כתב נושא: איך לענות לאדם דתי-לאומי שאומר לי....  (נקרא 6036 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
"התורה לא מתירה לזרוק אבנים על שוטרים ועל חיילים יהודים שבאים לפנות יהודים מבתיהם!".

ועוד, הוא שואל אותי: "במה סטינו מדרך התורה כששיתפנו-פעולה עם הממסד? תן לי רשימה של ערכי-תורה שכביכול 'הקרבנו' בשביל לשתף-פעולה עם המדינה הישראלית, מאז הקמת המוסדות הראשונים ללימוד תורה בארץ-ישראל על-ידי הרב אברהם יצחק קוק (אביו של צבי יהודה קוק) ועד היום!".

מישהו יודע לענות לו על זה?
« עריכה אחרונה: יוני 16, 2008, 23:31:31 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק מלכות בית דוד

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
  • "מענה אלהי קדם ומתחת זרעת עולם ויגרש מפניך אויב.."
איך לענות לאדם דתי-לאומי שאומר לי....
« להגיב #1 ב- : יוני 16, 2008, 23:45:36 »
וגנב יהודי שבא להתפרץ לביתך מותר להרוג מתוך הגנה על הרכוש, הוא בא רק לגנוב, ואלו שבאים לעקור אותך מביתך.
אנכי הקטן דוד נחמן

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : יוני 16, 2008, 23:55:45 »
וגנב יהודי שבא להתפרץ לביתך מותר להרוג מתוך הגנה על הרכוש, הוא בא רק לגנוב, ואלו שבאים לעקור אותך מביתך.

התפיסה שלו היא שלעקור יהודים מבתיהם עדיף מבחינה הלכתית על שימוש באלימות אקטיבית נגד יהודים.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : יוני 17, 2008, 00:49:16 »
חח האמת שיש איזה פסוק אני כמעט בטוח שזה בספר שמות "ויכו שוטרי בני ישראל" זה קצת מתאים  ;D
בכל מקרה איפה בדיוק בהלכה כתוב שעקירת יהודים זה דבר עדיף על אלימות נגד ערב- רב??
בספרד גירשו יהודים בגרמניה הנאצית גירשו יהודים!!
עד שזכינו בחסדיו של הקב"ה לבית יהודי לאומי אחרי 2000 שנות גלות - מי נתן רשות לבן אדם כמו אריאל שרון לקחת משפחות
ולזרוק אותם מבתיהם בכוח ?? זה אני לא חושב שכתוב בהלכה....
זה שהוא היה ראש ממשלה זה נותן לו לגיטימציה להתאכזר ליהודים? אני לא חושב!!
ולא נראה לי שהאנשים שהקימו את המדינה וחרפו נפשם בשביל שאנחנו ניהיה כאן הם חלמו על ארץ כזאת
ואם היו יודעים שזה יהיה המצב אני בספק רב אם הם היו רוצים בכלל להקים את המדינה הזאת.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : יוני 17, 2008, 01:18:41 »
חח האמת שיש איזה פסוק אני כמעט בטוח שזה בספר שמות "ויכו שוטרי בני ישראל" זה קצת מתאים  ;D
בכל מקרה איפה בדיוק בהלכה כתוב שעקירת יהודים זה דבר עדיף על אלימות נגד ערב- רב??
בספרד גירשו יהודים בגרמניה הנאצית גירשו יהודים!!
עד שזכינו בחסדיו של הקב"ה לבית יהודי לאומי אחרי 2000 שנות גלות - מי נתן רשות לבן אדם כמו אריאל שרון לקחת משפחות
ולזרוק אותם מבתיהם בכוח ?? זה אני לא חושב שכתוב בהלכה....
זה שהוא היה ראש ממשלה זה נותן לו לגיטימציה להתאכזר ליהודים? אני לא חושב!!
ולא נראה לי שהאנשים שהקימו את המדינה וחרפו נפשם בשביל שאנחנו ניהיה כאן הם חלמו על ארץ כזאת
ואם היו יודעים שזה יהיה המצב אני בספק רב אם הם היו רוצים בכלל להקים את המדינה הזאת.

