« להגיב #7 ב- : מאי 29, 2008, 09:43:18 »
בס"ד
יש דבר כזה חרדים-ציונים שהולכים לפי-דרכו של הרב קוק זצו"ל?
אני חושב, כתלמיד של ישיבת מרכז הרב לשעבר, שיש גם חרדים ציוניים אפילו בארץ שהם תלמידי הרב קוק זצ"ל. ראיתי בעיניי אנשים חרדים שלמדו איתי והם היו בעלי דיעות ציוניות לגמרי למרות היותם חרדיים. זאת עובדה ואתה רן צריך לקבל אותה. אני למדתי קרוב ל-10 שנים בשלוחה של ישיבת מרכז הרב בחיפה (כולל 'צרור המור') ואני אומר לך: היו שם גם חרדים - והרבה! יש כמובן הרבה חרדים שהם אנטי-ציונים כמו שאומר חיים לדוגמא: חסידי סאטמר אפילו בבני-ברק בארץ וכמובן בחו"ל בארה"ב שבחלקם אפילו הם שייכים למחנה שנקרא 'נטורי קרתא' ולמרות היותם יהודים מאמינים במלוא מובן המילה, הם אנטי-ציונים, אבל הם לא מתלמידי הרב קוק זצ"ל ואצלם בישיבות לא לומדים את משנתו של הרב קוק זצ"ל. אצלינו בכולל למדו כל יום את משנתו של הרב קוק זצ"ל וגם הרב הראשי לחיפה (האשכנזי) הרב שאר-ישוב הכהן הי"ו בא אלינו לכולל ללמד תורה פעם בחודש כל ראש-חודש!
חוץ מזה, הרב שלי שהוא גם חרדי הוא חב"דניק וליובאויצ'ר והוא ציוני לגמרי וחוגג את יום-העצמאות וקורא ומתפלל ביום-העצמאות הלל שלם! וגם לא אומר תחנון ביום-העצמאות! למרות שהוא לגמרי חרדי!

הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!