסו להמיר את אמונתנו. כי הם מאוד רוצים שנהפוך לנוצרים חס וחלילה. אם הם מקבלים שיש לנו אינטרסים משותפים נגד הטרור האיסלמי, והם מוכנים לא לנסות להמיר את אמונתנו, אנו עובדים איתם.
לגבי הדת שלהם, הם לא רק מאמינים שיש''ו היה המשיח, אלא הם מאמינים שהוא אלוקים ר''ל. ככה כתוב בספר שלהם. הנוצרים אימצו מהפגאנים את המושג שאלוקים הפך לבן אדם. כמובן שזו עבודה זרה ביהדות. אולם אנו לא מתווכחים איתם על כל זאת. אנו והם מכירים שיש לנו חילוקי דעות ולא מתיחסים למחלוקת הזאת. הם מאמינים בדת שלהם ואנו בדת שלנו.
אני מקווה שזה מבהיר את העניין קצת.