דברים נכונים. O0 כנראה לפי החשבון שלו, גם מלחמת בר-כוכבא ביהודים המתיוונים הייתה מעשה פסול. אני מסכים שהרבה יהודים שקיפחו את חייהם על קידוש ה' ועל הגנת המולדת היו מאד מתאכזבים אילו היו יודעים על המצב היום. לעניות-דעתי, גם הרב אברהם יצחק הכהן קוק, אבי הציונות-הדתית עצמו, אילו היה רואה את התנהגות הפרוצות הפוליטיות שממשיכות כיום את מורשת המחנה הדתי-לאומי שהוא ייסד, היה מאד מתאכזב. אלה שנותנים למדינה את הלחי השניה בתירוצים "הלכתיים" כביכול..
« עריכה אחרונה: יוני 17, 2008, 01:20:31 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #5 ב- : יוני 17, 2008, 08:00:09 »
עניין של פרשנות כמו רצח רבין.לי אמר רן רינת מחזיר בתשובה ידוע שצוללת של צה"ל שמפטרלת בחופים בשבת ושומרת מפני מחבלים מחללת את השבת!
אמרתי לו שזה פיקוח נפש.הוא אומר לי זה מיותר.
תפיסת ההלכה שונה.למשל הרב עובדיה יוסף מול כהנא.
אם פינוי ישוב זה יהרג ובל יעבור כי יוביל לשפיכות דמים מותר להכות שוטרים אבל אם מישהו חושב שזה יוביל לשלום אז זה בסדר מבחינתו.
לכן 70 פנים לתורה.
יש אנשים שמתנגדים לרצח יהודים כי זה שפיכות דמים ויהרג ובל יעבור ויש שאומרים שזה מותר כשמדובר בבוגדים!
אותי רצו לרצוח כי אני לא רוצה להצביע לחזית ומבחינת מרזל ובן גביר הדתיים זה בסדר.
יש גישה לאומית,גישה חרדית,גישת נטורי קרטא.
יש דתיים ציונים,יש דתיים אנטיציונים ויש סתם מטורפים.
יש אדם שיקרא פסוק בתורה ויבין לבד ויקח נשק וילך לרצוח את השכנה שלו כי היא מצביעה לעבודה.
אפשר להסביר הכל.
אגב יש אנשים שלא מקשיבים להלכה ויקחו נשק וירצחו שוטרים וחיילים בטענות שונות.
היום רוצחים עורכי דין,שופטים,אזרחים,שוטרים כלומר עברנו רף אלימות ולכן הכאת שוטרים זה כסף קטן.
כל אחד שונא מישהו,אחד ערבים,השני יהודים,השלישי אשכנזים,הרביעי שונא את כולם,את כל העולם.
האנשים משתמשים בתורה כתירוץ לממש את הטירוף שלהם כמו אליאור חן והילדים.
נניח מתחשק לך לרצוח מישהו,תגיד שהוא ערב רב,שטוף מוח,בוגד ותהרוג אותו,תמיד תמצא פסוק בתורה:תיקון וכו'.
ברגע שאדם מחליט בעצמו שאלוהים שלח אותו והוא מבין את אלוהים ואלוהים בא אליו בלילה בחלום ואמר לו לרצוח,הוא שמע קול והלך לרצוח הוא מטורף ולא חסר כאלה.
כי אנשים רוצים אלימות,מוות,רצח ומחפשים רציונליזציה.
אי אפשר להתווכח עם פנאטים כאלה.
מספיק שמישהו לא אוהב את השכן שלו.
הבא להורגך השכם להורגו

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : יוני 18, 2008, 06:11:58 »
  האנטר, תודה רבה על התגובה. הדברים ידועים. אני יותר התכוונתי לשאול איך אתם הייתם עונים לטיעונים הנ"ל על-פי ההשקפה המאד ספציפית והלא-מתיימרת-להיות-אובייקטיבית-בכלל;-תודה-רבה,
שלנו.

:)

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #7 ב- : יוני 19, 2008, 22:36:05 »
אני הייתי עונה תשובה אחרת לחלוטין:

"מדינת" ישראבלוף מדינת הוואסל הכריעה מעיקרא שהיא צמיתה של המערב (עוד בהכרעה ה-בן גוריוניסטית לתמוך ולהצטרף לגוש המערב בתמונה העולמית של המלחמה הקרה, לא שהאופציה של הגוש הסובייטי הייתה עדיפה, ממש לא, אבל היינו צריכים לתמוך במערב, כן אבל במשום פנים ואופן לא להיות וואסל מערבי).
המוקיון שמתמיימר להחזיק בטייטל "ראש ממשלה" וחבריו הלצים המהווים את ועד הקהילה של שטעטל-ישראל  (שמכונה בטעות "ממשלה")
אינם רלוונטיים כלל ועיקר, אין שום חשיבות לזהותם או להחלטתם, מי שקובע את מדיניות החוץ אלו הם הפנטגון, הסטייט דיפרטמנט והאיחוד האירופי.
כך שכל אתוס "המדינה-הישראלית" היא בלוף אחד גדול.
ועד הקהילה מימים ימימה הכריע ע"י קובעי מדיניות הפנים (ע"ע הפנטגון הקוגניטיבי http://hayamin.org/forum/index.php?topic=13158.0) שהם נכנעים לגייסות הג'יהאד העולמי או כלשונם "מנהלים את הסכסוך", כל נסיגה אל מול האיסלם רק מביאה אותם לעמדת זינוק טובה יותר בגל ההתקפה הבא בחזית הזאת בתמונה העולמית של מלחמת העולם הזאת של האיסלם בכל השאר.
אם "ישראל" בוחרת להכנע, אני לא אעצור בעדה, אבל אני אעמוד כמו חומה בצורה כדי שיהודים שוב לא ייסיימו מאחורי שלט שעליו הכיתוב: "ארבייט מאכט פריי", צריך להכניס לקודקוד שאין שום הבטחה שהיא שמדינת ישראל תתקיים לנצח, לבטח זה הולך להגמר רע בקצב הזה מול גייסות מוחמד.
מי שבאמת נלחם על ביתו לא יהסס גם להשתמש בנשק חם, מי שמחבק את "החולצות הכחולות" בגרסת ה-SA הישראלי, סופו שילך בשקט אל אל תוך הלילה אל עבר המשרפות של אחמד בגרסת אושוויץ של המזרח התיכון.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #8 ב- : יוני 20, 2008, 03:30:07 »

"מדינת" ישראבלוף מדינת הוואסל הכריעה מעיקרא שהיא צמיתה של המערב (עוד בהכרעה ה-בן גוריוניסטית לתמוך ולהצטרף לגוש המערב בתמונה העולמית של המלחמה הקרה, לא שהאופציה של הגוש הסובייטי הייתה עדיפה, ממש לא, אבל היינו צריכים לתמוך במערב, כן אבל במשום פנים ואופן לא להיות וואסל מערבי).
המוקיון שמתמיימר להחזיק בטייטל "ראש ממשלה" וחבריו הלצים המהווים את ועד הקהילה של שטעטל-ישראל  (שמכונה בטעות "ממשלה")
אינם רלוונטיים כלל ועיקר, אין שום חשיבות לזהותם או להחלטתם, מי שקובע את מדיניות החוץ אלו הם הפנטגון, הסטייט דיפרטמנט והאיחוד האירופי.
ועד הקהילה מימים ימימה הכריע ע"י קובעי מדיניות הפנים (ע"ע הפנטגון הקוגניטיבי http://hayamin.org/forum/index.php?topic=13158.0) שהם נכנעים לגייסות הג'יהאד העולמי או כלשונם "מנהלים את הסכסוך", כל נסיגה אל מול האיסלם רק מביאה אותם לעמדת זינוק טובה יותר בגל ההתקפה הבא בחזית הזאת בתמונה העולמית של מלחמת העולם הזאת של האיסלם בכל השאר.
אם "ישראל" בוחרת להכנע, אני לא אעצור בעדה, אבל אני אעמוד כמו חומה בצורה כדי שיהודים שוב לא ייסיימו מאחורי שלט שעליו הכיתוב: "ארבייט מאכט פריי", צריך להכניס לקודקוד שאין שום הבטחה שהיא שמדינת ישראל תתקיים לנצח, לבטח זה הולך להגמר רע בקצב הזה מול גייסות מוחמד.
מי שבאמת נלחם על ביתו לא יהסס גם להשתמש בנשק חם, מי שמחבק את "החולצות הכחולות" בגרסת ה-SA הישראלי, סופו שילך בשקט אל אל תוך הלילה אל עבר המשרפות של אחמד בגרסת אושוויץ של המזרח התיכון.
הייתי מאמץ את זה !  :V:

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : יוני 20, 2008, 04:40:35 »

^^תשובה מצויינת. אהבתי מאד!

וגם הזדמנות מצויינת לקרוא שוב את המאמר הנפלא "מי יגול עפר מעיניך – ג'ורג' אורוול" ("מלחמה היא שלום. חירות היא עבדות. בערות היא כוח"... O0).

ברם, מתוך היכרותי עם הבחור שעליו אני מדבר, תשובות "מקיפות" ו"טוטאליות" כעין אלו לא תספקנה אותו. הוא מצפה לתשובה "תורנית", מעין "פסק" נוסח שולחן ערוך, שיוכיח הלכתית ששימוש בכוח פיזי כלפי החיילים והשוטרים הבאים לגרש את היהודים מבתיהם הינו 'כשר' מבחינה הלכתית, וכי הוא לא עלול לסכן או להזיק לעם היהודי יותר מאשר להועיל לו (נגיד- להוביל למלחמת אחים וכו').

אולי כדאי לי לברר את הנושא הזה גם בפורום "שולחן ערוך והרעיון היהודי"..

אגב, הבחור הזה עבר לאחרונה את חלק מהמבחנים לקבלת "סמיכה" מן הרבנות הראשית, כלומר הוא אוטו-טו נהייה רב בישראל.

לעניות-דעתי המצומצמת והכרויה כולה על common-sense פשוט ורגיל, אין פה הרבה מה להבין:  זה ברור ומובן מאליו שהתנגדות פיזית כמו בעמונה הינה קידוש ה', ואילו הגירוש ה'קל' של מתיישבי גוש קטיף וצפון-השומרון לפני כ-3 שנים גרם חילול ה' מאין-כמוהו, שאת הנזק הרוחני של תוצאותיו לעם ישראל ייקח עוד שנים לתקן (על הנזק הבטחוני אין מה לדבר), אם בכלל אפשר.  זה מה שה-common sense הפשוט והרגיל שלי אומר. אבל כנראה צדק הרב כהנא זצ"ל הי"ד כשאמר: "Common sense is not so common among most Jews...".

חוץ מזה, הבחור דורש ממני לדעת אילו ערכים תורניים ספציפיים הופקרו על-ידי מנהיגי המחנה הדתי-לאומי בהליכה המשותפת עם המדינה במהלך השנים. הרי אם אני זה שמאשים (את המגזר שלו), אזי חובת ההוכחה חלה עלי.  אני עונה לו שהתוצאות היום מדברות בעד עצמן. זה לא מספק אותו.  הוא אומר לי: "עליך לחכות.. לא באים בהאשמות ובטענות אחרי 'חצי-עבודה'. אנחנו רק בתחילת התהליך. כשנגמור, אז נשפוט מי צדק – אנחנו או אתה.." [תוספת שלי: עד שאתם "תגמרו" לא תהייה לנו מדינה!!! :idiot2:].

הוא ממשיך: "לוקח לפעמים דורות להחזיר עם שלם לשורשיו, אבל הדרך שלנו היא הדרך הנכונה, והיא עובדת... טוב, זה אמנם לא נראה כך כרגע.. אבל סבלנות! היא תעבוד.. בסוף!".  הבחור חי עדיין בפנטאזיה שהוא יצליח לסחוף את ההמונים אל המחנה שלו בזכות "האהבה" ("יש לנו אהבה והיא..." – או במילים אחרות: "אם הוא ירביץ לי באלה, ידרוס אותי בסוסים ויגרש אותי מביתי, אני אתן לו את הלחי השניה!! :)).

יש כאלה שדורכים עליהם פעם ועוד פעם ועוד פעם, והם עדיין לא לומדים לקח.
לעתים נדמה לי כשאני נזכר באותה שיחה, שהבן-אדם חי בפלאנטה אחרת, או שפשוט איבד את חוש-ההיגיון הבריא שלו איפשהו בדרך.. :-\
« עריכה אחרונה: יוני 20, 2008, 18:53:28 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #10 ב- : יוני 20, 2008, 11:06:32 »
גם בשן וגם גלעד, תשובתי הסופית לאותו בחור הוא:
עד שתברר את עמדת ההלכה ועד שתסיק מסקנות לגבי מה צריך לעשות בנסיגה המבישה הבאה, ישנו בצד שמאל למעלה במסך שעון חול (זה משל)
וכשגרגירי החול יאזלו תשמע היטב הקריאה: "לא עילא אלא אללה ומוחמד ראסול אללה" - "ג'יהאד פי סאביל אללה" ולבסוף "איטב'ח אל יאהוד".........
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : יוני 21, 2008, 20:54:04 »
גם בשן וגם גלעד, תשובתי הסופית לאותו בחור הוא:
עד שתברר את עמדת ההלכה ועד שתסיק מסקנות לגבי מה צריך לעשות בנסיגה המבישה הבאה, ישנו בצד שמאל למעלה במסך שעון חול (זה משל)
וכשגרגירי החול יאזלו תשמע היטב הקריאה: "לא עילא אלא אללה ומוחמד ראסול אללה" - "ג'יהאד פי סאביל אללה" ולבסוף "איטב'ח אל יאהוד".........

תודה רבה. אותי זה משכנע מאד, כמובן מאליו. אשר לבָּחוּר עצמו – איתו (ועם שכמותו) לצערי המצב קשה ביותר. הוא שבוי לחלוטין בפאראדיגמה שהמחנה שלו בנה לעצמו כל השנים, עד-כדי חוסר-יכולת נפשית לקבל את עובדת כישלונה ואי-עמידתה של אותה פאראדיגמה במבחן המציאות, הן במישור המיידי והן בהתבוננות היותר רחוקה.
« עריכה אחרונה: יוני 21, 2008, 23:42:59 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #12 ב- : יוני 21, 2008, 21:48:20 »
  תודה רבה. אותי זה משכנע מאד, כמובן מאליו. אשר לבָּחוּר עצמו – איתו (ועם שכמותו) לצערי המצב קשה הרבה יותר. הוא שבוי לחלוטין בפאראדיגמה שהמחנה שלו בנה לעצמו כל השנים, עד-כדי חוסר-יכולת נפשית לקבל את עובדת כישלונה ואי-עמידתה של אותה פאראדיגמה במבחן המציאות, הן במישור המיידי והן בהתבוננות היותר רחוקה.
אני מגיע מאותו מחנה של הבחור הזה, המחנה הדתי-לאומי, אני היטב מכיר את הרטוריקה ואת קו המחשבה הזה.
לצערי הציבור הדתי לאומי לא מנהל כל דיון על המתרחש בעולם, ולמעט התנדבויות ועזרה לקהל רחב (ועל כך אני מודה) וכן הליכה לצבא לקרבי ברובו המוחץ והתנחלות (שהיא מצווה ודבר מבורך), הציבור הזה לא דן בבעיה המוסלמית, הציבור הזה גם לא דן בבעיית האנרגיה והקשר ביניהם, הציבור הזה לא דן על עינייני אתיקה ורפואה ("המתות חסד", מחקר בתאי גזע), עינייני מאקרו כלכלה ממנו והלאה, וכן לגבי כל השכתוב ההסטורי שהעשה הממסד פה ועדיין עושה פה, אז מה כבר יש לומר? צריך להפיץ את הדיון הזה, צריך להציף את השאלות הגדולות הללו, זה צו השעה.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אורי'ין

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הלוואי ויבנה המקדש בקרוב ותבוא הגאולה!!
« להגיב #13 ב- : יוני 21, 2008, 21:51:27 »
בס"ד
וששוטרים באים עם אלות? ששוטרים באים עם מבט רצח ומתחילים להרביץ? מה אני אמורה לשתוק ולחטוף? הי'הדות בחי'ים לא אמרה להגיש את הלחי השני'ה.. אני לא ישתוק שירביצו לי/לאחיות שלי...
הרב כהנא צדק!!!!!
נוער כהנא חי!!!!!!!

מנותק morde208

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #14 ב- : יוני 22, 2008, 00:03:37 »
התורה  לא  מתירה  ליזרוק  אבנים  אבל  הוא  שכח  שגם התורה  לא  מתירה  לגרש  יהודים  מאדמתם  בכל  מחיר  שיהיה!!!!!!!!!

« עריכה אחרונה: יוני 22, 2008, 00:04:15 על ידי Morde »

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : יוני 22, 2008, 03:30:01 »
התורה  לא  מתירה  ליזרוק  אבנים  אבל  הוא  שכח  שגם התורה  לא  מתירה  לגרש  יהודים  מאדמתם  בכל  מחיר  שיהיה!!!!!!!!!

השאלה היא האם "בכל מחיר שיהיה" כולל בתוכו התנגדות פיזית ליהודים המתייוונים המגרשים. אז זהו, שאותו בחור גורס שלא. הוא סבור שקידוש ה' אמיתי זה לצאת החוצה מהבית חפוי-ראש ועם הזנב בין הרגליים ולדעת "שלא הרמת יד על יהודי". אילו הוא היה חי בתקופת בר-כוכבא, סביר שהוא היה מגנה את ה"אלימות" של בר-כוכבא ולוחמיו. יש יהודים, שאני פשוט לא מבין איך הם חוגגים חגים מסויימים בלוח-השנה היהודי. זה פשוט לא מסתדר כל-כך עם האג'נדה שהם מקיימים בחייהם האישיים...

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
« להגיב #16 ב- : יוני 22, 2008, 12:04:01 »
בס"ד
וששוטרים באים עם אלות? ששוטרים באים עם מבט רצח ומתחילים להרביץ? מה אני אמורה לשתוק ולחטוף? הי'הדות בחי'ים לא אמרה להגיש את הלחי השני'ה.. אני לא ישתוק שירביצו לי/לאחיות שלי...
האמת שכאן אני מסכים מתנחלים יש את הזכות להגן על עצמם
My life is here and here I wish to die,this is the place my fatherland!!!
לאסט אף אם:
http://www.last.fm/user/Ilanemous1881
יוטיוב:
http://www.youtube.com/user/Israelipatriot92

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #17 ב- : יוני 23, 2008, 12:09:18 »
בס''ד

היום, עשיתי סרט ארוך (21 דקות) על נושא זה:

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2657455

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #18 ב- : יוני 23, 2008, 16:58:33 »
בס''ד

היום, עשיתי סרט ארוך (21 דקות) על נושא זה:

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2657455

תודה רבה רבה רבה! חיים, אני מעריך את זה כל-כך... !! כבוד גדול ביותר עבורי !
אני אשׂא את דבריך המהדהֲדים בלִבי אל הפגישה הבאה עם אותו בחור, הערב.

אני נפגש איתו כל שבוע ביום שני בערב לצורך "לימוד תורה". אמרו שצריך לקבוע "עתים לתורה", אז אני התחלתי ללמוד תורה בחברותא עם אותו בחור דתי-לאומי לפני כמה שבועות. עד היום היו לי איתו 2 פגישות, והערב אמורה להתקיים אי"ה הפגישה השלישית.

מובן שאני בתור בחור בעל השקפה כהניסטית והוא בתור בחור דתי-לאומי בוגר ישיבת-הסדר וחייל במילואים, ישובים שנינו בחברותא – זהו מתכון־אינסטנט לוויכוחים על אידיאולוגיה ואג'נדות פוליטיות במקום לימוד תורה. וכך היה כבר מן הפגישה הראשונה בינינו. בפגישה הקודמת לפני שבוע הוא הניח על השולחן בתחילת הפגישה ספר של הרב צבי יהודה קוק. ישבנו והתווכחנו במשך כל הפגישה (כ-3 שעות רצופות) בלי לפתוח אפילו עמוד אחד בספר..

בסוף הפגישה הוא אמר לי: "אנחנו כנראה חלוקים בדיעות שלנו באופן כל-כך עמוק, שאולי איננו מסוגלים באמת ללמוד יחד תורה. אני תוהה אם יש תועלת בכך שנמשיך להיפגש..". השבתי לו שאני מצִדי מעוניין להמשיך להיפגש עימו, ושאשתדל לא לדחוף לעימותים על עניינים קונספטואליים-פוליטיים. אבל בתוך לבי אמרתי לעצמי שאני יודע ש"זה בנפשי", ושאין סיכוי שאני אוכל באמת לעמוד בהתחייבות הזאת. הרי התורה היא תורת לדרך-חיים, ואי-אפשר ללמוד אותה כ"מסה עיונית" בלתי-רלוונטית לחיים העכשוויים ולתפיסה הקיומית של היהודי.

כשחזרתי מן הפגישה הנ"ל בשבוע שעבר, פתחתי את האשכול הנוכחי. אני שמח שעשיתי כן ומודה לכל החברים היקרים על ההשתתפות בדיון ולחיים בן-פסח על הסרט הנפלא שהכין בנושא. זוהי מחווה מרגשת ומחזקת. אקח את דברי כולכם איתי לפגישה הערב. תודה! :)
« עריכה אחרונה: יוני 23, 2008, 17:00:10 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק הגולה בארץ

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • '' וייכחשו אוייבך לך ואתה על במותמו תדרוך ''
« להגיב #19 ב- : יוני 24, 2008, 02:58:42 »
בס''ד
יישו כוח ליהודי היקר ידידנו חיים בן-פסח הי''ו על התגובה המאלפת והממצה --ואין לנו מה להוסיף !!

הגולה בארץ  :smil037:
בס''ד
 '' חשף ה' את זרוע קדשו לעיני כל הגויים ,וראו כל אפסי ארץ את ישועת א'לוקנו ''
 '' קול צופיך נשאו קול יחדיו ירננו כי עין בעין יראו בשוב ה' ציון ''